Şimdi Ara

Garantiden sıfır gelen harddisk arızalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Lenovo Ideapad 310 dizüstü bilgisayarımın harddiskinde problem vardı, garantiye yolladım sıfır harddisk ile değişim yaptılar ancak bilgisayar gelir gelmez HD TUNE ve HDD REGENERATOR ile tarattığımda bu sonuçları aldım. Problem var mı?Garantiden sıfır gelen harddisk arızalı mı?Garantiden sıfır gelen harddisk arızalı mı?

• Diskte sorun yok.

Bu arada hdsentinel daha iyidir onu kullansanız daha iyi olur.
  • Ancak Raw Read Error Rate sekmesinde hata sayıları var.
    Yine de ilerisi için sorun teşkil etmez mi?
  • dogangultekin D kullanıcısına yanıt
    Raw read error rate olması normal. hddnin doğasında olan bişey. Sen her okuma yazma yaptığında bu değer artacaktır. Sıkıntı yok.
    bkz: CRC
  • İçim ferahladı, ben de bilgisayarı garantiye geri yollamayı düşünüyordum :) Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogangultekin

İçim ferahladı, ben de bilgisayarı garantiye geri yollamayı düşünüyordum :) Teşekkür ederim.

Bilgisayarda veri iletiminde mutlaka atomun yapısı gereği ve dış etkilerden dolayı hatalar oluşur, oluşmak zorundadır. Bu hataları düzeltmek için çeşitli methodlar kullanılır. CRC bunlardan biridir. Hatta bu hatalar işlemcinin içinde ve ramlerde bile her saniye olur.

Eğer bu konuya ilgin varsa ve ingilizce biliyorsan şu başlığı okumanı tavsiye ederim.

https://en.wikipedia.org/wiki/Error_detection_and_correction

Bak buda benim harddiskim. sağlığı %100 ama raw read error ne kadar çıkmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

quote:

Orijinalden alıntı: dogangultekin

İçim ferahladı, ben de bilgisayarı garantiye geri yollamayı düşünüyordum :) Teşekkür ederim.

Bilgisayarda veri iletiminde mutlaka atomun yapısı gereği ve dış etkilerden dolayı hatalar oluşur, oluşmak zorundadır. Bu hataları düzeltmek için çeşitli methodlar kullanılır. CRC bunlardan biridir. Hatta bu hatalar işlemcinin içinde ve ramlerde bile her saniye olur.

Eğer bu konuya ilgin varsa ve ingilizce biliyorsan şu başlığı okumanı tavsiye ederim.

https://en.wikipedia.org/wiki/Error_detection_and_correction

Bak buda benim harddiskim. sağlığı %100 ama raw read error ne kadar çıkmış.

Okumuş adamın hali başka oluyo abi. Bi de bize bak ; setupa tıklıycan hacı, sonra next next diycen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Est. hocam, biraz meraklıyım sadece o kadar. Bilgiler işinize yaradıysa ne mutlu bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Est. hocam, biraz meraklıyım sadece o kadar. Bilgiler işinize yaradıysa ne mutlu bana.

Şu an ihtiyacım yok. Sadece ecük yeşillik olsun diye şeettim

Ama ileride diskle ilgili bi sorun çıkarsa yardımını isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.