Şimdi Ara

FX 8350 Sıcaklık Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar FX 6300 kullanıyordum normalde , hediye olarak FX8350 geldi neyse macunladım taktım ettim falan , boşta işlemcinin sıcaklığı 38 falan fakat yüke girince kendinden geçiyor bazı oyunlarda 60-70 derecelerde stabil kalıyor fakat Render yapacagım zaman 86-88 derecelere kadar çıktı ve ardından pc kapandı .
    PC kendini kapatmadığı zamanlarda çekireklerini kapatıyor koruma adına galiba tam olarak olayını bilmiyorum yanlış şeyler yazmak istemiyorum . Lafın kısası arkadaşlar şimdi bana ne önerirsiniz soğutucu olarak İşlemci Macunu olarak.
    Yardımcı olabilirseniz çok memnun kalıcam . Size kullandığım sistemin fotolarınıda koyayım buraya ona göre bakıp yardımcı olabilesiniz diye.

Sistemim Bu şekilde

İşlemci soğutucusu olarak bunu almıştım FX6300 için . (Tam olarak yüzeyi kaplamıyor yanlardan cok hafif açık kalıyor)

Macun olarak karşımdaki bilgisayarcıdan 4 liraya bunu almıştım.

• ben hiç render yapmadigim için çok ilginç geldi bana neyse benim islemci hic gormedi o islari desem yeri var ama nedeni coolermaster de tpc 812 oldugu icin görmüyorum yanlız psu kaynaklı sorun yaşıyorum bazen Tozbiriktirme huyu var ısınıyor ve psu kendini kapatıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bol bakır borulu sogutuculardan alacaksın dostum. Tdp degeri daha yüksek fx8350'nin. Vatan comp. Sitesinden bir göz gezdir bütçene uygun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Bol bakır borulu sogutuculardan alacaksın dostum. Tdp degeri daha yüksek fx8350'nin. Vatan comp. Sitesinden bir göz gezdir bütçene uygun.

Usta öncelikle yorumun için teşekkürler bu işimi görürmü acaba ?
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-aegir-intel-lga7751155115613662011-amd-am2am3fm1-islemci-sogutucu.html#genel-bakis

• p0zitive kullanıcısına yanıt
    Görür arkadaşım. Gayet güzel bir sogutucu fiyatına göre.

• p0zitive kullanıcısına yanıt
    Hyper 212 Evo dan çok daha iyidir.
    O fiyata kaçırma, hemen al.
  • 6300 95w ve muhtemelen elindeki sogutucu 125w desteklemiyor.linkini verdigin XIGMATEK AEGIR cok iyi bir sogutucudur 125w destekler fiyati da cok iyi bence alabilirsin.
  • İşini çok rahat görür 4.5 lere overclock bile yaparsın.
    Soğutucu ağır biraz. Yukardaki peteklere bağlantı yapıp yükü kasaya bindirebilirsin.
  • Usta bu bendeki soğutucu fx6300 ü max 60 a kadar tutabiliyo onda bir sıkıntı yok fakat iş fx8350 ye gelince sapıtıyo sanki sogutucu yokmuş gibi değerler 10 basamak birden çıkıyor :) dediğiniz gibi o soğutucuya kadar param var zaten olur diyorsunuz alayım bari işimi görsün.
  • Soğutucun kötü bir, ikincisi iş soğutucu ile de bitmiyor macunun beş para etmez.

Sana tavsiyem Xigmatek Aegir ve yanına Xigmatek Powerful termal macun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Soğutucun kötü bir, ikincisi iş soğutucu ile de bitmiyor macunun beş para etmez.

Sana tavsiyem Xigmatek Aegir ve yanına Xigmatek Powerful termal macun

Cevap için eyvallah usta . Macunun kötü oldugunu bende anladım zaten sürünce :D para yoktu yapacak birşey yok :) Ozaman alayım ben o soğutucuyla macunu teşekkürler :)
  • Çekirdeklerin hız düşürmemesi için BIOS'tan güç tasarrufu ile ilgili seçenekleri kapatın.

C1E, C6, Cool & Quiet gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hesperiush

Çekirdeklerin hız düşürmemesi için BIOS'tan güç tasarrufu ile ilgili seçenekleri kapatın.

Usta onların hepsi kapalı fakat yinede yapıyor sıcaklık artınca anlamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: p0zitive

quote:

Orijinalden alıntı: Hesperiush

Çekirdeklerin hız düşürmemesi için BIOS'tan güç tasarrufu ile ilgili seçenekleri kapatın.

Usta onların hepsi kapalı fakat yinede yapıyor sıcaklık artınca anlamadım gitti.

hocam bu zamanlar sizin max 50 derece almanız gerek o macunu değiştirin kaliteli bi macun alın ayrıca noctua tavsiye etmem abartıldığı kadar randıman vermez Xigmatek Xi-3 HDT 4gr almanız daha iyi olacaktır ayrıca diğer arkadaşlarında dediği gibi o soğutucu size yetmez 4 bakır iletkenli soğutucu yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bblokee -- 5 Aralık 2016; 10:19:35 >
  • Macun olarak bunu aldım 10-15 derece farketti cok memnun kaldım kıvamından falan tavsiye ederim fakat daha soğutucu alamadım bende 2 çekirdeği kapadım soğutucu alana kadar . Max 69 derece oluyor işlemci % 99 falan kullanınca oda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.