Şimdi Ara

Gençler İçin Avrupa Fırsatları !(AGH,EVS ve Avrupa Birligi Projeleri) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
488
Favori
42.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lütfen Üstteki sorularıma cevap verin beni aydınlatın lütfen.

Daha sonra şu ilginç bilgileri gireceğim.

Link bu :http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=56000394829

Proje norveçte Hardbakke eyaletinde

eyaletin nüfusu 850 gönüllülüğü yapacağınız bölgenin nüfusu 350

Şehirde bulunanlar

- Belediye idaresi
    - Birincil / ortaokul (6-16 yaş)
    - Bir kindergarden
    - Bir spor spor salonu ve yüzme havuzu bulunmaktadır okula bağlı
    - Bakkal, hırdavatçı, postane, küçük bir polis karakolu ve kamu hizmetleri için ofisleri ile küçük bir alışveriş merkezi. Ikinci el eşya dükkanı ve kafe nerede de budur.
    - Iki küçük otel ve yerel bir restoran / pub (Sümer sırasında çoğunlukla açık)
    - Bir kilise
    - Bir liman
    Gönüllü dil kurslarına katılan ve farklı kurum ve ortamlarda çalışarak Norveççe öğreneceksiniz. Bu aynı zamanda farklı kültür ve etnik kökenden gelen insanlarla tanışma fırsatı gönüllü sağlayacaktır...

Norveç benim hep istediğim biryerdi fakat bu tür şehirlerde şehir de değil köy diyelim ne yapılabilir ki. Norveçi gerçek anlamda nasıl yaşayabiliriz.Gerçek tadına nasıl doyabiliriz ki .Kışları kim bilir kaç ay kar içinde kalacağız.

Ben kararımı tam anlamıyla verdim.Projelere kendim bulup başvurmak yerine gönderen kuruluşara cv mi ve motivasyon mektubumu verip onların iletişim kurmasını isteyeceğim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

quote:

Orijinalden alıntı: jessica albay

eylülün yarısına kadar sürecek 3 aylık bi programa gidebilme imkanim var midir?

var ama bu sene için büyük ihtimal yok. geç kaldınız arkadaşlar bugün bir otobüse atlayıp avrupa yakasından anadolu yakasına gitmeye benzemiyor bu.aa tamam proje buldum,ülke güzel,proje güzel,imkanlar güzel e hadi o zaman ben geliyorum demekle olmuyor.

Hocam ben üniversiteye gitmeyip gelecek sene tam bu zamana kadar bir çok avrupa ülkelerinde gönüllü olabilir miyim ? Türkiye ' ye hiç uğramadan Ordan oraya ordan oraya atlayabilir miyim ? Ve buna bu aylarda başlayabilir miyim ?http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm Siteye baktığıma göre proje çok fazla 1 hafta dahi açıkta kalmam diye düşünüyorum taa ki planlı bir şekilde çalışır , başvurularımı yaparsam.

Edit : En fazla 2 sefer gönüllü olabiliyormuşuz.Buda demek oluyor ki 2 projeye katılabiliyormuşuz.Fakat burdaki videoda ki bayan arkadaş 5 ayda 6 ülke gezdim demişti o nasıl oluyor anlayabilmiş değilim..http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XDM1gk2eE6s

Not: her biri 10-12 ay olmak üzere 2 projeye katılırsam istediğimi bu şekilde de yerine getirmiş olurum.

Aldığın oturma izni veya vizeyle tüm ab ülkelerine gidebiliyorsun.Schengen vizesi deniyor,o şekilde izin günlerinde veya biraz daha uzun vize alırsan konsolosluktan gezersin kalan günlerinde.

Hocam senin dediğin şekilde olursa kendi maddi imkanlarımızla yapmak zorunda değil miyiz bunu ? yine ekşi de şöyle yazıyor " kisa donem ya da uzun donem seklinde yapilabilir.sadece 12 aylik yani bir hakkiniz vardir, fakat 1 yada 2 ay kisa donem evs yapip 10 ay baska bir ulkede baska bir evs yapabilirsiniz. " Ama böyle olursa senin yaptığına karşı oluyor bu durum. sen Ermenistan Sırbistan Ve şimdide Finlandiyaya gidiyorum 12 aylığına diyordun.Senin durumda kafamda soru işareti olarak kaldı ?

Ben anlamadım bu işi farklı yerlerde farklı şeyler yazıyor.Benim istediğim 12 ay norveç te kalmak mesela . Ama norveç te de kar bi yağdı mı 1 metreyi bulduğuda oluyormuş.Ve uzun süre ülke karlı bir şekilde kalıyormuş bu durum beni üzüyor.Burdada sormak istediğim bir şey var .Ben şimdi daha önce hiç katılmadım bu avrupa gönüllüğü hizmetine.
    Ben direkt uzun süreli olana yani 12 aylık olan hizmete başvursam kabul edilir miyim acaba ? Adamlar bende kısa da olsa daha önceden bir hizmet yapmamı isterlerdi diye düşünüyorum

Ve şuan 17 yaşındayım haziran 15 te 18 ime basıyorum diyorum ki şuandan başvursam Ağustos ' ta başlayacak olana bir sorun oluşur mu ?

Son sorumda iyice araştırdım ve biz o malum siteden başvurulara bulunuyoruz . Konuda 30 yere başvurdum diyen oldu 50 yere başvuranda oldu.Burda biz orada ev sahipliği yapacak kuruluşa mail atıyoruz birde bizi kefil olmasını istediğimiz kuruluşla iletişime geçeceğiz .Bu projelerin katılım zamanı ne zamansa o zaman biz gideceğiz fakat burada kafama takılan soru şu.ua.gov.tr de ulusal ajansta alttaki linkte şöyle yazıyor " Son Başvuru tarihleri? Gençlik Programında sürekli olarak her yıl 3 başvuru dönemi bulunmaktadır. Son başvuru tarihleri 1 Şubat, 1 Mayıs,ve 1 Ekim’dir." Bu bahsettikleri tarihler nedir ? Bizim gönüllülük başvurularıyla alakası bulunuyor mu ?

http://www.ua.gov.tr/programlar/gen%C3%A7lik-program%C4%B1

Benim ilk evs'im olucak diğerleri eğitim kursu (ermenistan) ve kısa süreli gençlik değişimi ( 10 günlük sırbistan)
    idi.Uzun dönem bir defa yapılıyor ve gideceğin ülkeden oturma izni alıyorsun,vatandaşlık değil.

Kısa dönemlerede geçen yaz EVS TOG Vakfı facebook sayfasından katıldım ilk mesajımda var ancak dediğim gibi kısa dönemdi ikiside ve sadece cebimden uçak biletlerinin yüzde 30'u çıktı bu süre zarfından geri kalan tüm masraflar ( otel,yeme içme vs) organizasyondan.

Diğer soru içinde :
    Deneyim isteyende oluyor bunu şart koşmayanda bu seçici kuruluşa kalmış tek bir profil yok kesin seçilirsin diyebileceğim ancak benim projemde beni deneyimim yüzünden seçtiklerini düşünüyorum çünkü ilk gönüllüleri ben ve italya'dan seçilen oda arkadaşım olucak.

• quote:

Lütfen Üstteki sorularıma cevap verin beni aydınlatın lütfen.

Daha sonra şu ilginç bilgileri gireceğim.

Link bu :http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=56000394829

Proje norveçte Hardbakke eyaletinde

eyaletin nüfusu 850 gönüllülüğü yapacağınız bölgenin nüfusu 350

Şehirde bulunanlar

- Belediye idaresi
    - Birincil / ortaokul (6-16 yaş)
    - Bir kindergarden
    - Bir spor spor salonu ve yüzme havuzu bulunmaktadır okula bağlı
    - Bakkal, hırdavatçı, postane, küçük bir polis karakolu ve kamu hizmetleri için ofisleri ile küçük bir alışveriş merkezi. Ikinci el eşya dükkanı ve kafe nerede de budur.
    - Iki küçük otel ve yerel bir restoran / pub (Sümer sırasında çoğunlukla açık)
    - Bir kilise
    - Bir liman
    Gönüllü dil kurslarına katılan ve farklı kurum ve ortamlarda çalışarak Norveççe öğreneceksiniz. Bu aynı zamanda farklı kültür ve etnik kökenden gelen insanlarla tanışma fırsatı gönüllü sağlayacaktır...

Norveç benim hep istediğim biryerdi fakat bu tür şehirlerde şehir de değil köy diyelim ne yapılabilir ki. Norveçi gerçek anlamda nasıl yaşayabiliriz.Gerçek tadına nasıl doyabiliriz ki .Kışları kim bilir kaç ay kar içinde kalacağız.

Ben kararımı tam anlamıyla verdim.Projelere kendim bulup başvurmak yerine gönderen kuruluşara cv mi ve motivasyon mektubumu verip onların iletişim kurmasını isteyeceğim

Aynı özelliklere sahip bir yer ancak Polonya'da benim bir tanıdığım gitti ve bir hafta'da geri döndü.Güneş görmemiş ve cadde'de insan bile yokmuş psikolojisi çok bozulmuştu arkadaşımın.Kasvet,soğuk hava insanlar daha soğuk kimseyle konuşmamış halktan bir haftada.İyice bir düşün Norveç diye kanma derim.

• İngilizce ana şart mı? Çok iyi ingilizce temeli olmayan biri katılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ithilien Rangers

İngilizce ana şart mı? Çok iyi ingilizce temeli olmayan biri katılabilir mi?

Orta düzey ingilizcede Kabul edilir.

Örnek : Ben
  • kardesim seneye yazin bahsettigin projelere katilmayi dusunuyorum
    yurtdisina cikacak imkanim yok
    erasmus var okulda sinavini zor yaptilar bu sene
    work and travel para istiyor

yurtdisini gormek istiyorum
    turizm bolumu okuyorum biraz deneyim kazanmak istiyorum

seneye yazin gidebilecegim projeler suan belli mi acaba ?
    seneye sana pm atmak istesem bu konu hakkinda ne zaman atayim ?
    basvurular en gec ne zamana suruyor ?
    pasaportum yok
    pasaport cikaricam ama cesit cesit pasaport var Hangisinden Ne kadar surelik Nereden Fiyati Kac gunde cikar gibi sorularim olucak sana

cevaplarin icin simdiden cok cok tesekkur ederim

tabi boyle bir konu actigin icin ayrica tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcancan

quote:

Orijinalden alıntı: IntelliSense

Cv ve motivasyon metni istiyolar. Motivasyon metni hazırlamayı bilmiyorum. Hazırlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba ?

Ulusal ajansin resmi sitesinde mevcut. Mobil oldugum icin link atamadim ama bulamazsan aksam pm ile mail adresini atarsan ornek bi tane atabilirim

teşekkürler hallettim
  • Öncelikle tüm sayfaları okudum ve sizlere çok teşekkür ediyorum... Ancak aklıma takılan bir kaç soru var.
    Benim lise bu sene bitiyor ve Mayısta yaşım 18 oluyor. Eğer üniversite kazanamazsam ben zaten boşum demektir ve 1 yıl boyunca kafamı sadece bu işe yorarsam gidebilir miyim? Benim projeye katılmamdaki asıl amaç İngilizce'yi vb. dilleri iyi bir şekilde öğrenip kendimi geliştirmek.
    2) Benim şu an pasaportum yok bu projelerin her hangi birinden kabul alırsam gidiş zamanına kadar pasaport çıkarıp gidebiliriyim?
    3) Benim İngilizcem ilkokul 4 'ten 12. sınıfa kadar okulda görmüş olduğum İngilizce bana ne kadar yardımcı olur, benim için yeterlimi?
    4) Ben Karabük'te yaşıyorum bana yol gösterebilecek yüzyüze görüşebileceğim kurum yada şahıslar varmı bu konuyla ilgili bilginiz varmı?

Şimdilik sorularım bu kadar yardımcı olursanız çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: justlook78

Öncelikle tüm sayfaları okudum ve sizlere çok teşekkür ediyorum... Ancak aklıma takılan bir kaç soru var.
    Benim lise bu sene bitiyor ve Mayısta yaşım 18 oluyor. Eğer üniversite kazanamazsam ben zaten boşum demektir ve 1 yıl boyunca kafamı sadece bu işe yorarsam gidebilir miyim? Benim projeye katılmamdaki asıl amaç İngilizce'yi vb. dilleri iyi bir şekilde öğrenip kendimi geliştirmek.
    2) Benim şu an pasaportum yok bu projelerin her hangi birinden kabul alırsam gidiş zamanına kadar pasaport çıkarıp gidebiliriyim?
    3) Benim İngilizcem ilkokul 4 'ten 12. sınıfa kadar okulda görmüş olduğum İngilizce bana ne kadar yardımcı olur, benim için yeterlimi?
    4) Ben Karabük'te yaşıyorum bana yol gösterebilecek yüzyüze görüşebileceğim kurum yada şahıslar varmı bu konuyla ilgili bilginiz varmı?

Şimdilik sorularım bu kadar yardımcı olursanız çok sevinirim.

-Pasaport 1 haftada çıkıp kargo ile kapına kadar geliyor artık.

-Önemli olan sana öğretilen değil senin ne kadar konuşup derdini anlatabildiğin tamamıyla senle alakalı bir durum.

-Karabükte eurodesk temas noktası ( bilgi merkezi ) yok galiba şu linkten bakabilirsin :http://eurodesk.ua.gov.tr/upload/mce/eurodesk_turkiye_temas_noktalari.pdf

• dostum öncelikle konu için çok teşekkürler ben bugune kadar nasıl görmemişim hayret. henüz hepsini okuyamadım ama bir sorum var umarım daha önce sorulmamıştır.
    şimdi sending org. kısmında TOG yaz diyorsun ama TOG'un bundan haberi var mı sonra bize demesinler adamlarla hiç iletişime geçmemişsiniz ama sending org. diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty26

dostum öncelikle konu için çok teşekkürler ben bugune kadar nasıl görmemişim hayret. henüz hepsini okuyamadım ama bir sorum var umarım daha önce sorulmamıştır.
    şimdi sending org. kısmında TOG yaz diyorsun ama TOG'un bundan haberi var mı sonra bize demesinler adamlarla hiç iletişime geçmemişsiniz ama sending org. diye.

Zaten seçildikten sonra Tog devreye giriyor hocam ve yaptığı süreci kontrol etmek ayrıca onlarda fon alıyor gönderici kuruluş olarak belli bir süreden sonra.

Detaylara şuradan ulaşabilirsiniz :http://tog.org.tr/avrupa-gonullu-hizmeti_197

Not : Ayrıca gönderici kuruluşumuzu seçmek bizim elimizde istersek başka kuruluşta seçebiliriz ancak onlar yok ben seni göndermiyorum diyemez zaten seçildikten sonra sivil toplum örgütü sonuçta bizim için -toplum için çalışıyorlar

• Bulunsun
  • Arkadaşlar bir sorum var, biz 3-4 arkadaş başvurmaya karar verdik ama sadece yaz dönemi 3 ay boyunca gidebilicez, kısa dönemlik 1-2-3 aylık çalışmalarda ulaşım-konaklama ve yiyeceğini karşılıyorlar mı ?
  • quote:

evet karşılanan projeler bulabilirsiniz ancak 3-4 kişiyi host edecek bir organizasyon bulmanız pek kolay değil.büyük bir organizasyon bulmanız gerekli aynı dönemde host edilmeniz için ve şanslı olmanız lazım

Ve de şunu ekleyelim ki bugün başvurdunuz kabul edildiniz diyelim en az 3-4 ay sonra gidebiliyoruz öyle değil mi hocam ? temmuz 15 te gidebiliriz en erken.,

Hocam birde bana okuldaki hocam söylemişti yine bu Avrupa ülkelerinde bir ailenin yanında yaz aylarını geçirebiliyorsun tatil yapabiliyorsun dedi.Bu proje nedir ? Bunun hakkında bilginiz var mı ?

• Şimdi ben yavaş yavaş projeleri aramaya koyulacağım da cv mi az önce google dan europass cv diye aratıp onu doldurdum acaba oldu mu olmadı mı bilmiyorum .Bu konuda tecrübeli olanlar şu benim cvme göz atar mısınız ? Yarına kadar motivasyon mektubumu hazırlamaya çalışacağım.Daha sonra şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum. Uygun projelere mail atıp maile

Hey

i am interested in your project.My name is .... and sex male . I am from Turkey . I am .. years old .What should I do to join the project ? İef Number is : (proje kodunu yazın)

I am waiting your's answer

Kind regards

İsim Soyisim

yazıp dosya ekleden de cv mi ve motivasyon mektubumu göndermeyi hedefliyorum.her projeye aynı cv aynı motivasyon mektubunu göndereceğim bu önerilmemekte biliyorum motivasyon mektubunuza projelere göre küçük değişiklikler katın denmekte .Bunuda yapacağım ancak çok beğendiğim ve tam bana uyan bir proje olursa ki .Örneğin ben İngilizce konuşulan bir ülke istiyorum ama İngiltere de istemiyorum çünkü İngiltere schengen vizesine onay vermiyormuş bu da benim Avrupa'yı gezmemi engelleyecek bu durumda ikinci alternatif olarak Hollanda düşünüyorum şayet ki Hollanda olup tamda bana uygun bir proje olursa ki o projeye dahil edilmek için elimden geleni yaparım.ben İnsanlarla iletişimde iyiyimdir ve her an yeni birileri ile tanışmayı daima çok fazla bireylerin bulunduğu yerleri severim.Mesela benim en sevdiğim meslek seyyar simitçilik yada hani şu adamlar oturur yanlarına da 100 - 200 neyse gırgır alır onları herkese tanıtır satmaya çalışır ya da bu bardakta mısır satıcıları çarşının ortasına kuracaksın tezgahını herkesle selamlaşacak boş kalmayacaksın abi.Bu masa başı işlere çok uyuz olurum ben.Hele de şu bilgisayarla ilgili olanlara.Sabah akşam bilgisayar başındasın bence çok sıkıcı.Hani şu yaşlılara bakma rehabilitasyon merkezinde çalışma işi yok mu bana tam uygun onlarla acayip fazla ilgilenirim zaten yapacak başka işinde yok sen oraya aitsin.Her birine hayat hikayesini anlattırrım mesela.

Şimdi sizlerden istediklerim :

Norveçide çok istiyorum ama orada norveçce konuşulduğundan ingilizce öğrenemem gibi geliyor.Oranın dili ne isede dil kursuna gideceksek ana dilden gidiyormuşuz.Bu yüzden Norveçi elemek zorunda kaldım.

Bu benim hazırladığım cv me bakıp değerlendirecek olanlar lütfen pm atabilir mi ? ( Yarında motivasyonu mektubu göndereceğim ha )

İngilizce konuşulan ülkeler İngiltere İrlanda Galler denmi ibaret. İrlandalılar türklere çok önyargılı diye hayatta gitmem .Galler desen pek popüler , bilindik olmadığından İstanbula gibi bir şehri olmadığından gitmem.İngiltere de schengen vizesi vermiyormuş.

• quote:

Arkadaşlar Beni Finlandiya'ya kabul eden yer daha 4 kişi arıyor.Aynı şehirde olamayacağız ancak görüşürüz gelen arkadaşla

2 Projede Ağustos Ayında Başlıyor ve uzun dönem ( 10-12 ay )

Detaylarına şurdan ulaşalım :http://maailmanvaihto.fi/en/volunteering-finland/active-evs-projects

Aşağıda Application Form var onu indiriyoruz ve güzelce dolduruyoruz.Hangi projeyi istediğimizide belirtelim ilk soruda.

Sending Organization kısmına : TOPLUM GÖNÜLLÜLERI VAKFI - (TOG) Community Volunteers Foundation Yazalımki benim gibi kabul almanız kolaylaşssın

Ondan sonra birde cv ve hayatımızı anlatan fotoğraflı word belgesi hazırlayalım ( okulda resim,evde,araba kullanırken,denizde,arkadaşlarla,kardeşle,aileyle,iş yerinde,stajda vs )

evs@maailmanvaihto.fi adresine gönderelim ve sonuçlar açıklanınca ver elini Finlandiya

şimdi hocam öğretmen ol dedin de orada öğretmen olcaksında küçük çocuklarla ilgilenmeyecek misin ? Norveç araştırmalarımda okumuştum iskandinavya ülkelerinde gençler 13 yaşında ergenliğe bastıkları andan tüm her şeyi yapıyorlarmış .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

@teyzen nevfik; doğayla iç içe büyüyen birisiyim, yazın yerleşim yerinden uzakta kalıyoruz.benim için tatil yeri gibi biyer orası ama gitmişken gezmemekte olmaz, artık gelecek cevaplara göre
    genelde google mapsdan bakıyorum proje yerleri nerede, ulaşım durumlarına, varsa sitelerine bakıp mail atıyorum ki sonradan süprizle karşılşmıyalım

edit: cevap geldi onlarda doluymuş

o zaman sağlık olsun demekten başka bir şey gelmez elden.arkadaşlar yaz dönemi için olanlara geç kaldınız sayılır,eylülden itibaren olanlara bakarsanız şansınız artar...(kısa dönemler için konuşuyorum)

Hocam bir an için hüzünlendim vallaha.Nasıl geç kaldık ? Benim temmuzda gidip en az 10-12 ay durmam lazım İngilizce öğrenip Çine gidip ticaret işine girecem daha . Dayanamıyorum vallahi çok sabırsızlanıyorum.Aklımda çok parlak bir fikir var.Parayı kıracağıma inancım tam.

• quote:

Arkadaşlar Hollanda'da Gönüllü arıyor.

Proje 11 aylık ve turist bilgilendirme merkezinde çalışacak giden arkadar.

Rahat bir şekilde ingilizce iletişim kurabilen, iletişim, organizasyon konularından biri yada ikisinde de tecrübesi olan. Şehir ve ülke için değil proje için AGH arayan arkadaşlarımız 27 Mart tarihine kadar proje için hazırlanmış CV ve Motivasyon mektuplarını evs@tog.gen.tr adresine gönderebilirler.

Ön elemeyi biz yapacağız bu nedenle proje için hazırlanmamış klasik CV yada motivasyon mektubu gönderen arkadaşlarımızın başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Proje süresi ve içeriği hakkında bilgiler aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Proje Detayları :
    https://www.dropbox.com/s/l9axjucj7bbyml3/Rotterdam.docx

Bu aslında tam benim istediğim gibiymiş.Fakat tarihi çoktan geçmiş.En iyisi gönderici kuruluşu tog seçelim adamlar her yere hakim.

• quote:

Orijinalden alıntı: belgiryon

arkadaşlar biraz bekleyin 10 undan sonra benden haber bekleyin 1-2 kişiyi bi yerlere gönderebilirim bir kaç yerle tanıştım haber bekliyorum sizleride unutmam takip edin burayı

belgiryon : Almanya - Seçildi / Gidiyor

Hocam seçilmiş gidiyormuşsunuz geçmiş mesajlarda bir yazdığınızı gördüm. Alıntılamadan edemedim

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.