Şimdi Ara

Fx-8350 Voltaj sorunu Görsel ve Video Destekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim sorunu 6 aydır yaşıyorum.
    Birçok forum gezdim birçok yöntem denedim ancak olmadı.
    Video ve görsel destekli bir şekilde sizinle paylaşacağım.
    Sizce anakart değiştirmeli miyim ? Nedeni ise bir çok forumda bu anakart yüzünden olduğunu savunanlar var ve Youtube üzerinde baktığımda gerçekten de diğer anakartlarda 85 dereceye kadar görüp voltaj düşürmeyen anakartlar var.Sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir ?
    Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanlar yorum yapmas ın.
    Sistemim;
    FX-8350 (Cooler Master Blizzard T2 Mini Fan)
    Msi 970A-G43
    R7 260X
    400W Psu (12V 22A)
    Video bana aittir.https://www.youtube.com/watch?v=5B9mn2zGp7s

Fx-8350 Voltaj sorunu Görsel ve Video DestekliFx-8350 Voltaj sorunu Görsel ve Video DestekliFx-8350 Voltaj sorunu Görsel ve Video DestekliFx-8350 Voltaj sorunu Görsel ve Video Destekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IGRENC -- 29 Haziran 2017; 21:13:17 >

• Sorun işlemcinin çok ısınması galiba. Bence soğutucunuz yeterli değil.
  • Ayni anakart ve işlemci var pc yi güçlü moda al windows ayarlarindan, dengeli modda kullanirsan 0.850 voltaja kadar bile düşebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin derdin işlemci voltajının yüksekliğinden tdp sınırının aşılması.
    Buna Apm neden oluyor. Normalde AMD AM3+ anakartları 95w sınırına kadar sınırsız güç verir, 125w seviyesine ulaşınca sıcaklığa göre tamam ya da devam der. İşlemcin 125w sınıfı olduğu için TjMax sıcaklığın 61.1 °C'dir. 8320 gibi 95w parçalar için bu 70.5 °C, 9590 gibi 220w parçalar içinse 57 °C. Bu sıcaklığın üzerinde işlemci anakart tarafından yavaşlatılır.
    Anakart için olan bir ayar, senin sayfalarda göremedim, HPC mode. Bu anakartın 80 °C'ye kadar devamlı 125w tdpden hız kesmemesini sağlar. Bu işlemci sıcaklığından farklı olarak soket sıcaklığına göredir.
    Senin iki olanağın bulunuyor:HPC açmak(apm kapatmak) veyahut işlemci voltajını kısıp çalışırken akım limitinin altında kalmasını sağlamak. İkincisi daha kolay çünkü HPC anakartı serbestleştirse de işlemciyi 61.1 derecede tutman gerekiyor.

8350 gibi parçalar 1.3v seviyelerinde rahatça 4.3GHz yapabiliyor. Yapacağın Prime95 testini 16K-16K bu ayarlarla süresiz(0) başlatıp işlemcinin voltajını hatasız düştüğü kadar düşürmek. 'Pass!' dediği müddetçe işlemcini o ayarlarla kullanabilirsin. Esas olarak sıcaklığının nerede sabitlendiğine dikkat etmeni öneririm.

İşlemcinin saat dalgalanmasını görmek ve voltajını ayarlamak için PsCheck 3.4.2 kur. Overdrive üzerinden de yapabilirsin.

Voltajı 1.275-1.325 üzerindeyken ısınır. Sabit kullanmak istiyorsan bir tek P0-4(işlemcinin temel değeri) işaretle ve save cpu de. Sana asıl gerekli olan bundan ziyade en sağdan voltaj eşiklerini düşürmen.

Diğer fazları kapatınca şöyle birşey kalıp işlemcin değişmeyecek.

• sorununuz yükteyken voltajın birden düşmesi ve hızın da paralel olarak düşmesi mi?anakart yüzünden olur diyenlerin haklılık payı var.APM HPC gibi ayarlardan olur diyenler de haklı olabilir ancak sizin anakartta bu ayarlar yok galiba?her iki seçenekte de 990fx anakart kullanmanız sorununuza çözüm olabilir.
  • hpc var ancak max 70 derece deneyeceğim önerdiklerinizi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.