Şimdi Ara

Garanti Başlangıcı Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsiburada.com üzerinden iPhone XS almak istiyorum da öğrenmek istediğim tek bir konu var. Cihazın garantisi satın aldığımda mı başlar (teknik hizmet süresi) yoksa sim kartı takıp etkinleştirdiğimde mi?

Garantisim kartı taktığımda başlayacaksa alıp kenarda 2 ay bekleteceğim. Kesin bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fatura tarihi ile başlar önemli olan fatura
  • CAFOz kullanıcısına yanıt
    Hiç söylenenlere kulak asma ben direkt olarak sana kanunla cevap vereyim.

GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ
    İKİNCİ BÖLÜM
    Garanti Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Esaslar
    Garanti süresi
    MADDE 6 – (1) Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıl veya bu Yönetmeliğe ekli listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.

GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ
  • Net bir cevap verebilecek olan var mı? iPhone da hat takıp etkinleştirmek o telefonun sunucuya ilk bağlantı yaptığı an oluyo ya (ya da böyle mi bilmiyorum) o yüzden kafamı çok kurcalıyo.

Fatura tarihi baz alınabilir eyvallah ama hiç iphone alıpta 3-5 gün sonra etkinleştirmiş bir arkadaş yok mu? En azından soruma net cevap bulsam iyi olurdu

• Can Coşkun kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen neyi öğrenmek istiyorsun ben anlamadım kanunla sana yanıt veriyorum sen hala bir ihtimal peşinde misin?

Şu Apple'ın saçma Apple Destek üzerinde yazan Tahmini Garanti Süresi ibaresini soruyorsan evet o sim kartı taktığında aktif olabilir ama bunun bir önemi yok o yazılımsal bir şey ve tahmini bir zaman verir.

Apple Türkiye kurumsal adıyla Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre garanti servisi vermektedir yani benim yukarıda yazdığım şey geçerlidir.

Adamın birisi buraya gelip ben telefonu 2 hafta sonra aktifleştirdim Garantimde o zaman başladı yazınca bunu doğru bilgi diye alıp 2 sene sonuna doğru mağdur olma diye yasal bilgiler veriyorum sana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ayrıca yazmadan edemedim bu cihazı alıp 2-3 gün sonra aktif edenler garantisinin öyle başladığını sanabilir hatta diyelim cihaz alım tarihi 1 ocak 2020 adam 5 ocakta sim takmış Apple Destek üzerinden garanti bitişi 5 ocak 2022 gözükebilir Apple bu tarz şeyleri insiyatif kullanarak garantide gibi sayıyor ama zorunda değil kalkıpta 2022'de senden fatura istediğinde ama ben cihazı bugün aktif ettim diyebilecek misin? Diyemezsin çünkü satın alırken Türk Kanunlarını kabul etmiş sayıyorsun sonra burada rezalet diye başlık açmaya kalkma.

• Kanunun neyi kapsadığını ve haklarımı biliyorum. Benim öğrenmeye çalıştığım şey farklıydı. Dediğin gibi ekranda yazan tarih farkı ortaya çıkıyor mu sadece bunu öğrenmek istiyorum. Rezalet falan ne alaka konu sapmaya başlıyo yavaştan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • telefoncu bir telefonu alıp 2 sene satamasa garantisiz mi oluyor o zaman

• Off fatura kestiği tarihte başlıyor işte neden anlayamıyor kimse ben mi anlatamıyorum te allahım ya.

HAT taktığınız zaman garantiniz başlar fatura tarihi garantiyi etkilemez.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    iPhone cihazlar için benimde bu yönde bir kanım var. Daha önce çok kez sıfır iphone cihaz kullandım ama hiç buna dikkat etmemiştim. Neyse artık telefon gelsin deneyip nihai sonucu göreceğiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.