Şimdi Ara

Galaxy S3 Cyanogenmod 11 [4.4.4] Kurulum ve Kullanım Rehberi (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
28
Favori
96.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    CyanogenMod 11'i rahatça kurabiliyorum. Ama telefonun dahili belleğine baktığımda pek bir şeyin silinmediğini görüyorum. Android klasörü hala yaklaşık 7 GB yer kaplıyor. Ve ana dizine önceden kaydedilmiş dosyalar duruyor.
    CyangenMod'u kurmadan önce elbette wipe cache partition ve wipe data/factory reset işlemlerini uyguluyorum. Yine de bu dosyalar duruyor. Bu Wipe işlemi başarısız oluyor mu demek?
    Ne önerirsiniz?
    imei'yi filan silmeden tam format atmanın bir yolu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuzeyBir -- 28 Nisan 2016; 17:05:36 >
  • KuzeyBir K kullanıcısına yanıt
    Mega wipe kullanın. Megawipe.zip indirip recoveryden flashlayın. Rom sd kartta olsun. Dahili hafızayı tamamen siler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaburgaNecmi kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkürler. yalnız megawipe'i kullandığımızda imei de götürmez değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuzeyBir -- 28 Nisan 2016; 17:41:49 >
  • MegaWipe'le formatladıktan sonra CWM'den cm11 yine aynı şekilde kurulabiliyor mu? CWM'yi de mi yine Odin'le tekrar atmak gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuzeyBir -- 28 Nisan 2016; 18:00:39 >
    IMEI tarzı bi sıkıntı olmaz. Megawipetan sonra rom kurmak gerekir. Recoveryden çıkmadan cm flashlayın. Yada kuracağınız romu

Yine de şu CWM'nin formatlama konusu kafama takıldı

Her yerde, wipe cache partition ve wipe data/factory reset komutları için tüm dosyaları siler yazıyor. Çalıştırıyorum. Kısa bir süre sonra “complated” yazıyor. Sonra kök dizine bakıyorum. WhatsApp'ın önceden oluşturduğu klasörü bile duruyor. Hiçbir şey silmiyor gibi. Ben mi wipe cache partition'i yanlış anlıyorum, görevi bunları silmek değil mi?

Normalde silmesi gerekirken silemiyorsa neden silemiyor olabilir sizce?
    Açıkçası çok gerekmiyorsa MegaWipe'le uğraşmayım diyorum, biraz korkutucu görünüyor.
    Sistem ayarlarını defaulta döndürüyor. Sizin yada harici programların oluşturduğu dosyaları silmez. Megawipe yapın geçin korkmaya gerek yok zararı yok. Sd karta Megawipe ve cm romunu atın. Recoveryden çıkmadan sırasıyla Megawipe yapın sonra cm kurun

Hocam bendede sknti var ama efs dosyasi yedegi var ama sistem dosyasi diye kopyalanamiyor nasil yapicam acaba?

Başardım vallahi, sağol hocam, bir problem çıkmadı. Telefon tertemiz oldu.

Yalnız bir şeyi merak ettim;
    Bu telefona çok önceden CWM kurulmuştu zaten. Ben ne olur ne olmaz diye CWM'nin son sürümünü kurmak istedim. Ama Odin bi türlü gönderemedi. Telefonu downloading modda açtım. Odin'den tar dosyasını seçiyorum. Start'a basıyorum, All threads completed (succeed 0 / failed 0) diyor. Ama zaten ID:Com kısmında da bir şey yazmıyor. Herhalde telefonu görmüyor. Odin'in görmesi için CyanogenMod'da mı bir ayar yapmamız gerekiyor?
    Usb hata ayıklama modunu kontrol edin açık olması lazım. Pcye samsung usb yada adb driverlerini kurun.

• bestzedDH B kullanıcısına yanıt
    Tam anlayamadım sorununuzu

Hocam efs dosyasi yedeği var ama eş dosya yöneticisiyle felan kopyalanmiyor sistem dosyası diyerekten izinleride degistiremiyoeum sistem dosyalarinin izni değiştirilemez diyor

• bestzedDH
    Aşağıdaki anlatıma göre yaparsan başarırsın.
    Alıntıdır
    quote:

Samsung EFS (IMEI) Yedeği Nasıl Alınır?
    Öncelikli olarak “EFS” yedeği olarak adlandırılan olay nedir ondan bahsedelim. Telefonunuza ait olan IMEI bilgileri telefon içerisinde efs klasörü olarak adlandırılan bir klasörde bulunmaktadır. Telefonunuzda değişiklik yapmak istediğinizde(ROM atma, Kernel değiştirme, Rootlama) bu klasöre zarar verip telefonun IMEI bilgilerini sıfırlayabilirsiniz. İşte IMEI bilgilerinizin sıfırlanma ihtimali karşısında elinizde bir sigorta olması açısından yazının devamında EFS Klasörünün yedeğinin nasıl alındığı açıklanmıştır.
    ---ES FİLE MANAGER ile Yedek Alma---

UYARI: Bu programı kullanmadan önce cihazınızın ROOT'lu olması gerekiyor.

Parmağınızla Soldan sağa doğru ekranı kaydırın ve Root Explorer seçeneğini aktif edin.
    -Karşınıza bir pencere çıkacak. Mount R/W yazan yere tıklayın. Burada da yine bir pencere çıkacak ve hepsini RW olacak şekilde işaretleyin. Bu işlemleri yapınca root iznini vermiş olacaksınız.
    -Şimdi Es file Manager'i (ES dosya yöneticisi) çalıştırın cihazınızın ana dizinine gelin ve efs klasörünü bulun elle üstüne basılı tutup copy deyin eğer varsa harici SD karta kopyalayın. Ve varsa da zip programı ile de sıkıştırıp yedeğini saklayın.

ÖNEMLİ: Programı kopyalamadan önce Permissions kısmı şu şekilde idi;
    *Owner: "Read , Write , Execute" seçenekleri işaretli
    *Group: "Read , Write , Execute" seçenekleri işaretli
    *Others: "Read ve Execute" seçenekleri işaretli

---YEDEĞİ GERİ YÜKLEME---

-Dosyayı eğer zip programı ile sonradan sıkıştırdıysanız arşivden çıkartın.
    -Es file Manager'i çalıştırın ve çıkan ana dizinden yine nasıl elle kopyaladıysanız aynı şekilde yine elle yedeğinizi cihazınızın ana dizinine atın ve Permissions kısmını ilk hali gibi ayarlayın.
    -Efs yedeğini geri attınız şimdi Es file Manager'dan çıkın ve cihazınızı baştan başlatın
    -Arama kısmına kontrol için *#06#'yi tuşlayın imei numaranız görünüyorsa sorun yok demektir.

NOT: Bu yedek alma işlemlerinde elle kopyaladıktan sonra onu cihazınızda varsa eğer illa herhangi bir zip programı ile sıkıştırmasanız da olur (açık bir şekilde de durabilir) ancak virüs bulaşmasın diye önlem için uygulamanızı öneriyorum. Sonra da istediğiniz yere yedeğini koyabilirsiniz. Sorun olursa da tekrar rar'dan çıkartıp kullanabilirsiniz.

BU ANLATIMLARDAN NE BENDEN NE DE ANDROIDELİSİ.COM'DAN BU VE BUNA BENZER ANLATIMLARLA SORUMLU TUTULAMAZ AKSİNE TÜM SORUMLULUK TAMAMEN SİZE AİT OLUP CİHAZDA DOĞACAK HASARLARI DA YİNE SİZE AİT OLACAKTIR.
    (EN KÖTÜ İHTİMALLE SOFTBRİCK YAPARSINIZ ZATEN)

• ettu E kullanıcısına yanıt
    Cok cok cook sagolun hocam bu arada herkese tavsiyem S3 eclipse rom yeni cikmis galiba s6 note5 karisimi bir rom animasyonlar guzel kasma falanda yok gibi

Usb hata ayıklama modu açık ama adb driverler yüklü olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuzeyBir -- 2 Mayıs 2016; 15:55:38 >
  • cm 13 yükledik bir s3 e de open_gapps-arm-4.4-pico-20160511.zip indirdik yüklemeden hemen sonra kapatıp açmadan denedik hata verdi yüklenmedi.

sonra da telefonu açtık mecburen. sonradan yükleme yapabileceğimiz bir seçenek var mı gapps için ?
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Sd karta herhangi gaps dosyası atıp telefonu yeniden recovery modda açarak kurabilirsiniz

• Herkese merhaba,
    Bu mevzulardan hiç anlamayan ilk kez uygulayacak olanlar için anlatıyorum
    bu söylediklerimi yazan yok. acemiler de bunları uygulayacak deyip belirtmemişler.
    Bu konulardan anlamam dediğim gibi sadece ilgiliyim. Hele ki elimde artık sürünmeye
    başlayan garantisi seneler önce dolmuş ekranı kırık s3 olunca gözümü kapadım, bir çok
    sitede de benzer şekilde tarif edildiği üzere de uyguladım.
    Önce sonucu sölim, hız konusunda eski hali ile kıyaslamam bile telefon hızı 2gb ram gibi
    oldu. Yani değer bu telefonu kullanmak istiyorum diyorsanız eğer sorununuz da hız ise.. Neyse; odin attıktan sonra telefon kendini
    restart ediyor. Odin oldu diyor telefon restart ediyor. kaç kere tekrarladım bu işlemi
    Yaw arkadaş bir kişi de çıkıp yazmamış ki "telefon restart edecek korkmayın aslında oldu
    o nedenle panik yapmayın" kimse dememiş. Restart edince teli kapatın sonra sıradaki
    işleme geçin. Birde olmayanlar var onları da belirteyim.

**Radyo yok
    **sim karta kaydetmek yok

eski telefonunuzu yeni gibi güle güle kullanın

• Soru biraz garip ama cyonegenmode yukledimten sonra root islemi kaldirilabilirmiyiz.

• Şuan en kullanılabilir rom hangisi acaba? Blekota'da bir süre sonra sorun yaşamaya başlıyorum. Kasmalar ve uygulamadan atmalar başlıyor

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.