Şimdi Ara

G30 BMW 5 SERİSİ, W213 MERCEDES E CLASS KARŞILAŞTIRMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
13.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BMW, yenilediği 5 Serisi ile Mercedes E Class'ın karşısına çıktı.

İngilizce ve oldukça uzun olduğu için çeviri yapmadım. Yeni 5 Serisi, E Serisi'ne göre daha sessiz, daha rafine ve sürüşü daha iyi bir otomobil olarak gösterilmiş.

Malzeme kalitesi yüksek, daha iyi motora sahip BMW, karşılaştırmada E Serisi'ni geride bırakıp zirveye çıkmış. Ayrıca E Class'ın tasarımı da kardeş C'ye çok benzediği için eleştiri almış.

http://www.automobilemag.com/news/2017-bmw-530d-xdrive-vs-2017-mercedes-benz-e350d/

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Sonuç beklediğim gibi beni şaşırtmadı.. Bugüne kadar E60 Vs. W211 e kıyaslamasına kadar Mercedes öndeydi. Fakat F10 ile özellikle F10 makyajlandıktan sonra BMW çok öne geçti. F10 , W212 E serisinden çok daha iyi bir otomobildi benim gözümde. Keza Şimdi G30 serisi de W213 den çok daha iyi oldu.

W211 den W212 ye geçenlerin hepsi AĞLADI. Keza W212 den W213 e geçenlerde şuan AĞLIYOR. Mercedes kaliteyi git gide düşürdü. Ama insanımızın kafası ne yazık ki pek basmadığı için ''YILDIZI YETER AĞAA'' dan başka bir cümle bilmediği için mercedesi bir şey sanıyor. Mercedes A serisine bile görünce ''OFF MERCEDESE BAK BEE'' diyenler tanıyorum..

Neyse sonuca gelirsek. Bol bol motor sesi alan,arka amortisörleri sesli,donanım olarak zayıf, teknoloji olarak hala geride kalan,dizayn anlamında G30 dan çok geride olan W213 E serisinin bu kıyaslamada başarılı olması zaten mümkün değildi.

Umarım 520i gelir ve bize nasip olur.. Bugüne kadar bir çok arabaya bindim volvo s60,b8 passat,F10 520,F30 320i şuanda Golf ve Amarok. Ama içlerinde unutamadığım,sattığıma pişman olduğum,sürüş keyfi benim her seferinde yüzümü güldüren tek araba F10 520i di. Bambaşka bir dünya 5 serisi.. 7 serisiyle kullanılan parçalarının 70% inin ortak olması bunu tetikliyor sanırım. Aracı kullanırken sanki standart bir otomobil değilde gemi kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Mercedes E serisinde ne yazık ki o his yok.

W212 ye kadar Mercedes E serisinden başlar diyorduk.. W213 geldi artık mercedes S serisinden başlar demeye başladık. A,CLA,B,C,E malesef benim gözümde S class hariç hepsi çöp.

Saygılar.

Yorumda çöpten ibaret.
    Afedersiniz ama Mercedes'i b*ktan alıp b*ka sokmuşsunuz.

Lineadan kötü etmişsiniz Yeni E Serisi'ni linea daha iyi olmuş cidden W213 ün karsisinda.

Bazı testleri izlerseniz özellikle W212 nin daha çok sevildiğini görürsünüz F10 dan.F10 a kötü demiyorum galiba yaşınız genç F10 kıçını ordan oraya atıyor Mercedes yanlayamıyor diye bu yorumlar böyle bence.

F10 nun direksiyondan itibaren kalite hissi dahil her yerde E serisinden berbat bence.Yol tutuşu E ye göre de iyi değil.

F10 nun yani BMW nin tek iyi şeyi Mercedesten ŞANZIMAN.

Onu da W213 de düzettiler.

2016 da Mercedes satış rekoru kırdı bizde 2015 E250 vardı şimdi 2016 E200 var Mercedesi cidden iyi bilen birisiyim.Ama yorumlarinizi doğru bulmuyorum zorla aldiran yok kimseye.

Çok insan tanıyorum F10 dan E serisine geçen.

W213 doğrudur ses alıyor ilk gelen C serileri de öyleydi yavaş yavaş duzeltiyorlar bu sorunları.

G30 cidden süper bir şey olmuş ona diyecek lafım yok ama oyum W213 ten yana.

Mercedes BMW den her zaman daha sessiz ve sağlam olur.

Yıldızı var abi değil de adam konfor istiyor rahatlık istiyor yani oğlunun zoruyla baba BMW alak hemen her ışıkta yanlarız demiyor kimse Mercedeste.

Şu an aracim 12000 km ye geldi gayette memnunum W213 ile sorusu olan pm atabilir.

Son diyeceklerim siz gidin bence Golfü övün bence.
    Dediklerinizden sonra Mercedes yetkilileri dikkate alıp W213 ün üretimini durdurdu W213 çöp kaka evet.

BMW aldıktan sonra 100.000 km yi geçince gelip forumda ağlamayın bence.
    BMW her zaman Mercedes'in gerisinde kalmaya mahkûm Mercedes üst kesime hitap ederken BMW daha alt kesime hitap ediyor.( yani Mercedes alacak parası olmayan insanlar onun boşluğunu doldurmak için BMW alıyor)mercedes prestij ve kalite olarak BMW den her zaman öndedir ve önde olacaktır.
  • Açıkçası malzeme kalitesinde 5 serisinin daha iyi olacağını düşünmüyorum.Diğer konularda öndedir büyük ihtimal.
  • Mercedes'in yıldızı yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Açıkçası malzeme kalitesinde 5 serisinin daha iyi olacağını düşünmüyorum.Diğer konularda öndedir büyük ihtimal.

Testte hangisinin malzemede üstün olduğundan bahsetmemişler. Yeni 5 Serisi'nin malzeme kalitesinin çok iyi olduğunu belirtmişler. Keza E Class'ın da çok iyi olduğunu belirtmişler.

5 Serisi, E Class'a göre daha sessiz, rüzgar ve yol sesini daha az alan, sürüşü daha iyi ve rafine, konforda en az Mercedes kadar iddialı olduğu için testi kazanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Mercedes'in yıldızı yeter

Aranan kan geldi
  • BMW yi takdir ediyorum
  • Bmw kalitede standartları yükseltecek yeni bir üretim teknolojisi geliştirdiğini açıklamıştı, o haberden sonra genelde kalite puanlamasında Audi ve Mercedes in gerisinde kalabilen markanın geldiği seviyeyi merak ediyordum açıkcası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mercedes-Benz E Serisi ile BMW 5 Serisinin bu segmentteki konumları hiç değişmedi. Sürüş dinamikleri konusunda her zaman BMW önde oldu. Konfor, lüks ve malzeme kalitesi konusunda her zaman Mercedes-Benz E Serisi öndedir.
  • SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    Malzeme kalitesine testi acip bi baksaydiniz hocam keske...
  • BMW her zaman Mercedes'in gerisinde kalmaya mahkûm Mercedes üst kesime hitap ederken BMW daha alt kesime hitap ediyor.( yani Mercedes alacak parası olmayan insanlar onun boşluğunu doldurmak için BMW alıyor)mercedes prestij ve kalite olarak BMW den her zaman öndedir ve önde olacaktır.
  • yeni s serisi e serisi, e serisi c serisi gibi duruyor

mercedes yazık ediyor bence

bmw yeni serilerde tercihim olur
  • Allah akıl fikir versin ne diyim
  • Sonuç beklediğim gibi beni şaşırtmadı.. Bugüne kadar E60 Vs. W211 e kıyaslamasına kadar Mercedes öndeydi. Fakat F10 ile özellikle F10 makyajlandıktan sonra BMW çok öne geçti. F10 , W212 E serisinden çok daha iyi bir otomobildi benim gözümde. Keza Şimdi G30 serisi de W213 den çok daha iyi oldu.

W211 den W212 ye geçenlerin hepsi AĞLADI. Keza W212 den W213 e geçenlerde şuan AĞLIYOR. Mercedes kaliteyi git gide düşürdü. Ama insanımızın kafası ne yazık ki pek basmadığı için ''YILDIZI YETER AĞAA'' dan başka bir cümle bilmediği için mercedesi bir şey sanıyor. Mercedes A serisine bile görünce ''OFF MERCEDESE BAK BEE'' diyenler tanıyorum..

Neyse sonuca gelirsek. Bol bol motor sesi alan,arka amortisörleri sesli,donanım olarak zayıf, teknoloji olarak hala geride kalan,dizayn anlamında G30 dan çok geride olan W213 E serisinin bu kıyaslamada başarılı olması zaten mümkün değildi.

Umarım 520i gelir ve bize nasip olur.. Bugüne kadar bir çok arabaya bindim volvo s60,b8 passat,F10 520,F30 320i şuanda Golf ve Amarok. Ama içlerinde unutamadığım,sattığıma pişman olduğum,sürüş keyfi benim her seferinde yüzümü güldüren tek araba F10 520i di. Bambaşka bir dünya 5 serisi.. 7 serisiyle kullanılan parçalarının 70% inin ortak olması bunu tetikliyor sanırım. Aracı kullanırken sanki standart bir otomobil değilde gemi kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Mercedes E serisinde ne yazık ki o his yok.

W212 ye kadar Mercedes E serisinden başlar diyorduk.. W213 geldi artık mercedes S serisinden başlar demeye başladık. A,CLA,B,C,E malesef benim gözümde S class hariç hepsi çöp.

Saygılar.

• izlediğim videolardan benimde yaptığım çıkarım zaten 5 serisinin daha iyi olduğu ve bana daha çok hitap ettiği yönünde idi,
    özellikle bir c serisi kullanıcısı olarak e serisi almam için bir sebep göremiyorum. Daha büyük bir araca geçme isteğim olursa ve Allah nasip ederse yeni 5 serisini almak isterim herhalde. Tabi şuanki aracımı 4-5 yıl kullanacağım için köprünün altından çok sular akabilir.
  • Beklenen sonuçta buydu zaten. Adamlar arabayı erteledi güçlü rakip olsun diye. Öyle de olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CDBurnerXP

Malzeme kalitesine testi acip bi baksaydiniz hocam keske...

Testi izleyerek malzeme kalitesini nasıl anladınız acaba ? Bilgisayarın monitörünü elleyerek mi anlaşılıyor.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Sakami bu 116d yle A180 d nin fiyati ayni onu gectim insanlar suan nerdeyse en ucuz modelleri 150.000 tl aliyo bu insanlarinmi parasi yok yada 150.000 tl para diil yorumuna gore :))
  • canbeyt C kullanıcısına yanıt
    Desenki mercedes bana daha hitap ediyor tamam o zevk melesesi.875 bin tl lik 730li alan adamın parasımı yokta 881 bin tl lik s400 alamıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Sonuç beklediğim gibi beni şaşırtmadı.. Bugüne kadar E60 Vs. W211 e kıyaslamasına kadar Mercedes öndeydi. Fakat F10 ile özellikle F10 makyajlandıktan sonra BMW çok öne geçti. F10 , W212 E serisinden çok daha iyi bir otomobildi benim gözümde. Keza Şimdi G30 serisi de W213 den çok daha iyi oldu.

Saygılar.

Yorumda çöpten ibaret.

• Birazdan MB CLS mi neyse o gelecek ve konuyu yalan edecek. O zamana kadar ne konuşabiliyorsanız konuşun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.