Şimdi Ara

Galaxy S24 serisi Samsung'un yüzünü güldürüyor: Satış rakamları ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung yeni yıla karışık haberlerle giriyor. Şirket, yarı iletken bölümünde yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla 2024'ü çalkantılı geçirse de, olumlu tarafta Galaxy S24 serisine olan talep artışı şirketin yüzünü güldürüyor. Gelen bilgilere göre, geçtiğimiz yılın ilk 11 ayında Galaxy S24 serisinin satışları Galaxy S23 serisini %18 oranında geride bırakmayı başardı.

Buna karşılık katlanabilir modellerin toplam satışları %6 oranında düştü. Galaxy Z Fold 6, selefinden %9.4 daha fazla satarken, Galaxy Z Flip 6'nin satışları %14.8 düştü.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S24 serisi beklenen özelliğe kavuşuyor

Galaxy S24 ve Galaxy Z serinin satış rakamları

Model Satış adedi (milyon) Değişim
    Samsung Galaxy S23 10,46  
    Samsung Galaxy S24 12,1 %15.6
    Samsung Galaxy S23+ 5,39  
    Samsung Galaxy S24+ 6,77 %25.6
    Samsung Galaxy S23 Ultra 13,56  
    Samsung Galaxy S24 Ultra 15,8 %16.5
    Samsung Galaxy Z Flip 5 3,3  
    Samsung Galaxy Z Flip 6 2,81 %-14.8
    Samsung Galaxy Z Fold 5 1,91  
    Samsung Galaxy Z Fold 6 2,09 %9.4

Galaxy S24 serisine baktığımızda, Plus modelinin geçtiğimiz seneye göre en çok artış (%25.6) yaşayan model olduğunu görüyoruz. Buna karşılık serinin en az satan modeli olmaya devam ediyor. En yüksek satış başarısı tahmin edilebileceği gibi Galaxy S24 Ultra'ya ait. Toplamda Galaxy S24 serisi 11 aylık periyotta 34,66 milyon satış rakamına ulaşarak, geçtiğimiz seneki 29,44 milyon rakamını %18 geçmeyi başardı.

Samsung'un yakın zamanda tanıtacağı Galaxy S25 serisiyle aynı başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceği merak konusu.

Kaynak:https://x.com/Jukanlosreve/status/1874802229586366801

• demekki snapdragon yada exynos milletin umrunda değil .ben bir plus kullanıcısı olarak s 24 plus exynos ile çıktı diye almamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 3 Ocak 2025; 22:49:18 >
  • Gorseldekiler S23 serisi ...

• 7 yıl güncelleme iştah kabarttı. Bu satışlar normaldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İphone 6s 7 11 13 derken baktım iphone 14 40bin lira 2 yıl geçmiş cihaz dedim bi samsung deneyeceğim 2 yıl eski.cihaz yerine 2024 model s24+ aldım 43e pişman da olmadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung orta seviyede flip ve fold ürünü getirirse piyasayı eline alır tekrardan.

• S25 mini çıksa keşke

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çoğunluk cihazını günlük şeyler için kullandığı için şarj süresi dışında çok olumsuz bir şey yaşamayabiliyor. O yüzden de geneli işlemciye çok bakmıyor, Samsung zaten iyisini koymuştur diyor ya da Çinli alacağıma Samsung alırım diyor. Türkiye ise bunun en dert olduğu yer olabilir. S22 serisinde Avrupa'da bile Exynos ile satarken Türkiye'ye Snapdragon ile satmışlardı. Ama o işlemci de Samsung üretimi idi ve cayır cayır yanıyor, ufak bataryayı hüp diye emiyordu. :D

Açıkçası Z Fold 4'e geçene dek S8'in bataryası artık eskidi, telefonu yenileyeyim dedip hemen her sene aldığım güncel modellerde önceki yılın cihazının eskimiş bataryası kadar ömür alamadım gibi bir hissiyat var.   S8 > S10e > S21 > S22 > Z Fold 4

• circassianman kullanıcısına yanıt

Fold ve Flip zahmetli cihazlar, herkese hitap etmiyor. Bu yüzden etkisi muhtemelen o kadar büyük olmaz. Bir de bu ekranlarda arıza vs. daha fazla olduğu için teknik servis tarafında ekran değişimi işlemine de biraz fazla kaynak ayırmalılar. Bu yüzden çok ucuzlatmak istemeyebilirler. Ama yine de Flip'ten bir tık daha sade ve orta sınıf işlemciyle gelebilecek bir modelle şanslarını denemeliler.

• Bu dünya geneli mi yoksa sadece Türkiye verilerimi

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Tabi önce firma kendi maliyetlerini düşürecek sonra bize sunacak derken şu an tr de güncel fiyatlamayla 20-25 bine Flip orta seviyesi gibi bir şey satmalı ki satsın. Yoksa zaten gelişmez bence bu teknoloji.

Ha Apple yaparsa hepsi birden işe girişir orası ayrı. Alt seviyesine kadar çıkarırlar.

Apple yaparsa zaten ucuza yapmaz. :D

• sis651 kullanıcısına yanıt
    O yapsın da talep artar o yaparsa, hepsi işe girişince ucuzlar zaten.

Bu ekranların kendi kendine bozulma şansı sabit ve korunanlara göre çok daha yüksek. Değiştirilecek ekranların da ücretini satın alanlardan alacakları kısmı ne kadar ucuzlayacakları konusunda düşündürüyor. En ucuz Techno Camon V Flip var sanırım, 21 bin lira civarlarına. Daha ucuzlamaz bizde ama döviz cinsi olarak daha ne kadadar ve ne zaman ucuzlar göreceğiz. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.