Şimdi Ara

FX 8350 Memnuniyetsizliği intel değişimi hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesaj baştan sona trol intel reklamı...

20 fps arttı demişsin nerde kanıt? Hangi oyun?

Havalar zaten bunaltıyor işlemciye atın suçu hemen.

Salla gitsin... Nasılsa yerler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 14 Haziran 2015; 21:13:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Mesaj baştan sona trol intel reklamı...

20 fps arttı demişsin nerde kanıt? Hangi oyun?

Havalar zaten bunaltıyor işlemciye atın suçu hemen.

Salla gitsin... Nasılsa yerler...

Hiçbiri babamın Firması değil. Tarihleri ile iade-değişim ve fatura belgelerini koyunca laflarınızı yutmayacak mısınız? Çamur at izi Kalsın. 8 senedir bu forumdayım mantık çerçevesini aşıp hiç bir markayı körü körüne savunmadım.

Son 2 senedir hiç bir donanımı, yeniliklerini ve getirilerini takip etmiyorum. Neticede ihtiyacım oldu ve hemen hemen ilk defa araştırmadan alışveriş Yaptım ve pişman oldum. Ve konunun asıl amacı vatanbilgisayara işlemci değişimi yapan oldu mu diye merakımdan ya da süreç nasıl işler diyedir.

Denediğim oyunların hiç biri de yeni oyunlar değil. Bu sebeple tek Çekirdek performansına bakıyor. Bu nedenle de daha ilk çıktığında Alıp kullandığım phenom2 x4 965be den sonra fark yaratmadı. Gtx 960 gibi bir Kartı bile tam performansta kullanma imkanı sunmuyor. Maalesef ben de bir hata edip aldıktan sonra araştırdım ve gördüm. Yutupta çokça benim durumumu izah eden video mevcut. Hem ısı yayma açısından hem de fps düşüklüğünden. Hala daha inanmıyorsanız o sizin fanatikliğinizdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

quote:

Orijinalden alıntı: harun50

2500kdan fx 8350ye neden geçilir?

Durum öyle gerektirdi eski kasam başka bir yere taşındı. Bu sebeple yeni kasa toplama gereği oldu. Sözde daha iyi performans için toplandı ama rezilleri oynuyor desem yeri.

Güzel arkadaşım senin bı sözlerinden sonra haydar dümenin gazetede yazdığı mısralar geldi aklıma

Forumda gereksiz bir amd sempatizanlığı var yabancı forumlarda hiç bir zaman amd önermiyorlar.

Forumda sempatizanlar yüzünden başı ağrıyan bir sürü adam var yinede iyi bir oc yaparsan belki sorunun çözülür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: harun50

2500kdan fx 8350ye neden geçilir?

Durum öyle gerektirdi eski kasam başka bir yere taşındı. Bu sebeple yeni kasa toplama gereği oldu. Sözde daha iyi performans için toplandı ama rezilleri oynuyor desem yeri.

Güzel arkadaşım senin bı sözlerinden sonra haydar dümenin gazetede yazdığı mısralar geldi aklıma

Forumda gereksiz bir amd sempatizanlığı var yabancı forumlarda hiç bir zaman amd önermiyorlar.

Forumda sempatizanlar yüzünden başı ağrıyan bir sürü adam var yinede iyi bir oc yaparsan belki sorunun çözülür.

Forumda amd trollerinden cok var ne yazikki.

• Ben Fx 6300 ü 4.8 Ghz stabil kullanıyorum, oyunlarda yinede takılma yapıyor dediğiniz gibi. Youtube da Intel amd işlemci karşılaştırma videoları var Intel her oyunda geçiyor özellikle işlemciye binen oyunlarda mesela total War aynı ekran kartı ile 2 katdan fazla fps farkı olurmu? Amd ise oluyor. OC falan hikaye kurtarmıyor. Bende i3 550 den geçmiştim o kdr eski bir işlemci olmasına rağmen hala o işlemci gibi akıcı oyun oynayamamak gerçekten ilginç..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzamdaki sistemi kullanıyorum hangi oyunda nasıl bir sorun yaşıyosun ben bu zamana kadar hiç bir sorununu görmedimde ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatakdag kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Ben Fx 6300 ü 4.8 Ghz stabil kullanıyorum, oyunlarda yinede takılma yapıyor dediğiniz gibi. Youtube da Intel amd işlemci karşılaştırma videoları var Intel her oyunda geçiyor özellikle işlemciye binen oyunlarda mesela total War aynı ekran kartı ile 2 katdan fazla fps farkı olurmu? Amd ise oluyor. OC falan hikaye kurtarmıyor. Bende i3 550 den geçmiştim o kdr eski bir işlemci olmasına rağmen hala o işlemci gibi akıcı oyun oynayamamak gerçekten ilginç..

Aynen ben de bunu demek istiyorum. Çoğu kullanıcı farkı anlamaz. Ama profesyonel oyuncu 144hz monitörü ile yenileme hızının altında fps değerleri görmek istemez. AMD' de multiplayer oyunların çoğu 8 çekirdek kullanmadığından gpu' yu tam kullanamıyor ve fps düşük oluyor.
  • Merhabalar,

ne yazık ki amd sistemlerde tek sorun işlemci değil anakartlarla ilgili de sorunlar var. intel sistemlerde anakart stabilitesi amd sistemlere göre bi nebze daha iyi. amd anakartlarda sıkıntılar var amd bunların üzerine pek gitmiyor. 5 sene evvel quad lar ilk çıktığı zaman 2002 den beri amd kullandığım için tercihimi yine amd phenom 9650 den yana kullandım ama o bilgisayar kadar bana saç baş yolduran bir başka bilgisayar daha olmadı. daha sonra i5 2500k ya geçtim paraya kıyıp iyikide geçmişim diyorum hala. daha sonra akıllanmayıp amd laptop aldım yine aynı sıkıntılar fx serisi phenom 1 serisinden yine bir nebze daha iyiydi. tabi phenomla birlikde kullandığım ecs marka anakartında etkisi büyüktür sanırım. işlemci bir şekilde takılarak çalışıyor sanki, arabada gaza basarsında nazlanarak hızlanır ya aynen öyle. bir sorun var ama hala çözemediler. amd sistem alırken anakartı çok iyi seçmek gerekiyor bu nedenle. msi ve asus amd konusunda daha iyiler sanırım.

• selmand kullanıcısına yanıt
    Sistem ilk kurulduğunda zaten msi 970 g43 orta yollu bir anakarttaydı. Daha ilk taktığımda bile sorun barizdi. Anakart sıcaklığı boşta 48-50 derece arasında ve cpu fan %100 rpm de dönüyordu. Sonra anakart da değiştim 990 fx ud5' e sıfırdan kurdum. Sistem rahatladı ama bu seferde ben memnun kalmadım. Yoksa hatalı bir ürün yoktu ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyradel -- 15 Haziran 2015; 9:56:51 >
  • Technopat ekibinin forumuna kızıyorum; ama sanırım en doğrusunu onlar yapıyor. Forumda neredeyse yararlı konu kalmamış gibi. Nerede sidik yarışı ve Troll konusu var, orası Donanımhaber.
  • Geçti fx devri ilk çıktığında götürüyordu yine fiyatları i5e göre uygundu ama şimdi 8350 topladıgın paraya gidip 4460 alabiliyorken bir esprisi kalmadı açıkcası önceden almış olanlar biraz gıdıklamayla devam edebilir ama sıfır önermiyorum... Kazık yemekten başka bişey değil ayrıca min fps olayına gelirsek acaba anakartın çarpan düşürüyor olabilirmiydi? Fark var evet lakin abartı olmamalı 20-30fps arasında değişiyor haswell ile 2500k ile biraz daha az olmalıydı bi sorunmu vardı acaba sistemde?
  • quote:

Sistem ilk kurulduğunda zaten msi 970 g43 orta yollu bir anakarttaydı. Daha ilk taktığımda bile sorun barizdi. Anakart sıcaklığı boşta 48-50 derece arasında ve cpu fan %100 rpm de dönüyordu. Sonra anakart da değiştim 990 fx ud5' e sıfırdan kurdum. Sistem rahatladı ama bu seferde ben memnun kalmadım. Yoksa hatalı bir ürün yoktu ortada.

gigabayte eskisi gibi kaliteli kartlar yapmıyor ne yazık ki :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatakdag

İmzamdaki sistemi kullanıyorum hangi oyunda nasıl bir sorun yaşıyosun ben bu zamana kadar hiç bir sorununu görmedimde ?

hocam sizin anakartınız asus ve güzel bir anakart bu nedenle daha stabildir.
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Asus crosshair v formula kullanıyorum. Amd iyi f/p diye parayı gömdüm anakarta şimdi intele geçmek açıkcası acıyorum verdiğim paraya. Yoksa gtx 560 kullanıyordum gtx 960 ı 2 gün önce aldım intele çevirecektim sistemi kart ile beraber.. İyi anakart da kurtarmıyor maalesef. Oc konusunda ve parçaların genel performansı konusunda iyi anakartın + sını görüyorsun ancak işlemciye binen oyunlarda kurtarmıyor maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Asus crosshair v formula kullanıyorum. Amd iyi f/p diye parayı gömdüm anakarta şimdi intele geçmek açıkcası acıyorum verdiğim paraya. Yoksa gtx 560 kullanıyordum gtx 960 ı 2 gün önce aldım intele çevirecektim sistemi kart ile beraber.. İyi anakart da kurtarmıyor maalesef. Oc konusunda ve parçaların genel performansı konusunda iyi anakartın + sını görüyorsun ancak işlemciye binen oyunlarda kurtarmıyor maalesef.

hocam dedim ya anakart iyi olunca en azından stabil oluyor ama anakart da kötüyse saç baş yoldurur, bence amd artık i3 yerine tercih edilebilir ama daha fazlası için intele yönelmeli.

• Aynı oyunda öyle bi anda ss alırım ki İntel çakılır amd uçar.
    Yukardaki videoda 2-3 fps nin lafını etmeye gerek bile yok.

20-30 fps fark var olayı biraz atmasyon...
    Telekom belki intenetini 16 gb hızından 3 gb hızına düşürdü online oyun oynarken amd kasıyor diyor. Adın çıkacağına canın çıksın demişler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 15 Haziran 2015; 18:31:30 >
  • gyradel kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Haklısınız evet bu AMD'ler şimdilik böyle ama dişinizi sıkıp Zen'leri bekleseniz Harika olur yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Aynı oyunda öyle bi anda ss alırım ki İntel çakılır amd uçar.
    Yukardaki videoda 2-3 fps nin lafını etmeye gerek bile yok.

20-30 fps fark var olayı biraz atmasyon...
    Telekom belki intenetini 16 gb hızından 3 gb hızına düşürdü online oyun oynarken amd kasıyor diyor. Adın çıkacağına canın çıksın demişler....

Çok cahilsin. Aramaya bile üşendim. FPS düşmesini internet hızına bağladın ya. Nereden baksam cahillik akıyor arkadaşım kusura bakma.
  • Troll başlığı...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Interv3nti0n

Hocam Ekim 2014ten Mayıs 2015 'e kadar FX 8320 kullandım.Arma3 hariç hiçbir oyunda yarı yolda bırakmadı beni.Dipnot 4.5 GHzde kullandım.Soğutma sistemin varsa korkmadan yap derim. Ekran akrtımda 280xdi yani

Ben online moba fps oyunlar oynuyorum. O sebeple uçuk bir örnek vermek gerekirse Diablo 3 min fps 40 50 leri görüyordu fx8350 ile, i5 4460 ile min fps ikiye katlanmış durumda. Benzer durumlar CS GO, COD, BF4 gibi oyunlarda da geçerli. Uçurum fark var. AMD ekran kartını limitliyordu. Ki düşünün gtx960 gibi bir kartı.

Konuya yararlı tek mesajınız olarak burada Diablo'dan bahsediyorsunuz: oldukça işlemci bağımlı bir oyun. Gerekli bütün açıklamaları o oyunun incelemelerinde zaten okuyabiliyorsunuz. Kılavuzunuz bu olunca, yolunuz Stokholm'e çıkıyor. Mağdur edebiyatına gerek yok. İyi kodlanmış oyunlar oynayın, ayrıca elinizdeki işlemcinin somut verilerini elinizde olmayan işlemcinin "soyut" verileriyle kıyaslama gafletine düşmeyin. O oyun tek bir işlemcide, o da sizinki, takılmıyor. İnternet bağlantısıyla bile takılabilen bir oyun.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.