Şimdi Ara

Gaza basmadan düz vites araba gidebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2007 model 27bin km de benzinli düz vites bir getz arabam var.
    2 hafta önce yetkili serviste yağ, yağ filtresi, hava filtresi, bujiler değişti ve motor koruması yapıldı.
    Araç şu an son derece atak, ancak sorunum daha önce hiç yakmadığı kadar benzin yakıyor.
    Sürüş stilim sakindir ve devamlı şehirdışında kullanırım, günlük 30-40 km gibi.

Devamlı yol bilgisayarını sıfırlarım, daha önce 5,5-5,8 arasında olan tüketim şu an 6,5-6,8 arasında.
    Sorunlarım;
    1. Motor sıcakken ve araç dururken, devir saati 700 civarında ve motor sesi normal, gaza basmadan debriyajı bırakınca zorlanmadan 1. viteste kalkıyor,
    hızlanıyor, hiç gaza basmadan 2. 3. 4. vitese atıyorum ve araç hızlanmaya devam ediyor.
    Evin garajına park etmek için çıkacağım eğimin önünde duruyorum. Tekrar 1. viteste gaza basmadan tırmanabiliyorum.
    Aracın stop etme gibi bir derdi kalmadı

2. Tüketimi sıfırlıyorum ve normal hareket ediyorum, 2. ve 3. viteste daha önce hiç şahit olmadığım yakıt değerleri çıkıyor.

3. Bir km kadar gittikten sonra duruyorum, ortlama tüketim 7-7,5 civarında, motor rölantide çalışıyor, bilgisayarın ekranındaki ortalama tüketim hızla artıyor.
    İki dakikada 15-20 L/100km ye ulaşıyor.

4. Egzozda anormal bir durum yok. Motor kaputunda bir benzin kokusu var.

• Hiç Getz kullanmadım ama anlattıklarından şunu anlıyorum. Aracın rolantisi yüksek.

Benim arabam da ilk çalışmada ilk 5 dk. bir yerde dursam motor stop ediyordu. Rolantiyi yükselttirdim. Stop etme sorunu ortadan kalktı ama yakıt tüketimi arttı arabada. 1. viteste de gaza basmadan gidebiliyor şimdi. Önceden gidemiyordu.
  • bencede rölanti çok yüksek.veya jikle devamlı açık.
  • Bende de accent var bu araçlarda rolanti motoru var bu motor sayesinde düşük viteslerde hiç gaz vermeden gidebiliyorsunuz.
    Aslında gazı biz vermiyoruz bu motor veriyor. Ani hareket yapmassanız veya eğimli bir yolda değilseniz. Bu motor rolantı 800 ise sürekli 800 de tutmaya çalışıyor. Böyle de olunca araç 800 devirde gidebileceği her yerde sönmeden gidebiliyor.
  • bende de benzinli getz war. daha önce dizel arac kullandıgımız icin rolantisi yuksek oldugu için debjriyajda gaz vermeden araba gidioyordu. bunu aldık benzinli ve dogal olarkata gaz vermeden gitmio. ilk gunlerde alıskanlıktan dolayı surekli stop ettirdim aracı. dizel aracta araba gaz vermeden gidiyordu ve bende ona alısmısım. bunda gaz vermezsen anında stop ediyor. eralr da aynı. bence bunda baska bişi war. rolanti devri bnm aracta da emin deilim ama 600-700 aralıgında heralde. fakat debriyajdan gaz vermeden cekersem stop ediyor. dier dizelde 800 civarı olması lazım rolanti gerci onun motoru da buyuktu ve gaz vermeden 2. vitese gecebiliodum
  • yeni bir teknoloji mi acaba diyesim geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qaan

bende de benzinli getz war. daha önce dizel arac kullandıgımız icin rolantisi yuksek oldugu için debjriyajda gaz vermeden araba gidioyordu. bunu aldık benzinli ve dogal olarkata gaz vermeden gitmio. ilk gunlerde alıskanlıktan dolayı surekli stop ettirdim aracı. dizel aracta araba gaz vermeden gidiyordu ve bende ona alısmısım. bunda gaz vermezsen anında stop ediyor. eralr da aynı. bence bunda baska bişi war. rolanti devri bnm aracta da emin deilim ama 600-700 aralıgında heralde. fakat debriyajdan gaz vermeden cekersem stop ediyor. dier dizelde 800 civarı olması lazım rolanti gerci onun motoru da buyuktu ve gaz vermeden 2. vitese gecebiliodum

Diesel motorlar zaten güçlü motorlardır. Benzinli motorlardan daha güçlüdür. Gaza basmadan rolantide arabayı yürütmesi normaldir.

Dikkat ederseniz hız isteyen araçlarda benzinli motor, güç isteyen araçlarda diesel motor kullanılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rölanti motoru denen bir parça var sanırım ondan kaynaklanıyor ben megane 1 ile dik bir yokuşu gaz vermeden çıkabiliyorum 1.viteste.
  • Bugün tekrar servise girdim. Bilgisayar bağlandı, her şey normal...
    En azından arıza yok.
    Ustanın dediğine göre her şey beyinde.
    Beyin kendi ayarlıyor ve eldeki imkanlarla beyine müdahale edilemiyor.
    Yada edilmesi istenmiyor.

Bana rölantisi yüksek geliyor.
    Peki rölanti devri nasıl düşürülür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_s

Bugün tekrar servise girdim. Bilgisayar bağlandı, her şey normal...
    En azından arıza yok.
    Ustanın dediğine göre her şey beyinde.
    Beyin kendi ayarlıyor ve eldeki imkanlarla beyine müdahale edilemiyor.
    Yada edilmesi istenmiyor.

Bana rölantisi yüksek geliyor.
    Peki rölanti devri nasıl düşürülür?

Rölanti maalesef ayarlanamıyor araç duruma göre kendi ayarlıyor önceki mesajımda bahsetmiştim.
  • Rölanti olayını bilmiyorum.Ama bugün özellikle denedim aracımla.Kangoo 2007 model 1.5 dci var.Debriyajla beraber kalktım 1.viteste hiç gaz vermeden sanki otomatik vites gibi araba gidiyor.Devir ibresi hiç kımıldamadı ama çok yavaşça ilerledim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: Qaan

bende de benzinli getz war. daha önce dizel arac kullandıgımız icin rolantisi yuksek oldugu için debjriyajda gaz vermeden araba gidioyordu. bunu aldık benzinli ve dogal olarkata gaz vermeden gitmio. ilk gunlerde alıskanlıktan dolayı surekli stop ettirdim aracı. dizel aracta araba gaz vermeden gidiyordu ve bende ona alısmısım. bunda gaz vermezsen anında stop ediyor. eralr da aynı. bence bunda baska bişi war. rolanti devri bnm aracta da emin deilim ama 600-700 aralıgında heralde. fakat debriyajdan gaz vermeden cekersem stop ediyor. dier dizelde 800 civarı olması lazım rolanti gerci onun motoru da buyuktu ve gaz vermeden 2. vitese gecebiliodum

Diesel motorlar zaten güçlü motorlardır. Benzinli motorlardan daha güçlüdür. Gaza basmadan rolantide arabayı yürütmesi normaldir.

Dikkat ederseniz hız isteyen araçlarda benzinli motor, güç isteyen araçlarda diesel motor kullanılır.

öyle zaten. dizel aracların kullanımı özellikle yokuslarda kaldırması cok rahat sanki otomatik araba gibi. benm sasırdıgım konu benzinli motorda da aynısının olması. aynısın benzinde olması da cok guzle :D aynı devirde olmasına ragmen bnm aracta gaz vermeden 5-10 cm ilerledikten sonra stop ediyorsun

• arkadasın dedıgıne katılıyorum jıkle veya rolentı cok yuksekk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazır -- 19 Eylül 2009; 12:49:24 >
  • Babamlar işyerinde hyundai panelvan kullanıyor. Bu aracı sürdüğümde de gaza basmadan araç hareket ediyor ve hatta ben onu düzyolda hep 2. viteste kaldırırm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: King of Kings

Babamlar işyerinde hyundai panelvan kullanıyor. Bu aracı sürdüğümde de gaza basmadan araç hareket ediyor ve hatta ben onu düzyolda hep 2. viteste kaldırırm.

Dieseller zaten öyledir. Diesel araç kullananlar genelde 1. vitesi pek kullanmazlar.
  • 206 var benzinli 1. ve 2. viteste gaza basmadan gidiyor sıkışık trafikte oldukça işe yarıyor
  • gaz pedalına baktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.