Şimdi Ara

Full HD ile 2K arasında fark var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 24 inç 1080p monitör ile 27 inç 2k monitör arasında gözlemleyebileceğimiz bir fark var mıdır? Çünkü yapımcılar PS4'e ve Xbox One'a oyun çıkarırlarken PS4'te 1080p, Xbox One'da 720p çalışacak oyun ama ikisi arasındaki farkı oyuncular algılayamaz gibisinden birşey demişti. O öyleyse o zaman buradaki 10 ppi'lık (Bir internet sitesinde boyu ve çözünürlüğü verip hesaplama yapılabiliyor) bir fark için 2k monitör almaya değer mi? Çünkü 2K'ya geçince belli bir miktar performans kaybı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 24 Temmuz 2014; 19:29:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Full HD ile 2K Arasındaki Farklar

Günümüzde, yüksek çözünürlük seçenekleri giderek daha yaygın hale geliyor ve Full HD ile 2K çözünürlük değerleri arasında seçim yapmak zorlu bir karar haline gelebiliyor. Her iki çözünürlük seçeneği de kendine has avantajlara ve dezavantajlara sahiptir.

2K Çözünürlük Değeri

2K çözünürlük, 2048 x 1080 pikseldir ve Full HD'nin (1920 x 1080 piksel) üzerinde bir çözünürlük sunar. Bu yüksek çözünürlük, daha fazla ayrıntı ve netlik sağlar, bu da özellikle büyük ekranlar veya yakın mesafeden izleme için idealdir.

Full HD Çözünürlük

Full HD çözünürlük, 2K çözünürlüğe kıyasla daha düşük bir çözünürlük sunar ve genellikle 1920 x 1080 pikseldir. Full HD, çoğu uygulama için hala yeterli olan iyi bir görüntü kalitesi sağlar ve daha uygun fiyatlı cihazlarda yaygın olarak bulunur.

Kıyaslama

• Piksel Sayısı: 2K çözünürlüğü, 2K çözünürlükten (2.073.600 piksel) daha fazla piksele sahiptir (3.686.400 piksel).
    • Netlik: 2K çözünürlük, Full HD'ye göre daha keskin ve ayrıntılı bir görüntü sağlar.
    • Uyumluluk: Full HD, daha fazla cihaz ve ortamla uyumludur, ancak 2K çözünürlük yavaş yavaş daha yaygın hale geliyor.
    • Fiyat: 2K çözünürlüklü cihazlar genellikle Full HD cihazlardan daha pahalıdır.

Tercih

Full HD ve 2K çözünürlük tercihi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır. Büyük ekranlar veya yüksek kaliteli içeriklerden yararlanmak istiyorsanız, 2K çözünürlük daha iyi bir seçimdir. Uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız ve görüntü kalitesi sizin için önemli değilse, Full HD yeterli olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ust duzey bir pc'in yoksa gerek yok yeni nesil zaten en fazla 1080p cozunurlugu destekliyo ama ben 2k film izlerim diyorsan o baska

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Merhaba arkadaşlar 24 inç 1080p monitör ile 27 inç 2k monitör arasında gözlemleyebileceğimiz bir fark var mıdır? Çünkü yapımcılar PS4'e ve Xbox One'a oyun çıkarırlarken PS4'te 1080p, Xbox One'da 720p çalışacak oyun ama ikisi arasındaki farkı oyuncular algılayamaz gibisinden birşey demişti. O öyleyse o zaman buradaki 10 ppi'lık (Bir internet sitesinde boyu ve çözünürlüğü verip hesaplama yapılabiliyor) bir fark için 2k monitör almaya değer mi? Çünkü 2K'ya geçince belli bir miktar performans kaybı oluyor.

değmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoxXoc

ust duzey bir pc'in yoksa gerek yok yeni nesil zaten en fazla 1080p cozunurlugu destekliyo ama ben 2k film izlerim diyorsan o baska

R9 295X2 ekran kartım ve haswell-e ile değiştirecek oldugum 4.6 Ghz'ye overclocklu i7 2600k işlemcim var. Ekran kartı gibi her 3 seneden 3 seneye monitör değiştiremeyeceğimden dolayı soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

quote:

Orijinalden alıntı: CoxXoc

ust duzey bir pc'in yoksa gerek yok yeni nesil zaten en fazla 1080p cozunurlugu destekliyo ama ben 2k film izlerim diyorsan o baska

R9 295X2 ekran kartım ve haswell-e ile değiştirecek oldugum 4.6 Ghz'ye overclocklu i7 2600k işlemcim var. Ekran kartı gibi her 3 seneden 3 seneye monitör değiştiremeyeceğimden dolayı soruyorum.

ozaman kesinlikle almalisin.

• 2k için oldukça yeterli bir sistem var sizde. Bende 2k monitör var ama ben 1080p ile pek ayird edemedim. Belki benim gözüm pek hassas değil bilemiyorum.

Ama bir sorun var ki windows ta yazılar ve simgeler çok küçük oluyor. Font ayarından %150 veya %175 yapınca da uyumsuz programlarda çamur gibi görüntü oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman1tr -- 3 Ağustos 2014; 0:09:38 >
  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Arada fark olur ama 27" monitör alacaksan tabi. Gerçi 23-24"lerde henüz 2k (1440P) yok. Dell'in 24" bir modeli 4K olarak çıktı ama o iş için.

Benim konuda 1440P monitör var bir kaç tane. Onlara bakabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.