Şimdi Ara

FX 8350 Memnuniyetsizliği intel değişimi hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • intel dene duruma göre karar ver kendin
  • konuyu açan arkadaşın bütün yorumlarını okudum

intel fun'ı olduğuna karar verdim neden mi ? hemen açıklayayım

bu arkadaşın intel işlemci alacak parası varken gidip macera olsun diye amd işlemci alması ve amdyi kötüleyebilmesi

ve eve geldiğinde "ulan ben intel kullanıcısıyım zaten ne ot yemeye gittim de amd aldım" dedikten sonra

"vatana gitsem bir şekilde yalvar yakar intel alırım" mantığıyla intel işlemci sevdasına devam etmesinden

profilim ve konularım açık, bütün konularıma bakabilirsiniz amd kullanıcısıyım

elimdeki m.ö. den kalan işlemciyle alakalı (yazılımlar hariç) hiçbir şikayetim olmadı

not : amd fun değilim
  • apachai kullanıcısına yanıt
    Amd fun degilsin ama bilgisizsinde.bak bakalim konu sahibi nerelerde sikinti yasamis.git arastir tecrube et ondan sonra degerlendirme yap.senin gibilerden kayniyor forumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd fiyat performans olarak liderdir 100$lık bir amd işlemci 100$lık intel bir işlemciden iyidir. iş performansa gelince 100$ yerine 200$ verirsin i5 alırsın bu işin denklemi bu . örneğin 60 kilo bir atlet 40 km koşar kaslı kasvetli 100 kg biri 10 km anca koşar. 60 kilo atletde 100 kg kaslı kasvetli birini dövemez. 2002'den beri amd kullanıyorum yağını suyunu eksik etme işini görür
  • gyradel kullanıcısına yanıt
    Fps droblari sadece işlemciden kaynaklanan bir sorun değildir birçok nedeni vardir.
    1.cisi işlemci isil max değeri aşmak güncel amdlerde 70 intel platformunda 80 diye biliyorum bu sicakliklari aşinca anakart otomatik hiz düşürücektir buna bağli olarak fps düşmeleri yaşarsiniz.
    2.ci seçenek ekran karti overclocklu ise voltaj yetmediğinde olur mesela geçenlerde bu yüzden bende fps düşüş yaşadim araştirmam sonucunda sorun buldu nvidia control panelde max gpu power limit seçeneği vardi onu aktif etmiştim gpudan daha fazla verim alayim die ama birde ne gördüm voltaj yetmediğinden shadow of mordorda 140 fpslerde gezerken birde baktimki 7 fps kadar düştü sonra ayarlari kurcaladim ve sorunun orada olduğunu buldum kapatir kapatmaz eski ayara dündü ve düzelti.
    3.seçenek psu yetersizliği eğer toplam sistemin kullandiği volt yetmiyor ise psu nuz yine fps düşmeleri yaşayabilirsiniz.
    4.seçenek oynadiğiniz oyunun orjinalmi kopya mi olduğu eğer oyun güncellemeri yapilmamiş yada kopya bi oyun oynuyor iseniz o yüzdende fps drop yaşayabilirsiniz.
    5.seçenek ekran karti anakart bios ve tüm sürüler güncelmi eğer değil ise yine fsp drop yaşama ihtimaliniz yüksek.
    6.seçenek hard diskiniz yada ram arizali olabilir ram test yada hard disk test etmeniz gerekebilir bunlarda oluşan herhangi bir bölüm bozukluğundan dolayi fps drop yaşayabilirsiniz.
    7.seçenek windows güncellemeler kapali yapilmiyor ise bu yüzdenden fps drob yaşayabilirsiniz çok düşük bi ihtimal bu tabiki.

Şahsen ben sorunun işlemciden kaynaklandiğini sanmiyorum alttaki video izlersen belki hak verirsin

2.ci videoda overclocksuz 8350ile yapilmiş yani 5ghz yaparsaniz fx8350 intel 4790k yakin performans alabilirsiniz

İyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: apachai

konuyu açan arkadaşın bütün yorumlarını okudum

intel fun'ı olduğuna karar verdim neden mi ? hemen açıklayayım

bu arkadaşın intel işlemci alacak parası varken gidip macera olsun diye amd işlemci alması ve amdyi kötüleyebilmesi

ve eve geldiğinde "ulan ben intel kullanıcısıyım zaten ne ot yemeye gittim de amd aldım" dedikten sonra

"vatana gitsem bir şekilde yalvar yakar intel alırım" mantığıyla intel işlemci sevdasına devam etmesinden

profilim ve konularım açık, bütün konularıma bakabilirsiniz amd kullanıcısıyım

elimdeki m.ö. den kalan işlemciyle alakalı (yazılımlar hariç) hiçbir şikayetim olmadı

not : amd fun değilim

Daha fan ile fun ayrımı nedir kavrayamamışsın burada ahkâm kesiyorsun. Hayatında başarılar diliyorum arkadaşım bu tespit ile sosyolog olmaman için bir sebep yok.

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Lütfen şu açıklığa kavuşsun artık ben kendi oynadığım oyunlarda memnun kalmadım. Gidip far cry3, witcher3, crysis3 gibi yeni jenerasyon oyunlarda zaten fps farkı olmayacağını ben de biliyorum.

Beğenmediğim bir kaç nokta oldu ve ben de aynı fiyata paramla rezil olduğumu düşünüp değiştirdim. Bu da kişisel sebeplerdir. Fanatiklikle falan alakası yok.

Isıyı olduğu gibi dışarı vermesi. (bu belki işlemci için bir başarı olsa da ben tercih etmiyorum.)
    MMORPG, strateji, bazı eski fps oyunlarıyla tek çekirdek performansının düşüklüğünden mütevellit gtx 960 ı tam performansında kullanamamam.

Ne zamandan beri bu forumda kişisel tercihler fanatiklikle suçlanır oldu anlamıyorum. Amma yaftacı olmuş insanlar.

Alıntıladığım arkadaş sen üzerine alınma bu dediklerimi gördüğüm bazı mesajlara cevap niteliğindedir.

Bu da bu konuya son mesajımdır. Ben edindiğim deneyim ile bir şeyler paylaşmak, birilerine danışmak istedim. Yemediğim yafta kalmadı. Ayrıca yıllarca phenom 2 x4 965 BE kullandığımı belirtmek isterim.

• gyradel kullanıcısına yanıt
    1.cisi arkadaşim seni intel fanatikliğiyle felan suçlamadim ben yazdiğim yaziyi iyi okursan görebilirsin.
    2..ci bu konuda hem fikiriz sanirim sorun sizin işlemci alirken yanliş seçiminizden kaynaklaniyor dediğiniz gibi tek çekirdek performansina dayali oyun oynuyor yada bunun gibi şeyler kullaniyor iseniz tabikide intel seçiminiz olmaliydi çünkü bende kullanidim intel o yüzden biliyorum ve nasilki grafik tasarim yapanlar Quadro ekran kartlarina yöneliyor iseler sizinde işlemci alirken genelde ne için kullanilacak ona göre seçim yapmaniz gerekirdi.
    haklisiniz renkler ve zevkler tartişilmaz.Nese umarim sorununuz hallolmutur.
    Bu forumda önemli olan deneyim ve tecrübelere dayanarak birbirimizin sorunlari açıklık getirmek.
    Saygilar iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overlord7134 -- 17 Haziran 2015; 21:29:46 >

• Kurtulduğuna sevindim kardeş amd pişmanlıktır 8350 var bende de far cry 3 de sabit 60 fps alamıyorum 4.5 ghz lanet olsun aldığım güne.
  • 1.5 senedir fx 8350 kullanıyorum gtx 770'imle birlikte 770 +150 core +350 memory o.c'li işlemcide kışın 4.7 yazın 4.0-4.5 dediğiniz hiçbirşeyi yaşamadım ne fps drop ne online oyunlarda takılma vs battlefield 4 gta 5 arma 3 assasins creed unity farcry cod batman vs piyasadaki çoğu oyunu oynadım her oyunda 1080p'de high-ultra değerler açmamı sağladı sistem (bazı oyunlarda aa'yı fxaa veya 2x olarak kullanmam gerekti tabiki)

not: konuyu okumadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 19 Haziran 2015; 16:44:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina

1.5 senedir fx 8350 kullanıyorum gtx 770'imle birlikte 770 +150 core +350 memory o.c'li işlemcide kışın 4.7 yazın 4.0-4.5 dediğiniz hiçbirşeyi yaşamadım ne fps drop ne online oyunlarda takılma vs battlefield 4 gta 5 arma 3 assasins creed unity farcry cod batman vs piyasadaki çoğu oyunu oynadım her oyunda 1080p'de high-ultra değerler açmamı sağladı sistem (bazı oyunlarda aa'yı fxaa veya 2x olarak kullanmam gerekti tabiki)

not: konuyu okumadım.

Okumana gerek yok zaten dostum. Konu yararlı bir konu değil.
  • fx8350 sahibiyim ister default ister oc olsun (sogutucu h110i) CF ve SLI setuplarimda hep beni yari yolda birakti sagolsun. bilgisayarimin tum bilesenleri A kalite bu arada. Gittigi yere kadar kullanacagim ama Nvidia Pascali surdugunda direk Intelle kombo yapip saglam bir SLI setup dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

fx8350 sahibiyim ister default ister oc olsun (sogutucu h110i) CF ve SLI setuplarimda hep beni yari yolda birakti sagolsun. bilgisayarimin tum bilesenleri A kalite bu arada. Gittigi yere kadar kullanacagim ama Nvidia Pascali surdugunda direk Intelle kombo yapip saglam bir SLI setup dusunuyorum.

Ve DH hesabında AMD logosu bulunmakta, ironik
  • 2012 den bu yana intel kullanıyorum. son durumu üzülerek izliyorum. 8350 fp dir vs ama beklenileni verememişti. o dönemde 3770k yok sattı, bende 2 yıl kullandım. geçen 3 yılda amd hala beklenileni verebilen bir işlemci çıkarmadı. sürekli tümleşik gpu iyileştiriyorlar. işin kötüsü böyle bir iddialarrıda kalmışa benzemiyor. adamlar işlemci tarafında üst sınıf hedefini kaybettiler sanırım.

gün gelir amd yine zirveye oynarsa tercihim yine amd olacak ama o güne kadar intele devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina

quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

fx8350 sahibiyim ister default ister oc olsun (sogutucu h110i) CF ve SLI setuplarimda hep beni yari yolda birakti sagolsun. bilgisayarimin tum bilesenleri A kalite bu arada. Gittigi yere kadar kullanacagim ama Nvidia Pascali surdugunda direk Intelle kombo yapip saglam bir SLI setup dusunuyorum.

Ve DH hesabında AMD logosu bulunmakta, ironik

Ironi demeyelim de pismanligimin bir sembolu diyelim. Ikonu her gordugumde bu hatayi bir daha yapmayacagim diyorum.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
     FX 8350 Memnuniyetsizliği intel değişimi hk.
  • Interv3nti0n kullanıcısına yanıt
    Darboğaz
  • whitelotus59 kullanıcısına yanıt
    Naptin hocam 4 way 980 ti falnmi yaptin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtx 970 yaptım açık dünya oyunlarında gpu kullanımı düşük kalıyor mesela far cry 3 de 60 fps veremiyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.