Şimdi Ara

Galericiden alırken..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ,Arkadaslar galerıden araba alırken kesınlıkle calısan aksamları ıyıce kontrol ettırın. Cunku calısmayan bı yer oldugu zaman onu yaptırmama sebeplerı zamandan degıl fazla maalıyetlı oldugu ıcındır.

Basımıza gelen ıkı olaydan bahsedeyım.

Gecen sene galerıden aldıgım aracın klımasında arıza vardı galerıcı ben yaptırmaya zamanım olmadı fıyattan dusmeyım benım ustam var ona gotur a dan z ye yaptır klımasını dedı bana da cazıp geldı cunku herkesı kendımız gıbı ıyı nıyetlı bılmekten kaybedıyoruz. Neyse adamın dedıgı yere goturdum aracı usta söktü tamponu klımanın eksıklerıne baktı ve hıc bırseyı yok klımanın herseyı sokulmus hemen hemen galerıcıyı aradı dedıkı 700 lıra tutar muhtemelen.Galerıcıde klıma radyotorunu tak yolla dedi.Bunu ben duyup galerıcıyı aradım dedım oyle bı dunya yok bu klıma yapılcak yoksa dukkanına olmadık kısıler yollayacagım dedım. Oda caz cuz ettı telı kapadım ustaya dedımkı klıma hortumları klıma motoru ve radyatoru ver takma dedım aldım 500 600 lıralık malzemesını kayboldum. Alayı uckagıtcı olmus

Bı yakınımda galerıden araba aldı onunda gostergesı calısmıyordu bıle bıle aldı 30 40 lıraya halledersınız dıye. 1000 lıra harcadılar. Hala calısmıyo. Meger arac Ankara dısından gelme ve selde kalmıs.Galerıcıye gıttımızde sızın kafanızı karıstırıyolar yok oyle bısey dedı yolladı akrabamı.

Ne olcak bu mılletımızın hali???

Herkese ders olsun arkadaslar..

• mutlaka iyi insanlar vardir ama su galerici milletinden adam gibi adam bi tane denk geldim gerisi karsilastiklarim uskagit dalavericinin onde gideniydiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar beddua alıyorlardır ıllakı ama adamlarında ıslerı hep rast gıdıyor. Sattıkları arabanın haddı hesabı yok
  • Geçmiş olsun. Bu foruma çok daha önce katılmış olsanız o galerinin önünden bile geçmezdiniz.
    Galericiler ucuz alıp pahalıya satarak para kazanır. En ucuza da arızalı kazalı araçları alabilirler. Açgözlülük kanımızda olduğu için sonuç kaçınılmazdır..
  • Benim de güya tanıdık dost galericiden aldığım arabanın arka rezistansı çalışmıyordu. Arka camın komple değişmesi gerekiyordu. 400 liraya patlamıştı bana. Anahtar tuşu arızalıydı komple anahtar yaptırmam gerekti 100 lira bayıldım. Ayrıca araç komple bakımsızdı aracı iyi bilmediğim için alırken de baktırmadım öylece aldım. 900 lira da öyle girdi...

Bence bu ülkede suistimal edilmeyecek şekilde bir yasa/düzenleme olması gerek 2. el araç alımında. Araçla ilgili en az 250km test sürüşü ve detaylı inceleme yapma şansız olacak alıcının... Çoğumuz arabayı önce kendimiz bi 10km kullanıyoruz sonra ustaya götürüyoruz bakıyo boyasına bi motoru dinliyo iyi iyi diyip aldırıyor sana arabayı. Sonra farkediyosun ki;

Orası burası çalışmıyo.
    Belli bi hızda belli bi bir meyildeki viraja girdiğinizde bi yerinden ses geliyor,
    Sadece belirli hızlarda belirli viteslerde gaza basınca şanzımandan ses geliyor
    Sadece belirli hızlarda belirli viteslerde gazı bırakınca bi yerinden ses geliyo.
    Ya da araca bakacağınız yere adam ısıtıp getiriyor arabayı, ama araba ilk çalıştırmada sorun çıkartıyo ya da ısınana kadar tekliyo stop ediyo vs.

Bunun gibi arabayı uzun süre kullanmadan farkedilmeyecek bir sürü gizli sorun olabiliyor. Bunlardan habersizce aracı alıp mağdur olan 1 milyon tane insan vardır her sene....

• Arkadaslar benımde galerıcı arkadaslarım var onlarda bıle sahıt oldum . Mesela Bmw e30 serısını bılırız az cok. Bı sure ondan alıp satıyordu o arabalarında genelde ön kaput ve camurluklar %90 degısık. Arkadas ılanı koyarken hatasız yazıyordu dıyordum 3 parca ne olcak ? Bana dedıgı bu araclarda on 3 parcası degısık olmayan arac mı var herkes bıle bıle alıyor. O arabayı ben satmaya kalksam bana kardes olur ama adamlar 2 3 lıra karla satıyolar
  • Bende aracimi galeriden aldim expertiz de sadece amortisör değerleri düşük cikti fiyattan düşerek aldim eve gelip baktigimda aracin orijinal paspaslari yoktu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bayiden sıfır araç alırken
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMVA

Bende aracimi galeriden aldim expertiz de sadece amortisör değerleri düşük cikti fiyattan düşerek aldim eve gelip baktigimda aracin orijinal paspaslari yoktu

Onu banada yaptılar bu meganda. Bakmaya gıttıgımde araba super noterden sonra cakmaklıga kadar yok :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: yas0666

quote:

Bende aracimi galeriden aldim expertiz de sadece amortisör değerleri düşük cikti fiyattan düşerek aldim eve gelip baktigimda aracin orijinal paspaslari yoktu

Onu banada yaptılar bu meganda. Bakmaya gıttıgımde araba super noterden sonra cakmaklıga kadar yok :))

Yok hocam hakklarini yemiyim
    Paspasin üzerine batmasin diye gazete sermisler bende kaldirip bakmadim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yas0666

quote:

Yok hocam hakklarini yemiyim
    Paspasin üzerine batmasin diye gazete sermisler bende kaldirip bakmadim

Allah boylelerıyle karsılastırmasın ya valla arkadaslar

• Galariden araba almak=kumar oynamak

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Benim de güya tanıdık dost galericiden aldığım arabanın arka rezistansı çalışmıyordu. Arka camın komple değişmesi gerekiyordu. 400 liraya patlamıştı bana. Anahtar tuşu arızalıydı komple anahtar yaptırmam gerekti 100 lira bayıldım. Ayrıca araç komple bakımsızdı aracı iyi bilmediğim için alırken de baktırmadım öylece aldım. 900 lira da öyle girdi...

Bence bu ülkede suistimal edilmeyecek şekilde bir yasa/düzenleme olması gerek 2. el araç alımında. Araçla ilgili en az 250km test sürüşü ve detaylı inceleme yapma şansız olacak alıcının... Çoğumuz arabayı önce kendimiz bi 10km kullanıyoruz sonra ustaya götürüyoruz bakıyo boyasına bi motoru dinliyo iyi iyi diyip aldırıyor sana arabayı. Sonra farkediyosun ki;

Orası burası çalışmıyo.
    Belli bi hızda belli bi bir meyildeki viraja girdiğinizde bi yerinden ses geliyor,
    Sadece belirli hızlarda belirli viteslerde gaza basınca şanzımandan ses geliyor
    Sadece belirli hızlarda belirli viteslerde gazı bırakınca bi yerinden ses geliyo.
    Ya da araca bakacağınız yere adam ısıtıp getiriyor arabayı, ama araba ilk çalıştırmada sorun çıkartıyo ya da ısınana kadar tekliyo stop ediyo vs.

Bunun gibi arabayı uzun süre kullanmadan farkedilmeyecek bir sürü gizli sorun olabiliyor. Bunlardan habersizce aracı alıp mağdur olan 1 milyon tane insan vardır her sene....

Genelde hep böyle oluyor 10 numara acıklama

• Geçen gün haberlerde galericilerle röportaj yapıyorlardı gelericinin biri diyorki, çok dolandırıcı türedi km düşürmeler,pert aracı ufak kazalı satmaları gibi bunları yapanlarda genelde galerici değil aracını kendi satan,vergi vermeyen kişler,bu işi meslek edinmişler artık dedi. Adam isteği ise daha komik diyorki,kimse arabasını ilan verip satmasın,satamasın sadece galericilere versinler biz satalım dedi.

Adam ilkokul terk,kurduğu cümleler cümle değil,anlamı anlam değil. Kapının önüne 2 araba koyan galerici memlekette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenktun34

Geçen gün haberlerde galericilerle röportaj yapıyorlardı gelericinin biri diyorki, çok dolandırıcı türedi km düşürmeler,pert aracı ufak kazalı satmaları gibi bunları yapanlarda genelde galerici değil aracını kendi satan,vergi vermeyen kişler,bu işi meslek edinmişler artık dedi. Adam isteği ise daha komik diyorki,kimse arabasını ilan verip satmasın,satamasın sadece galericilere versinler biz satalım dedi.

Adam ilkokul terk,kurduğu cümleler cümle değil,anlamı anlam değil. Kapının önüne 2 araba koyan galerici memlekette.

adam dogru demıss :)))) elıme verseler keske onu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.