Şimdi Ara

Gank mi Gang mi ¿

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
16.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 3-4 senedir moba oynuyorum ve türkçe anlamı ile ''Baskın yapma'' nın ingilizce deki terimi Gank olarak biliyorum ve öyle diyenleri çok gördüm ta ki LoL Tr açılana kadar. Burada herkes gang gang diyip duruyor. Ben mi yanlış biliyorum onlar mı çözemedim. Yani herkesin gang demesi çok ilginç hiç gank diyen birisi ile karşılaşmadım bu sunucuda.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gank mı Gang mı: LoL Terimlerinde Farklar

Gank Ne Demektir?

"Gank", çevrimiçi oyun League of Legends'da (LoL), bir oyuncunun rakip takımın bir üyesine sürpriz bir saldırı düzenlemesine verilen addır. Genellikle oyunun erken safhalarında, rakip savunmasız olduğunda yapılır.

Gang Ne Demektir?

"Gang", LoL'de bir grup oyuncu tarafından yapılan toplu bir saldırıdır. Genellikle bir takımın diğerine üstünlük sağlamak veya bir hedefi ele geçirmek için kullanılır.

"Gank" ve "Gang" Arasındaki Farklar

• Amaç: Gank, tek bir rakibe sürpriz saldırma amacı taşırken, gang, birden fazla rakibe toplu saldırma amacı taşır.
    • Boyut: Gank tipik olarak tek bir oyuncu tarafından yapılırken, gang genellikle birden fazla oyuncuyu içerir.
    • Zamanlama: Ganklar genellikle oyunun erken safhalarında, rakip savunmasız olduğunda yapılırken, ganglar oyunun herhangi bir aşamasında yapılabilir.

LoL'de Gank Atmak

Gank atmak, rakibi öldürmek, baskı yapmak veya hedefleri ele geçirmek için kullanılan etkili bir stratejidir. Başarılı bir gank için şunlara dikkat etmelisin:

• Rakibin savunmasız olduğu anları tespit et.
    • Uygun bir saldırı yolu planla.
    • Takım arkadaşlarınla koordineli çalış.

LoL'de Gang Atmak

Gang atmak, takım halinde hareket etmeyi ve rakipleri alt etmeyi gerektiren bir stratejidir. Başarılı bir gang için şunları uygulamalısın:

• Takım arkadaşlarınla iletişim kur ve bir plan oluştur.
    • Rakibin hareketlerini tahmin et ve onları tuzağa düşür.
    • Gerekli hasarı vermek için birlikte çalış.

Hangi Terimi Kullanmalısın?

Özel bir duruma bağlı olarak "gank" veya "gang" terimini kullanmalısın. Genellikle tek bir oyuncuya yapılan sürpriz saldırılar için "gank", birden fazla oyuncuyu içeren toplu saldırılar için ise "gang" terimini kullanmak uygundur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ganking

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iwanthidan

Ganking
    Gank
  • Doğrusu gang qnq zaten ingilizceden geldiğine göre gang yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Doğrusu gang qnq zaten ingilizceden geldiğine göre gang yani
    gang örgüt çete demek la, gangster

-ama gangte doğru, gankte gang çok ağır basıyor, GANG
  • Ne örgüt çetesi :) o isim anlamında fiil olarak harekete geçmek anlamında yani doğru kullanım gang tir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Ne örgüt çetesi :) o isim anlamında fiil olarak harekete geçmek anlamında yani doğru kullanım gang tir.
    gang bence daha güzel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Darius Alıcam Ama Nerf Yer mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Vladimir mi Ezreal mı?
    9 yıl önce açıldı
    Bu herolara Ap'mi Ad'mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: faydasizfasulye

Ne örgüt çetesi :) o isim anlamında fiil olarak harekete geçmek anlamında yani doğru kullanım gang tir.

sözlük karıştırıp geliyorsunuz. gank moba oyunlarında, mmorpg lerde sonradan olaya dahil olup adamı kesme olayı. "go and kill"in kısaltması. yabancı birinin "gang" dediğini asla duyamazsın. duyduysan da ya polaktır ya türktür. bazı konusuz filmler akıllarında fazla yer etmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 7 Ekim 2013; 2:34:09 >
  • quote:

ben ne dedim kanka kelimenin anlamını yazdım 'çete, örgütleşme, birleşme'

e doğal olarak fiil anlamı olarakta, birleşme, çete olma, örgüt halinde harekete geçme anlamına geliyor

edit: @asterisk* güzel karşim, biz ne diyoruz?
    arkadaşla benim söylediğim, toplaşma çete olma örgütleşmedir gang in anlamı yani buradan ne yi çıkarabilirsin? ben söyleyeyim, tabii ki senin yazdığını
    senin yazdığın da doğru, bizim yazdığımızda kısaca örgütleşme çete olmanın zaten fiilsel anlamı toplu halde bi yere saldırmadır, müdahale etmedir
    mmorpg oyunlarda olaya dahil olup vs vs. bunun anlamı zaten örgütleşmedir çete olmadır bi yere saldırmadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dead -- 7 Ekim 2013; 2:36:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asterisk*

quote:

sözlük karıştırıp geliyorsunuz. gank moba oyunlarında, mmorpg lerde sonradan olaya dahil olup adamı kesme olayı. "go and kill"in kısaltması. yabancı birinin "gang" dediğini asla duyamazsın. duyduysan da ya polaktır ya türktür. bazı konusuz filmler akıllarında fazla yer etmiştir.

Alıntıları Göster
    gank

• Gangplank

• quote:

Orijinalden alıntı: IEfsaneyim

quote:

ben ne dedim kanka kelimenin anlamını yazdım 'çete, örgütleşme, birleşme'

e doğal olarak fiil anlamı olarakta, birleşme, çete olma, örgüt halinde harekete geçme anlamına geliyor

edit: @asterisk* güzel karşim, biz ne diyoruz?
    arkadaşla benim söylediğim, toplaşma çete olma örgütleşmedir gang in anlamı yani buradan ne yi çıkarabilirsin? ben söyleyeyim, tabii ki senin yazdığını
    senin yazdığın da doğru, bizim yazdığımızda kısaca örgütleşme çete olmanın zaten fiilsel anlamı toplu halde bi yere saldırmadır, müdahale etmedir
    mmorpg oyunlarda olaya dahil olup vs vs. bunun anlamı zaten örgütleşmedir çete olmadır bi yere saldırmadır

senin dediğin kafanda uydurduğun mantık. "hmm gang çete demekmiş o zaman o da olur". öyle bir kullanım yok bu oyunlarda. gank'e benzediği için kullanıyorsunuz belki ama bütün çete anlamına gelen kelimeleri kullanabilirsin o zaman. ama bu oyunlarda bu olaya gank denir. bu da NET bir şey. gang kelimesini west'te duyunca "hacı naber" diyorum. daha "i dont understand you" diyen çıkmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeaglePower

Gangplank
    Gangnam Style

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wholtran -- 7 Ekim 2013; 2:50:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wholtran

Gangnam Style

Alıntıları Göster
    gank

• quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

gank

Alıntıları Göster
    Gank
  • asterisk* kullanıcısına yanıt
    Aaa arbi mi ya. Ben trde başladım ve gördüğümda gangten geliyo sanmıştım demekki ızaktan yakından hiç bi alakası yok.
    Mmorpg cahili olduğum için :) böyle kısaltmalarada uzağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Whituryd

Bu mesaj silindi.
    genk doğrusu.Teşekküre gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asterisk*

quote:

Adam açıklamış.
    Go and kill = Gank.

Manası ise git ve parçala Behçet.
  • Dogrusu gank ama gang olarakta cok kullaniliyor trde ama west ise gang i cok goremezsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: gsliyim

Dogrusu gank ama gang olarakta cok kullaniliyor trde ama west ise gang i cok goremezsiniz
    Gank
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.