Şimdi Ara

Gençlerimiz neden işsiz? (Bir önceki konu eksikti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler neden işsiz biriniz açıklayabilir mi? Sadece kendim için konuşmuyorum. Tüm gençlerin adına konuşuyorum. Neden hayal kuramıyor? Neden umutsuzluğa kapılıp depresyona giriyor. Niçin yaşıyor bunları? Yurtdışında arıyor herkes çareyi ancak o da çare değil. Çünkü maddi güç, vize vs. bir sürü engel var. Ne yapacak bu gençler? Hak ettiğimiz bu mu?

• Belki de halk olarak hakettiğimiz budur. Bilemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 7 Ağustos 2024; 2:20:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir çoğu Megalomani kenar köşe eğitimlerine,dandik vasıflarına üstün özellikler yükleyip kendini süperman olarak görüyorlar bol yatış ,masa başı, statülü iş arıyor çoğu.

homeless piskolojisi. (işçi amele köle olmam ben brad pittim ben), aileleri evden atsa abd gibi olmuştuk şu an bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Ağustos 2024; 2:31:9 >
  • 20 yıldır izlenen beceriksiz eğitim politikası ve hem kendi inşaatçılarına 'ihale' vermek hem de yandaşlara 'kadro' verebilmek için her tarafa açılan üniversiteler bu sonucu doğurdu...En son üniversite sınavlarının girişini bile kolaylaştırıp gençleri 'tabela' dahi olsa üniversite okumaya yönlendirdiler.Lisans eğitimini böyle iyice düşürdükten sonra şimdi Yüksek Lisans ve Doktora eğitiminide iyice düşürmeye başladı.

Doğal olarak 25-30 yaşına kadar okuyan bir nesil yarattılar.Hem de bu nesil milyonlarca gençten oluşuyor.Dünya üzerinde genç nüfusunu bu kadar plansız bir şekilde akademiye yönlendiren başka bir ülke daha yok.

Doğal olarak 25-30 yaşına gelen birisi gidip tarlada çalışamaz,çoban olamaz,inşaat işçisi olamaz,hamal olamaz,esnaf olamaz,marangoz olamaz,elektrikçi olamaz vs...Zaten bu yaşa gelen insanlarıda bu yaştan sonra bu tür işlere alacak bir iş verende yok.Zira bunların öğrenildiği ve tecrübe kazanıldığı yaş aralığı 12-20 yaş aralığıdır.Bu yaş grubunuda İmam Hatip liselerine yönlendiriyorlar.Halbuki arkadan gelen neslin 'meslek liselerine' yönlendirilmesi gerekir ama bu konuda bir devlet politikası yok.Devlet politikası çocukları imam hatiplere yönlendirmek üzerine kurulu.2012 yılı civarında halk arasında 'düz' diyebileceğimiz 'genel liselerin' kapatılmasıda bu nedenle bir anlam ifade etmedi zira 'genel liseler' aslında 'imam hatip' lisesi oldu.İmam Hatip mezunlarınında tıpkı 'genel lise' ve 'anadolu lisesi' mezunları gibi her bölüme ve her memurluğa girebilmelerinin yolunun açılmasıda bu durumu iyice kuvvetlendirdi.Üniversiteye giriş sınavlarının iyice basitleştirilmesi,taban puanların iyice düşürülmesi ve akabinde Yüksek lisans ile doktor süreçlerinin iyice kolaylaştırılması bu durumu tam anlamıyla perçinleştirdi.

Kısacası bugünkü genç işsiz nüfusun fazla olmasının tek nedeni beceriksizce izlenen eğitim politikası,lise politikası ve üniversite politikasıdır.Sırf bazı inşaat firmaları ihale alacak diye dağa taşa üniversite açarsanız,üniversiteye girişleri kolaylaştırırsanız,meslek liselerini öne çıkartmak yerine her yere imam hatip lisesi açarak öğrencileri akademik (aslında memurluk) kariyerine yönlendirirseniz bugünkü bir genç nüfus yaratmış olursunuz.

Bunun böyle olduğunu 20 sene öncesine dönüp bakarak görebilirsiniz.20 sene önce bu sorun yokken neden 20 sene sonra bu sorun ortaya çıktı?Bu 20 senede neler yapıldı?Neler değişti?

• Hocam yapmayın. Tanıdığım bir sürü genç var. Bende dahil ne iş olsa yaparız diyorlar. Asgari ücretle sigortalı olsun yeter diyor. İş sahası az.

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

aynen dediğinize katılıyorum.

• ekrembjk1903 E kullanıcısına yanıt

yeminle benim gördüklerim oyle memur tipi iş arıyor çoğu bal gibi iş seçiyor, ha iyi eğitimli olsalar haklılar diyecem en dip puanlı yeri bitiren hatta aöf bitiren adam bile masa başı yatış iş derdinde.

kariyer net yazdığın tipte ilanlarla dolu nasıl bulamıyorsun? küçük ildemisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Ağustos 2024; 2:50:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

hocam yok yok kariyer nete işin olsuna vs. her iş arama sitesine giriyorum. daha ne yapayım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.