Bildirim
FX 8350 Memnuniyetsizliği intel değişimi hk. (3. sayfa)
COLUMBIA PUFFECT™ HOODED JACKET 2008413257 : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CH1BMGZP
23 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: gyradel
Arkadaş konu nerelere geldi. Tamam AMD en iyisi mi diyeyim? Memnun kalmadım diyorum ve değişim yaptım diyorum. İlla sayfalar dolusu screenshot mı göstermem lazım size?
Yüzlerce kaynak video var. Açın bakın min fps avg fps lere.
Üstâdım, ortada şu sorun var. Elinizde i5 4670K yok. 2500K ve 8350 var. Buraya kadar kimse sizin sözünüze karşı gelmiyor.
Yine de internetten bulduğunuz i5 4670K değerlerinin aynısını kendi kasanızda alacakmış gibi yazıyorsunuz. Üstelik internet tabanlı bir oyun için... Bu durum kendi içinde bir çelişki yaratıyor. Oyun mu sorun, kasanızdaki özel donanım yapılandırması mı, yoksa sizin internette bulduğunuz değerleri referans almanız mı, ortada bir elma armut karşılaşması var.
-
Malesef Fx 8350 tekil çekirdek gücü isteyen oyunlarda düşük FPS veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Furkan Emekli
Sonuç? 10 liralık yazılım bozuk diye 100 liralık işlemciyi çöpe mi atalım? Hangisi daha esnek çözüm? -
quote:
Orijinalden alıntı: selmand
quote:
Orijinalden alıntı: firatakdag
İmzamdaki sistemi kullanıyorum hangi oyunda nasıl bir sorun yaşıyosun ben bu zamana kadar hiç bir sorununu görmedimde ?
hocam sizin anakartınız asus ve güzel bir anakart bu nedenle daha stabildir.
Asus olunca gigabytetan daha mı stabil oluyor?Bunlar çok eskide kaldı.Gerçi amd anakartlar da eskide kaldı ya neyse. Intel cephesinde gigabyte ın gayet güzel anakartları var ve asustan daha tercih edilesi. -
quote:
Orijinalden alıntı: rerererara
Aynı oyunda öyle bi anda ss alırım ki İntel çakılır amd uçar.
Yukardaki videoda 2-3 fps nin lafını etmeye gerek bile yok.
20-30 fps fark var olayı biraz atmasyon...
Telekom belki intenetini 16 gb hızından 3 gb hızına düşürdü online oyun oynarken amd kasıyor diyor. Adın çıkacağına canın çıksın demişler....
Bazı oyunlarda hiç fps farkı olmuyor fakat bazılarında 20 30 fps fark cidden oluyor.Mmo oyunlar bu 20 30 fps farkın olduğu oyun grubuna giriyor.
Burda ben bf4 oynuyorum amd 2-3 fps az veriyor onun da lafı olmaz filan demeyin yani. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
quote:
Sonuç? 10 liralık yazılım bozuk diye 100 liralık işlemciyi çöpe mi atalım? Hangisi daha esnek çözüm?
Bu yazdığım yazıdan nasıl böyle bir sonuca ulaştın anlamadım doğrusu. Ben de Fx 8350 kullanıyorum ve tekil çekirdekte bende de sıkıntı var. Ama işlemciyi çöpe atacak kadar zengin değilim. Oyunu o şekil oynarım daha iyi.
Adam öldü yeter vurmayın
Edit: Sen eksiledin mesajı dimi hasan, seni bulacam oglum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 16 Haziran 2015; 3:31:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Propus
quote:
Orijinalden alıntı: selmand
quote:
Orijinalden alıntı: firatakdag
İmzamdaki sistemi kullanıyorum hangi oyunda nasıl bir sorun yaşıyosun ben bu zamana kadar hiç bir sorununu görmedimde ?
hocam sizin anakartınız asus ve güzel bir anakart bu nedenle daha stabildir.
Asus olunca gigabytetan daha mı stabil oluyor?Bunlar çok eskide kaldı.Gerçi amd anakartlar da eskide kaldı ya neyse. Intel cephesinde gigabyte ın gayet güzel anakartları var ve asustan daha tercih edilesi.
asus amd ve intelin ikisindede daha iyidir bana göre
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Herhalde anlamak istemiyorsunuz. Ben rastgele koydum bu videoyu. 2500k eski kullandığım bir işlemci daha sonrasında 8350 alıp 2 gün dayanamayıp i5 4460 değişimi yaptım. Yani o 2 gün içerisinde istediğim oyunları denedim ve AMD' den memnun kalmadım. Şu an intel işlemci oyunlarda istediğim performansı fazlası ile veriyor. Yani sanmayın ki 4460 ile 4670k gtx960 kullandığıma göre çok da farklı sonuçlar oyunlarda vermeyecektir. Neden ölümüne karşı çıkıyorsunuz bir anlasam. -
dh fanboy formu olduğunu bilmiyor musunuz ? -
quote:
quote:
Sonuç? 10 liralık yazılım bozuk diye 100 liralık işlemciyi çöpe mi atalım? Hangisi daha esnek çözüm?
Tek çekirdek performansı öne çıkınca yazılım bozuk mu oluyor.Hadi gpularda bir nevi anlıyorum amd fanlığınızı da işlemcinin de bu kadar fanlığı yapılmaz. -
quote:
quote:
quote:
Tek çekirdek performansı öne çıkınca yazılım bozuk mu oluyor.Hadi gpularda bir nevi anlıyorum amd fanlığınızı da işlemcinin de bu kadar fanlığı yapılmaz.
Sağdan, soldan karşıt fikir olarak ama "konuyla alakasız" kanıtlar toplayıp kel alaka yollara başvursam, haklısınız derdim. Bu örnekler, hem de arkadaşın alıntılamış olduğu Tek'te mevcut. Böyle bir boy ölçüşü kıyasına tutuşmuyorum.
Benim sadece basitçe sorum: "Her 10 liralık yazılım bozuk çıktığında, 100 liralık işlemci mi değiştiriyorsunuz", diye. "Pire için yorgan mı yakıyorsunuz", da denebilir; " Ne kadarı donanımın, ne kadarı yazılımın suçu", diye de sorulabilir.
Soruyu es geçmemenize yardımcı olabildiysem, cevabınızı paylaşabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 16 Haziran 2015; 13:13:17 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Tek çekirdek performansı öne çıkınca yazılım bozuk mu oluyor.Hadi gpularda bir nevi anlıyorum amd fanlığınızı da işlemcinin de bu kadar fanlığı yapılmaz.
Sağdan, soldan karşıt fikir olarak ama "konuyla alakasız" kanıtlar toplayıp kel alaka yollara başvursam, haklısınız derdim. Bu örnekler, hem de arkadaşın alıntılamış olduğu Tek'te mevcut. Böyle bir boy ölçüşü kıyasına tutuşmuyorum.
Benim sadece basitçe sorum: "Her 10 liralık yazılım bozuk çıktığında, 100 liralık işlemci mi değiştiriyorsunuz", diye. "Pire için yorgan mı yakıyorsunuz", da denebilir; " Ne kadarı donanımın, ne kadarı yazılımın suçu", diye de sorulabilir.
Soruyu es geçmemenize yardımcı olabildiysem, cevabınızı paylaşabilirsiniz.
Soruya cevap vermemiştim evet pire için yorgan yakılmaz.Ama o senin hep bozuk diye tabir ettiğin oyunları oynuyorsam yakarım.
Benim de dikkat çekmek istediğim amdye uyum sağlamayan şeylere bozuk demenizdi bunu da es geçmeyeyim.
-
Tekli çekirdek işlemi gerektiren oyunlarda biostan diğer çekirdekleri kapatarak hız aşırtabilirsiniz işlemciye. -
quote:
Orijinalden alıntı: FasTBoY
Tekli çekirdek işlemi gerektiren oyunlarda biostan diğer çekirdekleri kapatarak hız aşırtabilirsiniz işlemciye.
Bunu ben de düşündüm ancak faaliyete geçirmemiştim. Cidden işe yarar mı hocam ?
İhtiyaç duymadığım için denemedim hiç ama mantıken diğer çekirdekler tarafından çekilen güç neredeyse sıfıra ineceği için işlemcide açığa çıkan ısı azalacak buda bununda diğer çekirdekleri hız aşırtırken katkısı olacağını düşünüyorum(Daha stabil bir ortam sağladığı için).
Aslında Turbo Core teknolojiside bu mantıkla çalışıyor denilebilir, daha dinamik bir şekilde(Amd Turbo Core nedir?).
Bu sebeple ilk önce biostan kapalı ise turbo core açmanı tavsiye ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gyradel
Merhaba öncelikle
FX8350' li bir sistem kurdum bir gün önce ve hiçbir şekilde memnun değilim. MMO Multiplayer fps gibi oyunlar oynuyorum. FPS droplardan daha 1 günde gına geldi.
Eski işlemcim ve ekran kartım i5 2500k ile gtx 560.
Şu an ise gtx 960 aldım. Aşırı derecede minimum Fps görüyorum. Neredeyse 560 ve 2500k min fpslerine kadar iniyor. Anakart falan bir nebze ama işlemciyi vatan hiçbir şekilde iade ya da değişim yapmıyor.
Sormak istediğim tüketici yasaları gereği intel sistem değişimi isteyebilir miyim? Ürün beklentilerimin aşırı derecede altında çıktı. Daha önce böyle bir şeyi deneyimlemiş biri var mı?
O güzelim islemciye gidip gtx 960 alırsan tabi performans Alamassim sonra işlemciyi kotulersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ya benim anlamadığım şey i3 te kullandım bir süreliğine i5 te kullandım ama neden o hayvani farkı yakalayamadım ben. İntelin mmorpg oyunlarda daha iyi olduğu konusunda hem fikiriz zaten birşey demiyorum ama elimdeki fx 8320 ye oc yaptığımda ( 1 yıl önce 350 liraya aldım) i5 4670k dan sadece 4 fps düşük veriyorsa witcher 3 te o işlemci benim için olmuştur. Şu anki fiyatlara kimse gidin amd alın demiyor zaten. -
quote:
Orijinalden alıntı: FasTBoY
İhtiyaç duymadığım için denemedim hiç ama mantıken diğer çekirdekler tarafından çekilen güç neredeyse sıfıra ineceği için işlemcide açığa çıkan ısı azalacak buda bununda diğer çekirdekleri hız aşırtırken katkısı olacağını düşünüyorum(Daha stabil bir ortam sağladığı için).
Aslında Turbo Core teknolojiside bu mantıkla çalışıyor denilebilir, daha dinamik bir şekilde(Amd Turbo Core nedir?).
Bu sebeple ilk önce biostan kapalı ise turbo core açmanı tavsiye ederim.
Teşekkürler hocam. Deneyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X