Şimdi Ara

Silinsin ltf (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
20.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye deki otomobil donanımları tamamen ithalatçı, imalatçı firmalar tarafından belirlenmekte bu durum bir çok kullanıcıyı tatmin etmediği aşikar. Tüketiciye fazla bir seçim hakkı yok. Almanyada ister standart bir modele veya kendinizin konfigre ettiği araçları satın alırsınız.Türk kullanıcıların beklentisi full olsun çok para veriyoz. Toyota dizel corolla modelinde hız sabitleyiciyi opsiyon olarak da sunmuyor mu? bu opsiyon mevcut değilse toyato türkiye aracılığıyla yapılan istekler toplanırsa neden sunulmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasher

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Saçmalık,başka adı yok.
    Bir de bu Corolla ve Civic'ler xenon paketle satılıyor güya ama,ben bunlardan hiçbirinin mercekli fara sahip olduğunu görmedim.
    Fabrika çıkışı çakma xenon mu satıyor bunlar ? Garip değil mi ?

aynen benimde dikkatimi çekti civic incelerken, fabrika çıkışlı çakmayı yapıştırıyorlar birde araçlar xenon lu diye de hava atıyorlar hey allahım

civic'te makyajdan önce çakmaydı, makyajdan sonra ampul tipi değişti, D tip ampullere geçtiler, kendinden mercekli...

aynın sistem eski s60'ta, mercedes eski e serisinde ve renulat laguna II makyajsız olanlarda kullanılmakta...

toyotayı bilmiyorum ama ilk mesajda xenon paket yazdığına göre ya farlar merceklidir ya da ampuller merceklidir

civic'te far yıkama var mı yok mu bakarak anlayabilirsiniz, farın altındaki beyaz çıkıntıya dikkat, bu orjinal
    Silinsin ltf

bu da çakması
    Silinsin ltf

bu civic ilk çıktığında lanet olası bayiler hediye adı altında takıyorlardı bu çakma xenon'ları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 13 Ocak 2012; 1:47:13 >

• Geçen gün öğrendim ki Audi q5 te bile hız sabitleyici yokmuş.Corollada olmamasını yadırgamamak lazım bence.
  • toyota'nın sorunsuzluğunun tek sebebi basit olmasıdır, donanım arttıkça, sorunlar artıyor, konya formen toyota servisindeki usta anlatmıştı bunları

mesela golf'te far kolu, silecek kolu, cam açma butonları....vs önce araç beynine komut eder, sonra ilgili donanıma...

ancak toyota'da bunlar direkt ilgili donanıma bağlıdır, bunlar günümüz teknolojisiyle değiştikçe sorunlar artabiliyor

mesela citröen c4 elektronik olarak çok sorunlu, klimayı sıcak ayarlıyorsun soğuk üflüyor, cc açıkken başka bişeye basınca cc devreden çıkıyor falan...az donanım olsa böyle anılmazdı, adamlar 5 koltuğa da emniyet kemeri sensörü koymuşlar mesela, çok güzel bir özellik ama donanım arttıkça sorunlar da artıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8ball

Corolla kullanmak icin mutlaka baska nedenler vardir bunuda kullanan bilir elbette ama 57bin verip emsallerine gore daha az donanim olmasi alicilarinin moralini bozar.ancak soyle bisey var corolla dizel binicisine cc var mi derseniz cc cok gereksiz bisey zaten diyecektir emin olun

Dün aynısını yaşadım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de bu yüzden zamanında toyota corolla almaktan vazgeçmiştim .adamlara neden bu şekilde olduğunu sorduğumda bunun uretim kaynaklı bir donanım eksikliği olduğunu soylediler
  • Cc c sinifini aracda gereksiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: paratoner2010

bizim milletimiz halen 1990 ların efsane corollasında takılı kalmış durum da arkadaşlar.

kimse 1,4 d4d lerin yağ yaktıgından bahsetmiyor.
    adamlar 10 bin km bakıma giriyorlar birde 3-4 binde yağ ekliyorlar.
    begenilmeyen renaultta bile bakımlar 20bin km ve cliolar hariç hiç bir megane da motor sorunu duymadım görmedim.

sorunsuz toyota

adamlar daha geçen sene dünya kadar araba toplattılar

Benim aracım da 2011 model benim aracımda D4D ama yağ filan yakmıyor. Yağ yakma 2010 eylül öncesi üretim makyajlı araçlarda vardı. Onlarda garanti kapsamında turbo değişimi sonrasında düzeltildi. Hata her firmada olabilir ama önemli olan bunu kabullenip müşteriyi mağdur etmemektir. Toyota 10 yıl öncesinde ürettiği ve sonradan hatasını farkettiği araçları ücretsiz servise çağırıp hatalarını gideriyor. Sen zannediyomusun bir renaultta yada başka bir markada hiç arıza olmuyor. Oluyor ama araç 10 yaşına gelince kendin farkediyosun cebinden değiştiriyorsun. Toyotayı insanlar bundan dolayı tercih ediyor işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdrive

Türkiye deki otomobil donanımları tamamen ithalatçı, imalatçı firmalar tarafından belirlenmekte bu durum bir çok kullanıcıyı tatmin etmediği aşikar. Tüketiciye fazla bir seçim hakkı yok. Almanyada ister standart bir modele veya kendinizin konfigre ettiği araçları satın alırsınız.Türk kullanıcıların beklentisi full olsun çok para veriyoz. Toyota dizel corolla modelinde hız sabitleyiciyi opsiyon olarak da sunmuyor mu? bu opsiyon mevcut değilse toyato türkiye aracılığıyla yapılan istekler toplanırsa neden sunulmasın.

Hocam işte toyotanın farkı şu, dünyada olupta Türkiyede olmayan çok fazla birşey yok. Örneğin CC dünyada hiçbir 1.4 model D4D aracında yok. Adamlar takmıyorlar.
  • Çok basit cevabı
    CC konfor için vardır

Yakıt tüketimi filan fasa fiso dünyada anca biz CC yi az yaksın diye kullanıyoruz

neyse konfor isteyen adamda corollaya binmez arkadaş, corolla konfor arabası değil, a noktasından b ye sorunsuz götüren bir araba, onun için CC koymamışlar.
  • Özellikle uzun yolda, ayağımı sürekli gaz pedalında tutmak yerine, CC açıp gitmek "konforu" sadece D ve E segmenti araçlara has olamayacak kadar önemli ve bir o kadar da basit bir konfordur...

Pek çok B segmenti aracın bile üst donanımlarında CC mevcuttur; olmalıdır da.

Toyota'nın dünyada hiç bir D4D'ye CC takmıyor olması, bunun Corolla'nın affedilemez bir eksikliği olduğu gerçeğini değiştirmez.

Günümüzde C segmenti bir araçta, hele de üst donanımda, CC mutlaka olması gereken önemli bir donanımdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Çok basit cevabı
    CC konfor için vardır

Yakıt tüketimi filan fasa fiso dünyada anca biz CC yi az yaksın diye kullanıyoruz

neyse konfor isteyen adamda corollaya binmez arkadaş, corolla konfor arabası değil, a noktasından b ye sorunsuz götüren bir araba, onun için CC koymamışlar.

Şu yoruma ne yazsam müstehaktır.

Arkadaşım burası Türkiye ve bahsi geçen araç 45-50bin TL ediyor, herkes konfor için Merso ya da Audi alamıyor.

Corolla yol tutuş olarak vasat fakat konfor olarak sınıfında iyi yerlerde yer alan bir araçtır.

5 kişi demiyorum(arka koltuk yapısından ötürü) ancak 4 kişi ile uzun yolculuk yaptığında çok da güzel konfor sunabilmeyi başarır.

Biraz ayağınız yere bassın yaw.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder46 -- 13 Ocak 2012; 11:01:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Dizel az yaktığı için Hız sabitleyiciye ihtiyaç duymuyor. Ne kadar basarsan bas 5-6 litre yakar. Forum sabitidir. BMW 5.20d de o kadar yakar, 1.3 Multijet de o kadar yakar.

Yılın yorumu :)))))))) su an hastanede olmama rağmen ruh Halim düzeldi :))))) zaten az yakıyor :))))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrahan18

quote:

Corolla kullanmak icin mutlaka baska nedenler vardir bunuda kullanan bilir elbette ama 57bin verip emsallerine gore daha az donanim olmasi alicilarinin moralini bozar.ancak soyle bisey var corolla dizel binicisine cc var mi derseniz cc cok gereksiz bisey zaten diyecektir emin olun

Dün aynısını yaşadım :)

2-3 kez yaşayınca tecrübeyle sabit oluyor
  • Evet bende tecrübe ettim. :)

Corolla alan memur arkadaşı görünce hayırlı olsun dedikten sonra, arabada hız sabitleyici varmı(full olduğunu biliyordum) diye sordum; cevap ne gerek varki? oldu.
  • Bahsi geçen şahıslar, hayatlarında hiç CC'lu araç kullanmamışlar demek ki...

Otomatik klimadan vazgeçerim, far sensöründen vazgeçerim, yağmur sensöründen vazgeçerim ama CC'den vazgeçmem...
  • Aracım Corolla elegant 1.6 benzinli...

Aracin konforundan çok memnunum...
    Cc uzun yolda olmazsa olmazım inanılmaz rahat... Küçük bir sehirde yaşadığım için trafik sorunu omadıgından müsait yollarda sehir icinde bile CC kullanabiliyorum.
    Dizel elegant corolla da sadece CC değil ayrıca otomatik giriş sistemi ve otomatik çalıştırma (start-stop) Sistemi'de yok... Buda sadece benzinli elegant ta var. Bunlarda gercekten kullanımda büyük kolaylık ve konfor sağlıyor.
    Bu sebeblerle Toyota'nın dizel için bu donanim politikası affedilemez bir eksiklik...

Toyota'dan çok memnun olmama rağmen aracımı değiştirecek olsam sırf dizel diye o kadar parayı bu donanim eksiklikleriyle bende vermem!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

Aracım Corolla elegant 1.6 benzinli...

Cc uzun yolda olmazsa olmazım inanılmaz rahat... Küçük bir sehirde yaşadığım için trafik sorunu omadıgından müsait yollarda sehir icinde bile CC kullanabiliyorum.
    Dizel elegant corolla da sadece CC değil ayrıca otomatik giriş sistemi ve otomatik çalıştırma (start-stop) Sistemi'de yok... Buda sadece benzinli elegant ta var. Bunlarda gercekten kullanımda büyük kolaylık ve konfor sağlıyor.
    Bu sebeblerle Toyota'nın dizel için bu donanim politikası affedilemez bir eksiklik...

Toyota'dan çok memnun olmama rağmen aracımı değiştirecek olsam sırf dizel diye o kadar parayı bu donanim eksiklikleriyle bende vermem!

Objektif yorumunuz için teşekkürler.
    Bende dizel corollayı CC olmadığı için almamıştım demekki hata yapmamışım.

• quote:

quote:

Ben de aracımı aldığımda CC takılamadığımı bilmiyordum. Aracımı alırken CC ve çakı gibi anahtarı hakkında bilgim olsa idi birkez daha düşünürdüm. Bu aracı aldığıma pişmanmıyım diye sorarsanız kesinlikle hayır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SxXXxN

quote:

quote:

Ben de aracımı aldığımda CC takılamadığımı bilmiyordum. Aracımı alırken CC ve çakı gibi anahtarı hakkında bilgim olsa idi birkez daha düşünürdüm. Bu aracı aldığıma pişmanmıyım diye sorarsanız kesinlikle hayır.

Araban kesinlikle güzel dostum üstelik 2.elide altın gibi bu konuda şanslısın.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.