Şimdi Ara

Gençlerden Bir İhtiyara Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet kardeşlerim, çok ihtiyar olmasam da 31 yaşına girdim. 7 yıllık bir mühendisim ve bu sene TM'den YKS'ye girmek istiyorum hatta girmeye karar verdim. Konu çalışmalarım: TYT konularım bitti, MAT-2 konularım bitti, edebiyatın sadece yarısı kaldı. Aynı zamanda KPSS çalıştığım için tarihi de hallettim sayılır, birazcık coğrafya çalışacağım.

Denemelere gelince... Sonuç Derece TYT 5'li Denemesinden ortalama 75-76 netim çıkıyor. Bilgi Sarmal AYT Matematik Branş Denemelerinde de ortalama 30 net yapıyorum. Zor bir liseden mezun olduğum için OBP puanım düşük: 60. Sorum şu, hedefim maksimum 33000 sıralamaya girmek, düşük puanlı bir devlet üniversitesinde hukuk okumak istiyorum. Sizce şansım nedir, hedefime çok mu uzağım?

• Şu anki netlerinle zaten kazanıyorsun dedecim. Sadece kalan 4 ayda matı ve edebiyatı arttırmaya bak (bu arada yaptığın bu şey bi efsane abicim) iyi akşamlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok daha iyi yaparsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendisliğin neyini beğenmiyon ? Sadece merak yanlış anlama.

• Turkish Lira kullanıcısına yanıt
    Belki işsizdir hocam

• Merak ettim mühendissin işininizin içinde hep matematik Lti var denemelerde Lti den kaçırdığınız soru oluyor mu hiç
    Bu arada helal olsun .

• İşsizlik değil de özel sektör çok yordu. İnşaat mühendisiyim ve maalesef ülkede liyakat özel sektörde de kalmadı, bu yüzden kpss ve yks’ye karar verdim. Mesleğimi seviyorum aslında, hem hukuk okursam eğer özellikle ticaret hukuku ve inşaat sektörüyle ilgili alanlara yönelmek istiyorum. Yani diğer hukukçu olacaklara rakip olmayacağım aslında..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TonYKStark kullanıcısına yanıt
    Edebiyattan daha deneme yapmadım ama edebiyatım genel olarak iyidir, yaparım heralde. Matematikten de apotemi’nin lti ve trigonometri fasikülleri var, onları da bitirirsem yeterli olacaktır inş.

• K0NF300 kullanıcısına yanıt
    Çok az oluyor kaçırdığım. Trigonometri lti genelde iyi, olasılık ve kolları olan konular kaçıyor genelde, bu konular da herkesin başına dert zaten okuduğum kadarıyla.

• Abi mat iyise gözün kapalı kazanırsın.

• bymuh B kullanıcısına yanıt
    Abi parası iyise çalışırsın ya :D

matematiğim iyi sayılır. bu arada ben 5lik sistemde mezun oldum obp'yi kendim 300 yani 60 civarı hesaplıyordum meğer 336 civarı obp varmış. hedefe biraz daha yaklaştırdı bu haber beni.
    aslında şu anda kriz var, kriz olmasa güzel para kazanıyorduk fakat devlette mühendis olmak bir başkaymış hocam. bir de şantiyecilik bir yaştan sonra insanda ne sağlık bırakır ne mutluluk, bunu gördüm.
    Abi bilgisayar veya elektirik elektronik önerir misin?

makine, inşaat, bilgisayar ve elektronik mühendisleri işsiz kalmaz hocam. her ne kadar şimdi hepsini ayağa düşürdülerse de orta ve üstü üniversitelerde okuyanlar bir şekilde yolunu bulurlar. çağımız zaten elektronik ve bilişim çağı, bu sektörlerde ilerlemekte fayda var, gelecekleri var yani.

ben kendi zamanımda inek gibi çalışıp zor şer sayısalda ilk 50000'e girdim, tr'nin şimdi iyi olmayan bir üniversitesine yerleştim. şimdi o sıralamaya bakıyorum da, neler geliyor neler...
    Eyvallah

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.