Şimdi Ara

Gençler İçin Avrupa Fırsatları !(AGH,EVS ve Avrupa Birligi Projeleri) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
488
Favori
42.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tcancan

quote:

Orijinalden alıntı: C.M46

Arkadaslar, mesela orda oldugimuz surec icersinde,burda bir sorun cikarsa birkac gun icin izin alip gelebilirmiyiz ?

Normal olarak izin hakkin var fakat turkiyeye gelmene izin verirlermi bilmiyorum zaten geldigin surecteki ucak biletlerini vs karsilamiyacaklari icin tuzluda gelebilir. Ama bunu basvurdugun yer ile en basta gorusebilirsin eger oyle bi durum varsa

toplamda bir kere gelmek gibi bir durum olurda,cevap icin tesekurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır inceliyorum.Bu konununda birçok sayfasını okudum fakat. Dediğiniz gibi mesela ülke yazdım kısa dönem yazdım rastgele birini seçtim
    Link:http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=60000317240

Direk mail atıp katılmak istiyorum diyebilirmiyim dediğiniz gibi
    Buradaki şeyleri anlıyacak kadar ingilizcem yok ama normalde derdimi anlatabilecek kadar anlıyabiliyorum

Not:Etkinlik Türklere yönelik galiba. link salladım o da Türklere denk geldi
  • Yaz Tatilinde Kısa dönem Uluslarası projelere katılmak isteyen arkadaşlar Projeleri kaçırmayın,Özellikle yeşil pasaportu ve ingilizcesi olanlar :))

Aşağıda Makedonya, Finlandiya ve Macaristan’dan proje duyuruları göreceksiniz. Lütfen aranan özellikleri ve tarihleri özenle okuyunuz. Başvuru yapmak istediğiniz projelerin numaralarını belirterek bize gönderiniz. Sadece CV ve motivasyon mektubu gönderip açıklama yapmayan arkadaşlarımızın başvuruları kabul edilmeyecektir. başvuruları evs@tog.gen.tr adresine gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz dosya boyutu çok büyük olursa emaili alamayabiliriz. Bu nedenle boyutuna özen gösteriniz.

Macaristan;
    2 Eylül 31 Ekim tarihleri arasında doga temalı bir proje. Çiftlik işleri yapmak isteyen doğada bulunmakta bir sorun yaşamayan arkadaşlar için çok iyi bir proje. Son başvuru tarihi 13 Nisan Detaylar için tıklayınız;https://www.dropbox.com/s/mv2h9nv1ina89oq/Introduction%20of%20the%20short%20term%20project%202011-HU-54%20BordanyHungary.pdf

Finlandiya;
    31 Mayıs 15 Haziran tarihleri arasında sahip olduğunuz bir yeteneği kullanarak boyama, yenileme, sanat, kültürlerarası öğrenme konularında çalışmalar yapmak isteyenler bu projeye başvurabilir. Proje Helsinki yakınlardında bir köyde gerçekleşecek ve Macaristan, Bulgaristan, Portekiz ve Türkiye’den gönüllüler katılacak. Son başvuru tarihi 20 Nisan, Detaylar için tıklayınızhttps://www.dropbox.com/s/nwalvzwuu33mhuf/SuperSuinula!%202013%20info.pdf

Makedonya
    1 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında Kumanovo şehrinde gerçekleştirilecek şehir festivalinde gönüllülük yapmak isteyen arkadaşlarımız katılabilir. Özellikle sanat ve müzik alanında ilgili arkadaşlar için kaçırılmaz bir fırsat bu proje. Son Başvuru tarihi; 14 Nisan Detaylar için tıklayınız;https://www.dropbox.com/s/p2deto8t5dvba4s/Call%20for%20Participants%20-%20Short%20Term%20EVS%20Streets%20up%20for%20Diversity.pdf

• motivasyon mektubu ile ilgili bi yerde takıldım.(projeden genel olarak ne anladınız? projede neler yapacaksınız, kimlerle beraber olucaksınız) yardım edebilecek varsa projenin linkinde atabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcancan

motivasyon mektubu ile ilgili bi yerde takıldım.(projeden genel olarak ne anladınız? projede neler yapacaksınız, kimlerle beraber olucaksınız) yardım edebilecek varsa projenin linkinde atabilirim.

Mail adresini yazarsan örnek olarak atabilirim.
  • ya arkadaşlar bugünlerde sonuçlar açıklandı olumlu mesaj alan varmı 2 tane red geldi bana ya
  • pm attım, teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: belgiryon

ya arkadaşlar bugünlerde sonuçlar açıklandı olumlu mesaj alan varmı 2 tane red geldi bana ya

alayı red

lanet olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

büyük ihtimal geç kaldığınızdan red cevabı almışsınızdır,geçmiş olsun moral bozmak yok...

aynen oylee ya son ıkı yer kaldı onlardanda red olursaa lys asılcamm

• Name, address, telephone and email of your sending organization if you have one: arkadaşlar bunu sormuş ama organizasyonunu şimdimi bulmam lazım yoksa sonramı ? birde bu formla beraber cv ile motivasyon mektubumu yollamam lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.M46 -- 9 Nisan 2013; 23:40:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.M46

Name, address, telephone and email of your sending organization if you have one: arkadaşlar bunu sormuş ama organizasyonunu şimdimi bulmam lazım yoksa sonramı ? birde bu formla beraber cv ile motivasyon mektubumu yollamam lazım ?

Acil yardiminiz lazim arkadaslar.

• quote:

yes

Teşekürler
  • Değerli arkadaşlar bu işlere ülkemizde Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajans kurumu bakıyorwww.ua.gov.tr sitesi yenilendi bir göz atın derim.
  • Cv ve motivasyon metni istiyolar. Motivasyon metni hazırlamayı bilmiyorum. Hazırlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba ?
  • eylülün yarısına kadar sürecek 3 aylık bi programa gidebilme imkanim var midir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IntelliSense

Cv ve motivasyon metni istiyolar. Motivasyon metni hazırlamayı bilmiyorum. Hazırlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba ?

Ulusal ajansin resmi sitesinde mevcut. Mobil oldugum icin link atamadim ama bulamazsan aksam pm ile mail adresini atarsan ornek bi tane atabilirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jessica albay

eylülün yarısına kadar sürecek 3 aylık bi programa gidebilme imkanim var midir?

var ama bu sene için büyük ihtimal yok. geç kaldınız arkadaşlar bugün bir otobüse atlayıp avrupa yakasından anadolu yakasına gitmeye benzemiyor bu.aa tamam proje buldum,ülke güzel,proje güzel,imkanlar güzel e hadi o zaman ben geliyorum demekle olmuyor.

Dostum yık şu önyargılarını, senle mesajlaşmıstık hazırlık okuyorum birakip gitcem demistim burs kesiliyo diye ertelemistim. fakat universitemin guzel hocalarindan biri beni kurda biraktigi icin yazin boş kaldım, ben de yazin yurtdisina giderek degerlendirmek istedim. Oyle hop otobuse binip gideyim dusuncesi yok bu programla gidemezsem 200-300 euro verip AEGEE ile de giderim zaten.

• quote:

quote:

var ama bu sene için büyük ihtimal yok. geç kaldınız arkadaşlar bugün bir otobüse atlayıp avrupa yakasından anadolu yakasına gitmeye benzemiyor bu.aa tamam proje buldum,ülke güzel,proje güzel,imkanlar güzel e hadi o zaman ben geliyorum demekle olmuyor.

Hocam ben üniversiteye gitmeyip gelecek sene tam bu zamana kadar bir çok avrupa ülkelerinde gönüllü olabilir miyim ? Türkiye ' ye hiç uğramadan Ordan oraya ordan oraya atlayabilir miyim ? Ve buna bu aylarda başlayabilir miyim ?http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm Siteye baktığıma göre proje çok fazla 1 hafta dahi açıkta kalmam diye düşünüyorum taa ki planlı bir şekilde çalışır , başvurularımı yaparsam.

Edit : En fazla 2 sefer gönüllü olabiliyormuşuz.Buda demek oluyor ki 2 projeye katılabiliyormuşuz.Fakat burdaki videoda ki bayan arkadaş 5 ayda 6 ülke gezdim demişti o nasıl oluyor anlayabilmiş değilim..http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XDM1gk2eE6s

Not: her biri 10-12 ay olmak üzere 2 projeye katılırsam istediğimi bu şekilde de yerine getirmiş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ukkaşe -- 14 Nisan 2013; 17:37:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

quote:

quote:

Hocam ben üniversiteye gitmeyip gelecek sene tam bu zamana kadar bir çok avrupa ülkelerinde gönüllü olabilir miyim ? Türkiye ' ye hiç uğramadan Ordan oraya ordan oraya atlayabilir miyim ? Ve buna bu aylarda başlayabilir miyim ?http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm Siteye baktığıma göre proje çok fazla 1 hafta dahi açıkta kalmam diye düşünüyorum taa ki planlı bir şekilde çalışır , başvurularımı yaparsam.

Edit : En fazla 2 sefer gönüllü olabiliyormuşuz.Buda demek oluyor ki 2 projeye katılabiliyormuşuz.Fakat burdaki videoda ki bayan arkadaş 5 ayda 6 ülke gezdim demişti o nasıl oluyor anlayabilmiş değilim..http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XDM1gk2eE6s

Not: her biri 10-12 ay olmak üzere 2 projeye katılırsam istediğimi bu şekilde de yerine getirmiş olurum.

Aldığın oturma izni veya vizeyle tüm ab ülkelerine gidebiliyorsun.Schengen vizesi deniyor,o şekilde izin günlerinde veya biraz daha uzun vize alırsan konsolosluktan gezersin kalan günlerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

quote:

quote:

Aldığın oturma izni veya vizeyle tüm ab ülkelerine gidebiliyorsun.Schengen vizesi deniyor,o şekilde izin günlerinde veya biraz daha uzun vize alırsan konsolosluktan gezersin kalan günlerinde.

Hocam senin dediğin şekilde olursa kendi maddi imkanlarımızla yapmak zorunda değil miyiz bunu ? yine ekşi de şöyle yazıyor " kisa donem ya da uzun donem seklinde yapilabilir.sadece 12 aylik yani bir hakkiniz vardir, fakat 1 yada 2 ay kisa donem evs yapip 10 ay baska bir ulkede baska bir evs yapabilirsiniz. " Ama böyle olursa senin yaptığına karşı oluyor bu durum. sen Ermenistan Sırbistan Ve şimdide Finlandiyaya gidiyorum 12 aylığına diyordun.Senin durumda kafamda soru işareti olarak kaldı ?

Ben anlamadım bu işi farklı yerlerde farklı şeyler yazıyor.Benim istediğim 12 ay norveç te kalmak mesela . Ama norveç te de kar bi yağdı mı 1 metreyi bulduğuda oluyormuş.Ve uzun süre ülke karlı bir şekilde kalıyormuş bu durum beni üzüyor.Burdada sormak istediğim bir şey var .Ben şimdi daha önce hiç katılmadım bu avrupa gönüllüğü hizmetine.
    Ben direkt uzun süreli olana yani 12 aylık olan hizmete başvursam kabul edilir miyim acaba ? Adamlar bende kısa da olsa daha önceden bir hizmet yapmamı isterlerdi diye düşünüyorum

Ve şuan 17 yaşındayım haziran 15 te 18 ime basıyorum diyorum ki şuandan başvursam Ağustos ' ta başlayacak olana bir sorun oluşur mu ?

Son sorumda iyice araştırdım ve biz o malum siteden başvurulara bulunuyoruz . Konuda 30 yere başvurdum diyen oldu 50 yere başvuranda oldu.Burda biz orada ev sahipliği yapacak kuruluşa mail atıyoruz birde bizi kefil olmasını istediğimiz kuruluşla iletişime geçeceğiz .Bu projelerin katılım zamanı ne zamansa o zaman biz gideceğiz fakat burada kafama takılan soru şu.ua.gov.tr de ulusal ajansta alttaki linkte şöyle yazıyor " Son Başvuru tarihleri? Gençlik Programında sürekli olarak her yıl 3 başvuru dönemi bulunmaktadır. Son başvuru tarihleri 1 Şubat, 1 Mayıs,ve 1 Ekim’dir." Bu bahsettikleri tarihler nedir ? Bizim gönüllülük başvurularıyla alakası bulunuyor mu ?

http://www.ua.gov.tr/programlar/gen%C3%A7lik-program%C4%B1

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.