Şimdi Ara

Garip Bir Rahatsızlık Baş Gösterdi, Evden Çıkamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanırım foruma uğramayalı uzuun yıllar oldu, merhaba. Konu hakkında ne yapacağımı bilemediğim için buradan tavsiye almayı umuyorum. Konuya hakim olmanız için kendi hakkımda biraz bilgi vereceğim.
    Yaşım 23, lise mezunuyum. Liseden mezun olalı bazı zamanları boş, bazı zamanları birkaç çeşit işte çalışarak geçirdim, liseden hemen sonra deri cüzdan işinde, bir süre sonra özel güvenlik olarak ve en son geçen seneye kadar lüx bir restoranda kasiyer olarak çalıştım. Bu işlerden ayrılma sebebim hep üniversite sınavına çalışmak için oldu. Her zaman bilgisayar, yazılım yada elektronik mühendisliği okumak istemişimdir fakat ders çalışmakta asla iyi değildim. Bir süre ders çalışmadan durduktan sonra para ihtiyacı doğduğundan dolayı bahsettiğim işlerde çalıştım ama sürekli bir tatminsizlik yaratan "istediğim mesleği yapamamak ve sınava çalışmak istemek" bu işlerden ayrılmama sebep oldu. Bu yüzden 18 yaşımdan beri sürekli bu kararsızlık/isteksizlik > başarısızlık > korkular > para gereksinimi > tatminsizlik >... olan bu bunalım döngüsünü yaşadım. Son 9-10 aydır hiçbir işte çalışmadım ve neredeyse hergün evde bilgisayar başında vakit geçirdim. Oyun oynadım, film izledim, gerekmedikce dışarı çıkmadım. Hiç artısı yoktu demeyeceğim ingilizce öğrendim. Sanırım biraz uzun oldu başka yerlere sapmadan konuya geçiyorum;

5-6 ay önce terlediğim zaman vücudumda kaşınmalar ve kızarmalar başladı, önemsemedim, geçici bir alerji yada her zamanki hassas ve genelde kuru cildimin biraz daha hassas bir dönemden geçtiğini düşündüm ve doktora gitmedim. Tabi şimdi burada olduğumdan tahmin edeceğiniz üzere bu oldukca ağırlaştı ve bir hastalık halini aldı. Vücudum terlemesi gereken sıcaklık derecesine ulaştığı zaman, yüzüm, kafam, sırtım, omuzlarım, kollarım, karnım, dizlerime kadar bütün cildim yuvarlak yuvarlak kızarıp aşırı derece, yağda kızarıyormuşcasına batmalarla yanmaya başladı. Asla durmuyordu, soğuk suyla vücut ısımı düşürene kadar asla durmayan bir kriz gibi. Havalar ısındığından dolayı artık her hangi bir an dikkatli olmazsam bunu yaşıyorum, bazen eğer üstümün örtüsü vücut ısımı dengede tutacak şekilde örtük değilse geceleri bile uykumdan fırlayarak banyoya koşuyorum. 4-5 aydır tek bir damla terleyemedim, terleyememekten değil, istisnasız vücüdumun her bir noktasında olan katlanılamaz acı verici batma ve yanmalardan dolayı vücudumun terlemesine izin veremiyorum.

Sonuç olarak evimi terkedemiyorum ve hastaneye gidemiyorum. Evimi terketmeden alabileceğim herhangi bir yardım yolu da bulamadım. Eğer sizin bildiğiniz alabileceğim bir yardım yada başvurabileceğim bir yer varsa beni bilgilendirmenizi rica ediyorum. İyi günler.

• Dostum yakınındaki bir hastaneyi telefonla arayıp durumunu açıklayabilirsin. Sabah erken saate randevu alıp hava serinken evden çıkarsan belki daha az sıkıntı çekersin. Ama mutlaka bir doktora görünmen gerek. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşhis olmadan nasıl tedavi olabilirki.kasintı kizarıklik akla karacigeri getiriyor.
    sadece cilte odaklanmak dogru olmaz.kimbilir nerden kaynakli bu problem.doktora gitmen sart

• quote:

Orijinalden alıntı: ksenophanes17

Dostum yakınındaki bir hastaneyi telefonla arayıp durumunu açıklayabilirsin. Sabah erken saate randevu alıp hava serinken evden çıkarsan belki daha az sıkıntı çekersin. Ama mutlaka bir doktora görünmen gerek. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.
    Çok sağol, teşekkür ederim. Ama sıkıntı gerçekten yol değil, en önemli sıkıntı kapalı bir alana girmek. İnan ki o fikri çok düşündüm yol önemli değil klimalı bir arabada bile gidebilirim ama, hastaneler biliyorsunuzki çok sıcak ortamlar bırakın hastaneye gitmeyi, yakınlarıma bile gidemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gren

teşhis olmadan nasıl tedavi olabilirki.kasintı kizarıklik akla karacigeri getiriyor.
    sadece cilte odaklanmak dogru olmaz.kimbilir nerden kaynakli bu problem.doktora gitmen sart
    Kulağa kabaca gelmesin inan öyle bişey ima etmiyorum fakat, açıklamamı tamamen okumamışsın gibi. Zaten ciddi bişey olduğunun farkındayım ve ot kaynatmaktan yada ilaç önerisinden şifa aramıyorum. Sıkıntım olan tek şey zaten hastane ortamına girememek. Defalarca gittim içeride 1 dakikadan fazla duramadım ve artık evden bile ayrılamıyorum. Cevap aradığım şey ise eğer benim faydalanabileceğim, devletimizin buna yönelik bir hizmeti var mı? yok mu? dünyada birtek ben mi varım böyle bir sıkıntı çeken. Bugün neredeyse sinir krizi geçirip etrafımdaki birkaç şeyi parçalayacaktım, şu an gerçekten sınırımdayım.

• Tam emin degilimde evde hasta hizmeti tarzi minibus gibi araclar gordum sanki.
    nette yada hastaneleri arayarak arastirın bakalım

• yupocuk Y kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu yapıp hastaneye gitmezsen yaşadığın durum büyük ihtimalle devam edecek, biraz dişini sıkıp doktora gitmen şart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gren

Tam emin degilimde evde hasta hizmeti tarzi minibus gibi araclar gordum sanki.
    nette yada hastaneleri arayarak arastirın bakalım
    Evet bunu yapmayı düşünüyorum eyw.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.