Şimdi Ara

Fx 8320 Kaç Voltaj İle Kullanılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 17 Haziran 2015; 16:38:51 >

• Anakartın ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkke

Anakartın ne

Gigabyte fxa-ud3
  • cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    1,4125 stok voltaj ayarı ama gayet yüksek bi değer aynı işlemciyi 1,43 küsür volt ile 4,5 ghz'de kullanıyorum dolayısıyla hızı düşürmene gerek yok voltajı düşür baktın hala fazla ısınıyor turbo modu kapatırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dismissed_fear

1,4125 stok voltaj ayarı ama gayet yüksek bi değer aynı işlemciyi 1,43 küsür volt ile 4,5 ghz'de kullanıyorum dolayısıyla hızı düşürmene gerek yok voltajı düşür baktın hala fazla ısınıyor turbo modu kapatırsın

Sadece voltaj düşürünce hiçbir ısı farkı olmadı. 79 max derece oluyordu.
    Şimdi bir nebze rahatladı ama dediğiniz gibi mi yapayım ? Ghz tekrar 3,5 çıkarmak tehlikeli olmaz değil mi ?
    tehlikeli olacağını sanmıyorum içim rahat etsin derseniz işlemci soğutucusu almak daha iyi olur malum havalar ısınmaya başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

quote:

Anakartın ne

Gigabyte fxa-ud3

Biosu default yap voltajı 1.32 olarak ayarla başka bi şeye dokunma 3.2 için o voltaj fazla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Anakartın ne

Gigabyte fxa-ud3

Biosu default yap voltajı 1.32 olarak ayarla başka bi şeye dokunma 3.2 için o voltaj fazla

Isı yönünden hiçbirşey farkettirmiyor ozamanda.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Anakartın ne

Gigabyte fxa-ud3

1.32 V ile fazla ısınmamsı lazım ama illa yapmam dersen böylede kalabilir veya biosu defaulta alıp 1.30 ile kullanmayıda deneybilirsin oyunlarda dene mavi ekran falan vermezse sıkıntı yok demektir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anakartın ne

Gigabyte fxa-ud3

1.32 V ile fazla ısınmamsı lazım ama illa yapmam dersen böylede kalabilir veya biosu defaulta alıp 1.30 ile kullanmayıda deneybilirsin oyunlarda dene mavi ekran falan vermezse sıkıntı yok demektir.

Aslında ben direk defaulta almayı düşünüyorum . 75 derece üstüne çıkıyor oyunlarda ama olsun böyle vicdanım rahat etmiyor bozulacak korkusuyla hiç değilse kendiliğinden bozulsun

1.4V sanırsam turbo core açıkken çıktığı voltaj.Çünkü 1.4V ile 5 ghz çıkan fx8320-50 ler var.

Amd işlemciler genelde (İşlemciden işlemciye değişebiliyor) stok voltajın 0.1V aşağısında çalışabiliyor.Yani 3.2 ghz 1.3v vermişsin sanırsam belki 3.5 ghz 1.3V de çalışabilir.Prime95 te teste sok bir sıkıntı yoksa Cinebench te düşük puan almıyorsa kullanabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

1.4V sanırsam turbo core açıkken çıktığı voltaj.Çünkü 1.4V ile 5 ghz çıkan fx8320-50 ler var.

Amd işlemciler genelde (İşlemciden işlemciye değişebiliyor) stok voltajın 0.1V aşağısında çalışabiliyor.Yani 3.2 ghz 1.3v vermişsin sanırsam belki 3.5 ghz 1.3V de çalışabilir.Prime95 te teste sok bir sıkıntı yoksa Cinebench te düşük puan almıyorsa kullanabilirsin.

Usta tek birşey sorayım ; oyunlarda özellikle ağır oyunlarda gta gibi 75 - 78 oluyor. Peder bey 1,5 yıl önce aldı pc yi toptan. Bu dereceyle günde 2-3 saat oyun oynandığı hesaba katılırsa bu işlemci beni 2 yıl daha götürür mü ? Tabi zamanla zaten performansta azalma olacak. Benim kastettiğim yani pc açılır mı demek istiyorum. Çünkü artık uğraşmaktan bıktım , arkadaşlar neler neler yapıyor ben gelmişim aylardır kafam bu cpu sıcaklığında

• stock fan kullanıyorsunuz muhtemelen sogutucuyu degıstırın stock fanla ısınır o ıslemcı cozemezsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

stock fan kullanıyorsunuz muhtemelen sogutucuyu degıstırın stock fanla ısınır o ıslemcı cozemezsınız

Stok fan tahmini ( tahmini ) iki yıl daha götürür mü ? Zaten önemli bir sorunda peder bey olaya el atar, şimdi ilgilenmiyor umursamıyor zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    75-78 derece fazla hocam benim bildiğim amd işlemciler 70 dereceyi geçince hız düşürüyor.70 derecenin altında tutmaya çalış voltaj düşürmek aklına iyi gelmiş düşürmeklede olmuyorsa en kötü stok fanın macununu değiş 80 derece fazla voltaj düşürdüğün halde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucu alır ve kasa hava dolaşımını iyilestirirsen belirgin bir düşüş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

75-78 derece fazla hocam benim bildiğim amd işlemciler 70 dereceyi geçince hız düşürüyor.70 derecenin altında tutmaya çalış voltaj düşürmek aklına iyi gelmiş düşürmeklede olmuyorsa en kötü stok fanın macununu değiş 80 derece fazla voltaj düşürdüğün halde

Ghz ve voltaj düşürmek sisteme zarar verir mi ?
    3,2 ghz a çekince sıcaklıklar düştü gtada max 70 gösterdi .

Macun falan zaten değişmiştim.Aslında umursamıyorum durumu beni şöyle bir 2 yıl daha götürür mü ?

İşin ilginç yanı şu ; stres teste de soksam bunu daha önce söylemedim yine max 79 derece , gta 5 oynarken bakıyorum cpu kullanım geçmişi ama yani %100 lere çıktığı yok o da max 79

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakiyyyy -- 17 Haziran 2015; 10:28:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fx cpular 65 üstü sıkıntı internetten sipariş verilmiyor ama mağazalarda stokta bu soğutucuyu al ve sorun kalmasın hyper212 evo'dan bile daha iyi soğtuyor bedavadan biraz pahalıhttp://www.vatanbilgisayar.com/gaia-sd1283-intel-lga775_1156_1366--amd-am2_am3-islemci-sogutucu.html
  • Ben fx8350'yi 3.6ghz bu voltajda kullanıyorum. o voltaj frekansa fazla bile. Düzgün bir soğutucu al ve diğer ht-nb voltajlarınada bir bak bakalım ne durumdalar. ghz ve voltaj düşürmek sisteme zarar vermez merak etme. birde mutlaka kasa içine hava üfleyen ve içerdeki havayı dışarı atan fanların olsun. kasayı hava akışını alışverişini engelleyecek yerlere koyma.
     Fx 8320 Kaç Voltaj İle Kullanılır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 17 Haziran 2015; 16:27:39 >

• quote:

quote:

Ghz ve voltaj düşürmek sisteme zarar verir mi ?
    3,2 ghz a çekince sıcaklıklar düştü gtada max 70 gösterdi .

Macun falan zaten değişmiştim.Aslında umursamıyorum durumu beni şöyle bir 2 yıl daha götürür mü ?

İşin ilginç yanı şu ; stres teste de soksam bunu daha önce söylemedim yine max 79 derece , gta 5 oynarken bakıyorum cpu kullanım geçmişi ama yani %100 lere çıktığı yok o da max 79

Herhangi bir zararı olmaz hatta yararı olur işlemciyi anakartı daha az ısıtırsın biraz daha az elektrik tüketir.Ama stabil çalışabildiği bir voltajla çalıştır o yüzden Prime95 ve Cinebench ile test et dedim. Mesela bende Phenom x6 1100T var stok voltajı 1.325 V ben 7-8 aydır 1.225 V kullanıyorum 6-7 derece sıcaklık düştü stabilde çalışıyor önceki kullandığım cpulardada voltaj düşürürdüm bir sıkıntı olmaz yani sen yeterki voltajı indirince işlemciye yetiyormu yetmiyormu onu test et yetiyorsa stabil çalışıyorsa düşürdüğün voltajda sıkıntı yok tam gaz devam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.