Şimdi Ara

Silinsin ltf (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
20.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Dizel az yaktığı için Hız sabitleyiciye ihtiyaç duymuyor. Ne kadar basarsan bas 5-6 litre yakar. Forum sabitidir. BMW 5.20d de o kadar yakar, 1.3 Multijet de o kadar yakar.

hiçbirşey bilmiyorsunuz bari yorum yapmayın.

320D 184 Bg ----- Opel Corsa 1.3 95 Bg Ecoflex

Ş.içi 6.8 lt ------- Ş.içi 4.3 lt
    Ş.dışı 4.4 lt ----- Ş.dışı 3.2 lt
    ort. 5.3lt ------- Ort 3.6 lt
    Co2 140gr ------ Co2 94gr

Bmw nin 2 litre dizeliyle , fiat-opel 1.3 dizeli arasında ne güç, ne tüketim, ne co2 salınımı nede performans anlamında hiçbir benzerlik yoktur. Vergilendirme sistemindede 95gr co2 salınımıyla opel bambaşka biyerdedir vergi bile vermez, 140 gr co2 salınımıyla bmw bambaşka biyerdedir. Arada hem vergilendirme olarak hem tüketim hemde performans olarak dağlar kadar fark var. (co2 ile vergi alan ülkeler için, türkiyede de bir fark yok gerçi ) Post kasma amacıyla her konuya doğru yanlış bişeyler yazmaktan vazgeçerseniz forumu kirletmemiş olursunuz.

Silinsin ltf

Forumda devamlı tarşılan bir konudur.

1.3 Opel genelde 5-6 litre arası yakar.

BMW 5.20d de 5-6 litre arası yakar.

Dizel araçla yoğun trafikte de kalsan, sürekli 150-180km/s hızla da gitsen az yakar.

her duydugunuza inanırsanız öyle olur tabi. fabrika verisi 7 lt olan araç da şehir içinde 5 litre yakıyor, 4 litre olanda 5 litre yakıyor demek. Bmw nekadar aptalmış, 5 diilde 7 yazmış.
    sizin gördügünüz 1.3 cdti lar ecoflex değil bu 1 , 2. si şehir içi diyenlerin yarısı 40km ortalama hıza şehir içi diyor, oyuzden düşük görünüyor, kendilerini kandırmaktan başka birşey yapmıyorlar.

corsa ecoflex şehir içinde max 5 litre yakar, bunun üzerine açılmış bir konuda fotograflarla verileri paylaştım. 23km ort hız olan yogun trafikte, barbaros yokusunu soguk motorla 30 dakkada çıkmak ve klimanın açık olması dahil 5.1 lt yaktı corsa ecoflex. 37km yol 1 saat 45 dakka sürmüştü. Bunada inanmayan olmuştu tabi hernekadar foto koysamda.

corsa ecoflex ve polo bluemotionu diğerleriyle karıştırmamak lazım, fabrika verileri bile 1 lt az şehir içinde. + yogun trafikte start stop etkisi çok büyük.

türkiyeye
    rio 1.1 crdi ecodynamics,
    smart fortwo 800 cc cdi,
    citroen c3 1.4 e-hdi airdream
    fiesta 1.6 tdci edge econetic
    polo 1.2 tdi bluemotion
    corsa cdti ecoflex

gibi araçlardan sadece ecoflex ve bluemotion olanı geldigi veya çok satıldığı için, insanların bukadar az yakan dizellerden haberleri yok. Zaten bu bahsettigim araçlar 0 tax gurubundadır, diğer hiçbir dizel bu gruba girememiştir. Ayrıca uk nin top 10 most economical listesinde sadece bu dizeller vardır.

ecodynamics , airdream , edge econetic , bluemotion ve ecoflex i normal versiyonlarla karıştırmamak lazım.

herneyse sonuç olarak, o bmw ile şehir içi 6 lt yakıyorum diyen adam, yalan söylüyordur. Yogun trafikte ortalama hız 25 i geçmez, şehir içi içinde 30 35 dir. Veriler paylaşılırken kimse bunları belirtmedigi için 20km hızla trafige girende şehir içi oluyor, e-5 te 50km ort hız yakalayanda şehir içi oluyor.

ayrıca yine insanlar doğru verileri vermek yerine, hayatlarında 1 kere yakaladıkları en düşük veriyi paylaşıyorlar. Hatta imzalarına falan yazıyorlar. bomboş yol hiç trafik olmayan bir gün (bayram , resmi tatil vs bazen aksam 5 de bile köprüde trafik olmadıgı oluyor ) yakalıyor bir veri, o aracın tüketimi oluyor. Ama soruyorsun şuanda ort kaç diye ? 2 lt yukarsı oluyor o değerin. Oyuzden, 1000-2000-5000 km verisi veya ortalama hız vermeyen kimsenin dediğine boş yere inanmayın. çünkü %90 yalan. İnsanlar kendilerini kandırmaya bayılıyor. Kendisini kandıran adam size yalan söylemekten tabiki çekinmez.Nedense bu tüketim olayı tam bir saplantı oldu insanlarda, çok yaktıklarını kabullenemiyorlar. Devletimizin vergileri sağolsun...

• Ben değer olarak ortalama 5.9 tüketiyorum. Onu da forumdaki Habipler buluşmasında 5000km toplam ortalama verisi olarak göstermiştim.

Aracımı inceleyenler biliyorlar zaten.

Önemli olan karma ortalamadır. Gerisi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 5 Ocak 2012; 18:10:39 >
  • neyse herkes sorunsuzluk demiş ama dökelim kurtlarımızı motora bir diyeceğim yok eyvallah..

ama 2007 d4d mmt şanzımanlı toyatamızın küçük kardeşimle beraber kullanıyoruz önce ecu su yandı sonra direksiyondan gelen sesler en son bazı vites geçişlerindeki sorunlar şeklinde gidiyor liste..

bizde uzatmalı garanti yapmıştık sonra anladık neden böyle bir garanti işinin ortaya çıktığını motor hariç sorunsuzluk örneği diye aldığımız araç sorun yumağı oluverdi şimdi genellemeyin diye sakın söylenmeyin bu totyotanın özellikle de mmt şanzımanlı araçları corolla için konuşuyorum tam bir dert yumağı evet 2. eli iyi ama kardeşimin comfort modeli corollasında hoparlörler gerçekten çok kötü bir performansa sahipti digital kliması yoktu hız sabitleme eksik liste böyle kabarktı yani. vede vasat altı..fiyata göre,

toyota için konuşuyorum

sabitleme bu listede bence devede kulak lütfen diğer japon kullanıcısı arkadaşlar üzerine alınmasın

bu şanzımanlı corolla içinse durumu genelliyorum üzülerek.

son derece başarısız bir birleşim olmuş bana göre deve eksik.

• Sener Hoca ironi yapmış. Üstüne bu kadar yazıp çizmeye gerek yok beyler. Siz forumda 6 lt yukarısını yakan dizel gördünüz mü?
  • quote:

Ben değer olarak ortalama 5.9 tüketiyorum. Onu da forumdaki Habipler buluşmasında 5000km toplam ortalama verisi olarak göstermiştim.

zaten city neredeyse jazzla aynı verilere sahip ki jazzda sınıfının en başarılı aracı benzinli olarak. çok güzel veriler.

Benimde belirtleye çalıştıgım şu, 5.9 mesela tüketiminiz 5000 km de ama ortalama hız kaç. şehire hatta şehirde gittiginiz güzergaha ve hatta hangi saatlerde gittiginize bağlı olarak trafige takılma oranınız, yaptıgınız ortalama hız değişiyor. aynı yolu 6da ve 9 da giden aynı araç aynı tüketimi yakalayamıyor. oyuzden önemli olan ortalama hız. 320d veya 520d de 6 litre yakalayabilir, ama ortalama hızı kaçken ? asıl soru o

• quote:

quote:

Ben değer olarak ortalama 5.9 tüketiyorum. Onu da forumdaki Habipler buluşmasında 5000km toplam ortalama verisi olarak göstermiştim.

zaten city neredeyse jazzla aynı verilere sahip ki jazzda sınıfının en başarılı aracı benzinli olarak. çok güzel veriler.

Benimde belirtleye çalıştıgım şu, 5.9 mesela tüketiminiz 5000 km de ama ortalama hız kaç. şehire hatta şehirde gittiginiz güzergaha ve hatta hangi saatlerde gittiginize bağlı olarak trafige takılma oranınız, yaptıgınız ortalama hız değişiyor. aynı yolu 6da ve 9 da giden aynı araç aynı tüketimi yakalayamıyor. oyuzden önemli olan ortalama hız. 320d veya 520d de 6 litre yakalayabilir, ama ortalama hızı kaçken ? asıl soru o

Buna ilave olarak hangi şehir? Kayseri'de ben her araca az yaktırırım. Yollar geniş, belirli saatler ve mekanlar dışında trafik pek yok. İstanbuldaki adam ile konya'da ki adam aynı yakıt tüketimine sahip değildir sanırım. İmzalarına şu kadar litre / şu kadar km yazanlar şehiri ve hatta güzergahı yazarlarsa daha gerçekçi olur.

• Astra'nın 1.3 dizelinde niye var öyleyse? 1.4 dizel daha büyük hacimli değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

Astra'nın 1.3 dizelinde niye var öyleyse? 1.4 dizel daha büyük hacimli değil mi?

1.3 astra 1.4 corolladan 5 bg daha güçlü. hemek herşey o 5 atta gizli
  • quote:

quote:

Astra'nın 1.3 dizelinde niye var öyleyse? 1.4 dizel daha büyük hacimli değil mi?

O zaman hemen camlara film, kaputa çekik gözlü kızlardan koyalım +5bg gelsin
  • quote:

quote:

quote:

abart egzoz la blow off da eklersen 320d bile tokatlıyo

• quote:

quote:

quote:

quote:

abart egzoz la blow off da eklersen 320d bile tokatlıyo

57.000'e 3.20d tokatlamak... işte Japon gücü ve gizli beygirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Kalavun

Sener Hoca ironi yapmış. Üstüne bu kadar yazıp çizmeye gerek yok beyler. Siz forumda 6 lt yukarısını yakan dizel gördünüz mü?

Evet biraz öyle. İroni yaptım doğru.
  • Corolla almamamin tek nedeniydi full + full diye elegant basliklarina bakin sahibinden.com da hicbirinde dizel hiz kontrol yok bende baska araclara yoneldim ve aldim simdipisman degilim c sinifi corolla yerine ayni paraya d sinifi alabilirsiniz ustelik donanim olarak cok daha fazlasini
  • Evet hız saitleyici yok. Bu da Toyota'nın ayıbı. Hatta Comfort donanımda alaşım jant olmaması benim açımdan daha büyük ayıp. Ki memleketim 1000 km uzakta, yani çoğunuzdan daha fazla CC lazım bana ama...Ama başlığa yazanların çoğu bir çeşit Türk tipi mastürbasyon peşinde...Kendi aldıkları aracın daha mantıklı olduğuna dair...

Honda denmiş...İyi de zaten benzinli Toyota'larda CC zaten var.Focus denmiş...Sevdiğim bir model.Ama ikisinden birini tercih edene aptal imasında bulunan, büyük olasılıkla diğerini hiç kullanmamıştır.

Gelelim 57 000 lira meselesine...Bu sınıfta hiç bir araç zaten 45 000 den fazla etmez. Fakat talep var diye 70'e kadar yolu var...Corolla satışları biraz düşse, eminim ki yeni kasasında her türlü zamazingo standart olur. Ama C sınıfı müşterileri içinde aptallar çoğunlukta ....

• 2006 model alfa 147 imde bile var şunuda diyim corolla güzel araçtır özellikle dizelleri benzinli gibi çalışıyor
  • 57000 full ve hiz sabitleyici yok :)
    nasil full oluyor bu :) donanim kapasitesi bu kadar ki full olmus,

Tugla muhabbeti guzelmis :)

Alan arkadaslara hayirli olsun kazasiz belasiz olsun insallah.
  • quote:

Dizel az yaktığı için Hız sabitleyiciye ihtiyaç duymuyor. Ne kadar basarsan bas 5-6 litre yakar. Forum sabitidir. BMW 5.20d de o kadar yakar, 1.3 Multijet de o kadar yakar.

Hız sabitleyici az yaksın diyemi koyuluyor onca araca ne saçma bir teselli yorumu

edit: sonradan çaktım köfteyi kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDream -- 5 Ocak 2012; 20:48:51 >
  • hız sabitleyiciyle ,rampada sollamaya çıkmak(+ya basılı tutarak) d4d corollacılara nasip değilmiş demek ki makyajla birlikte kanımın ısınmaya başladığı corolla dizelin donanım listesine bakınca,bilgisayarın reset tuşuna bastım yol bilgisayarı mod değişim tuşunu; km sıfırlama butonu gibi halen daha kadranın içinde tutan firmadan da bu beklenir..samurai bunlar gelenekçi; o kadar şikayete rağmen makyajdan sonra bile aynen devam
  • 40bin liraya satılan b sınıfı dizel aveoda var, sınıfındaki rakiplerinde var ama malesef corollada yok
    1.4 90 beygir yanında 1.6 dizel motor seçeneği yok
    suçlu kim yılda 18bin tane corolla alan bizlerde
  • Biri de çıkıp ,toyotanın yöneticilerini,mühendislerini,tasarımcılarını geri çağırsa üretim hatası var diyip
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.