Şimdi Ara

GeForce RTX 5080 kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Ne kadar hızlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Fedakar güvercin Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GeForce RTX 5080 kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Ne kadar hızlı?
    Nvidia'nın "Blackwell" tabanlı RTX 50 ekran kartları bildiğiniz gibi CES 2025'in en önemli gelişmeleri arasındaydı. Bu bağlamda etkinlik sırasında RTX 5090, 5080, 5070 Ti ve 5070 olmak üzere dört modelle karşılaştık. Bugünse RTX 5090'ın ardından serinin en güçlü modeli RTX 5080'e ait kıyaslama sonuçları paylaşıldı. Üstelik yeni rakamlar, güvenilir bir kaynaktan geliyor.

GeForce RTX 5080 kıyaslama sonuçları paylaşıldı

Nvidia'nın RTX 50 serisine dair yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Igor'sLAB, RTX 5080'in ilk detaylı testlerini yayınladı. Paylaşılan görüntülere göre RTX 5080, RTX 4080 SUPER'e kıyasla ortalama %8,3 daha hızlı. Ancak bu kıyaslamanın 1440p çözünürlükte ışın izleme ve süper çözünürlük teknolojileri devre dışı bırakılarak gerçekleştirildiğini söyleyelim.

İncelemeye dahil edilen oyunlar arasında Assassin’s Creed Mirage, Starfield, Horizon Zero Dawn Remastered, Shadow of the Tomb Raider, F1 2024, The Talos Principle 2, The Last of Us Part I, Cyberpunk 2077, Alan Wake 2, Black Myth: Wukong ve Avatar: Frontiers of Pandora bulunuyor. Performans farkının ise oyundan oyuna değiştiğini belirtelim.

Örneğin, test edilen oyunlardan bazıları RTX 5080 ile %12'nin üzerinde bir performans artışı gösterirken, bazı oyunlarda fark %5-6 seviyelerine kadar düşüyor. Öte yandan, RTX 5080’in RTX 4090'ı geçemediği de net bir şekilde ortaya çıkmış durumda. Ancak DLSS 4.0 ile tanıtılan "Çoklu Kare Üretimi", bu farkın belirgin bir şekilde açılmasını sağlayacak.

Son olarak güç değerlerine gelirsek, RTX 5080, 289,7W civarında tüketime sahip.Bu, RTX 4080 SUPER'den 12W daha fazla ancak RTX 4090'ın 450W seviyelerine kıyasla oldukça düşük kalıyor. Ekran kartına ait henüz 1080p ve 4K testleri paylaşılmadı, dolayısıyla kartın genel performansına dair daha net bir değerlendirme yapmak için daha fazla test verisine ihtiyaç var.

Ayrıca Bkz.GeForce RTX 5070 Ti çıkış tarihi paylaşıldı: Yakında geliyor

RTX 5080’in inceleme ambargosunun 29 Ocak’ta sona ermesi bekleniyor, bu tarihte kart hakkında daha fazla detayın gün yüzüne çıkacağını hatırlatalım.

Kaynak:https://videocardz.com/pixel/nvidia-rtx-5080-is-on-average-8-3-faster-than-rtx-4080-super-according-to-first-review

• Rtx 4090ı geçemiyor çöp çıktı bu 5000 serisi. 2 sene önceye göre %10 eklemek ne fayda. Reklam yaparkende 5070'e 4090 performansı veriyor dedilerdi.

• %20 daha az tüketip %12 daha yavaş.

Ne anladım ben bu iştenGeForce RTX 5080 kıyaslama sonuçları paylaşıldı: Ne kadar hızlı? 

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Okuduğunuzu anlama konusundaki başarısızlığınızı kutlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdoka11234 -- 29 Ocak 2025; 21:13:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erdoka11234 E kullanıcısına yanıt

Sen ne anladın da ne diyorsun? Ben grafiklere bakıyorum, yazıdaki yoruma bakmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4090 seviyesi beklerdim 5080'den Şaşırdım

• lan bu gidişle bu anlayışla bir sonraki seriden bile ben pek bir performans sıçraması beklemiyorum açıkçası.

mevcut kartımın fanlarını değiştirir, belki macun/pad yeniler 2 sene daha kullanırım artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yil yazilimla bi önceki seriye yenilik getirmeyen firmalar arasina da nvidia da girmiş oldu hayirli olsun:)

• Sonuçlar doğruysa nvidia tarihinin kara lekesi olacak bu seri..

Grafiktende o sonuç çıkmıyor maalesef demek ki gördüğünüzü de yorumlama kapasitesi kısıtlı maalesef 😒

• 4090 lariniza sahip çıkın :D

2 tane tablo var güç ve fps. Yap matematiğini. Boş yapma.

Mevzu niceliksel değerleri ifadedeki yetersizlik değil yanlış kelime seçimi şimdi sizin dediğinize göre rtx 5080 rtx4080 superden %20 daha az güç tüketiyor ve %12 daha yavaş diyorsunuz sizce haberdeki bahse geçen metinden ve grafikteki değerlerden bu sonucu nasıl çıkarıyorsunuz onu anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdoka11234 -- 30 Ocak 2025; 1:27:24 >
  • Her nesil'de olduğu gibi AMD yine FPS olarak zaman içerisinde durumu toparlamış gibi duruyor. her nesil'de model isimleri değişse de AMD'nin kartların kaderi değişmiyor.

7900 serisinin öyle bir İmajı var ki şu tablolara baksan bile tercih edecek kullanıcı sayısı hak getire, konuşmaya gerek yok AMD 'nin pazar payına bakınca durum belli oluyor.

Yeni nesil'de bari olsun şu karizma çizdirme işine bir son verin alanlar illallah etmesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 30 Ocak 2025; 01:31:25 >

Ne 4080'i kardeşim ben 4090la kıyaslıyorum. Saçma sapan yerlere çekmeyin dediğimi.

• Arkadaş insanlar ne kadar kolay unutuyor geçmişi hayret ediyorum. Hatırlamayan arkadaşlar için hafıza tazeleyeyim. 40xx lansmanında Nvidia 12-16 GB 4080 le çıka gelmişti birisinin performansı daha düşüktü tabi herkes isyan etti bu nasıl olabilir, güçlü 4080 ve güçsüz 4080 nasıl olabilir diye? Nvidia satmaktan vazgeçti bu versiyonu 4070 olarak pazarladı. 50xx serisi ile birlikte sonunda kötü ürünü insanların alması için gerekeni yapmışlar, performansı iyi olması gereken xx80 serisini xx70 yaptılar ve 5090 ile fark dağlar kadar. 4080 ile Frame Gen. açıp farkı iki katına çıkarın ya da 200 dolar ucuza 5080 alın diye 5070ti pazarlıyorlar. Kazan kazan durumu. Bu karttan memnun olmayan daha fazla ödeyip 5090 almak zorunda. Nvidia hatalarından ders almış anlayacağınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.