Şimdi Ara

Silinsin ltf (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
20.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Toyota pahalı satıyor. Sınıfının daha da üzerine çıkmaması için bazı donanımları eklemiyor. Böylece sınıfında sadece bir motor türünde satış yapıp diğerini baltalatmıyor.

Dizel alıyrsunuz, motor karakteri olarak daha uygun olduğu halde şanzıman oranları nedeniyle CC alamıyorsunuz. Yine benzinli alıyorsunuz, bu defa da yol tutuşunda sorun olmaz bahanesiyle ESP-VSC verilmiyor.

Doğru mu? Bence müşterinin taleplerine karşılık vermediği için yanlış. Ama rekabetin önünde marka bağı olduğu için satışlara pek yansımıyor.
  • İş icabı ara sıra 1.4 D4D Elegant dizel Corolla kullanıyorum. 2011 model makyajlı. Evet hız sabitleyici yok. Buna karşılık geri görüş kamerası var. Dikiz aynasında ekran çıkıyor. Sesli ikazı yok onun da. Yağmurlu veya karlı havalarda kamera çamurla kaplandığından hiçbirşey görünmüyor. kullanışsız. Motor küçük geliyor. Uzun yolda 110-120 ile gitmeye kalkarsanız biraz da yokuş varsa çok yakıyor. 5,8-6,0 lt lere dayanıyor. kendi arabam 1.6 multijet Bravo 105 hp. Hemen hemen aynı yakıyolar uzun yolda. Şehiriçi daha ekonomik tabi ki. C segmentinin motoru 1.6 dizel olmalı kesinlikle. 1.4 motor şu an için gerçekten yetersiz. 190 Nm tork az geliyor. Liste fiyatı 60.100 TL. Yuh diyorum. Kesinlikle verilmez. Çok daha iyi D sınıf araba alınır o paraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

İş icabı ara sıra 1.4 D4D Elegant dizel Corolla kullanıyorum. 2011 model makyajlı. Evet hız sabitleyici yok. Buna karşılık geri görüş kamerası var. Dikiz aynasında ekran çıkıyor. Sesli ikazı yok onun da. Yağmurlu veya karlı havalarda kamera çamurla kaplandığından hiçbirşey görünmüyor. kullanışsız. Motor küçük geliyor. Uzun yolda 110-120 ile gitmeye kalkarsanız biraz da yokuş varsa çok yakıyor. 5,8-6,0 lt lere dayanıyor. kendi arabam 1.6 multijet Bravo 105 hp. Hemen hemen aynı yakıyolar uzun yolda. Şehiriçi daha ekonomik tabi ki. C segmentinin motoru 1.6 dizel olmalı kesinlikle. 1.4 motor şu an için gerçekten yetersiz. 190 Nm tork az geliyor. Liste fiyatı 60.100 TL. Yuh diyorum. Kesinlikle verilmez. Çok daha iyi D sınıf araba alınır o paraya.

Sadece yanlış bilgilendirme olmaması adına yazıyorum, makyajlı kasalarda 205 tork var.

• quote:

Orijinalden alıntı: SxXXxN

quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

İş icabı ara sıra 1.4 D4D Elegant dizel Corolla kullanıyorum. 2011 model makyajlı. Evet hız sabitleyici yok. Buna karşılık geri görüş kamerası var. Dikiz aynasında ekran çıkıyor. Sesli ikazı yok onun da. Yağmurlu veya karlı havalarda kamera çamurla kaplandığından hiçbirşey görünmüyor. kullanışsız. Motor küçük geliyor. Uzun yolda 110-120 ile gitmeye kalkarsanız biraz da yokuş varsa çok yakıyor. 5,8-6,0 lt lere dayanıyor. kendi arabam 1.6 multijet Bravo 105 hp. Hemen hemen aynı yakıyolar uzun yolda. Şehiriçi daha ekonomik tabi ki. C segmentinin motoru 1.6 dizel olmalı kesinlikle. 1.4 motor şu an için gerçekten yetersiz. 190 Nm tork az geliyor. Liste fiyatı 60.100 TL. Yuh diyorum. Kesinlikle verilmez. Çok daha iyi D sınıf araba alınır o paraya.

Sadece yanlış bilgilendirme olmaması adına yazıyorum, makyajlı kasalarda 205 tork var.

Teşekkürler.

az önceki mesajda yazmayı unuttum. Çok sessiz bir araba. hakkını yemeyeyim. Motor sesi ve yol sesi konusunda başarılı kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: SxXXxN

quote:

Orijinalden alıntı: paratoner2010

bizim milletimiz halen 1990 ların efsane corollasında takılı kalmış durum da arkadaşlar.

kimse 1,4 d4d lerin yağ yaktıgından bahsetmiyor.
    adamlar 10 bin km bakıma giriyorlar birde 3-4 binde yağ ekliyorlar.
    begenilmeyen renaultta bile bakımlar 20bin km ve cliolar hariç hiç bir megane da motor sorunu duymadım görmedim.

sorunsuz toyota

adamlar daha geçen sene dünya kadar araba toplattılar

Benim aracım da 2011 model benim aracımda D4D ama yağ filan yakmıyor. Yağ yakma 2010 eylül öncesi üretim makyajlı araçlarda vardı. Onlarda garanti kapsamında turbo değişimi sonrasında düzeltildi. Hata her firmada olabilir ama önemli olan bunu kabullenip müşteriyi mağdur etmemektir. Toyota 10 yıl öncesinde ürettiği ve sonradan hatasını farkettiği araçları ücretsiz servise çağırıp hatalarını gideriyor. Sen zannediyomusun bir renaultta yada başka bir markada hiç arıza olmuyor. Oluyor ama araç 10 yaşına gelince kendin farkediyosun cebinden değiştiriyorsun. Toyotayı insanlar bundan dolayı tercih ediyor işte.

sana önerim şikayetim var com da şöyle bir gezinti yapmandır
    kesinlikle yanlış anlama arkadaşım ben marka kötülemek istemiyorum ancak körü körünede bir markaya bağlanmak istemiyorum.
    toyatanın servisleri bile artık bunlar böyle yapacak birşey diyecek kadar pişkişnlik içindeler.
    ben evet wv renaulrt mitsubishi gibi dizel araçlar kullndım ama toyata gibi yağ eksiltenıni görmedim.
    arkadaşım 10 gün önce 2010 1,4 d4d aldı haftasında araç yağ lambası yaktı.km si 36000 ayrıca forumda toyatacılar kendileride yazmışlar.birde oraya göz at istersen.
    teşekkür ederim.

• BİR
    TOYOTA Corolla Yağ Yakıyor!
    2011 model aldığım Toyota Corolla her 7.000 km'de 1.5 litre yağ eksiltiyor. Sürekli olarak ikaz lambası yanıyor, yetkili bayi tarafından geçiştirilmekteyiz. Bu olay 3-4 defadır tekrar etmektedir. Olayı Tüketici Haklarını Koruma Derneğine aktarıp şikayette bulunacağım. Bu ayıplı bir maldır. Gereğinin yapılması lazımdır.
    İKİ
    TOYOTA Sıfır Km Aracım Yağ Eksiltiyor!
    2011 model Toyota coralla dizel araç sahibiyim, 50.000 TL vererek aracımı 0 km aldım. Aracım devamlı yağseviyesi düşük diye ikaz veriyor, anladığım kadarıyla herkes bundan şikayetçi. Nasıl oluyorda araç yağ eksiltir anlamak mümkün değil.

Servis normal olduğunu, biz yaptığımız işin arkasındayız diyebiliyor. Peki neden yağ yakar araç? Bütün dizel araçlar yakıyor normaldir diyorlar. Ben araçtan soğudum, herkesede söylüyorum, benim mağduriyetimi kim giderecek.

Yağ bidonuyla gezmeye başladık, herkes bize gülüyor sıfır araç al yağ eksiltsin. Araç garantiden çıkar çıkmaz motor gümler gibi geliyor, yetkililer bu işe el atsın.
    ÜÇ

1 yıl önce 2011 model Toyota auris dizel comfort plus aracımı yaklaşık 1,5 ay sıra bekledikten sonra teslim aldım,aracımı büyük bir keyifle ve heyecanla bayramda teslim aldık. Aracımızla seyahat ederken sırasıyla yazıyorum 4000 km, 7000 km ve bu aralıklarda, sürekli olarak low oil (düşük yağ seviyesi) yazılı ibare çıkıyordu, servise gittim çözüm yerine bunun standart olduğunu belirttiler, her aracın 1000 km'de 1 lt yağ yakacağını dile getirdiler.

Aracı satın alırken bunu dile getiren olmadı nedense! Yani bunun anlamı ben her zaman bagajımda yağ bidonuyla dolaşacağım ve şu anda aracım 30000 km de, yine bir tatile çıkacakken 2 kez yağ ışığı tekrar yandı ki, bakıma 1000 km daha olmasına rağmen, ben bu araçtan resmen soğudum yeni araç al dünya para ver.

Servistekilerin ilgisizliği,çözümsüzlüğü ve standart cevapları beni bıktırdı açık konuşmak gerekirse, serviste çalışanların derdi puanlama, size geri dönüş yapıldığında bize yüksek puan verin derdindeler, işin özeti ben ilk kez Toyota aldım. Sorunsuz ve kusursuz olduğu için müşteriye değer verdikleri için ama açıkçası hayal kırıklığına uğradım. İnanılmaz derece de mutsuzum asla ve asla bundan sonra Toyota araç almayacağım.Sorunum çözülür mü bilinmez!
    DÖRT
    2010 yılında sıfır Toyota aldım. Aracı aldım alalı yağ yakıyor. Servis turboyu değiştirdi; fakat sorun hala çözülmedi. Aracın bagajında devamlı yağ bidonu taşıyoruz. Turbo değişti fakat bu sefer aracın motorundan çok ses gelmeye başladı. Servis yapacak bir şey yok diyor. Bir muhatap bulamıyoruz. Bir çözüm arıyorum.
    BEŞ
    2010 model Toyota Coralla sahibiyim. Aracı aldığımız günden beri sürekli yağ eksiltiyor. Araç bir sonraki servis süresine gelmeden yağın yarısını yok ediyor. Servisse bu durum çok normal tüm Toyotolar böyle yağ eksiltir. Bunu kafanıza takmayın size oto cila satalım kaporta koruma satalım diye kendi derdindeler.

Allah muhafaza kazayla bu araçla servis süresini geçersem 12000 km'de motorda yağ kalmayacağı için yolda motorun patlama riski var. Toyota içinse bu çok normal tüm Toyotalar böyledir diyor ancak.
    Benim birde VW Caddy marka aracım var. Aracı 10000 km bakımına götürdüğümde eksilen yağ 100 gram ancak çıkıyor. Araba değil yürüyen bomba satıyorlar.
    birazda toyotacıların kendi forumuna bakın
    sırf bu yüzden coroolayı çok istememe rağmen vaz geçmek zorunda kaldım.

• yağ eksiltme sorunu eski model corollaların bazılarında olmuştu diye biliyorum bende.
  • Arkadaşlar konuyla ilgili mesaj göndermiştim gelen mail şu şekilde.

Değerli Müşterimiz,

Öncelikle göndermiş olduğunuz e-mailiniz için teşekkür ederiz.

Toyota marka araçların Türkiye distribütörü olarak, ülkemizde satışı gerçekleştirilen araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini vermekteyiz. Araçlar, lisansörümüz Toyota Motor Co.tarafından belirlenen ve bizlere bildirilen dizaynları/donanımları ile tarafımıza sevk edilmektedir.Distribütör firma olarak araçların dizaynı veya donanım seviyelerinde değişiklik yapmamız maalesef mümkün değildir.

Öte yandan sizin gibi aldığı ürün ve hizmetlere ilişkin olumlu / olumsuz görüşlerini tarafımıza ileten bilinçli müşterilerimizin daha iyi ürün ve hizmet çalışmalarımıza katkısının tartışılmaz olduğunu ifade etmek isteriz.

Bizim için büyük değer taşıyan görüşleriniz ve farklı ülkelerden alınan kullanıcı görüşleri yeni model araçların tasarım ve üretim safhalarında dikkate alınmaktadır.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Toyota Müşteri İlişkileri

• Bu araba aslında piysada az bulunan arabalardan çünkü dizel+otomatik sunan pek alternatif yok. Millet'de Japon sorunsuzluğuna güvenip alıyor.

Ama 90 Ps ve 205 Nm tork olan arabanın 0-100'ü neden 14.8 saniye onu anlamadım ben işte.
  • Dizeli otomatik almanızı tavsiye etmiyorum.Motor ilk kalkışta zayıf kaldığı için ilk kalkış anlarinda m/m vites zor anlar yaşatabilir.Sonuçta kul yapımı bir teknoloji, sizin kadar akıllı olmasını bekleyemezsiniz.Kimsenin keyfine karışamayız ama manuel tavsiye ederim, 0-100 ü de 11.9 sn olması lazım.
  • quote:

BİR
    2011 model aldığım Toyota Corolla her 7.000 km'de 1.5 litre yağ eksiltiyor. Sürekli olarak ikaz lambası yanıyor, yetkili bayi tarafından geçiştirilmekteyiz. Bu olay 3-4 defadır tekrar etmektedir. Olayı Tüketici Haklarını Koruma Derneğine aktarıp şikayette bulunacağım. Bu ayıplı bir maldır. Gereğinin yapılması lazımdır.
    İKİ
    2011 model Toyota coralla dizel araç sahibiyim, 50.000 TL vererek aracımı 0 km aldım. Aracım devamlı yağseviyesi düşük diye ikaz veriyor, anladığım kadarıyla herkes bundan şikayetçi. Nasıl oluyorda araç yağ eksiltir anlamak mümkün değil.

Servis normal olduğunu, biz yaptığımız işin arkasındayız diyebiliyor. Peki neden yağ yakar araç? Bütün dizel araçlar yakıyor normaldir diyorlar. Ben araçtan soğudum, herkesede söylüyorum, benim mağduriyetimi kim giderecek.

Yağ bidonuyla gezmeye başladık, herkes bize gülüyor sıfır araç al yağ eksiltsin. Araç garantiden çıkar çıkmaz motor gümler gibi geliyor, yetkililer bu işe el atsın.
    ÜÇ

1 yıl önce 2011 model Toyota auris dizel comfort plus aracımı yaklaşık 1,5 ay sıra bekledikten sonra teslim aldım,aracımı büyük bir keyifle ve heyecanla bayramda teslim aldık. Aracımızla seyahat ederken sırasıyla yazıyorum 4000 km, 7000 km ve bu aralıklarda, sürekli olarak low oil (düşük yağ seviyesi) yazılı ibare çıkıyordu, servise gittim çözüm yerine bunun standart olduğunu belirttiler, her aracın 1000 km'de 1 lt yağ yakacağını dile getirdiler.

Aracı satın alırken bunu dile getiren olmadı nedense! Yani bunun anlamı ben her zaman bagajımda yağ bidonuyla dolaşacağım ve şu anda aracım 30000 km de, yine bir tatile çıkacakken 2 kez yağ ışığı tekrar yandı ki, bakıma 1000 km daha olmasına rağmen, ben bu araçtan resmen soğudum yeni araç al dünya para ver.

Servistekilerin ilgisizliği,çözümsüzlüğü ve standart cevapları beni bıktırdı açık konuşmak gerekirse, serviste çalışanların derdi puanlama, size geri dönüş yapıldığında bize yüksek puan verin derdindeler, işin özeti ben ilk kez Toyota aldım. Sorunsuz ve kusursuz olduğu için müşteriye değer verdikleri için ama açıkçası hayal kırıklığına uğradım. İnanılmaz derece de mutsuzum asla ve asla bundan sonra Toyota araç almayacağım.Sorunum çözülür mü bilinmez!
    DÖRT
    2010 yılında sıfır Toyota aldım. Aracı aldım alalı yağ yakıyor. Servis turboyu değiştirdi; fakat sorun hala çözülmedi. Aracın bagajında devamlı yağ bidonu taşıyoruz. Turbo değişti fakat bu sefer aracın motorundan çok ses gelmeye başladı. Servis yapacak bir şey yok diyor. Bir muhatap bulamıyoruz. Bir çözüm arıyorum.
    BEŞ
    2010 model Toyota Coralla sahibiyim. Aracı aldığımız günden beri sürekli yağ eksiltiyor. Araç bir sonraki servis süresine gelmeden yağın yarısını yok ediyor. Servisse bu durum çok normal tüm Toyotolar böyle yağ eksiltir. Bunu kafanıza takmayın size oto cila satalım kaporta koruma satalım diye kendi derdindeler.

Allah muhafaza kazayla bu araçla servis süresini geçersem 12000 km'de motorda yağ kalmayacağı için yolda motorun patlama riski var. Toyota içinse bu çok normal tüm Toyotalar böyledir diyor ancak.
    Benim birde VW Caddy marka aracım var. Aracı 10000 km bakımına götürdüğümde eksilen yağ 100 gram ancak çıkıyor. Araba değil yürüyen bomba satıyorlar.

Ben 2011 corolla dizel aldım. Aracımdan memnunum YAĞ YAKMA SORUNU falan da olmadı.
    Şunu söylemek istiyorum; yanılma payımı saklı tutarak, corolla dizele karşı bir karalama kampanyası olduğunu düşünüyorum.
    Bence dizel araç piyasasında, corolla dizel, konforuyla, yol tutuşuyla, donanımıyla en önemlisi "MOTOR SESSİZLİĞİ" ile öne çıkan bir araç.
    Tercihleri arasında bu araç olanlara tavsiye ederim. Tercih etmeyenlere de hayırlı araçlar dilerim. Sağlıcakla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ertdur88

quote:

BİR
    İKİ

ÜÇ

DÖRT
    BEŞ

Ben 2011 corolla dizel aldım. Aracımdan memnunum YAĞ YAKMA SORUNU falan da olmadı.
    Şunu söylemek istiyorum; yanılma payımı saklı tutarak, corolla dizele karşı bir karalama kampanyası olduğunu düşünüyorum.
    Bence dizel araç piyasasında, corolla dizel, konforuyla, yol tutuşuyla, donanımıyla en önemlisi "MOTOR SESSİZLİĞİ" ile öne çıkan bir araç.
    Tercihleri arasında bu araç olanlara tavsiye ederim. Tercih etmeyenlere de hayırlı araçlar dilerim. Sağlıcakla...

Hayırlı olsun aracınızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
    Benim tespitlerim 2010 yılında araştırmalarım sonucu ulaştığım sonuçlardı.Takip ettiğim kadarıyla gerek şikayetim var com.gerek bizim forumda coralla bölümü vede beraber çalıştıgım ortağımın kullndığı 2011 model 1,4 d4d coralla elegantında (araç şu an 17000 de ve iki sefer yağ lambası yaktı) sorun devam ediyor.Benim amacım aracı karalamak degil sadece bilgi paylaşımında bulunmak.Bu arç için 2009-10 da insanlar 2-3 ay sıraya yazılıyorlardı.Ama araçların motorları malesef bu durumda .Toyata da bunun farkında düzeltmek için çalışıyor.Arkadaşımla serviste bunlar böyle yapacak birşey yok merkez ar.ge.çalışmalarının halen devam ettigini söylediler.Benzinli motorlara diyecek tek kelime mükemmel.Zaten yıllardır formula 1 e motor üretiyorlar.
    saygılarımla.

• 6 yıllık corolla kullanıcısından objectif yorumlar.

1) benim arabamda gram yağ yakma yok. 15.000 km bile kullandığım oldu 1 seviye bile düşmedi
    2) donanım biraz eksik. 4 cam tek tusla açılır kapanır ama cc olmaması biraz eksiklik. Uzun yol çok yapan birisiyim cc olsaydı super olurdu.
    3) corolla gerçekten sorunsuz.
  • Japonlar belki sizi düşünüp hız sabitleyici koymuyordur...Rutin bir kullanım ve düz bir yolda özellikle gece sürücülerin daha çok uykusu geliyor...Bence hız sabitleyicide bu riski biraz daha arttırabilir...Japonlarda böyle düşünmüş olabilirler...
  • Benim aracım da 2011 d4d ve bahsedilen yağ yakma sorunuyla karşılaşmadım. Bir anlam veremedim. Ben de tedirginim. Tüketim değerleri olarak İzmir şehir trafiğinde 100 km. de 6.5 yakıyorum. Şehir dışında ise 5 litre. Bunun altında değerlerden bahsedenler herhalde 20 veya 30 la gidiyorlar.
    Lütfen marka fanatiği olmayalım. Bizlerin araçlar konusunda doğru bilgilenmemiz için objektif olmaya gayret edelim.
  • Apple Iphone sony lere göre galaxy s serilerine göre telefon özellikleri açısından çok geridedir pahalıdır.
    Toyota bir yağ bir su devam mekanik sağlamlık mercedesle yarışıyor hee donanım açısından peugeot citroen alabilirsiniz çok dolu arabalardır ;) 5 yıl sonra tekrar görüşelim arkadaşlar.
  • yaklaşık 2 yıldır 2008 model toyota corolla D-4D class sahibiyim..maşallah herhangi bir yağ sorunuyla karşılaşmadım..kullanımı güzel,içi refah geniş..ben memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.