Şimdi Ara

Genel Sağlık Sigortası İptali Mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen günlerde SGK’dan genel sağlık Sigortası ödeme emri tebligatı geldi. 2014 yılından 8 tane 2018 yılından 9 tane 2019 yılından ise 1 tane ana parası 913 TL faizi 2038 TL olan borç var. Bu borçlar benim çalışmadığım döneme denk gelen borçlar. Bu borç bana hiç bir zaman ne bir tebligat ne bir mesaj ile bildirilmedi. Varlığından haberim olsa zaten öderdim yada 2023 yılındaki yapılandırmaya başvururdum. Evrakın altında iş mahkemesine başvurabileceğim yazıyor. Dava yoluna gitsem bir sonuç elde eder miyim ? Ayrıca 2019 yılından bu yana memur olarak çalışıyorum. Bu borç bana sıkıntı yaratır mı?

• O borç şu kanuna dayanıyor. Kanun iptal olmadığı sürece borç da iptal olmaz. İtiraz edebileceğiniz durumlar var ise yani örnek veriyorum öğrencilik döneminde yazılmıştır misal öğrenci belgesi sunup borcu sildirebilirsiniz. Bu gibi mücbir sebepler yok ise veya ortada bir af yok ise borcu silmezler.

Diğer bahsettiğiniz hususlar hakkında bilgi sahibi değilim maalesef.

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5510-20120101.pdf

• Ben bunu zamanında çok araştırdım. Eğer senin ananın babanın üzerine herhangi bir ev araba tarla mal mülk yoksa kaymakamlığa giderek gelirininde olmadığını söylüyorsun ve seni en düşük gelir kalemine çekerek ödemekten muaf olabiliyorsun. Ama tek bir mal bile varsa olmuyor malesef ömür boyu ödeyeceksin. Bir de , eğer yapılandırmazsan bu borç ne kadar büyürse büyüsün icra haciz vs koyamıyorlar, ben ödemiyorum sıkıntı yok.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Haciz koyamıyorlar demişsiniz ama gelen kağıtta menkul gayrimenkul mallarınıza haciz koyulacağına diye ihtar var. Acaba biraz korkutmak amaçlı mı ? Gelen kağıtta direk ödeme emri diye başlıkla göndermişler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.