Şimdi Ara

| Gearbest Türkiye | (2600. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
52.720
Cevap
796
Favori
4.157.657
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
158 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25982599260026012602
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GearBest.com

Merhabalar,

İptal etmemenizi tavsiye ederim, düşük fiyatla verginin karşılanacağını pek sanmıyorum çünkü. Yeni fiyatı kontrol ettiriyorum ayrıca, birazdan dönüş yapılır.
    ben aldım 459+100 dolara vergi dahil yazmaktaydı satın aldığım üründe.
  • quote:

Bu şekilde vergi dahil olacağını sanmıyorum, sipariş vermeyin bence.
    Hocam nasıl düzelttirdiğiniz önemli.

449$ a vergi dahil mi? diye sordunuz. Yoksa 449$ hatalı 499$ yapın diye mi sordunuz.

Çünkü; 50 dolar kendiliğinden düşmez. Biri düşürmüş, hatalı yaptığını da sanmıyorum.

Tahminimce; Önce indirim yaptılar, sonra uyarınızla; nasıl olsa bu adamlar 499$ dan alıyolar artıralım dediler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

Amazondan sipariş verildiği zaman kesinlikle gümrük, vs gibi işlerle uğraşmıyoruz. Gearbestte süreç nasıl ilerliyor acaba?

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Gearbestte vergi dahil sistem sadece iki üründe işliyor şu an. Diğerleri gümrüğe tâbi ve belirlenen yüzdelik dilime göre harç çıkarılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecan16 E kullanıcısına yanıt
    Gümrükte sorun yaşanmaması adına fiyatı düzelttirdim. Yüzde 40 vergi ilâve ediliyor çünkü. Gerekli uyarıları yaptığımı düşünüyorum.

• berkay956 B kullanıcısına yanıt
    Mesajınızın görselini ilettim, bence iyi yapmadınız ama yine de siz bilirsiniz.

• ecan16 E kullanıcısına yanıt
    Fiyatı düzeltmeleri hususunda uyarı gönderdim. 559.99'a hiçbir firma vergi dahil satış yapmaz. Gümrükte hangi yüzdelik oranın baz alındığını az çok biliyorsunuzdur çünkü. Daha sonra yine birsürü uğraştıracaklar, bariz şekilde belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GearBest.com -- 24 Haziran 2020; 13:33:51 >
  • quote:

Mesajınızın görselini ilettim, bence iyi yapmadınız ama yine de siz bilirsiniz.
    hocam aldığım üründe vergi dahil yazıyor başlıkta kocaman, neyi iyi yapmadım onu anlamadım?
  • GearBest.com kullanıcısına yanıt
    Fiyatı yükselttirdikten sonra 599.99$ yazması normal değil mi?

Hayatımda bu kadar amatörce yönetilen bir site görmedim fiyata bakıyorsun 459$ sonra adamın bir gelip fiyatı düzelttirdim diyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Basiretli ve Ahlaklı büyük bir satıcı fiyatı yanlış da girmiş olsan Müşteri MEmnuniyetini önemser ve her koşulda, ürünü yarı fiyatına zararına bile satmış olsa Müşterisine gönderir. Bu ahlaklı ticaretin altın kuralıdır. Konuyu uzun zamandır takip ediyorum, olanları okudukça tiksiniyorum. Aynı fiyata gidin amazon.de üzerinden alın arkadaşlar, ara ara S5 max ve ecovacs T8 399€-419€ arasına iniyor, vergi+kargo ile beraber Çin'den ucuza geliyor.

Karşınızda da DÜNYANIN EN AHLAKLI VE DÜZGÜN ŞİRKETİ AMAZON oluyor muhatap olarak.
  • berkay956 B kullanıcısına yanıt
    Polonya ve rusya için indirim yapılmış, o ülkelerde bizimki gibi vergi yok. Yanlışlıkla Çin deposunda da fiyat değişmiş, düzelttirdim. Yüksek fiyattan alın diye uğraşmıyorum, üslubunuza dikkat edin. Bir pürüz çıktığında ben yardımcı olmam, sorumluluk size ait.

İyi forumlar.

• yasintekgoz Y kullanıcısına yanıt
    Polonya ve rusya için indirim yapılmış, o ülkelerde vergi alınmıyor. Yanlışlıkla Çin deposunda da fiyat değişmiş, düzelttirdim. Türkiye'deki sisteme aşinasınızdır.

İyi forumlar.

• iburkan2 İ kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,

Sevkiyat yapılıyormuş, ara ara kontrol edeceğim, içiniz rahat olsun.
    | Gearbest Türkiye |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GearBest.com -- 24 Haziran 2020; 14:19:11 >
  • quote:

Polonya ve rusya için indirim yapılmış, o ülkelerde bizimki gibi vergi yok. Yanlışlıkla Çin deposunda da fiyat değişmiş, düzelttirdim. Yüksek fiyattan alın diye uğraşmıyorum, üslubunuza dikkat edin. Bir pürüz çıktığında ben yardımcı olmam, sorumluluk size ait.

İyi forumlar.
    üslubumda ne var anlayamadım?
  • düşük fiyati görünce bende iptal ettirdim :) fakat düşük fiyattan yeni alım yapmadım. Şimdi ürünü yeniden mi alayım yoksa iptal işlemini düzeltebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sechkin232

Ben de Gearbest'ten verdiğim v2 pro siparişimle ilgili şimdiye kadarki sürecimi yazayım.
    Siparişimi 3 Haziran günü verdim, sipariş sayfasında yalnızca Almanya seçeneği aktifti çalışıyordu orayı seçtim.

6 Haziran'da satıcı gearbest'e takip numarası girdi ama takip ettiğimde yalnızca "kargo bilgileri satıcı tarafından elektronik olarak gönderilmiştir" bilgisini görebiliyordum.
    10 Haziran'da hem satıcıya hem de buradaki Gearbest.com kullanıcısına mesaj attım, forumdaki gearbest kontrol ettiğinde bana "Yerel firma sevkiyat yaptığı için sisteme biraz geç işleniyor." dedi.
    13 Haziran'da satıcı mesajıma cevaben "eğer başvuru yaparsanız diğer taraf size iade yapacaktır" dedi, haydaa gel de çık işin içinden ben kargo nerede diye soruyorum, adam bana iade alabilirsiniz diyor.
    Bunun üzerine gearbest'in kendi destek biriminde ticket açtım, onlar da ya mesajları okumuyorlar ya da onlar da ne demek istemediğini anlamadılar bana iade başvurusu nasıl yapılır onun yolunu göstermişler.

Sonrasında 15 Haziran'da kargo takibinde bir değişiklik oldu, paket ilk noktada işlenmiştir bilgisiyle güncellendi ama aynı anda 19 Haziran'da "Send item abroad (EDI-received)" bilgisi düştü ve artık PTT'den takip edilebiliyordu.
    Ama buradaki sorun 15 Haziran'dayken 4 gün sonrasına bir bilgi girilmiş olmasıydı, ve kafam tabii ki daha da karıştı.
    16 Haziran'da paketin durumu "Gönderi yurtdışına sevkedildi" olarak güncellendi ama o zamandan beri bir değişiklik yok kargo takibinde.

Dün yine forumdaki Gearbest.com'a mesaj gönderdim, hem adamın iade teklifinin ne demek olduğunu hem de kargonun durumunu sormak için "gümrükte işleme alınmak için bekliyor" bilgisini aldığını söyledi Çin'deki çalışandan. Dedim bizim gümrükteki yoğunluktan herhalde, sırası gelince işleme alırlar diye içim rahatlamıştı.
    Ama dün satıcı mesaj göndermiş, "Dear customer, the goods can go to Germany today" diye. Bir haydaaa daha .
    Hem adamın ne dediği ya da demek istediği anlaşılmıyor, hem de hani gümrükte bekliyordu?

Velhasılı kelam, siparişi verdik ama bizim süpürge nerede, aslında süpürge var mı, paket yola çıktı mı çıkmadı mı ciddi şüphelerim oluşmaya başladı.
    Benden bir kaç gün önce sipariş verenler takip edebildiğim kadarıyla süpürgelerine kavuştular ama benim bu durum yukarıdaki gibi.
    Bugün öğleden sonra "Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı" ve "Gümrüğe Sevk Edildi" olarak güncellendi benim de durum.

Cuma ya da Pazartesi dağıtıma çıkar diye tahmin ediyorum ya da belki öncesinde ben gidip teslim alırım.
    Vergisi belli olunca onu da tekrar haber veririm.

• Yanlışlık olduğunu söylemiştim; düzeltme yaptırarak da teyit ettirmiş oldum. Canlı destekten veya ticket ile görüşmeniz lazım maalesef. İletişimde olduğum çalışan hafta sonuna kadar izin kullanmış.

• sechkin232 S kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın, dediğim gibi çoğu işlem bekliyormuş.

Vergiyi de güzel bir rakamla atlatırsınız umarım.

yanlışlık olduğu için yeni sipariş vermedim zaten. Canlı destekten ürünü tekrar almak istediiği belirttim. Fakat ürün durum bölümünde geri iade talebi yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Hoca -- 24 Haziran 2020; 15:18:6 >
    Valla ben aldığımda Polonya açıktı, bende şaşırdım çünkü daha önce defalarca denediğimde sadece Çin depo aktif görünüyordu. Ama sipariş verdiğimde nasıl olduysa açıktı ve Polonyayı seçtim. Hatta ekran görüntüsü de aldım. Fiyat'da vergiler dahil 499USD idi. Onunda ekran görüntüsü var.
  • sechkin232 S kullanıcısına yanıt
    Gözün aydın hocam. Muhtemelen bugün gümrük işleri biter...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 25982599260026012602
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.