İnsanlar umutlanamıyor, sevinemiyor. Çabalasalar, yırtınsalar şartlar iyileşmeyecek, eşya almayı, başka şehre taşınmayı, nitelikli eğitim almayı, ekipman, araç gereç almayı geçtim, kendi şehrinde kalanlar kira, aidat, fatura bedellerini kara kara düşünüyor, gelecekle ilgili hayaller rafa kaldırılıyor. Çalışsan, işe girsen, kariyerin ilerlese yine, yeniden sorunlarla boğuşacaksın, türlü sorunla uğraşıyor olacaksın. Yapılan işe, yapılan araştırmaya, çalışana, akademisyene değer verilmiyor, ayak oyunlarıyla cebelleşiliyor. Söyleşmek, ağlaşmak, parmak sallamak, tepeden bakıp konuşmak kolay, insanların yaşadığı buhran, bunalım anlaşılsın. Çok büyük krizdeyiz, her konuda durum bu, tartışılmıyor bile. |
Gençler Çalışmıyor ve Okumuyor.. (2. sayfa)
-
-
yoo yırtınıp çabalayıp başarılı olup aylık geliri 100.000 tl yi aşmış 10 ca insan var çevremde yemin ederim, sadece okumuşluklada alakası yok altımdaki orta okul mezunu çiğ köfteci kiracımız bile 100.000 elmalı telefonlar, bir mağzaya 7.000 tl+ bırakmalar,1.5 milyonluk 0 arabalar.
yaşayan yaşıyor hayatını yaşamayanlar hayatta başarısız olan çabalamayan ağzına düşmensini bekleyen insanlar gerçekler bu.
ekonomi kötü onu kabul ediyorum ama herkesi kendiniz sanmayın ha bu bayramda bile ege ve akdenize kaçamayan çok az bildiğim var kendini kurtaran yaşıyor hayatını,yaşayamayanlar kurtaramayanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Haziran 2024; 15:12:55 > -
İnsanlar gergin, stresli, endişeli, pembe, pozitif tablo çiziyorsunuz, karşı çıkıp hayır diyorsunuz da ülke neden her şeye hasret, mutsuz? İnsanlarda mı aranmalı hep suç? Kötüye gidiyoruz, gerçek budur. Bir şeyler yapabilen yapıyor, gelecek planı da yapmıyor, günlük hayatına bakıyor. İnsanlarda açık bulmaya, onları eleştirmek, yapmıyor, boş, faydasız demek kolay, buhran var herkeste, umutlar sönük, bitik, farkında mısınız? Şans bulunmuyorsa, destek bulunmuyorsa evlilik, çocuk doğurma, eğitim aldırma, nitelikli okula sokma işleri de erteleniyor, görüyor musunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 9 Haziran 2024; 18:47:13 > -
ekonomi kötü hatta bayağa kötü ama herkesin sefil fakir olduğu bir tablo görsem yazarım.
şu an işçi,emekli kesimi eziliyor daha çok.
yoksa başarılı olan insanın yada şansı işi dönen insanın hayatları standartları halen gayet iyi gözümle görüyorum yani ülke battı diye zırlarlar, marmariste villa kiralarlar ama o derece absürt bir hayatları var bir kısmının yokluktan fakirlikten haberleri bile yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Haziran 2024; 15:30:31 > -
Gencler calismiyor is begenmiyor diyenleri su 2 konuma bekliyorum.
Hayatımdan memnun değilim | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
Böyle bir yerde çalışırmısınız? | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
Bu iki konuyu detayli bir sekilde okudukdan sonra neden genclerin calismadigini anlarsiniz umarim.
-
Dua et haftada 1 gun iznin varmis. Sanki cok zor seyler atlatmis gibi konusuyor ya birde :D Burda senin anlattiklarinin 1000 kat daha zor sartlar altinda calisan gencler var.
Gunun sonunda hepiniz excel tablosundaki 1 hucreden ibaretsiniz. Bu modern kole sisteminde patron 40 kazaniyorsa isciye 1 veriyor ve sizleride aile ortami vs diyerek ayakta uyutuyor. Gunun sonunda herkes birbirine sahte gulusler atiyor. Insanlarin yuzunde buyuk bir maske var fakat kimse bunun farkinda degil.
Ucuz isgucunde cin ile yarisiyorduk artik cini hindistanida gectik malesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hernos2 -- 9 Haziran 2024; 15:41:31 > -
forumdaki bazı mallara göre asgari ücret çok yüksekmiş 500 dolar asgari ücret olamazmış ülke kaldırmazmış
bu arkadaşlara göre günlük 8-10 dolara her işi yaptırabilirmişiz falan filan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
abd ab ye kaç sizleri 3-4 gün yatarak çalıştırcaklar durduğunuz kabahat
o dediğin gençler benden daha dandik okumuştur vasıfsızdır ben myo mezunuyum+aöf, lise stajımıda vatan bilgisayarda yaptım ne yapıcam yermi süpürcem amalelikmi yapıcam teknik servis elamanıydım hatta müşteri gelmediği zaman satış da bile durduğum zamanlar oldu 10 saat ayakta dikilerek hehe çok kolaydı.
hayat böyle canım ne kadar o kadar köfte millet lisede kafasından ateş alev çıkarırken dışarı bile çıkmazken iyi okul bölüm kazanmak hayatını kurtarmak için yapsaymışlar tutan zincirleyenmi vardı bunları.
amale gibi okursan amele gibi yaşarsın dünyanın kanunu bu babanızın partiside gelse değişmiycek bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Haziran 2024; 16:1:9 > -
Bu anonim ve misafir kullanıcı saçmalığının acil kalkması lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alıntı
metni:myo mezunuyum+aöf Bu ikisini okumayan mi kaldi artik ? :DDDDDDDD Sokakta birak myo mezununu elini sallasan muhendise carpiyor. Yani oyle myo + aof okudum demekle olmuyor. Herkes okudu bunlari ve senin o anlattigin isleri herkes yapti fakat kimse karsiliginda aldigi ucretden ve calisma sartlarindan memnun degil.
Alıntı
metni:ne yapıcam yermi süpürcem amalelikmi yapıcam Evet senin bu burun kivirarak yapmadigin isleri suan muhendisler yapiyor durum bu yuzden vahim iste :D
ve son olarak herkes ayakta 8-10 saat calisiyor merak etme hemde molasiz cay molasi olmadan ayakta 8-10 saat calistiran yerler bile var. Yani senin ki gibi 3 saat ayaktayim sonra 30 dk yemek molasi vs yok . Araliksiz 5-6 saat ayakta duruyor insanlar belki daha uzun olan yerlerde vardir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hernos2 -- 9 Haziran 2024; 16:10:0 >
-
2000 lerin başında çok yoktu.
şu an herkes okuyor şu an zaten,nitelikli ve mesleğinde kendini ıspatlayanlar giriyor güzel işlere .
ha o zamanki iş görüşmemde şefi de monte pc yi önüme koydu kronometre koydu kaç dk da toplayacağıma baktı kara kaşıma kara gözüme kuru diplomama almadı yani okey hadi güle güle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Haziran 2024; 16:16:45 > -
Gençler haklı bu ülkeden bir cacık olmaz.Akp yok etti ülkeyi.
-
Haaa sen desene ozaman soyle 2000 lerde girdim ben bu ise diye.
Sen ulkenin en balli kaymakli oldugu doneme denk gelmissin zaten.
2000 li yillarda nasil universite sinavlarinda rekabet az oldugu icin (nufusdan ve diger etkenlerden dolayi) ise girmekte universite okuyup sonrasinda bunun kaymagini yemekte daha kolaydi.
2015-2024 arasi genclerin girdigi rekabet ile 2000-2010 arasini kiyaslama bana . Hadi simdi sana gule gule
-
Herkes suçu sisteme carta curta atarak işin kolayına kaçıp konfor alanında takılıyor. Sistem buysa ya da bu dönemin sistemi ucuza çalışmayı gerektiriyorsa çalışacaksın. Düzelmesi için elindeki tek koz seçimler. Onu kullanacaksın.
Sistem tırişka ve ucuza çalışmak istemiyorum diyerek evde yatıyorsan kimseyi suçlamaya hakkın yok. İnsanlara bunu normalmiş gib lanse ettiler. Üzücü.
-
alaka bile yok halk çok daha zenginleşti hemde kat kat herkes evladını okutmak ve beyaz yaka memur yapmak istiyor benim gibi işçi amele köylü olmasın kafasıyla,ama oyle bir dünya icad olmadı.
50-70 yaşında deden ninen anan baban oxford harvard mezunudur kesin aşırı zenginlikten o ülke bu ülke benim diyip refahın dibine vumuşlardır aynen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Haziran 2024; 16:42:58 > -
Alıntı
metni:alaka bile yok halk çok daha zenginleşti Burdan sonrasini okumaya gerek duymadim. Kadrolu aktroll oldugun belli oldu.
-
Kerocan'ın çevresi falan yok. Bütün gün forumda dolanıp duruyor. Gece 3'de yatıp sabah 10'da trol mesaisine başlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 9 Haziran 2024; 18:24:17 > -
İki yıllık niğde veya çorum myo mezunu diye biliyorum. Freelance işsiz!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 9 Haziran 2024; 18:26:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X