Şimdi Ara

Galaxy S3 Cyanogenmod 11 [4.4.4] Kurulum ve Kullanım Rehberi (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
28
Favori
96.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son sürümü kuran oldu mu? Android 5 mi oldu?
  • Teşekkürler dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EniqmaticTr

Son sürümü kuran oldu mu? Android 5 mi oldu?

Hayir son cikan guncellemede 4.4.4 kitkat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar selamlar. note 2yi samsungun kendi 4.4.2siyle kullanıyorum root falan bu işlere hiç kalkışmadım fakat yeni şeyler tabii ki cezbediyor :)) eğer bu romun note 2 için olanını yuklesem sanirim bi tikla yukleyip rootu da kolayca yapiyormus oyle okudum daha once root rom islemlerini okuyunca komplike geliyordu simdi bununla kolay oldugunu ogrenince heveslendim. 13 ay var garanti bitmesine ariza cikarsa telefonda serviste sorun cikarirlar mi bu rom mevcut diye? kisacasi garantiyi bitirirler mi? eger bitiyorsa servise gidecegim zaman eski romu yukleyip tekrar garantiye sokabiliyor muyuz? eger yapabiliyorsak nereden nasil sekilde yapabiliyoruz? cok soru olmus kusura bakmayin vaktinizi ayirip yanitlarsaniz cok memnun olucam :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cm yüklersin eski romuna dönersin. ama bunlar tecrübeli olanlar için kolay. sen garanti bitince yap. noteye yazık. cm romda note romunda olmayan ne var.? cm yükleyenlerin yüzde doksanı 1 hafta sonra eski romuma nasıl döneceğim diye forum forum Mehmet celebi gibi geziyor. cm yükleyenler genelde cihazına 4.1 den sonra guncelemeye gelmeyen 700 1000 lira civarında fiyatı olan cihaz kullananlar. senin cihazına gerek yok zaten kitkat alıyorsun. belki lolipop da gelecek. dediğim gibi garanti bitmeden root rom olayına girme derim. ben note kullansam kesinlikle custom rom kurmam. bunda heycanlanacak ne var yahu:)) adam cihazımı bozacağım diye sevinirmi :) bu arada cihazını da bozabilirsin bazı özellikleri calısmayabilir. samsung her ülkeye farklı donanımlı cihaz sattığı için bazen cm avrupada satılan bi cihaza rom yapıyor. sen diyorsun aha benim cihazımın romu. bi kuruyorsun orası burası çalışmıyor. niye cunku avrupada satılan note ile tr datılan note aynı değil. şebekesi vs farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 24 Kasım 2014; 20:04:25 >

• ukba_1 U kullanıcısına yanıt
    dostum ilgilendin ayrica aydinlattin da sağolasın :)) forumdakilerin cihazlarina rom root falan yukleyerek daha ozgur daha sinirlanmamis daha stabil cihazlara kavusmasina imrendim de diyebiliriz :)) dedigin gibi lolipopu bekliyom eger gelmezse zaten direkt bu islemleri yapicam tekrar sagolasin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler 'cyanogenmod 11 m12' kurdum bazı problemlerim var yardımcı olursanız sevinirim :

1. Masaüstü ikon boyutları çok büyük ek program yüklemeden küçültmenin bi yolu var mı?

2. Google kamera yükledim ama çözüm olmadı durduruldu hatası alıyorum kamera sorununun alternatif bi çözümü var mı?

3. Oluşturulan profiller wifi ve mobil veri geçişlerini yapıyor ama ses şiddetleri geçişlerini yapmıyor sebebi nedir? (10.2 stabil de tam tersiydi)

4. S3 başka daha eksiksiz bir snapshot mevcut mu?

Hadi beyler bi el atalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B4SK1N -- 25 Kasım 2014; 7:12:54 >
  • B4SK1N kullanıcısına yanıt
    1- Masaüstünde seçeneklere basın yukarı ok şeklinde bir ikon var ona basın gelen ayarlar kısmında size yardımcı olacak seçenekler var.

2- Malesef kamera hala düzgün çalışmıyor yapacak bir şey yok yazılıma alakalı

3- Buna yorumum yok biraz daha kurcalayın

4- Kitkat sürümünün stabil bir şekilde çalışmasını bir türlü sağlayamadılar. Hala bekliyoruz malesef
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz menüde uygulama ayarlarından büyük simgeleri kapadım ama fayda etmedi.

Kamera çok kullanmıyorum ama profil çok kurcaladım tam oturtamadılar bi türlü nedense.

Bazı sitelerde sadece nightly ve snapshot sürümleri çıkacağını okudum hatta wiki.cyanogenmod blogunda s3 sayfasında bu iki ikon var sadece.

Sizce stabil 11 çıkacak mı?

• stabilmi :)) en stabil rom resmi official romdur. hiç samsungun yazılım mühendisleri ile iki üç amatör yazlımcının hazırladığı cakma portlanmıs rom bir olurmu. bi altında Baskın arkadasın mesajını oku istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 25 Kasım 2014; 19:58:10 >
  • ukba_1 U kullanıcısına yanıt
    hahahah amatörüz işte ne yapalım :))) note2 icin mesela dn4 rom varmis o yuzden bu rom dunyasi bana biraz cekici geldi diyelim cyanoyu da onun gibi bir sey sandim :))
    sıkıntıları varsa bu romun kuzenimin s3 minisi ve gmye yukleyecektim ama vazgectim artik

• quote:

Orijinalden alıntı: B4SK1N

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz menüde uygulama ayarlarından büyük simgeleri kapadım ama fayda etmedi.

Kamera çok kullanmıyorum ama profil çok kurcaladım tam oturtamadılar bi türlü nedense.

Bazı sitelerde sadece nightly ve snapshot sürümleri çıkacağını okudum hatta wiki.cyanogenmod blogunda s3 sayfasında bu iki ikon var sadece.

Sizce stabil 11 çıkacak mı?

Eğer Trebuchet launcher kullanıyorsanız ayarlardan kolayca küçültebilirsiniz ikon boyutlarını ve kolon/kiriş sayılarını değiştirebilirsiniz daha fazla ikon koymak için. Google ın kendi launcherında böyle bir seçenek yok. Xposed Framework yükleyip GEL settings uygulamasını indirmezseniz.
    Nova iyidir aslında ama ben Google Now ve "OK Google" özlliğini sevdiğimden GNL kullanıyorum.

Kamera için CM camera fix uygulaması var Play Store da. Onu yükleyin, uygulama açıklamalarında bir link olacak oradan da restartcamera.apk sini indirip kurun. (aslında sadece restartcamera yı kursanız da olur)
    Restart Camera uygulamasını bir kere açın.Yetki isteyecek sizden "her zaman" seçip yetkiyi verin. Eğer kamera çökerse restart camera uygulamasını açın (açılmaz menüsü yok, sadece kamerayı yeniden yükler) kamerayı tekrar açın düzelir. Böylelikle telefonu yeniden başlatmaya gerek kalmaz.

Cyanogen in açıklamasına göre hiç bir telefon için stabil sürüm çıkmayacak. Zaten eski sürümlerin de sadece ismi stabildi. En sonuncu M12 sürümünde SMS gönderince telefon kısa süreliğine çöküyor mesela.
    Benim tavsiyem en son nightly sürümünü kullanın. Bir sorun keşfedene ve o sorun sizi rahatsız edene kadar o nighly de kalın. Sonra yeni nightlylere yelken açın :)

Stabil CM11 çıkmayacak yani, stabile yakın çıkar.
    Bazı stok rom özellikleri şu romda olsa gram arkama bakmam CM forever derim (Şu anda CM yüklü) Ama stoktaki stabilliği arıyor insan.

• Hocam tam olarak hangi launcher ı kullandığımı bilmiyorum açıkçası :D

Orjinal siteden M12 kurmak ve gapss yüklemek dışında bişi yapmadım. Ama 10,2 de ayarlarda bahsettiğiniz ikon sayısı ve ayarları vardı bunda arayüz gibi bi sekme bulamadım.

Güncellemeye tıkladığımda nightly sürümleri gözükmüyor. Her seferinde bilgdan yüklemek de sıkıcı olur sanki.

Bahsettiğiniz durumu anladım ama 10.2 deki gibi adı stable olan bir sürüm de mi gelmeyecek onu merak etmiştim?
    Seçeneklerde İkinci menü Kişiselleştirme-Ana Ekran a tıkalrsanız hangisini kullandığınızı görürsünüz. Trebuchet i şecip ana ekrana gelin. orta tuşa basılı tutup bütün uygulamaları süpürün. Trebuchet açılır. sonra menü tuşuna basıp ayarlardan ikon özelliklerini değiştirebilirsiniz.

Güncelleştirme konusunda: Bir kere nightly yükledikten sonra gelen her güncellemede haberiniz olur telefondan çekebilrsiniz.
  • Ayarlar kişiselleştirmede ana ekran yok kilit ekranı yla başlıyor bende.

Ayarlar a girip yukardaki arama sekmesinden ana ekranı arattım trebuchet yazıyordu sadece ve yanında tik yoktu. Tıkladım çıktım değişiklik olmadı tiki kaldıramıyorum sadece :)

Ve bir anda ram kullanımı arttı nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B4SK1N -- 26 Kasım 2014; 21:05:49 >
    Kaldıramazsın başka bir launcher yüklemezsen. Kaldırabilsen bile zaten android launchersız çalışmaz bildiğin üzere :)) başka bir launcher olmadığı için de ayarlar menüsünde görünmez.

Ram konusunu bilemiyorum.
  • Bu arada benim gibi merak edip kararsız kalanlar için;

CM 10.2, CM 11-M12 ve CM-11-20141126-NIGHTLY arasındaki deneyimlerimi paylaşmak isterim.

CM 10.2 Stable; (JB)

Stock romdan sonra yağ gibi geliyor.
    Arayüz sade ve programlar arası geçişler çok hızlı.
    Gayet stabil, neredeyse hiç ama hiç hata almıyorsunuz.
    Rehber galeriye uçarak giriyor.
    Profil bölümünde; 'wifi ve 3g' dışında ses miktarlarını farklı profillere atayabiliyorsunuz.
    Ram tüketimi baya iyileşiyor. (Stockta boşta 580 civarı iken 480 lere indi) [Greenify]
    Şarj süresi stock roma göre bir miktar azalıyor.

CM 11 M12 Snapshot; (KK)

Geçişler küçük bir miktar da olsa daha hızlı.
    Arayüz daha şık ve hızdan bişi kaybetmemiş.
    Genel kullanım için gayet stabil, nadiren kamera hatası dışında bir problem göze çarpmıyor.
    SMS atıldığında durduruldu hatası geliyor ama yine de atıyor (zaten kaç sms atıyoruz ki artık)
    Profil bölümünde; 'ses miktarları dışında' wifi ve 3g yi farklı porfillere atayabiliyorsunuz.
    Ram tüketimi bariz bir şekilde iyileşiyor (Boşta 450 civarıydı) [Greenify]
    Şarj konusunda 10.2 den çok daha iyi.

CM-11-20141126-NIGHTLY; (KK)

M12'ye göre ram tüketiminin çok daha iyi olduğunu ve profil uyumunun tamamen oturduğunu gözlemledim. ( Boşta 415 civarı) [Grennify]

Her konuda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Kamera sorunu düzelse hiç vazgeçmemde...

Snapchatte video çekilmiyor whatsapp kamerası kullanılamıyor. zaten hata verior. onu geçtim çamur gibi
  • Aslında ben sadece bir kez kamera sorunu yaşadım M12 de onun dışında whatsapp kamerası dahil hiç sıkıntı yaşamadım.

Şuanki nightly nin maşallahı var hayırlısı bakalım..

Merakımdan soruyorum bir sonraki nightly nin daha çok ram yediği yada herhangi bi konuda kötüleştirdiği oluyor mu hiç?

Kaş yaparken göz çıkaran nightly sürümleri mevcut mudur :)
    Birazda şans açıkçası. Çok güzel bir nightlyden sonra hatalı bir sürüm gelebiliyor
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.