Şimdi Ara

Gamepadde oyun kolay mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pcden playstationa geçecem.Benim gibi vardır birileri.Mouse klavye ikilisinden playstationa geçince gamepad ile özellikle fps oyunları oynamak kolay mı aradaki farklar neler.Uzun tecrübesi olan varsa diye merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alışınca kolay

• Ve tahmin ettiğinden çok daha hızlı alışıyorsun, sonuçta oyun oynamak için tasarlanmış cihazlar.
  • Alıştıktan sonra çok kolay gelir.

• Eğer rekabetçi online oyun oynayacaksan; fortnite tarzı gibi gamepad'le bir yere kadar oynayabiliyorsun. Gamepad bazı şeyleri engelliyor bu tarz oyunlarda. Ama onun dışında cod,bf hatta r6 gibi oyunlar için alışınca tıkır tıkır oynanıyor. Zaten gamepad, third person oyunlar için biçilmiş kaftan.
  • Online harici senaryosu güzel her türlü oyunu,kaliteli fps oyunlarını oynarım.Kimileri zorlansa da sanırım alışkanlıkla ilgili.Ben de daha önce küçümserdim oyun koluyla nasıl oynanır ki özellikle first person shooter diye.Ama insanların tecrübelerini okuyunca istisnalar olsa da aslında gerçekçilikten ziyade tamamen alışkanlıkla ilgili bir durum gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 10 Temmuz 2018; 21:7:34 >
  • smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    Hikayeli oyunları gamepad ile oynamak çok hoşuma gidiyor. Örnek GTA V oynarken sabit hızla gitmek çok hoş deneyim. Trigger tuşunu hafif basıyorsun yavaş gidiyor, tam basıyorsun hızlı gidiyor. Ortasında sabit hızla gidiyor. R6 da örneğin hiç sıkıntı olmuyor oynarken ama fortnite gamepad için çok hızlı bir oyun. Oynarken keşke klavye ve mouse ile oynasam diyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konsolda FPS için en rahat ayar
    8 yıl önce açıldı
    PS3 de oynamak bi başka oluyor
    8 yıl önce açıldı
    Oyun bilgisayarı mı konsol mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben alışamadım ,8 ay oldu. Yok abi , mause ile kafaya nişanlamak,gamepad ile imkansız. Aim asist ile neresine denk gelirse artık. Zevk yok bana göre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçi artık sonyinin de onay verdiği klavye mouse seti de üretilmiş gamepadde oynamakta zorluk yaşayanlar için.Yurtdışında biliniyor ama bizde pek yaygın değil biraz pahalı bulan var.Bakarım olmazsa çok zorlayan oyun olursa ondan alırım.Zaten almışken yeni nesil gerçek 4K olması ve yeterli fps'de olacağı kesin gösterilen PS5 alacağım,daha var çıkmasına

• PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    Kimiler de o kadar alışmış ki artık klavye mouse saçma geliyor diyor,sanırım alışkanlıkla ilgili biraz.Gerçi playstation için özel olarak üretilen klavye mouse var yurtdışında kullanılıyor yaygın ama bizde pek bilen yok galiba belki pahalı bulan vardır olmadı ondan alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: smartboy38

Kimiler de o kadar alışmış ki artık klavye mouse saçma geliyor diyor,sanırım alışkanlıkla ilgili biraz.Gerçi playstation için özel olarak üretilen klavye mouse var yurtdışında kullanılıyor yaygın ama bizde pek bilen yok galiba belki pahalı bulan vardır olmadı ondan alırım.

Bahsettiğin ürüne benzer venom var yada xim var.

Bende venom var. Aparatı gamepade bağlıyorsun, sonra klavye mause takıp oynuyorsun.

Aslında oldukça işlevsel. Ama asla pc de ki gibi fare konforu vermiyor. Yani öyle arkama hızlıca döneyim ateş edeyim olmuyor. Ama 180 derece görüş açısında rahat aim alıyorsun. Lakin aparat gamepadi taklit ettiği için ince atışlar biraz zor oluyor, özellikle sniper ile. Ama asault gibi pata küte sınıfla oynarsan çok rahat.

Tavsiye ederim, ancak oyun oynarken,kontrolcü ile zorluk yaşayan oyuncular kendini çok belli ediyor ve bende eşitsiz rekabet hissi uyandırıyor. Adam belli ki yeni geçmiş senin benim gibi gamepad ile oynamaya. Bu adamı mause ile öldürmek nerde kaldı konsol eşitliği dedirtiyor bana ve gamepad ile oynama çalışıyorum , tabi o fare ile yaptığım kill lerin yanına yaklaşamıyorum.

Lakin öyle oyuncular denk geliyor ki bazen, bariz şekilde mause kullandığı belli oluyor. O kadar video izledim, yıllarca konsol kullanmış arkadaşlarım oldu,öyle atışlar o gamepad ile imkansız. Bu seferde sinirlenip takıyorum yine venomu.

Sözün özü, kim ne derse desin ne Xbox ne de ps kontrolcüleri asla shooter için değil. Bu yüzden tüm oyunlarda aim asist özelliği bulunuyor.

Kontrolcülerde hareket sensörü var, birçok oyunda kullandırıyor bu özelliği, gamepadi sağa yatır-yukarı kaldır-salla gibi. Aslında bunu geliştirip aim almaya yardımcı hale getirebilirler. Sağ analoğu döndürürken kontrolcüyüde hafif çevirip aim takibi yapsa, o zaman belki işlevsel hale gelir shooterlarda. Bildiğim kadarı ile nintendo da oyunlarda yapılıyor bu. Örneğin Zelda da oku hareket sensörü işe nişanlayabiliyorsun.

Yada ne bileyim ,ps nin move kontrolcüsü var. Bunu entegre etseler mesela.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.