Şimdi Ara

Fx 8300 mu i3 6100 mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum ahalisi sizce hangisi? Tabi kendi ihtiyaclarimi da yazacagim ona gore karar vermeniz kolaylasacaktir.

Simdi amd zen gelecek ancak benim.ona para yetmeyecek. Yani alirsam ekran karti alamam.
    İki secenegim var; ikinci elden asus 970 aura alicam fx 8300 bulup ya da ikinci elden b150 m3 alip i3 takilicam

Aklimin fxde kalmasi sundan dolayi, i3 bildiginiz gibi 2 cekirdek her ne kadar 2 izlegi de olsa coklu islemlerde bir fx olamaz. İ3den vazgecemem ise tek cekirdek performansi ve yeni teknoloji olmasi.

Benim yapacagim isler genel olarak Knight oynamak, internette dolasmak, muzik dinlemek falan. Ancak su var arkada usko ya da alemgame gibi serverlar acikken ben pvpde acicam ya da usko acikken guncel.oyunlara giricem ayni zamanda arkada chrome ve arka planda antivirus vb programlar acik olacak.

Fxin oyun performansina baktim i3un gerisinde degil genel itibari ile hatta gectigi oyunlar daha cok dx 12den sonra. Elimde hyper 212 evo var. Fx 8300e takar 4.1-4.2 de.kullanirim.diye dusunuyorum. Sistemimi uzun sure degistirmeyecegim en azindan 1 yil icinde. Ekran karti butcem yeterse r9 380 yetmezse 7870 olacak.
    Rx 460 dusundum ancak 380 ile.aralarinda en az 10 fps var ve temiz.bir r9 isimi fazlasiyla gorecektir.

Sizce hangisini secmeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ryzen bekle şunun şurasında en fazla 2 ayı var.
  • i3 6100 daha iyidir. Hem alacağınız anakart ta DDr4 ileriye yönelik olacağı için, daha ileride yeni nesil bir işlemci takabilme olanağınız olabilecek. Performans olarak biraz karışık, kimi oyunda Fx 8300 önde iken kimi oyunlarda da i3 6100 önde. Tek çekirdek performansı tabii ki i3 6100'ın daha iyi. Bir de Fx12'de Fx 8300 biraz daha fazla performans vermiş ama sizin şuan Dx12 ile işiniz olmayacak. Bence almışken i3 6100 ve DDR4 anakart tercih etmek ve ileride işlemci upgrade etmek çok daha mantıklı. Bir de Fx serisi artık bitiyor yavaştan.

i3 6100+Anakart+2.el temiz Gtx 1050Ti işiniz rahat görür. İleride de orta bir işlemci yükseltmesi yaparsınız yüksek performansa devam edersiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

i3 6100 daha iyidir. Hem alacağınız anakart ta DDr4 ileriye yönelik olacağı için, daha ileride yeni nesil bir işlemci takabilme olanağınız olabilecek. Performans olarak biraz karışık, kimi oyunda Fx 8300 önde iken kimi oyunlarda da i3 6100 önde. Tek çekirdek performansı tabii ki i3 6100'ın daha iyi. Bir de Fx12'de Fx 8300 biraz daha fazla performans vermiş ama sizin şuan Dx12 ile işiniz olmayacak. Bence almışken i3 6100 ve DDR4 anakart tercih etmek ve ileride işlemci upgrade etmek çok daha mantıklı. Bir de Fx serisi artık bitiyor yavaştan.

i3 6100+Anakart+2.el temiz Gtx 1050Ti işiniz rahat görür. İleride de orta bir işlemci yükseltmesi yaparsınız yüksek performansa devam edersiniz.

ileride yeni nesil işlemci takmak istediğinde intel o işlemcileri çokdan piyasadan temizlemiş olacak

gelelim i3 konusuna tek çekirdek tek çekirdek tek çekirdek nemiş arkadaş bu tek çekirdek , i3 lü biraz eski nesil pc lere bakıyorum hepsi yaşayan ölü gibi ağır ve yavaş.

• Kullanmadım fakat farklı kaynakların testlerine bakarsak i3 6100 FX 8350'nin bile çoğu zaman güncel oyunlarda önünde yer alıyor. Hem min fps'de hemde avg fps'de. Render konusunda ise FX işlemciler nispeten daha iyi.
  • İslemci degistirirsem Zene gecmeyi dusunuyorum cunku kaby lake pek bir sey katmiyor onceki nesle

Tabi param olsa almak isterim.

Fx alirsam tek derdim ddr3 ramini degistitmek olacak.

i3 alirsam ram derdim.olmaz.

Fxlerin browsing sikintisi oluyormus diue okudum bir kac kisiden. Tabi muhtemelen anakart voltaj dususu ve hdd sorunlarindan kaynaklidir.

@Lana-Del-Rey

Hocam zene param yetmjyor yani ekran karti alamiyorum.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Nasıl intel o işlemcielr piyasadan temizlemiş olacak? 1 sene sonrqa bile KAbylake işlemciler kral işlemcielrden olacak. Piyasayı takip etmediğiniz ve donanım konusunda biraz zayıf olduğunuz belli. Öyle atmayalım hemen lütfen. Millet yanılgıya düşmesin sonra. Arkadaş istese bu alacağı DDR4 anakarta bios güncellemesi ile Kabylake işlemci bile takabilir. Intel kendisi bunun garantisini verdi zaten. Skylake DDR4 anakartlara şuanda bile Kabylake işlemciler takılıyor ve de kullanılıyor. O yüzden ileride bir i5 7.nesil alıp takabilir. Ayriyetten hiç te yavaş değil siz neye göre yorumladınız bunu anlam veremedim? i3 6100, Fx 8350'den bile ara ara çoğu oyunda iyi performans veriyor. Maalesef, tek çekirdek diyoruz birçok oyun halâ tek çekirdek performansına bakıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Ryzen mi İ7 mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BenDeliyim B kullanıcısına yanıt
    Amd Zen işlemciler AM4 soket anakartlar ile piyasaya sunulacak sadece AM4 anakrtlar ile birlikte kullanılacak. O yüzden Fx 8300 alsanız bile, alacağınız anakart AM3+ olacağı için AMD Zen işlemci alıp AM3+ anakarta takamayacaksınız. Ve de ramleri de değiştirmeniz gerekecek vs vs. Ben Fx 8300 yerine üzerine basa basa i3 6100 diyorum ikisi arasından. Tabi siz bilirsiniz yine de.

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Nasıl intel o işlemcielr piyasadan temizlemiş olacak? 1 sene sonrqa bile KAbylake işlemciler kral işlemcielrden olacak. Piyasayı takip etmediğiniz ve donanım konusunda biraz zayıf olduğunuz belli. Öyle atmayalım hemen lütfen. Millet yanılgıya düşmesin sonra. Arkadaş istese bu alacağı DDR4 anakarta bios güncellemesi ile Kabylake işlemci bile takabilir. Intel kendisi bunun garantisini verdi zaten. Skylake DDR4 anakartlara şuanda bile Kabylake işlemciler takılıyor ve de kullanılıyor. O yüzden ileride bir i5 7.nesil alıp takabilir. Ayriyetten hiç te yavaş değil siz neye göre yorumladınız bunu anlam veremedim? i3 6100, Fx 8350'den bile ara ara çoğu oyunda iyi performans veriyor. Maalesef, tek çekirdek diyoruz birçok oyun halâ tek çekirdek performansına bakıyor.

hangi oyunlar mesala süper mariomu ? yoksa optimize özürlü ark gibi oyunlarmı ? ayrıca bazı oyunlara bakıp işlemcileri sıralamanız ayrıca çok komik dediğim gibi geçen serilerdeki i3 lü pc leri az kurcaladğımda yaşayan ölü gibiler hani şu the walking deadda tırnak çakışıla ölen zombilerden.

şimdi i5 4460 in piyasada 0 ürününü bulmak kolaymı ?

Kolay herhangi bir sitede bulabilirsin o işlemciyi, i3 6100 bir kere tek çekirdek bir işlemci değil daha ne olduğunu bilmeden millete birde öneri yapma, İ3 6100 2 çekirdek 4 işlem gücüne sahip gayet iyi bir işlemci, gayette alınabilir gidip DDR3 amd ölü sisteme para yatırmaktansa adam alır gider 2-3 sene sonra değiştirir dilediği gibi işlemciyi, skylake veya kabylake takar.

İ5 4460 ı Vatan bile satıyor adama sor piyasada yokmuş sıfırı. Bir rahat bırakın şu konuları cahil cahil yorumlar yazmayın.

Zen işlemcileri beklemeyeceksen İ3 6100 veya 7100 dilediğini alıp kullanabilirsin gönül rahatlığı ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experto Crede -- 18 Ocak 2017; 21:45:32 >
    Hayır, olur mu hiç. AA ayıp ettiniz şimdi Super Mario'ya. kralyoun sitesi var ya, ha oradaki oyunlarda i3 6100 daha iyi. Suğer MArio'da Fx 8300 iyidir. Alıp, oynayabilirsiniz. Olur mu hiç canım, i5 4460 mağara devridne kaldı nereden bulacağızz aa tabi ki öyle haklısınız.

Duymak istediğiniz laflar bunlar sizin değil mi?

- Ama tabii ki öyle değil. 1-2 oyuna bakarak söylemiyorum bunu. i3 6100, Fx 8300'dan tabii ki iyidir. Daha performanslıdır. Yeni nesil üretimdir. 14Nm oalrak çok daha az güç tüketir. Arkadaş zaten oyun odaklı alıyor belli ki ve oyunlarda da tabii ki i3 6100 daha performanslıdır.

- i5 4460 piyasa sıfır halâ birçok yerde tabii ki satılıyor. Vatan olsun,Sinerji olsun,Hepsiburada olsun,EksenBilgisayar olsun vs vs. Halâ satılmakta. Ve de i5 4460'ın Fx 8300 olan konuda denk geitrmeniz çok yanlış olmuş. i5 4460 ezer geçer Fx 8300'ı. Kaldı ki oyun performansları olarak yine i5 4460, Fx 8350'den bile yüksek performans vermekte.

• İ3 6100

• Simdilik alma bence, intelin yeni celeronu cikacak ama i3 olacak aslinda 2 core 4 thread, sonra da i5 filan alirsin. Ya da su yrni amd işlemciler, cok merak ediyorum dogrusu haydi bakalim ya nasip :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    100 kere yazdik hala 4460 bulunmuyor diyorsun birader takilmis plak gibisin.

Al su linkleri yeter boş yaptiğin

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i5-4460-soket-1150-32ghz-6mb-onbellek-22nm-islemci.html#galeri

http://www.hepsiburada.com/intel-core-i5-4460-3-2ghz-6mb-cache-lga1150-islemci-pm-bd304770

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Ocak 2017; 22:40:0 >

yanlız dostum amd'nin şu an oyun için i5 4460 dan iyi bir işlemcisi yok :)
  • Madem elinde 212 evo var o zaman ikinci el 2500k al geç.Hem multitasking konusunda kaygın olmaz hem de i3 6100 kadar performans alırsın.
  • I3 6100 ile tek bir '1' işlem yapıyorsanız, FX-6300'den hızlıdır; bu kısmı doğru.
    Gelgelelim, koca bilgisayarı işletirken işlemci hiçbir zaman tek göreve sınırlı çalışmaz. O takdirde FX-6300 sağlam bir ders verir i3-6100'ün az sayıdaki izleğine.
    [Kaynak sarı liste]
  • oyun için almak istiyosan yeni mimarili i3 6100 al 2011 eski mimarisi ile performans veremez yeni oyunlarda bekleme durumun varsa zeni mutalaka bekle intele sağlam bir tokat
    indirmeye hazırlanıyor bekleyip göreceğiz
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Saçmalamışlar resmen. Kimse gidipte Cinebench ya da Winrar açıkken oyun oynamaz.
  • Hepsiburadadan sifir 8300 ve asrock 970-g/3.1 mi i3 6100 ve msi h170 gaming m3 mu? Bugun alicam hazir indirim varken.

i3 daha iyi gelecek gibi suanlik ekran kartim yok. Alana kadar knight onlinr ve pes serilerini oynatsin yeter.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.