Şimdi Ara

FX 8350 Memnuniyetsizliği intel değişimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

FX8350' li bir sistem kurdum bir gün önce ve hiçbir şekilde memnun değilim. MMO Multiplayer fps gibi oyunlar oynuyorum. FPS droplardan daha 1 günde gına geldi.

Eski işlemcim ve ekran kartım i5 2500k ile gtx 560.

Şu an ise gtx 960 aldım. Aşırı derecede minimum Fps görüyorum. Neredeyse 560 ve 2500k min fpslerine kadar iniyor. Anakart falan bir nebze ama işlemciyi vatan hiçbir şekilde iade ya da değişim yapmıyor.

Sormak istediğim tüketici yasaları gereği intel sistem değişimi isteyebilir miyim? Ürün beklentilerimin aşırı derecede altında çıktı. Daha önce böyle bir şeyi deneyimlemiş biri var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: harun50

2500kdan fx 8350ye neden geçilir?

Durum öyle gerektirdi eski kasam başka bir yere taşındı. Bu sebeple yeni kasa toplama gereği oldu. Sözde daha iyi performans için toplandı ama rezilleri oynuyor desem yeri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

quote:

Orijinalden alıntı: harun50

2500kdan fx 8350ye neden geçilir?

Durum öyle gerektirdi eski kasam başka bir yere taşındı. Bu sebeple yeni kasa toplama gereği oldu. Sözde daha iyi performans için toplandı ama rezilleri oynuyor desem yeri.

Neyse geçmiş olsun diyelim amd sistem aldığın için.En yakın zamanda elinden çıkarıp i5 sisteme geçerek rahatlaman ümidiyle.İlla son nesil almana gerek yok.İntel sandy dahil herhangibir i5 işlemci arayabilirsin.
  • 4460 sistem ile takas yapabilirsin mesela.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an yalvar yakar değişim yaptırıyorum. İ5 4590 h97 ASUS plus uygun Çalışır mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8350 gtx 960 a çok rahat yeter, senin sorunun ekran kartı kaynaklı olmasın. Tabi oynanan oyuna görede herşey değişebilir, deneyin bakalım i5 ile sonuç ne olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 13 Haziran 2015; 16:36:18 >
  • quote:

Şu an yalvar yakar değişim yaptırıyorum. İ5 4590 h97 ASUS plus uygun Çalışır mı

Çalışır

Gigabyte h97 d3h de alabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd İşlemci Tavsiyesi Hk
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    100 lira fark vardı ve stoklarında da olmadıgından bir düşük modelini aldım işlemci olarak. Umarım bir sorun olmaz. Ama eminim ki performans artışı olacak. Şimdi sistem kurup oyun testlerini yapacağım.

Ayrıca AMD işlemciler Dışarıya ne kadar çok ısı veriyor. 1 gün dayanamadım sıcaklığa.

• Hayırlı olsun öncelikle

4460 ile 4590 arasında çok bir fark olmayacaktır

Yaz aylarında ne yazıkki öyle oluyor geçen yıl Ağustos ayında ben de benzer şeyleri düşünmüştüm tdp olayı bu kadar çok fark ediyor mu oda resmen yanıyor diye yakın bir arkadaşımdan sonra siz de benzer şeyleri söylediniz :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 13 Haziran 2015; 16:15:31 >
  • Ne yazık ki MMO'larda gereken iyi bir ekran kartı değil de güçlü bir işlemci de olunca (ki tek çekirdek performansı çok önemli) böyle sorunlar çıkıyor.
    Diğer oyunları düzgün bir şekilde oynarken MMO'larda oluyor böyle.
  • Aradaki fark resmen uçurum. Min fpsler oyununa göre +20 oldu diyebilirim. Ki bu da multiplayer oyunlarda oynanabilirliği fevkalade etkiliyor. Ya hadi hepsini geç

Ssd okuma yazma Hızı AMD de daha düşük

Soba gibi, fan %100 AMD için gerekli. Hiç bir insan evladı o seste ve sıcaklıkta bilgisayarı sağlıklı kullanıyorum demesin.

Multitasking ve render harici üstün bir yan göremiyorum. Onlarda oyunlardaki fps çakılmaları, ısı yayması gibi sebeplerden benim için önemli değil.

Amd sistemi sadece ve sadece gece gündüz render Alıp, video montaj gibi işlerde kullanana, i7 için parası yetmeyene öneririm.

• quote:

Aradaki fark resmen uçurum. Min fpsler oyununa göre +20 oldu diyebilirim. Ki bu da multiplayer oyunlarda oynanabilirliği fevkalade etkiliyor. Ya hadi hepsini geç

Ssd okuma yazma Hızı AMD de daha düşük

Soba gibi, fan %100 AMD için gerekli. Hiç bir insan evladı o seste ve sıcaklıkta bilgisayarı sağlıklı kullanıyorum demesin.

Multitasking ve render harici üstün bir yan göremiyorum. Onlarda oyunlardaki fps çakılmaları, ısı yayması gibi sebeplerden benim için önemli değil.

Amd sistemi sadece ve sadece gece gündüz render Alıp, video montaj gibi işlerde kullanana, i7 için parası yetmeyene öneririm.

Video montaj programlarının çoğu intel de daha iyi performans veriyor, amd deki 8 çekirdek tam bir fiziksel çekirdek değil modül yapısı var, amd nin 2 çekirdeğinin yapacağı işi intel tek çekirdekte yapıyor.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman AMD almanın bir mantığı da kalmıyor. Aşırı derece fanatik olmak Lazım fx8*** veya daha üst serisini almak için. Allahtan değiştiler de içim rahatladı.

• quote:

Hocam o zaman AMD almanın bir mantığı da kalmıyor. Aşırı derece fanatik olmak Lazım fx8*** veya daha üst serisini almak için. Allahtan değiştiler de içim rahatladı.

Performans arayan biri bütçeside varsa zaten amdlerle pek işi olmaz, ancak çok çok özel bir uygulama olacak amd nin modüllü çekirdek yapısına uygun şekilde çalışacak o zaman belki.

Bazı arkadaşlar 8 çekirdekli oyunlar programlar yaygınlaşınca fx ler değerlenecek diyor ancak yanıldıkları nokta, fx serisindeki çekirdeklerin hiçbir zaman intel deki gerçek fiziksel çekirdek olmadığı, modüllerin bölünerek çekirdekleri oluşturduğudur.

Yani 8 çekirdek destekli bir program kullandığınızda intelin 4 gerçek 4 sanal çekirdekli bir i7 işlemcisi yine amd nin 8 çekirdekli işlemcisini geçecektir.

• Hocam Ekim 2014ten Mayıs 2015 'e kadar FX 8320 kullandım.Arma3 hariç hiçbir oyunda yarı yolda bırakmadı beni.Dipnot 4.5 GHzde kullandım.Soğutma sistemin varsa korkmadan yap derim. Ekran akrtımda 280xdi yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Interv3nti0n

Hocam Ekim 2014ten Mayıs 2015 'e kadar FX 8320 kullandım.Arma3 hariç hiçbir oyunda yarı yolda bırakmadı beni.Dipnot 4.5 GHzde kullandım.Soğutma sistemin varsa korkmadan yap derim. Ekran akrtımda 280xdi yani

Ben online moba fps oyunlar oynuyorum. O sebeple uçuk bir örnek vermek gerekirse Diablo 3 min fps 40 50 leri görüyordu fx8350 ile, i5 4460 ile min fps ikiye katlanmış durumda. Benzer durumlar CS GO, COD, BF4 gibi oyunlarda da geçerli. Uçurum fark var. AMD ekran kartını limitliyordu. Ki düşünün gtx960 gibi bir kartı.
  • gyradel kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şu ekran görüntüsü 4.5 Ghz 8320 ile R9 280nin bana 1080pde herşey lowda verdiği fps  FX 8350 Memnuniyetsizliği intel değişimi hk., şuan 4790kya geçtim herşey highda 290 320 aralığında kapalı mekanlarda 500ü görmekte sistem.He 500 fps görünce fazlamı adam vuruyosun hayır ama cs goda vsync açtınmı bi hantallaşıyor yada bana öyle geliyor oynayamıyorum.

Devam edeyim LoL oynuyorum vadide 200 takılıyor 1080 herşey en yüksekte

cod sp oynamıştım 8320 ile yine pişman olmamıştım,BF4 zaten amd destekli yapılmış bir oyun Mantle açtınmı ultra highda 1080pde 70 ila 100 arası değişiyordu.Fps drop falan hiç yoktu.

Kısacası bir overclock deneyin soğutmanız el veriyorsa.Farkı yakalıcaksınız eminim

• Interv3nti0n kullanıcısına yanıt
    Hocam benim kendi gözlemim oynanabilirlik ciddi manada kötüydü AMD' de. Bana iyi gelmedi öyle diyeyim. Performansı falan geçsem, daha ucuza daha iyi bile olsa dışarıya verdiği ısıdan dolayı AMD tercihi bana akıllıca gelmiyor. İşlemci ısınmıyor ama dışarıya neden bu kadar ısı yayıyor anlamadım.
    Çekirden ısısını üst soğutmaya ileten macun kalitesiz olabilir.Belki hatırladığım kadarı ile yük altında değilken çekirdek ısısı 22 falandı CPUda yazanda 36 küsürdü. Yük altında gtada 4.5 ghzde Noctua NHD15 ile 53 dereceleri görüyordu çekirdek 42

H80i ile fanlar en düşükte 4.5ghzde 62lere geliyordu sıcaklık ve çekirdekte 50 oluyordu.Sorun yaratıyormuydu hayır
    İşlemcinin ısıyı başarılı bir şekilde attığını gösteriyor. Intel işlemcilerin silikon ile IHS arasında kullanılan termal macun oldukça kalitesiz olduğundan işlemci ısınırken soğutma bloğu ısınmıyor. AMD işlemciler bu konuda çok daha başarılı.
    Ancak herşeye rağmen işlemciyi değiştirmeniz isabet olmuş.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.