Şimdi Ara

Fx ve Dx Lens hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nikon FF makinalarda bildiğiniz gibi Dx lensler kullanılabilmekte . Dx Lens Kullandığınızda sensör croplanmış şekillde ufaldığını biliyorum sadece.. FF body de Dx Lens kullananlar veya kullanmış olanlar bunun dışında dezavantajları nelerdir anlatabilir mi acaba ?

Yorumlarınız için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gentkhan -- 18 Eylül 2015; 22:31:32 >

• Modern bir fx gövdeye dx lens takınca gövdeyi kısıtlamış oluyorsunuz. Çok iyi dx lensler de var fakat çoğunda durum bu. Fx lensler boşuna daha pahalı değil yani. 300km hız yapabilen bir arabaya 200km hıza kadar dayanabilen lastik takmış oluyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Modern bir fx gövdeye dx lens takınca gövdeyi kısıtlamış oluyorsunuz. Çok iyi dx lensler de var fakat çoğunda durum bu. Fx lensler boşuna daha pahalı değil yani. 300km hız yapabilen bir arabaya 200km hıza kadar dayanabilen lastik takmış oluyorsunuz.

Teşekkür ederim yorumunuz için öncellikle .

FF makina almayı düşünüyorum ama alırsam Fx bi lens alamıcam gibi duruyo çünkü body den pahalı genelde lensler . Elimde şuan yedek lenste yok . Yani Dx almak zorunda kalıcam gibi gözüküyo . Bu yüzden boşuna mı FF alıyorum diye hayiflanmaya başladım .
  • Gentkhan G kullanıcısına yanıt
    Tabii ki öyle. Fizik kanunu olarak herhangi bir sistemin gücü en zayıf elemanın gücü kadardır. Iso avantajın olur ama diğer açılardan makineye yazık olur. Gövde lens ikilisi ne olacak?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Hocam d600 ya da d610 düşünüyorum tabi uygun bulabilrsem d800 de olabilir ama o zor bi ihtimal. Lens konusunda zaten tam karar vermiş değili tamron 17 50 mm aklımda olan lenslern başında geliyo . Dış çekim için kullanıcağım lenslerde olabilir . Aslinda çok fazla araştırmadim tavsiye almaya ihtyacim var. Fakat FF makina almayi düşündüğümde fx lens konusunu göz ardi etmişim . Sanirim bu lens sorunu yüzünden dx makina alicam :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Lensten yansıyan görüntü sensörü tamamen doldurmayacağı için kenarlarda çok ciddi vignetting oluşacak. Bunu düzeltmek için makineyi dx moduna alıp kullanman gerekeceği için 24mp yerine 10mp çözünürlük kalacak. Bunu da unutmamak lazım. Yani Fx gövde alıp onu dx olarak kullanmak gerekecek. Çözünürlük de 10mp olacağı için FX'in faydalarından iyice uzaklaşacaksın. 17-50 lens de aynı dx gövdede olduğu gibi 25-75mm olacak. Elinde bir sürü para verdiğin, 10 megapiksellik nurtopu gibi bir dx makinen olacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 19 Eylül 2015; 14:15:06 >
  • Ff govdelere ciddi lens maliyeti oluyor, uzun vadede bunu yapmayacaksınız bence hiç uğraşmadan bir d7100 yada 7200 alın, mutlu mesut takılın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Lensten yansıyan görüntü sensörü tamamen doldurmayacağı için kenarlarda çok ciddi vignetting oluşacak. Bunu düzeltmek için makineyi dx moduna alıp kullanman gerekeceği için 24mp yerine 10mp çözünürlük kalacak. Bunu da unutmamak lazım. Yani Fx gövde alıp onu dx olarak kullanmak gerekecek. Çözünürlük de 10mp olacağı için FX'in faydalarından iyice uzaklaşacaksın. 17-50 lens de aynı dx gövdede olduğu gibi 25-75mm olacak. Elinde bir sürü para verdiğin, 10 megapiksellik nurtopu gibi bir dx makinen olacak :)

Ahahahaj haklisiniz . Gerçekten yorumunuz çok tatmin edici oldu . Bi hışımla FF makina alma kararimdan vazgeçmk zorunda kalsam da üzülmücem. Sonuçta kullanamamakta var en iyisi ileriye biraklim FF işini . Yorumunuz için teşekkrler

• quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Ff govdelere ciddi lens maliyeti oluyor, uzun vadede bunu yapmayacaksınız bence hiç uğraşmadan bir d7100 yada 7200 alın, mutlu mesut takılın.

Kesinlikle bnde öyle düşünmeye başladim. Şimdi de ikisi arasinda kaldim bakalim hangsini seçicez

Yorumunuz için çook teşekkür ederim

Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. DX gövde olarak ise fazla para vermemeni tavsiye ederim. Sadece işine yarayabilecek özellikleri barındıran bir makine alıp tasarrufa gidebilirsin. Böylece fx için para birikmeye başlamış olur. Mesela D5100 ile D7200 arasında dağlar kadar fark var mı? Kesinlikle yok. Tabii ki D7200 her açıdan daha iyi fakat onları kullanacak mısın? Mesela iso başarımındaki biraz fark ne kadar önemli? Veya çözünürlükler arasındaki fark? Daha üst sınıf olması sebebiyle gelen özellikleri ne kadar kullanacaksın? Bunları düşünmek lazım. Fiyatları arasında herhalde 2000-2500tl fark var. Kullanmayacağın özelliklere gidecekse yazık olur. Elinden çıkarırken zararın da daha büyük olacak. 2-3 sene kullanırım, aklıma artık fx takılmaz dersen tabii ki üst sınıf ve daha yeni bir cihaz olan d7200 almak mantıklı fakat diğer durumda para kaybı. Keşke bu kadar para vermeseydim ve ileriye yatırım yapsaydım dememen için söylüyorum. İkisi de dx yani. FX ile aralarında paraya değecek fark varken iki dx arasında 2500 liralık fark yok inan ki. Şimdi biri gelip d5100-d7200 iso karşılaştırmalarını falan koyar ve "farka değer" der ama iso bu kadar önemliyse fx makine alıp dx modunda kullan d7200'e göre çok daha iyi performans alırsın.

• Benim için iso başarımı hiçte önmli değil aslinda. Gündüz çekim yapicam genel itabiriyle . Ama d5100 serisini de düşünmüyorum çünkü d3200 kullanıyodum yeni sattim . D7200 olmasa bile d7100 düşünüyorum aslinda bilemedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.