Şimdi Ara

GELECEĞE UMUTLU GÖZLERLE BAKAN SİSTEM TOPLAMAK İSTİYORUM. :) YARDIM LÜTFEN !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Birkaç gündür sistem toplamak için araştırmalar yapıyorum. Kasa toplarken önceliğim ve amacım "tamamen" upgrade edilebilecek bir sistem olması. Yani Sık değişmeyen anakart ve işlemcide bütçeyi yüksek tutup, kolay upgrade edilebilen (ram, ekran kartı gibi) bileşenlere çok yüklenmemeyi düşünüyorum. Bu bağlamda bir sistem taslağı oluşturuyorum. Size de, hem bu taslağımın donanımlar arası uyumluluğunu sormak istiyorum; hem de eksik kalan parçalar ve "şunun yerine bu daha iyi olur" diyebileceğiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.

Öncelikle seçimlerim:

Anakart: MSI Z170A GAMING M5 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) USB 3.1 Anakart
    Anakartı olarak 1000 TL'ye kadar çıkabilirim. Linkteki M5 sürümü fakat M7 daha mı iyidir? Fark nedir? Hangisini tavsiye edersiniz?

İşlemci:
    Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci

Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit Ram
    Ram konusunda kafam çok karışık. Çünkü 3200 mhz değeri var ve anakartın özelliklerinde 2400 mhz'e kadar OC yazmıyor. 2400den sonrası 3600Mhz'a kadar overclock ile destekliyor gözüküyor yanlış anlamadıysam. Yani bu ram ile overclocksuz 3200 mhz değeri alamaz mıyım? 2400mhz'lik ramlere mi bakmalıyım?

Daha ucuza 2400 mhzde ram tavsiyelerinizi alabilirim. Ramden kısabilirim.

Ekran Kartı: MSI R7 370 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
    Ekran kartını çok araştırmadım açıkçası. Üst seviye pahalı bir şey aramadım fakat görünürdeki değerler cazip geldi. Ama daha ucuza fiyat/performans değerler veren başka bir ekran kartı tavsiyeniz varsa duymak isterim. Ekran kartından da kısabilirim.

Depolama: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    Ssd şu anlık düşünmüyorum.

Kasa ve PSU: Watt konusunda bilgim yok. Bu sisteme yeterli olacak güçte kasa ve psu arıyorum. Psu dahili olabilir. ( Her ikisi için toplamda max 600 TL bütçe)

Ayrıca şunu da merak ediyorum: Sistem toplama videolarını incelediğimde işlemcilere termal macun sürülüp üzerine soğutucu fan eklendiğini gördüm. Bu bütün işlemciler için zorunlu mudur? Zorunlu değil ise bu sistem için gerekli mi? Bilgisizliğimi maruz görün ama kasa soğutması nasıl olacak kısaca bilgi verirseniz memnun olurum.

Umarım sorunlarımı anlatabilmişimdir. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Securebay -- 21 Temmuz 2016; 21:34:06 >

• kasa kendimde kullanıyorum corsair spec-02 250tl inventusda kargo dahil, psu herangibi 650w 80 plus sertifikalı corsair ve evga ürünü alabilirsin ekran kartı tercihi iyi değil anakartta z170 msi yine 450tl civarında modelleri var ramlerdeki mhz değeri ise günlük kullanımda fark edilmeyecek kadar az özel bir işin olmadığı sürece fazla bu doğrultuda anakarttan kazanacağıın 300tl civarı parayı 480x e verebilirsin yada rakibi olan 1060'ı amazondan almak kaydıyla alabilirsin ssd düşünmüyorum demen üzücü, şahsen hddyi cıkartıp 250gb evo 850 gibi bir ssd alabilirsin yine 1tb depolama ihtiyacın varsa al ama ssd şuan can damarı rolünü üstlenen bir parça

vede son olarak

k serisi işlemci aldığından ötürü işlemci fanı çıkmıyor yani 150 100tl civarında birde 1151 uyumlu işlemci fanı alman gerekiyor cooler master ürünlerini tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 21 Temmuz 2016; 22:36:14 >
  • Toplam bütçenizi söylerseniz daha iyi birşey toplayabiliriz. Maalesef anakartın geleceğe bakması fiyatı ne kadar yüksekse olmuyor.
  • Anakarta bu kadar abanmana gerek yok, onun yerine ekran kartına yönelebilirsin zira yeni kartlar çıktı. Onun dışında SSD ye mutlaka yönelmelisin güzel bir sistem toplayayım derken mekanik disk frenine takılmak istemezsin.
  • Securebay kullanıcısına yanıt
    Sİstemi oyun için alıyorsan yanlış parçalara yatırım yapıyorsun. Anakartın abartılmasına hiç gerek yok.

Full hd için konuşursak R7 370 orta seviye bile değil biraz giriş üstü bir ürün o a kadar
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler. 450 tl civarı dediğiniz anakart modelleri upgrade için uygun olur mu? 700 küsürlükler ile arasında fark var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Securebay

Öncelikle cevap için teşekkürler. 450 tl civarı dediğiniz anakart modelleri upgrade için uygun olur mu? 700 küsürlükler ile arasında fark var mıdır?

tabikide sonuçta z170 chipset ve her iki kart 1151 uyumlu,http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7476 misal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1151 soketi intel 1152 yapsın sen istersen karta 3000tl bas desteklemez
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    Max 4200 tl bir bütçem var. Ama ne kadar uygun olursa o kadar işime gelir. Dediğim gibi sistemin temel taşları sağlam olsun ve gelecekte yeni çıkan üstün donanımları işlemcim ve anakartımı değiştirmeden kullanabilmek istiyorum. Anakart ne tavsiye edersiniz siz hocam buna istinaden?

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Çoğunlukla oyun amaçlı ve çizim programı Autocad için kullanılacak hocam.

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Gerçi o da doğru

• quote:

Max 4200 tl bir bütçem var. Ama ne kadar uygun olursa o kadar işime gelir. Dediğim gibi sistemin temel taşları sağlam olsun ve gelecekte yeni çıkan üstün donanımları işlemcim ve anakartımı değiştirmeden kullanabilmek istiyorum. Anakart ne tavsiye edersiniz siz hocam buna istinaden?

Anakart ve işlemci dışında zaten ssd ram ekran kartı kalıyor ssd teknolojisi yakin zamanda çağ atlamaz ( depolama sistemi pcde en az değişim gösteren bileşen ) ekran kartı ve ram soketleride değişmediği sürece rahatlıkla sistemi güncelleyebilirsiniz

• ssd dediğimiz şey usb belleklerin gelişmişi bi 20yıl kadar daha değişecekmiş gibi görünmüyor bana , sadece 1" yaparlar 2TB olur ucuz olur daha ilerisine gitmeye çalıştıklarında zaten pahalı birşey olacağından öyle kalır

belki usb bellekleri pc belleği olarak kullanabiliriz nasıl fikir ama
  • Biz geleceğe umutlu gözlerle bakabiliyor muyuz ki , sistemler baksın kardeş ?

Bütçeni 4,200₺ olarak belirtmişsin , bu bütçeye monitör de dahil mi ? Değil ise elindeki ekranın özelliği nedir ? KPSS sorusu gibi oldu k bakma ama cevaplarsan yardımcı olayım.
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    Aslında o bütçe içinde monitör olsa güzel olur ama monitör ile beraber toplam sistem için 4500 tlye çıkabilirim.

• güç kaynağı seasonic olmalı
    ekran kartı olarak rx 480 özel soğutmalı modelleri bekle ...al 5 sene rahatsın .d... r9 3 serisi alınmaz artık

hdd olarak WD al.....Wd varken seagate hata olur...seagate geçmişte sel felaktinden ötürü çok ciddi sorunlu seriler üretip sattı...hala denk gelebilir..:D

rx 480 alırsan 500 600 w sana yeter

msi biosları çok güzel detaylı janjanlı ama ömrümüzde biosta geçmiyor :D ayrıca teknik servise düşersen sürünürsün..asusta öyle....gigabyte gaming k3 alabilirsin...500 tl civarı fiyatı z170 chipset 6700k yı rahat oc edersin.

geleceğe dönük bi anakart diyorsunda ne olabilirki geleceğe dönük ? m2 sataexpress falan var şu an o da çoğu z170 anakartlarda zaten mevcut...

bu konuda tek ayırt edici özellik şu an usb 3.1 type C var...birde gigabyte gaming 7 anakartta bulunan thunderbolt teknolojisi...

monitör alırsan kesinlikle ıps panel al marka olarak aoc önerebilirim...yine asus monitörlerde sorun yaşayan çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 22 Temmuz 2016; 8:47:05 >

• lazer__ kullanıcısına yanıt
    Rx480 özel soğutmalı modelleri ne zaman çıkar bilgin var mı?
  • Söylediğim ram'e alternatif olarak bunu buldum; mhz olarak daha düşük ama CL'in daha önemli olduğunu duydum: CORSAIR 16GB (1X16GB) Vengeance Siyah DDR4 2400Mhz CL14 Single Ram Hem 64 gb destekli anakart seçeceğimden dolayı sadece tek slotu işgal edeceği için avantajlı gördüm sizce nasıl?
  • quote:

Overclock yapmayi bilmiyorsan senin icin 900 liralik anakartka 300 liralik anakartin farki yok.Senin istedigin takip kullanmak.Upgrade zaten edemezsin cunku o soketin en guclu islemcisini secmissin.Ram slotu 4 olan herhangi bir anakart isini gorur.Ekran karti upgrade inin anakartla pek ilgisi yok.6700kdan sogutucu cikmadigi icin sogutucu almaniz sart.Amazondan hyper 212 tavsiye ederim.Burdan alacaksaniz akasa venom, akasa venom vodoo, xigmatek gaia II alabilirsiniz.Turkiyede cm sogutucular fazla pahali muadillerine gore.

• hangi gelecek ? 1 yıl sonra yalan olacak bu parçalarda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.