Şimdi Ara

Gayri müslimlerin kaç tanesi tek eşli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ateisti deisti Hristiyanı diyebilir mi benim ömrümde tek kadın olur başka kadınla birlikte olmam.

Evlilerin harici 3-4 adet metresi var sevgilim var diyenlerin en az 1 adet yedek sevgilisi var.

Ama arapların 4 karısına sürekli gönderme yapıyor sebep nedir?

Arap savunucusu değilim İslamda esasen 4 kadın kuralı olduğunu düşünmüyorum.

Ama bu gönderme yapanlar bana komik geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• peygamberin dört karısı daha fazla tartışmaya gerek yok . boş yapıyorsun.
  • Fark şu.
    İslam da bu iş legal.
    Diğerlerinde illegal.

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 18 Mayıs 2020; 10:46:11 >
  • Kimse demiyor ki bir erkeğin veya bir kadının hayatı boyunca bir eşi olsun diye. İslam'da ise bir erkeğin 4 eşi birden olabilir. Eleştirilen, yadırganan durum bu.

• islamda 4 kadın kuralı yok. o dediğin nikahlı 4 kadın. nikahsız olarak cariye yani kadın köle sınırsız alabilirsin bu direk islamda var. islamda kölelik hiçbir zaman kaldırılmamıştır
  • konuların veya yorumaların bir kısmında tlb errata hatası.

evlilik ilahın emri değildir. kitap ilahtandır ve 4 kadın alma konusu farzdır!!!! burada biraz dinlenin arkanızı iyice bir yere yaslayın ki desteksiz olmasın.

ve bu durum faraziye edilerek farzmış gibi aktarılır. bu halde bir kişi emirsizlik halini üstüne alarak sonuç üretmektedir. bu açıdan rasul gibi davranan ancak sahte olduğu belli olan museylemeden başkası 4 kadını ileri süremez.

..................................

bu esemede belek taşma hatası var sen bizim rabbimizsin dediğiniz esnada bu söz kafanızın kabına sığmamış olmalı. taşmış sel olmuş sonrada boğulmuşuz bu nedenle nuhun aleyhisselam gemisi olsa da görebilecek özne naaş olduğundan... bi dakka ölüler göremez de mi... yoksa kelimelerle bu da mı sağlanabilir bir şeydi? hemen kitaba bakayım... aha ölüler göremezdi demi... olsun yine kitaba bakayım... ula hala göremez... olsun bi şansımı deneyim... dong dong...errata hali.

yani nuhun gemisi yok zira göremiyorum. ancak ben yine de bakayım diyeyim ne olur ne olmaz... ( ) boşluğu doldurunuz n kadar.

.................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 23 Şubat 2019; 16:38:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İslam'da 4 kadına kadar evlilik kuralı var. Gerisi cariye olabilir.

“Yetimlere mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak yemeyin; çünkü bu büyük bir günahtır. Yetimlerin hakkına riâyet edememekten korkarsanız (bunların yakasını bırakın da) beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikahlayın; haksızlık etmekten korkarsanız bir tane kadın veya mülkiyetinizde bulunan cariye (ile yetinin); bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olandır.” (Nisa, 4/2-3)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

İslam'da 4 kadına kadar evlilik kuralı var. Gerisi cariye olabilir.

“Yetimlere mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak yemeyin; çünkü bu büyük bir günahtır. Yetimlerin hakkına riâyet edememekten korkarsanız (bunların yakasını bırakın da) beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikahlayın; haksızlık etmekten korkarsanız bir tane kadın veya mülkiyetinizde bulunan cariye (ile yetinin); bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olandır.” (Nisa, 4/2-3)
    1500 sene önce ile günümüz farklı.

Bu devirde cariye falan yok anca 4 kadın alır buda gayri müslimlerin metresleriyle aynı kapıya çıkıyor.

Müslüman olup tek eşle yaşanda var gayri Müslim olup tek eşle yaşayanda var.

Bana ters bir başka kadınla yaşamak, ömür boyu tek kişi isterim.

Yalnız arapların 4 karısına laf atan gayri müslimler mümkünse tek eşli olup laf atsın metresi olan hergün başka kadınla olanların laf atmaya hakkı yok.

Hırsız hırsızı suçlayamaz hesabı.

• Neden illegal olsun ornegin bir ateist icin? Vicdan ve haz uzerine degil midir ateistlerin ahlak anlayisi? Esini kandirmadiktan sonra neden illegal olsun ateist icin cok kadinla evlenmek? Karsilikli riza var sonucta. Islam'da da karsilikli riza var. Yine de tek kadin daha iyidir diyor kiskanclik olmamasi icin bir yandan da.

• E yani. Poligamiyi eleştiriyorsan senin de tek eşli olman gerekiyor sonuçta.

• quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

E yani. Poligamiyi eleştiriyorsan senin de tek eşli olman gerekiyor sonuçta.
    Milyar kere konu açtım konu dışına

• İnsan doğasında çok eşlilik olduğu için İslam'da helal kılınmıştır. Nikah 4'e kadar müsade edilmiştir, cariye ise sınırsızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Milyar kere konu açtım konu dışına

Alıntıları Göster
    Konu dışında pek takılmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pallad

İnsan doğasında çok eşlilik olduğu için İslam'da helal kılınmıştır. Nikah 4'e kadar müsade edilmiştir, cariye ise sınırsızdır.
    Bence neden bu olamaz çünkü kadınların da doğasında var çok eşlilik. Biz de sonuçta sevgilimiz falan varken birine bakıp ne yakışıklı adammış diyoruz ama onurlu ve sadık davranmak adına bunu daha öteye taşımıyoruz. Sınırsız cariye olayına da delil getirin. Ayrıca cariyeden ne anlıyorsunuz?

Cariye diye çevirdikleri şey "ma meleket eymanukum." Yani ellerinizin/yeminlerinizin sahip olduğu. Miras ayeti olunca söz konusu olan, her ne hikmetse cariye olarak çevrilmiyor. Bu birincisi. İkincisi, bu kişiler her kimse, bunlarla da evlilik dışı birlikte olamazsın:

...Öyleyse onları (ma meleket eymanukumu), fuhuşta bulunmayan, iffetli ve gizlice dostlar edinmemişler olarak velilerinin izniyle nikahlayın... (Nisa 25)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumuş -- 24 Şubat 2019; 16:41:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.