Şimdi Ara

Gelgitler,parasızlık ve çıkış arayışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Kirazlı - Sağmalcılar metro arası giderken düşündüğüm,yazdığım uzun ve kişisel gel-gitlerimin kendi kendime açıklaması olan bu yazımı okuyacak arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim! Sadece benim kafamı yaşayan başkalarıda varmı merak ettim..

31 yaşındayım.Aylık 1.700 Liraya bir teknoloji şirketinde müşteri yöneticisiyim.Bugüne kadar hiç birikimim olmadı.Elime ne geçtiyse eve verdim.Şuan aylığımın 1000 lirasını yine anneme veriyorum.200-300 lirasıyla iddia oynuyorum.Övünülecek bir şey değil ama yapıyorum işte.155 Lira bilgisayarımın her ay taksidi var.Aylık akbili de düşünürsek elimde kalan para kuş değil,kuş boku kadar.Hepimizin olduğu gibi benim de ufak tefek borçlarım var.Bu,benim kişiliğimi kötü yönde etkiliyor.Borcu olan 30`unu geçmiş cebi boş bir adam nasıl özgüven sahibi olabilir ki ?

Başlamak istediğim çok şey var.Fotoğraf çekmek örneğin.Body ucuz,bin lira versen alırsın ama 18-55 standart lensin yanına bir kaç güzel şey eklemek istersen araba parasına çıkıyor.Dans etmek istiyorum mesela.Zira odun gibiyim.Düğünlerde halaya bile kaldıramadığınız tipler var ya,ha işte o benim.Taksimde orta halli bir dans kursuna yazılsan partner,bizim deyişimizle "Dam" istiyorlar.Evet evet yalnızım bu arada.O konuya hiç girmicem.Kahrolsun bağzı şeyler.Kuş bokumun kalan kısmını oraya ayırsam,her şey çok güzel olsa ve ortam da yapsam,akşam bir yerlere bir şeyler içmeye gidelim derse keyfi yerinde biri,ben elimi cebime atıcam.O an özgüven yine sıfır.Boş cebin yaşattığı dayanılmaz hazzı(kötü!) bazılarınız bilir,bazılarınız bilmez.Eskiden daha basitti olay."Öğrenciyim olm ben" der geçerdik. Şimdi?

Neyse,Sonuç itibariyle iyi bir bilgisayarım var ve kasmadan,fps düşmeden oyun oynayabiliyorum.Aylık 16gbps internet 61 lira 12 ay taahhüt ile.Buzdolabında su bedava.Sabah-akşam yemek dahil full pansiyon.

Ayda bir balığa çıkarım.Param olmadığı için geziciyim ben.Starbucks`ı lanetliyorum!İşte bazen bütün  bu büyük resim gözümün önüne geliyor.Kafamı oyalayacak bir şeyler buluyorum.Bilgisayar oyunlarım gibi.Arkadaşlık sitelerinden "Düşürdüğüm" çirkin kızlar gibi.Whatsup`dan konuşuyoruz.Görüşmüyorum.Görüştüklerimin anlattıkları çok sıkıcı geldi.İçine zeka katmıyorlar.Daha girişi yaptığında siz sonucu anlıyorsunuz.Gelişmesine gerek yok..Peki ben çok mu zekiyim? Sizce ? :)

Bazen kırklı,ellili yaşlarımı düşünüyorum.Sabah metroya giderken köşede sigara içen abiler var.Servis bekliyorlar.Dişler,bıyıkları sararmış.Hepsi fikirliğin milli kıyafeti olan kumaş pantolon-gömlek..Ulan bari servisiniz havalı olsun! 45+5`lik doksan model bir MAN alıp götürüyor onları.. Sabah sekiz akşam yedi çalışıyorlar muhtemelen.Şimdi Allah var dokuz-altı çalışıyorum ve haftasonlarım tatil.Arada altı ay Londra  patlattık ya,çalışacak bir kurumsal şirket buluyoruz.O köşede servis bekleyen abilere bakıp kalıyorum bazen.Onlaramı üzüleyim,kendimemi hala karar veremedim.Annen ölse şimdi ben napıcam diye üzülürsün derler.allah hepinizin annesine uzun ömürler versin.Ben babayı kaybettim,anneyi düşünemiyorum..Esas konu şu ki insanın bencilliğinin sınırı yok!

Üret diyor Ezel Akay.Dünyaya faydalı bi şey yap.Ah  be Ezel abi..Üretecek kafamı kaldı bizde? Şimdi bazı agresif polyannalar "İnsan isterse" diye başlayan cümleler kuracaklar,biliyorum.Ne diyeyim? Fck The Sysytem!

Aslında ben lider ruhluyum biliyor musunuz? İkizler burcuyum vesselam.Lisenin üç yılında da sınıf başkanıydım.Ne arkadaşlarımı dövdürdüm ne de tahtaya isim yazdım.Murat Çakır hariç hepsi sevdi beni.Sinsi pislik! Yerimde gözü vardı. O bile şuan en az mühendis olmuştur.Adamda hırs var! Bizde artık olmayan..

Hikayenin ana konusuna dönersek ben 31 yaşındayım ve kenarda hiç birikmiş param yok.Evlen diyenlere gülüyorum.Önümüzdeki on sene eve verdiğim bin lira harici yemeyip içmesem 84.000 lira birikimim olur.Şimdi bana birisi  özgüveni anlatsın lütfen? Cesur olmayı,korkmamayı.Trafikte yanımıza yanaşan siyah  BMW`li arkadaşlar var.Hani son günlerdeki "Zenginlerin çocukları" çılgınlığı gibi.Dünya s*kime minare g*tume mantığını bana birinin açıklamasına gerçekten çok ihtiyacım var..Zaten devlet bizi 65 yaşımızda emekli ediyor.Oo kanka yetmemiş gel bide ben çakayım der gibi.Siz ne durumdasınız bilmem ama ben o 84.000 lira ile torunuma bir iş yeri açmayı düşünüyorum.

Hepinize saygılar,sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkblue1907 -- 10 Ağustos 2015; 22:59:00 >

• Kahrolsun bağzı şeylerden sonra okumadım.Çok uzunmuş zaten iyi ki okumamışım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana da saygılar abi
  • Okudum hepsini. Bunu soylemek bana dusmez ama guzel yaziyorsun, bos insan olmadigin belli kurdugun cumlelerden. Yalniz insan 700 liraya nasil gecinir ki? 1000 lirasini anneme veriyorum derken kirasi vs. mi var? Yoksa 1000 lira cok fazla degil mi kendine bile 700 lira ayiriyorken?

Bizim sinifta bi abi vardi 45 yasinda, colugunu cocugunu birakmis anadoluda bir yerde, cocugu yasinda insanlarla 4 yil okudu baska bir sehirde. Sinifta kimse onun kadar yuksek puan da yapamadi kpssden. Buyuk ihtimal bu sene memur olucak gidicek. Ben sikildigimda hep o abiyi dusunur gaza getiririm kendimi daha cok gencim ben neden yapamayayim diye.

Hicbi sey icin gec degil kisaca, bu kadar bosverme be abi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BES- -- 10 Ağustos 2015; 23:15:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş ola abi bu saatten sonra ne yapacaksın eve para vermesen heralde olmaz sana muhtaç annen belli ki.Bir yerden bir kız bul evlen bir şekilde bence.Evet para yok para olmadan evlenmekte mümkün değil gibi ama en azından dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMDPhenom -- 10 Ağustos 2015; 23:18:59 >
  • önce şu iddayı bırak yazın gayet güzel pek boş biri gibi de değilsin.Ve internet üzerinden küfürde etme senin yaşındaki bir insan yazınca onu çocuk gibi görüyorum bir an.

Ve annene neden bin lira veriyosun?

• şimdi sana teselli verebilirdim,allah yardımcın olsun diye bilirdim ve bu mesajlarım tozlu forum sayfalarında erir giderdi. her ne kadar kızacagını bilsemde belki değmeyeceğini bilsemde yazıyorum genede,neden mi çünkü eylülde bende 1700 tl ile tekniker olma ihtimalim var hem de istanbulda evet asla yapamam dediğim,memurlukta hep 10 tercihte 1 kere bile yazmadım ama sadece geçen gün yazdım ve geldi.eylulde mulakat var.

napacaksın biliyor musun 6 mı çıkıyorsun 7 - 12 gidip part time iş bulacaksın ve oradan gelir elde edeceksin. madem hayatta bazı şeyler istiyoruz,korkuyoruz o zaman o istediklerimiz için,içimiz rahatlayıncaya kadar,gece kafamızı yastıga koydugumuzda gururla uyuyuncaya kadar devam edeceğiz. 2. bir iş bulacaksın,bakış açını değişitereceksin. ne kaybedersin? en fazla senin de dediğin gibi oyunları oynamazsın ama 1 yıl ek iş yapsan 15 - 20 arası temiz araba alırsın. yasım 24 ve bunları sana havadan yazmıyorum abicim,sana muhetemelen yapacaklarımı yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhfade -- 11 Ağustos 2015; 1:47:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emekli yaşı 65 devletimiz için gayet iyi bir yaş bence. Emekliler acı ama devlete yük Yunanistanın yarısı emekli oldukları için battılar(yani bir sebebi bu)

• parasızlık ve gelecek endişesi yüzünden bende aynı durumdayım. Hayattan zevk alamaz hale geldim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Int32.Parse

parasızlık ve gelecek endişesi yüzünden bende aynı durumdayım. Hayattan zevk alamaz hale geldim.

Hocam bende de aynı sorun var. Ben dede gelecek kaygısı var. Ben de para olmayınca zevk alamıyorum hiç bi şeyden. Ama şunu Söyleyeyim bu bir Artı mıdır eksi midir bilmiyorum fakat Büyük işler yapacak paramız var. Babam para vermiyor Varlık içinde yokluk çektiriyor.ben ne yapim soyle

• İkizler burcu olunca noluyor anlamadım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.