arkadaşlar yeni topladığım pc nin ekran kartı power color 5770 monitor aoc 21,5'' led full hd d-sub girişli benim sorunum ekran çözünürlüğünü 1440*900 den fazlasını yapamıyorum monitör hata veriyo sizce bunu neden yapar dvi veya hdmi giriş olmadığı için mi aceba
driver sorunu vardır muhtemelen.. format at düzelir
Geçen bir konuda görmüştüm, deneyin isterseniz.
quote:
Hocam ati ekran kartı ayarlar kısmından overscan'i 0 a getirirsen problemin çözülür.
overscan ayarı demişsiniz ama ne için sıfır o ayar hangi sorun için öyle demişler onu bilmiyorum konunun linkini de ekleseydiniz iyi olurdu, driverlerin hepsini sıkıntısız yükledim herşey için format atmak istemiyrum ama son çarem o olursa yapacak bişey yok yine de teşekkürler yardımlarınız için
bu arada yardımlarınızı bekliyorum başka önerisi olan varsa şayet
dvi adaptör kullanıyorsanız onu değiştirin yada direk olarak vga to vga olarak bağlantı kullanıyorsanız vga kablonuzu değiştirin
buna benzer bir durum yaşamıştım vga kablodaki id bitler taşınmadığı için monitörü tam olarak algılayamıyor ekran kartı,genelde dvi adaptörlerin bazı pinleri eksik olanlarda oluyor yada vga kabloların 15 pinin hepsi dolu olmuyor buda böyle bir sorun ortaya cıkartıyor.
eray ozcan tavsiyeni deneyeceğim monitor vga girişli işten çıkmadan bi tane yanıma alayım bakalım düzelecek mi teşekkür ederim