Şimdi Ara

G30 BMW 5 SERİSİ, W213 MERCEDES E CLASS KARŞILAŞTIRMASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
13.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yabancı bir sitenin yaptığı gürültü ölçümlerinde E serisi 7'den daha sessiz desibel olarak.
     G30 BMW 5 SERİSİ, W213 MERCEDES E CLASS KARŞILAŞTIRMASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 17 Şubat 2017; 18:9:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre356

Yabancı bir sitenin yaptığı gürültü ölçümlerinde E serisi 7'den daha sessiz desibel olarak.
     G30 BMW 5 SERİSİ, W213 MERCEDES E CLASS KARŞILAŞTIRMASI

Yeni 5 Serisi desibel olarak 7 Serisinden daha sessiz. Öncede yazdım.

BMW, 5 serisinde yalıtım olarak ciddi yatırım yaptı ve vitrin aracı olarak görüyor.

Unutmadan ekleyeyim: Carwow'un testinde 7 Serisi, S Class'tan daha sessizdi. Canlı olarak ölçüm yaptılar. Neredeyse kafa kafaya çıktılar ama BMW burun farkıyla daha sessiz çıktı.

Burada Mercedes'i itin kıçına sokmaya da gerek yok. 5 Serisi'nin yalıtımı daha iyi diye Mercedes pancar motoru çalışıyor gibi ses alıyor tarzı bir şey yok. İkisi de son derece iyi yalıtıma sahip araçlar.

Mercedes zaten yıllardır yalıtım konusunda çok iyiydi. BMW güzel bir adım atarak yalıtımda öne geçmiş.

Edit: Carwow testinde 7 Serisi 66 dB, S Class 67 dB A8 68 dB ses alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLaren64 -- 17 Şubat 2017; 19:18:44 >

• Aynı videoda yanlış hatırlamıyorsam frekans ölçümü de yapılmış ve S serisi 7'den daha iyi yanı daha düşük frekanslı çıkmıştı.Gürültü hissi sadece desibelle ölçülmez.Frekans da işin içine katılır ve ortaya sesin rahatsız ediciligi ölçütü çıkar.Birimi de farklıdır.Db olarak daha düşük gibi görünen bir aracın gerçek hayatta daha gürültülü ve rahatsız edici gelmesinin nedeni budur.Ben buraya E ve 7 kiyaslamasinda sadece desibel olarak kiyasini buldum .Ama genel frekans ölçüm testlerinde Mercedes her zaman daha düşük çıkıyor.S serisi frekans ve desibel işin içine girince Rr ve Bentleyden daha sessiz.Ben 5 'in 7'den sessiz olacağını hiç sanmıyorum 7'nin frekansı çok daha düşüktür muhtemelen.

• emre356 kullanıcısına yanıt
    E'nin 7'den daha sessiz olduğuna inanıyorsun da, 5'in 7'den daha sessiz olduğuna mı inanmıyorsun?

Kaldı ki testte 5 Serisi, E Serisi'nden daha iyi yalıtıma sahip olarak gösterilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLaren64 -- 17 Şubat 2017; 19:22:12 >
  • Genel frekans ölçümlerinde Mercedes daha sessiz çıkıyor hep .Ama bu bir varsayım .Elimde iki aracın frekans değerleri yok.O yüzden E ya da 7 sessiz diyemem.Ben sadece E'nin yalıtımını kucumseyenlere bir veri sunmak istedim.Desibel de yalıtımın parametrelerinden biri çünkü

• McLaren64 kullanıcısına yanıt

Dediğim konu bu.Guzel bir değerlendirme.Okumani tavsiye ederim.

• Afedersiniz ama Mercedes'i b*ktan alıp b*ka sokmuşsunuz.

Lineadan kötü etmişsiniz Yeni E Serisi'ni linea daha iyi olmuş cidden W213 ün karsisinda.

Bazı testleri izlerseniz özellikle W212 nin daha çok sevildiğini görürsünüz F10 dan.F10 a kötü demiyorum galiba yaşınız genç F10 kıçını ordan oraya atıyor Mercedes yanlayamıyor diye bu yorumlar böyle bence.

F10 nun direksiyondan itibaren kalite hissi dahil her yerde E serisinden berbat bence.Yol tutuşu E ye göre de iyi değil.

F10 nun yani BMW nin tek iyi şeyi Mercedesten ŞANZIMAN.

Onu da W213 de düzettiler.

2016 da Mercedes satış rekoru kırdı bizde 2015 E250 vardı şimdi 2016 E200 var Mercedesi cidden iyi bilen birisiyim.Ama yorumlarinizi doğru bulmuyorum zorla aldiran yok kimseye.

Çok insan tanıyorum F10 dan E serisine geçen.

W213 doğrudur ses alıyor ilk gelen C serileri de öyleydi yavaş yavaş duzeltiyorlar bu sorunları.

G30 cidden süper bir şey olmuş ona diyecek lafım yok ama oyum W213 ten yana.

Mercedes BMW den her zaman daha sessiz ve sağlam olur.

Yıldızı var abi değil de adam konfor istiyor rahatlık istiyor yani oğlunun zoruyla baba BMW alak hemen her ışıkta yanlarız demiyor kimse Mercedeste.

Şu an aracim 12000 km ye geldi gayette memnunum W213 ile sorusu olan pm atabilir.

Son diyeceklerim siz gidin bence Golfü övün bence.
    Dediklerinizden sonra Mercedes yetkilileri dikkate alıp W213 ün üretimini durdurdu W213 çöp kaka evet.

BMW aldıktan sonra 100.000 km yi geçince gelip forumda ağlamayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themonsterlive -- 17 Şubat 2017; 22:56:33 >

• Ne olursa olsun Mercedes daha sağlam ve daha iyi. Mercedes olmasaydı BMW bu kadar iyi olamazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: themonsterlive

Afedersiniz ama Mercedes'i b*ktan alıp b*ka sokmuşsunuz.

Lineadan kötü etmişsiniz Yeni E Serisi'ni linea daha iyi olmuş cidden W213 ün karsisinda.

Bazı testleri izlerseniz özellikle W212 nin daha çok sevildiğini görürsünüz F10 dan.F10 a kötü demiyorum galiba yaşınız genç F10 kıçını ordan oraya atıyor Mercedes yanlayamıyor diye bu yorumlar böyle bence.

F10 nun direksiyondan itibaren kalite hissi dahil her yerde E serisinden berbat bence.Yol tutuşu E ye göre de iyi değil.

F10 nun yani BMW nin tek iyi şeyi Mercedesten ŞANZIMAN.

Onu da W213 de düzettiler.

2016 da Mercedes satış rekoru kırdı bizde 2015 E250 vardı şimdi 2016 E200 var Mercedesi cidden iyi bilen birisiyim.Ama yorumlarinizi doğru bulmuyorum zorla aldiran yok kimseye.

Çok insan tanıyorum F10 dan E serisine geçen.

W213 doğrudur ses alıyor ilk gelen C serileri de öyleydi yavaş yavaş duzeltiyorlar bu sorunları.

G30 cidden süper bir şey olmuş ona diyecek lafım yok ama oyum W213 ten yana.

Mercedes BMW den her zaman daha sessiz ve sağlam olur.

Yıldızı var abi değil de adam konfor istiyor rahatlık istiyor yani oğlunun zoruyla baba BMW alak hemen her ışıkta yanlarız demiyor kimse Mercedeste.

Şu an aracim 12000 km ye geldi gayette memnunum W213 ile sorusu olan pm atabilir.

Son diyeceklerim siz gidin bence Golfü övün bence.
    Dediklerinizden sonra Mercedes yetkilileri dikkate alıp W213 ün üretimini durdurdu W213 çöp kaka evet.

BMW aldıktan sonra 100.000 km yi geçince gelip forumda ağlamayın bence.

F10 makyaj geçirene kadar E250 daha çok seviliyordu. F10 da birtakım kalite ve yalıtım sorunları vardı kabul ederim. Fakat 2014 makyaj operasyonundan sonra bu sorunları düzeltildi ve kusursuz bir otomobil oldu.Yaşımın genç olmasıyla filan hiç alakası yok F10 kullandığım süre boyunca 1 kez yanlamışlığım yok. Adam akıllı araba kullanırım makas atmam,yanlamam trafikte saçma hareketler yapmam.Her bmw kullanıcısını gözünüzde aynı zannetmeyin. Önümü görmediğim yolda hız yapmam.

F10 un tek iyi şeyi mercedesten şanzıman demişsiniz de bu söylediğinize siz inanıyormusunuz acaba ? Ben F10 un iyi olduğu hususları yazayım ondan sonra tartışalım isterseniz. Motor,Şanzıman,yalıtım,yol tutuş,teknoloji (NBT idrive) gibi konularda F10 tartışmasız W212 E serisinden daha iyi bir otomobil.

Siz Şuan W213 sahibi olduğunuz için doğal olarak onu övüyorsunuz. Yermenizi beklemem zaten. Ancak MBCLUBTR üyesiyseniz biliyosunuzki en azılı MERCEDES FAN ları W213 ü yanı binmekte olduğunuz yeni E serisini YERİN DİBİNE sokuyorlar. Hele forum yöneticisi Gudikcik arabadan resmen nefret ediyor. Ben Bmw kullancısı olabilirim ama mercedesi de yakından takip ediyorum merak etmeyin..

Kimse kendini kandırmasın Bmw son 5 senede mercedes in çok önüne geçti. Mercedes hala 1.6 156 hp lik sütçü beygiri motorla debelenedursun.

Her yerde yazdım yine yazıyorum E serisi W211 de güzeldi , W211 ini satıp W212 ye geçenler ağladı, şimdi W213 e geçenler bin pişman.

300 BİN TL verip 1.6 156 HP W213 alıyorsun.

-Yalıtım kötü
    -motor bağırıyor ama gitmiyor
    -300 bin tl vermişsin ama araba 10-12 lt benzin yakıyor
    -300 bin tl vermişsin TAM DERİ KOLTUK YOK
    -NAVİGASYON YOK
    -SES SİSTEMİ YOK
    -ELEKTRİKLİ KOLTUK YOK
    -HAFIZALI KOLTUK YOK
    -HAYALET GÖSTERGE YOK
    -ELEK. BAGAJ YOK
    -SOFTCLOSE KAPI YOK
    -COMMAND YOK. ORJİNAL SES SİSTEMİ VE MULTİMEDYA TAM ANLAMIYLA REZALET !!! BEN SÖYLEYİM CLİO'DAN HALLİCE..
    -ARACIN STOKLARININ 90% I MB TÜRKİYENİN SANA ZORAKİ DAYATMAKTA OLDUĞU ANTEP PAKET; DIŞI BEYAZ, İÇİ BEYAZ SAÇMA SAPAN DONANIMSIZ ARAÇLARDAN İBARET.
    -KISACASI YOOOK OĞLU YOKKK

Kimse kusura bakmasın ama Türkiyede İTELEME POLİTİKASINDA MBTÜRKİYE SON NOKTADIR. Daha ötesini ben görmedim. Doğuş filan diyo millet ama kimse bilmiyo mbtr yi. Bi bilseler doğuş a dua ederler..

Bilenler bilir.. MBTR nin satış stratejisinde tek rakibi BİM marketleridir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 18 Şubat 2017; 10:50:21 >

• Guncel 7 serisi ciktignda da ayni konudan acmisti testte birinci cikti diye. 7 serisinin birinci ciktigi ilk ve son test olmustu. Ondan sonra mclarenden ses cikmadi

• Prince motor artik bmw de yok. 1.5 136 lik motora mahkum durumdalar. Sutcu olana yani

• Birileri hemen trolle bağlamış mevzuyu. Süslü C Class'tan çok ümitlilerdi halbuki.

Yolda görseller C mi? E mi ayırt ederlerse kendilerine gelecekler.

• Ediyoruz bizden yana sikinti yok Makyajli F10 hayirli olsun

• Aşk 3 harfli BMW.

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Prince motor artik bmw de yok. 1.5 136 lik motora mahkum durumdalar. Sutcu olana yani

2017 temmuz itibariyle 1.6 180 hp motor gelecek Sütçu yine mercedes yine mercedes..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 19 Şubat 2017; 0:11:42 >
  • En azından F10'a benziyor. Mercedes matruşka gibi hepsi aynı. Hangisi anlamak için arkasındaki model yazısına bakmak lazım. Yeni A'da bile gidip S'in içini koymuşlar. Hani 1'le 7'nin içini aynı yaptılar diyordun ya. Mercedes'te aynısını yapmış.

Yıldızı yeter len AMG.
  • F10 satışlarda W212'yi darmadağın etmişti. W213'ün kaderi de pek farklı olmayacak gibi.

BMW elinden geleni yapıp taş gibi araba ortaya çıkarmış. Daha rafine, daha iyi sürüşe sahip, daha iyi yalıtıma sahip, çok kaliteli ve Mercedes kadar konforlu bir araç ortaya koymuş. Ben test sonuçlarına göre konuşuyorum troll çıkmış F10'a benziyor diyor. Normal değil mi? F10 çok beğenildi. BMW'de evrimsel bir tasarımla yine başarılı bir 5 Serisi üretti. Mercedes ucube W212'yi 1 Milyar € yatırım yapıp makyajlamak zorunda kaldı F10'un karşısında. Araç o kadar eleştiri aldı ki, F10'un karşısında o kadar kötü duruma düştü ki, Mercedes'te bir orta segment aracın tamamen yenilenmesine ayrılacak bir bütçeyi makyaj için ayırdı.

Forumdaki Mercedes fanboylarının hiç bir argümanı yok. Ya yıldızı yeter der, ya da BMW'ye b*k atarlar. BMW ne güzel işini yapıyor. Yeni gelecek araçları da en az G30 kadar başarılı olacak belli ki. Birileri de yıldızı yeter demeye devam etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLaren64 -- 19 Şubat 2017; 0:40:28 >

• Gelince konusursun

• McLaren64 kullanıcısına yanıt
    Satislardan girme uzerim bak BMW en buyuk premium uretici yaz da gulelim biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Gelince konusursun

O halde MBTürkiye nin itelemiş olduğu 30 metreye kadar yaklaşmadan C serisiyle ayırt edilemeyen , Boş+Boş , Sütçü beygiri E180 e 300.000 tl verip, alıp bin de görelim madem bukadar mercedes fanısın

İş almaya geldimi sen bile almazsın..O kadar paraya araba alacak olsan soluğu Bmw de alırdın

Bekara karı boşamak kolay diye bi laf vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 19 Şubat 2017; 9:54:47 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.