Şimdi Ara

Geil Ramlerimi Nasıl Dual Yapacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar msi-p35 platinum ve 2x1 geil 800MHz ramler aldım fakat bir türlü dual olarak çalıştıramadım ramleri. Anakartın üstünde yanyana iki yeşil ve iki turuncu renkte slotlar var. Ben ilk önce renkler uyumlu olsun diye turunculara yanyana taktım fakat cpu-z single dedi. Diğer sefer de ilk yeşil slota birini ilk turuncu slota birini taktım gene single dedi. Bu durumu nasıl halledebilirim?

• anakart kitapçığından bakıp ona göre tak, ama ikisini de takmışsan bilemiyorum
  • Ram'lerin dual channel olduğuna emin misin.
    Aynı renk slotlara takmalısın RAM modulleri.
    Dual çalışıp çalışmadığını nasıl tespit ediyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 13 Eylül 2007; 13:31:28 >
  • @suslu76
    Bu mesajı yazdıktan sonra mobonun kitapçığına bakmak geldi aklıma. İş yerindeyim gidince bakacağım.

@levcho
    Ramler dual kit geil'in 2x1 GB 800Mhz, cpu-z programıyla bakıyorum.

Tamam arkadaşlar eve geldim yaptım, kitapçıkta yazıyormuş dual oldu şimdi teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor_tr -- 13 Eylül 2007; 19:47:52 >
  • Sonuç?
  • @Levcho

Şu anda dual çalıştırıyorum ramlerimi :D Bir de arkadaşlara kolaylık olsun eğer anakartınız P35-Platinum ise ramleri dual yapmak için ilk önce birini yeşil 2. slota diğerini turuncu 2. slota takıyoruz. (İşlemcinin sağ yanı referans alınmıştır.)

Şimdi başka bir sorum daha var ramlerin üstünde diyor ki 4-4-4-12 2.1V. Biosa göre voltaj değerlerine hiç ellemedim autoda 800Mhz yi gösteriyor fakat cpu-z timing değerlerini 5-5-5-18 gösteriyor. Elle ayar yapmam gerekir mi voltaj arttırmam filan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.