geçmişim utanç ve rezilliklerle dolu. beni tanıyan çoğu insanın gözündeki izlenimim çok kötüdür. oysa ben böyle bir izlenim ve karakter görüntüsü vermek istemiyordum. bu hayatta istediğim karakterde istediğim kişilikte biri olamamış olmak beni mahvediyor. bazı şeyleri geç kavradım. geçmişte yaptığım bazı utanç verici davranışlar-sözler-hareketler aklıma geldikçe beni sinir ediyor. bir sürü utanç duyulacak anım vardır. özgüvenimi zedeliyor. beni o şekilde tanımış-bilmiş insanlarla bir arada bulunmak istemiyorum. o insanların beni hiçbir yerde görmesini istemiyorum. rahatsızlık hissi veriyor. |
geçmişteki utanç verici anları düşünmekten nasıl kurtuluruz?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Alıntı
metni:beni tanıyan çoğu insanın gözündeki izlenimim çok kötüdür. onlar kim ki? senden daha mı üst insan onlar? kendi benliğinden daha mı önemliler?
önemli olan şunu sormak; kendi hayat akışım dertlerim benliğim varken, onlar kim ki onları dert edeceğim?
-
Gül bile diken barındırır çok şey yapma 😉
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnsanları umursama evet ilk baş garipseyecekler ama sen devam et kendini geliştir sonrasında insanlar alışacaklar zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başka bir yere taşınıp yeni bir hayat kurarak.
-
Başka bir yere taşınmaya da gerek yok, yeni bir hayatı olduğu yerde de kurabilir. Hatta bu şekilde daha çok özgüven kazanacağını düşünüyorum. Geçmişinden kaçarak değil de, geçmişine rağmen başarılı bir insan olarak gelen özgüven daha değerlidir.
-
Konuyu açan şahıs yeni bir hayat nasıl kurarım demiyor. Anılarımı nasıl unuturum diyor. Yeni bir hayatı olduğu yerde kurarsa anılarını unutamaz. Konuyu açan anılarımı nasıl unuturum diyor soruyor, sen gelmişsin geçmişten kaçma diyorsun. Adamın amacı zaten geçmişten kaçmak. Konuyu idrak etmeden boş yorum yapıyorsun.
-
Şuan hiç mi derdin yok da kafanı bunlara takıyorsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Böyle bir cihaz üretilmediği sürece anılarını unutamaz. Başka bir şehre, ülkeye taşınınca mı unutacak? Cahil cahil yorum yapma.
-
Ulan 2 sene önce deprem oldu 50 bin insanımız öldü, şuan kim hatırlıyor? 3 sene boyunca Covid-19 ile mücadele etti bütün dünya. Şuan kim hatırlıyor? Benim asabımı bozma saçma sapan yorumlarına kendine sakla.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X