Şimdi Ara

Futbolda iyi şut çekemiyorum !Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar veya abiler yaşım 16 ve futbol oynamayı çok seviyorum

futbol oynarken hızlı koşarım,iyi pas çıkartırım ve hırslıyımdır ama sadece şutlarım berbat :)

yani genelde arkadaşlarım topa ayağın burun yeriyle değilde ayakkabı bağcıklarının olduduğu yerle vur derler , bende topa o şekilde vurunca yine eskisi gibi oluyor acaba kaslarımdamı sorun var yoksa şut tekniğimmi yok ? arkadaşlar füze gibi şut vurunca bende imreniyorum acaba bilek veya bacaktamı sorun var anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim . (Futbola 12 yaşında başladım.)

• yavaş mı gidiyor , isabetsizmi gidiyor.
  • futbol bölümüne açsaydın konuyu

ben iyi şut çekerim ama forum üzerinden anlatılacak şey değil bu. iyi bilenlerin sana bire bir uygulamalı göstermesi lazım.
  • Teknikte başlar teknikte biter, füze gibi şut çekmen için de tekniğinin olması gerekir, gücü istenilen teknik ile birleştiremezsen iyi şut çekemezsin,misal şut çekerken topa vuracağın ayağın değil de diğer ayağının yere iyi basması gibi
  • Çok iyi futbol oynayan bir insan değilim ama az çok bilirim tabi.Bana göre önce odaklanmalı sonra vurmayacağın ayağınla düzgün pozisyon alıp sert ya da pilase şut çıkartmalısın.Hedefe odaklanmak çok önemlidir bence.
  • 1.pis burunu bırak

2.topa bakmayı bırak

3.fokuslan

4.target al

5.ayağından topu açma

6.en yakın futbol klübüne yazıl
  • basılı tutarken e bas elini çekme.. top havadayken sürekli bas bırak...

süper gizli bi taktiktir... kimseler bilmez.... ben bile bilmiyorum hatta... o derece bişi yani
  • bacak kaslarını gelistir genc adam. benim en iyi yonumdur belki de sut cekmek futbol dendiginde. otobuse minibuse binmeyi azalt. gidecegin yerlere yuruyerek gitmeye alis. 1 saatlik yuruyus mesafesini gozunde buyutme, zamanin bolsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeyth

3.fokuslan

4.target al

5.bas joystick butonuna
  • topa hızlı vurmak için güçlü bacaklar lazım. Vuruş tekniği de lazım tabi. Ama her yiğiden yoğurt yeyişi farklıdır. Ben de çok sert vuran biri değilim. Ama bizim yarı sahanın yarısından bile gollerim var. Önemli olan isabetli ve güzel vurmaktır ve topa bütün gücü ile abanan kimse bunu başaramaz. O şekilde vuruşlar sabri türü vuruşlardır. Bu yüzden sert vurmayı pek kafaya takmamanı tavsiye ederim ben.
  • 10 senedir futbol oynayan biri olarak söylüyorum bunları,

bir kere ilk önce topu atacağın yere odaklanmalısın, şut çekmeyeceğin ayağınla yere sağlam basmalısın, sert şut çekebilmek için bacak kaslarının gelişmesi lazım, şuan 16 yaşındaymışsın bacak kasların yeteri kadar gelişmemiş olabilir. Plase vuruşlarını düzelt ilk önce. Daha sonra yukarıda bir arkadaşın dediği gibi bol bol yürü ve koşular yap kaslarını geliştirmek için de. ama plase vuruşlarını geliştir ilk önce sert şut yerine.
  • Her şey bacak kaslarında ve topa dengeli vurmakta bitiyor. Ben de 16 yaşındayım. Kalecilik yapıyorum bu sıralar çoğunlukla. Topu kaleden kaleye rahat yolluyorum autlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

futbol bölümüne açsaydın konuyu

ben iyi şut çekerim ama forum üzerinden anlatılacak şey değil bu. iyi bilenlerin sana bire bir uygulamalı göstermesi lazım.

• hamitim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.