Merhaba arkadaşlar, Asus P4S533 VML anakart aldım Ekran kartı, seskartı falan herşey onboard). Ben bunun on parçalarını biostan kapattım ve Inno3D Tornado GeForce4 MX ekran kartı ve SB Live ses kartı taktım. Fakaaatt... Açılışta bios ekranında bazen görüntü geliyor, kısa bir sağ sola titremeden sonra görüntü gidiyor, monitör bekleme konumuna geçiyor. Ya da görüntü hiç gelmiyor doğrudan bekleme konumuna geçiyor.
Başka bir bilgisayarda ekran kartımı denedim. Bu bilgisayarda bios ekran kartı hatası sinyali verdi. Netekim modemi çıkarttığım zaman kart şahane çalışıyor. Modemi taktığım zaman görüntü yok.
Monitörüde, ekran kartınıda aldığım yere götürdüm. Takır takır çalışıp beni rezil ettiler.
Ekran kartımı çıkarıp on board kartla denedim yine aynı problem oldu.
Sorun neden kaynaklanıyor sizce? Sistemimde 56K speedcom modem ve Fly TvKartı mevcut ek olarak.
Öncelikle on board ekran kartlı anakart alman büyük bi hata, Bunun dışında sisteminde büyük ihtimalle donanım çakışması var.. Tahminimce sorunun kaynağı ekran kartınla modemin çakışması bu yüzden modemini başka PCI yuvalarına takarak dene bi kombinasyon yap.. Bide GeForce ekran kartın için Detonator 41.09 driverini kullan..
Bence de sorunun çakışma ama slot değiştirerek sorunu halledemeyebilirsin.Biostan IRQ ayarlarını kontrol et.Çakışma yoksa modem bozuktur,bozuk olduğu gibi üstüne makinanın da dengesini bozuyordur...