Şimdi Ara

Gece Mezarlıkta kalabilir misiniz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
173
Cevap
3
Favori
13.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kamil3406

yok olmaz yemez ama camide rahat rahat uyurum avluda

Alıntıları Göster
    kalmadım ama gece yarısı tek başıma mezarlıktan geçtim.. ilk başta aman ya burda herkes ölü ne olacak ki hissiyatındaydım ve şartlanmıştım.. çünkü uzunca bir zamandır bu duyguyu denemek istiyordum...lakin mezarlığın ortalarına gelince tırıs tırıs oldum kahretsin.. her an bir ağacın arkasından biri çıkacakmış ya da arkamdan biri takip ediyormuş hissine kapıldım.. ölülerin bu mekanı fazlasıyla gerdi beni..ağaçların dallarının arasından sızan ay ışığı mezar taşlarına yansıyordu ve bazı isimler gözüme takılıyordu..hatta bazı mezar taşlarındaki resimler sanki bana bakıyor gibi oldu nedense.. adrenalin giderek arttı, adımlarım dahada hızlandı.. ellerim ceplerimde kafamda binlerce senaryoyla ilerliyordum.. bir ara önümden kedi geçti, ödüm bokuma karıştı sandım o an.. birde mezarlığın içindeki çeşmeyi birisi açık unutmuştu.. akan suyun sesini aniden duyunca bayılacak gibi oldum.. yoksa benim göremediğim "bazıları" o an su mu içiyorlardı? geceleri 3 harfliler oralarda bulunurlarmış. (bunu sonradan öğrendim)

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

kalmadım ama gece yarısı tek başıma mezarlıktan geçtim.. ilk başta aman ya burda herkes ölü ne olacak ki hissiyatındaydım ve şartlanmıştım.. çünkü uzunca bir zamandır bu duyguyu denemek istiyordum...lakin mezarlığın ortalarına gelince tırıs tırıs oldum kahretsin.. her an bir ağacın arkasından biri çıkacakmış ya da arkamdan biri takip ediyormuş hissine kapıldım.. ölülerin bu mekanı fazlasıyla gerdi beni..ağaçların dallarının arasından sızan ay ışığı mezar taşlarına yansıyordu ve bazı isimler gözüme takılıyordu..hatta bazı mezar taşlarındaki resimler sanki bana bakıyor gibi oldu nedense.. adrenalin giderek arttı, adımlarım dahada hızlandı.. ellerim ceplerimde kafamda binlerce senaryoyla ilerliyordum.. bir ara önümden kedi geçti, ödüm bokuma karıştı sandım o an.. birde mezarlığın içindeki çeşmeyi birisi açık unutmuştu.. akan suyun sesini aniden duyunca bayılacak gibi oldum.. yoksa benim göremediğim "bazıları" o an su mu içiyorlardı? geceleri 3 harfliler oralarda bulunurlarmış. (bunu sonradan öğrendim)

Alıntıları Göster
     Gece Mezarlıkta kalabilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-861129304

Gece Mezarlıkta kalabilir misiniz ?

Alıntıları Göster
    Up güzel hikayeler varmış,anlatın anlatın

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Up güzel hikayeler varmış,anlatın anlatın

Alıntıları Göster
    İlk resimdeki mezarlık flaştan dolayı mı bilmem çok aydınlık. Öyle mezarlık mı olur.

Burada arkadaşla iddiaya girdik, bir ucundan girip diğer ucundan çıkamazsın diye. Tek bir ışık dahi yoktu. Diğer tarafa arabayla gidip beni beklediler. Altıma sıçtım korkudan ama iddiayı da kazandım.

Şimdi deseler yapmam.

• benim samimi bir arkadasim yanimizda yorgani falan alip gitti amaci sadece gorunmeyen seyleri gorebilmekti ertesi gun geldi ve hayatinin en guzel uykusunu uyudugunu soyledi. garip :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tirion Fordring

benim samimi bir arkadasim yanimizda yorgani falan alip gitti amaci sadece gorunmeyen seyleri gorebilmekti ertesi gun geldi ve hayatinin en guzel uykusunu uyudugunu soyledi. garip :)
    Hacı tırsmam değil tırsarım tabii ki inanç meselesi biraz da bence. İnanmayan adamın korkacağı bir şey de yok ortada. Ama kalamaz mıyım kalırım
    Hep diyorum ki lan mezarlıktan güvenli yer mi var ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuestionMark

Hacı tırsmam değil tırsarım tabii ki inanç meselesi biraz da bence. İnanmayan adamın korkacağı bir şey de yok ortada. Ama kalamaz mıyım kalırım
    Hep diyorum ki lan mezarlıktan güvenli yer mi var ki.

Alıntıları Göster
    Cinlere inanırım, oraya gece gittiğimde bütün gece boyunca yüzlerce cinin etrafımda toplanıp beni izleyeceğini, hatta irtibat kurmaya çalışacağının, korkutmaya çalışacağının farkındayım. Ancak biri bana dese ki bunu yaparsan huzuru bulabileceksin, hiç korkmam yaparım...

Yoksa parayla pulla iddiayla hayatta yapmam. İddia için yaparım diyecek olan varsa ya tozpembe ateisttir, hayatı bilmiyordur, ya da delidir ya da manevi olarak çelik gibi insandır ki öyle bir insan zaten böyle saçma sapan iddialara alet olmaz... Oraya giderde ödünüz mokunuza karışırsa, o kadar cinin içinde, cinler alemiyle aranızda olan kapıyı açmış olursunuz, ve bir hayat boyunca peşinizi bırakmazlar sürekli rahatsız ederler.

Diğer alemle kapılarınızı ancak uygun ortamda uygun duygularla açarsınız, o duyguda korkudur, özellikle intihar anlarında açılır bu kapı... Bu kapının açılması demek artık cinlerin sizinle irtibat kurabileceği anlamına gelir, güçlüyseniz onlara hükmedersiniz, güçsüzseniz hayatınızı mahvederler.

Dipnot: Dalga geçecek olanlar geçmesin, bu iş sadece islamiyetle bağlantılı da değil, bu cinler dünyanın TÜM DİNLERİNDE mevcuttur. Müslümanlıkta büyülerle, okumalarla, vefklerle filan irtibat kurarsınız, hristiyanlıkta pentegramlarla, ritüellerle satanistlikte ayinlerle vs.vs. Bunların varlığını sadece ateistler inkar edebilir tabi onlarda nereye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 27 Kasım 2011; 6:00:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Cinlere inanırım, oraya gece gittiğimde bütün gece boyunca yüzlerce cinin etrafımda toplanıp beni izleyeceğini, hatta irtibat kurmaya çalışacağının, korkutmaya çalışacağının farkındayım. Ancak biri bana dese ki bunu yaparsan huzuru bulabileceksin, hiç korkmam yaparım...

Yoksa parayla pulla iddiayla hayatta yapmam. İddia için yaparım diyecek olan varsa ya tozpembe ateisttir, hayatı bilmiyordur, ya da delidir ya da manevi olarak çelik gibi insandır ki öyle bir insan zaten böyle saçma sapan iddialara alet olmaz... Oraya giderde ödünüz mokunuza karışırsa, o kadar cinin içinde, cinler alemiyle aranızda olan kapıyı açmış olursunuz, ve bir hayat boyunca peşinizi bırakmazlar sürekli rahatsız ederler.

Diğer alemle kapılarınızı ancak uygun ortamda uygun duygularla açarsınız, o duyguda korkudur, özellikle intihar anlarında açılır bu kapı... Bu kapının açılması demek artık cinlerin sizinle irtibat kurabileceği anlamına gelir, güçlüyseniz onlara hükmedersiniz, güçsüzseniz hayatınızı mahvederler.

Dipnot: Dalga geçecek olanlar geçmesin, bu iş sadece islamiyetle bağlantılı da değil, bu cinler dünyanın TÜM DİNLERİNDE mevcuttur. Müslümanlıkta büyülerle, okumalarla, vefklerle filan irtibat kurarsınız, hristiyanlıkta pentegramlarla, ritüellerle satanistlikte ayinlerle vs.vs. Bunların varlığını sadece ateistler inkar edebilir tabi onlarda nereye kadar.

nası nereye kadar dostum adam Allah'ın varlığını inkar ediyor cini mi kalmış.

• quote:

Görmediğimiz bir alemden bilgiler veriyorsun ama kaynağı yok. Bunlar halk arasında uydurulan hikayelerdir.
    İslam'da bize verilen bilgi cinlerin de insanlar gibi Allah'a ibadet için yaratıldıklarıdır. Bahsettiğin gibi hayatı zindan etme meselelerine inanmıyorum.
    Cinlerle mezarlık bağlantısını nereden kurdun onu da anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Görmediğimiz bir alemden bilgiler veriyorsun ama kaynağı yok. Bunlar halk arasında uydurulan hikayelerdir.
    İslam'da bize verilen bilgi cinlerin de insanlar gibi Allah'a ibadet için yaratıldıklarıdır. Bahsettiğin gibi hayatı zindan etme meselelerine inanmıyorum.

Cinlerin de müslüman olan kısmı olduğu gibi ateist olan kısmı vardır, bizimle iletişime geçen kısımda ateist kısmıdır. Müslüman cin zaten Allah'ın kuralını yok sayıp bu alemle iletişim kurmaz.

Cinler gece vakti, ıssız yerlerde çok daha yoğun bulunurlar bu da bir gerçek. Mezarlıklar, ıssız ormanlar, dağlar, ışıksız ve loş kokulu ortamlar yoğun olarak bulundukları bölgelerdir. Siz onları göremezsiniz ama onlar sizi görür, sapkın yani ateist olanlarsa sizinle iletişime geçip korkutmaya çalışırlar, nitekim onlarda aynı bizim gibi duygu yüklü varlıklardır, korkutup eğlenmeye çalışırlar.

Mesela loş kokulu dedim, bu kokuyu tütsüler yayar. Ki çoğu büyüde tütsü kokusu altında yapılır, sigara dumanı da bu loş kokuya örnektir. Falcıların itaat altına aldıkları cinler vardır ki az buçuk birşey bilen BÜTÜN falcılar istisnasız SİGARA içer.

Kaynağım çok var, ama bunların hepsini İslamiyet "Allaha Şirk Koşmak" diye görür o nedenle burada paylaşıcak değilim :)

• quote:

quote:

quote:

Cinlerin de müslüman olan kısmı olduğu gibi ateist olan kısmı vardır, bizimle iletişime geçen kısımda ateist kısmıdır. Müslüman cin zaten Allah'ın kuralını yok sayıp bu alemle iletişim kurmaz.

Cinler gece vakti, ıssız yerlerde çok daha yoğun bulunurlar bu da bir gerçek. Mezarlıklar, ıssız ormanlar, dağlar, ışıksız ve loş kokulu ortamlar yoğun olarak bulundukları bölgelerdir. Siz onları göremezsiniz ama onlar sizi görür, sapkın yani ateist olanlarsa sizinle iletişime geçip korkutmaya çalışırlar, nitekim onlarda aynı bizim gibi duygu yüklü varlıklardır, korkutup eğlenmeye çalışırlar.

Mesela loş kokulu dedim, bu kokuyu tütsüler yayar. Ki çoğu büyüde tütsü kokusu altında yapılır, sigara dumanı da bu loş kokuya örnektir. Falcıların itaat altına aldıkları cinler vardır ki az buçuk birşey bilen BÜTÜN falcılar istisnasız SİGARA içer.

Kaynağım çok var, ama bunların hepsini İslamiyet "Allaha Şirk Koşmak" diye görür o nedenle burada paylaşıcak değilim :)

Alıntıları Göster
    İslam ilgili kaynaklar bellidir. Bu kaynaklarda da bahsettiğiniz bilgiler yok.
    Söylediğiniz şeyler halk arasında çok yaygın olan ama hiçbir delili olmayan şeylerdir. Cinci Hoca ünvanlı kişilerin para kazanmasından başka bir işe yaramaz. Amerika'nın cadıları gibi bizim de cinlerimiz var. Üzerinden türlü türlü hikayeler oluşturuyoruz.

• quote:

Söylediğiniz şeyler halk arasında çok yaygın olan ama hiçbir delili olmayan şeylerdir. Cinci Hoca ünvanlı kişilerin para kazanmasından başka bir işe yaramaz. Amerika'nın cadıları gibi bizim de cinlerimiz var. Üzerinden türlü türlü hikayeler oluşturuyoruz.

Amerika'nın cadıları ile bizim cinlerimiz tamamen aynı şeylerdir. Bu varlıklar kuran'da belirtildiği üzere varlar, hatta Peygamberimiz bu varlıkların bizle iletişime geçmesini yasaklamıştır, iletişime geçenlerse dediğim gibi ateist olanlarıdır.

Delil arayacaksan Allah'a da inanmaman lazım, ancak ben bu cinlerin elleri altında eriyip giden insanlar gördüm. İnsanlara etki edip hayvan kılığında korkutabiliyorlar, hasta edebiliyorlar veyahut direkt olarak duygularına müdahale edebiliyorlar. En büyük günahlardan biri olan "büyü"nünde temel noktası burasıdır zaten. Seni sevmeyeni kendine saplantılı şekilde aşık edebilirsin bu varlıklara şeytan aracılığıyla taparak, tabii ki bunu yapmak için Allah'a küfür etmen dolayısıyla ebedi cehennemi göze alman gerekir. İslamiyet'e inanan bunları inkar edemez. İslamiyet'in tüm noktaları kuran'da yazmaz, ancak peygamberlerin anlattıkları açıkça bunlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 27 Kasım 2011; 7:17:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: Agronak gro-Malog

Ortada iddaa varsa hertürlü mezarda kalırım. Gözümün görmediği hiçbir şeyden korkmam.

Görmediğin şeyin ne olduğunu nasıl biliyorsun da korkmuyorsun? İnsanoğlu en çok görmediği/bilmediği şeyden korkar.

görmediği şeyden değil, orada olduğunu sandığı şeyden korkar.
  • quote:

quote:

Amerika'nın cadıları ile bizim cinlerimiz tamamen aynı şeylerdir. Bu varlıklar kuran'da belirtildiği üzere varlar, hatta Peygamberimiz bu varlıkların bizle iletişime geçmesini yasaklamıştır, iletişime geçenlerse dediğim gibi ateist olanlarıdır.

Delil arayacaksan Allah'a da inanmaman lazım, ancak ben bu cinlerin elleri altında eriyip giden insanlar gördüm. İnsanlara etki edip hayvan kılığında korkutabiliyorlar, hasta edebiliyorlar veyahut direkt olarak duygularına müdahale edebiliyorlar. En büyük günahlardan biri olan "büyü"nünde temel noktası burasıdır zaten. Seni sevmeyeni kendine saplantılı şekilde aşık edebilirsin bu varlıklara şeytan aracılığıyla taparak, tabii ki bunu yapmak için Allah'a küfür etmen dolayısıyla ebedi cehennemi göze alman gerekir. İslamiyet'e inanan bunları inkar edemez. İslamiyet'in tüm noktaları kuran'da yazmaz, ancak peygamberlerin anlattıkları açıkça bunlardır.

Çok farklı yollarda yürüyoruz. Büyü dediğin şey insanların psikolojik olarak etkilenmesinden ibaretdir. İnsan üzerinde Allah'dan başka kimsenin yaptırım gücü yoktur. Cinlerin böyle şeyler yaptığını ancak halk arasındaki dedikodulardan çıkarabilirsin.

• quote:

quote:

bu efsanelerin varlığını çok öncesinden biliyorum. gerçekliğinden ziyade efsanenin varlığını varlığını.
    kuran'da olmayan bu bilginin varlığına inanmamak, benim en doğal hakkımdır. peygamberlerin anlattıklarını kaynaklarıyla belirtirseniz, bakabilirim.
    iletişime geçmek konusu değil, falcı-büyücü konusundan bahsediyorum.

eriyip giden insanların, belki ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde şifa bulabileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 27 Kasım 2011; 7:28:08 >

• quote:

quote:

quote:

Çok farklı yollarda yürüyoruz. Büyü dediğin şey insanların psikolojik olarak etkilenmesinden ibaretdir. İnsan üzerinde Allah'dan başka kimsenin yaptırım gücü yoktur. Cinlerin böyle şeyler yaptığını ancak halk arasındaki dedikodulardan çıkarabilirsin.

Gayet yaptırım gücü vardır, hem de istemsiz olarak. Büyüler sadece cinler vasıtasıyla gerçekleşir. Durum bu olmasa Allaha şirk koşmak en büyük günah olmazdı. Bir kere büyü yaptın mı cennette yerin yoktur ama bu dünyada mutlu olabilirsin. Ateist cinler seni Allah'a küfür ettiğin için, Kuranı yaktığın için şimdilik mükafatlandırır. Evet bütün büyülerin temelinde Allah'a küfretmek vardır ki bu da şeytanın oyunudur. Bu konulara çok az insan vakıftır, sen de ilerde öğrenirsin herhalde. Allah'a şükür hiç böyle şeylere bulaşmadım, ama haklarında çoğu şeyi bilirim... Bu cinler dini çelik gibi olmayan insanlara karşı çook güçlülerdir... Mezarlığa filan gitmeyin yani siz de çok güçlü bir insan değilseniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

quote:

bu efsanelerin varlığını çok öncesinden biliyorum. gerçekliğinden ziyade efsanenin varlığını varlığını.
    kuran'da olmayan bu bilginin varlığına inanmamak, benim en doğal hakkımdır. peygamberlerin anlattıklarını kaynaklarıyla belirtirseniz, bakabilirim.

eriyip giden insanların, belki ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde şifa bulabileceğini düşünüyorum.

Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesselam 'e büyü yapıldığını ve tuttuğunu , büyüyü Felak-Nas ve Ayetel Kürsi sureleriyle Allahü Tealanın izniyle çözdüğünü sanırım duymadınız..

Sual: Kâhinlik, falcılık, büyücülük nedir? Bunlara inanmanın hükmü nedir?
    CEVAP
    Kâhinlik, cinden bir arkadaş edinip, olmuş şeyleri ona sorup, ondan öğrenmek ve bunları başkalarına bildirmektir.

Cin ile tanışan falcılar, (Yıldızname)ye bakıp, sorulan her şeye cevap verenler böyledir. Bunlara ve büyücülere gidip, söylediklerine, yaptıklarına inanmak, bazen doğru çıksa bile, Allah’tan başkasının her şeyi bildiğine ve her dilediğini yapacağına inanmak olup, küfürdür. (Hadika)
    Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Uğursuzluğa inanan, kâhinlik yapan, kâhine giden, büyü yapan ve yaptıran ve bunlara inanan bizden değildir, Kur'an-ı kerime inanmamış olur.) [Bezzar]

İbni Ebi Zeyd hazretleri diyor ki:
    (Cinci tarikatçıya inanmak, insanı cinden kurtardığına inanarak, ona ücret vermek caiz değildir. Büyü çözene de para vermek caiz değildir.)

(Birgivi Vasiyetnamesi)nde, (Bir kimse, ben çalınanları, kaybolanları bilirim dese, diyen de, buna inanan da kâfir olur. “Bana cin haber veriyor, onun için biliyorum” derse, yine kâfir olur. Çünkü cin de gaybı bilmez. Gaybı yalnız Allah bilir) buyuruluyor.

Gaybı cin de bilmez
    Kadızade, burayı şöyle açıklıyor:
    (Gaybı, Allahü teâlânın vahy ve ilham ettikleri de bilir. Cin gaybı bilmez. Fakat cin, ben evliyadan duydum ki şöyle imiş derse, küfür olmaz. Ancak cinler yalan söyledikleri için onlar biz duyduk deseler de inanmamalıdır. Allahü teâlâ vahy yolu ile Peygamberlere gaybı bildirdiği gibi, ilham yolu ile de evliyaya ve müminlere de bildirir.)

İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki:
    (Büyü; ilme, fenne uymayan, gizli sebepler kullanarak, garip işler yapmayı sağlayan ilimdir. Büyü öğrenmek de, öğretmek de haramdır. Müslümanları zarardan korumak için öğrenmek de haramdır.) [Redd-ül-muhtar]

Hayırlı iş yapmak için de haram işlemek [büyü çözmek için büyü yapmak] caiz değildir. (Hadika)

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
    Büyü yapmak, küfre en yakın olan, en kötü haramdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Müslüman büyü yapmaz. Allah saklasın, imanı gittikten sonra büyü tesir eder.) [c.3, m.41]

İmam-ı Nevevi hazretleri buyuruyor ki:
    (Büyü yaparken, küfre sebep olan kelime ve iş olursa, küfürdür. Böyle bir kelime ve iş olmazsa, büyük günahtır.)

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
    (Helake sürükleyen yedi şeyden biri büyüdür.) [Buhari]

(İpe üfleyip düğüm atan kimse, büyü yapmış olur. Büyü yapan da Allah’a şirk koşmuş olur.) [Nesai]

(Falcıya, büyücüye, kâhine giderek, onların söylediklerine inanan, Kur'an-ı kerime inanmamış olur.) [Taberani]

(Büyücüye inanan kimse, Cennete giremez.) [İ. Hibban]

(Gaibden haber vermek maksadı ile yıldız ilmi ile uğraşan kimse, büyücü gibi günaha girer.) [İbni Mace]

(Falcıya fal baktıran, onun sözüne inanmasa bile, kırk gün kıldığı namaz kabul olmaz.) [Müslim]

(Fal bakmak, yazı ve çizgi ile gelecekten haber vermek, puta tapmak gibidir.) [Ebu Davud]

(Karı-kocayı birbirine düşüren Allahü teâlânın lanetine uğrar.) [El-Envar]

(Ana ile evladın, kardeşle kardeşin arasını açana lanet olsun.) [İbni Mace]

(Kâhinlik yaparak alınan para haramdır.) [Buhari]

(İnsanı helâke sürükleyen şu yedi şeyden sakının:
    1- Allah’a şirk koşmak,
    2- Sihir yani büyü yapmak,
    3- Katillik,
    4- Faiz yemek,
    5- Yetim malı yemek,
    6- Cihadda savaştan kaçmak,
    7- Evli ve namuslu bir kadına, zina etti diye iftira etmek.) [Buhari, Müslim]

Büyü, insanları hasta eder. Sevgi veya nefrete sebep olur. Yani cesede ve ruha tesir eder. Büyü, kadınlara ve çocuklara daha çok etki eder. Büyünün tesiri kesin değildir. İlacın tesiri gibi olup, Allahü teâlâ dilerse tesirini yaratır. Dilerse tesirini yaratmaz.

Şu halde, (Büyücü, büyü ile istediğini şüphesiz yapar, büyü muhakkak tesir eder) diyen ve inanan kâfir olur. (Allahü teâlâ takdir etmişse, büyü tesir edebilir) demelidir!

Sual: Büyü, sihir etki etmez diye inanıyorum. Doğru mu?
    CEVAP
    Yanlış. Büyü etki edebilir, mutlaka etki eder demek yanlıştır. Büyü ilaç gibidir. Bazen etki edebilir, insanı hastalandırır. Her ilaç da her zaman etkisini göstermez, göstermediği de olur. Yani ilaca da büyüye de tesir kuvvetini veren Allahü teâlâdır. Vermezse, ilaç da, büyü de tesir etmez.

Sual: Resulullaha da sihir yani büyü yapılmış, bu olay nasıl oldu?
    CEVAP
    Resulullah efendimiz, Medine’ye hicretinden önce, Medine halkı Abdullah bin Selul’ün etrafında toplanmışlardı. Resulullah Medine’ye teşrif edince, Medine halkı tamamen Ona hürmet ve alaka gösterdiler. İbni Selul’ü bıraktılar. Bunun üzerine Resulullahı öldürmek için harekete geçti. Yahudiler onun yanına toplandılar. Bazı planlar yaptılar. Lebid bin Asım’dan yardım istediler. Lebid, falan mahallede Hayre adında sihir yapmakta çok ileri yaşlı bir kadın var, onu bulun dedi. Bulup o kadına çok para verdiler. Yaşlı kadın bir güvercin yavrusuna iğneler batırıp, 11 düğüm yaparak güvercin yavrusunun üzerine sardı. Medine’nin dışında harap bir kuyunun içine koyup, ağzını kapattı.

Resulullah efendimiz hastalandı. Azaları hareketsiz kaldı. Bu hâl 9 gün devam etti. Sonra Cebrail aleyhisselam geldi, durumu haber verdi. Resulullahı oraya götürdüler. Kuyuyu açıp güvercini çıkardı. Fakat düğümleri çözemediler. Cebrail aleyhisselam Muavvizeteyn [Kul Euzü] surelerini getirdi. Resulullah bu sureleri o düğümlerin üzerine okudu. Her âyeti okudukça bir düğüm çözüldü. İki suredeki 11 âyet okununca, 11 düğüm de çözüldü. Resulullah efendimiz hastalıktan tamamen kurtulup, sıhhate kavuştu.

Sual: Cin insana geçmişte olan olayları bildirebilir mi?
    CEVAP
    Cin gördüklerini anlatabilir, gaibden haber veremez. İnsanlar da gördüklerini anlatırlar. Cinlerden görmediklerini söyleyenler çıkabilir. Kibirli yalancı olanları vardır, onlara güvenilmez.

Sual: Cinci hocaya büyü çözdüğü için para vermek günah mıdır?
    CEVAP
    Cinci hocaya inanmak, insanı cinden kurtardığına inanarak, ona ücret vermek caiz değildir. Büyü çözene de para vermek caiz değildir.

Sual: Âyetler okunup ipliğe düğüm atılıyor. Kötülerin şerrinden korunmak için dua ediliyor. Büyüye girer mi, caiz mi?
    CEVAP
    Büyüye girer, caiz değildir.

Bio enerji
    Sual: Bio enerji veya benzer yollarla, beynin kapasitesini arttırarak, normalde insanların yapamadığı şeyleri yapmanın veya gaybı görmenin dinde yeri var mıdır, yoksa bunlar sihir midir?
    CEVAP
    Bir tekniğe dayanıyorsa mahzuru olmaz; fakat tekniğe dayanmıyorsa, sihir yani büyü olur. Beynin kapasitesini arttırarak, bir takım tekniklerle normalde görülemeyen şeyleri görmek, gaybı görmek demek değildir. O şekilde görülenler gayb olmaz. Mesela günümüzde, ultrasonla anne karnındaki çocuğun cinsiyeti görülebiliyor. Eskiden bilinemiyordu. Ultrasonla bunu gören doktor için, gaybı biliyor denmez.

Sual: Bir cinci hocaya gittim, benden kesilmiş tırnak parçalarımı istedi, vereyim mi?
    CEVAP
    Öyle yerlere gitmeyin ve vermeyin. Kesilen tırnakları gömmek iyi olur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Saç ve tırnağınızı toprağa gömün, büyücüler onlarla sihir yapmasın!) [Deylemi]

Sual: Sihir nedir?
    CEVAP
    İnsanların bütün işleri, âdet-i ilahiyye içinde meydana gelir. Allahü teâlâ, sevdiği insanlara ikram olmak için, âdetini bozarak, sebepsiz şeyler yaratır. Bunlar enbiyadan meydana gelirse Mucize, evliyadan meydana gelirse Keramet, diğer müminlerden meydana gelirse Firaset, fâsıklardan meydana gelirse İstidraç, kâfirlerden zuhur ederse Sihir denir.

Iraklı bazı kimselerin ağızlarına ateş almalarına, avurtlarına şiş sokmalarına keramet diyenler çıkıyor. Allahü teâlâ, böyle kimselerin Hazret-i Musa zamanında da bulunduğunu, bunların sihir olduğunu bildiriyor. Böyle göz boyamak haramdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Bir kişinin havada uçtuğunu, denizde yürüdüğünü veya ağzına ateş koyup yuttuğunu görseniz, fakat dine uymayan bir iş yapsa, keramet ehliyim dese de, onu büyücü, yalancı, sapık ve doğru yoldan saptırıcı bilin!) [El-Münire]

Sual: TV’de gördük. Efsun yapılanı akrep sokmuyormuş. Efsun nedir?
    CEVAP
    Efsun, fen yolu ile tecrübe edilmemiş, manası bilinmeyen veya küfre sebep olan şeyi, hasta olmamak veya hastalığı tedavi için okuyup üflemek demektir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Efsun yapan tevekkül etmemiş olur.) [Nesai]
    Efsunun büyüye, yani sihre benzeyen tarafı vardır. Bunlarla uğraşmak caiz değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enspektör -- 27 Kasım 2011; 8:12:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

quote:

O zaman namazda kılma, kuranda nasıl kılınacağı yazmıyor? Evet psikolojik sorunlar vardır bunlar psikiyatri ile tedavi edilebilir, ancak bahsettiğim durumda bilim çaresiz kalır. Şöyle bir link yollayım (googleda yazdım ilk sonuç) şuan kafam pek ayrıntılı tartışmaya elverişli değil, belki ilgini çeker. Cinler ve etkileri insanlar üzerinde gerçekten çok güçlü etki bırakabilir. Ve peygamber gibi güçlü imana sahip değilseniz size zarar verebilirler. En büyük günahın temelinde yatan sebepte budur, büyüler gerçektir.

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2771

• quote:

Orijinalden alıntı: Enspektör

Peygamber Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vesselam 'e büyü yapıldığını ve tuttuğunu , büyüyü Felak-Nas ve Ayetel Kürsi sureleriyle Allahü Tealanın izniyle çözdüğünü sanırım duymadınız..

Bu olayların yahudiler tarafından ortaya atıldığını, Müslümanların da kuzu kuzu inandıklarını sanırım siz anlayamadınız.

Allah'ın elçisine Yahudi'nin biri büyü yapacak, o da (haşa!) ne söylediğini bilemeyen bir mecnuna dönecek. Sonra da bizlere vahyi nakledecek öyle mi? Peygamberler Allah'ın koruması altındadır. Böyle saçma rivayetle bu gerçek değiştirilemez.
    Lütfen her türlü rivayete inanmayın. Biraz aklınızı kullanın.
  • Inanırken korkardım bu saçmalıklardan. Siz devam edin korkmaya, kaynaklar sağlam beyler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.