Şimdi Ara

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu(GSS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum çoğu arkadaş 18 yaşına girdi ve okullarından mezun oldu fakat mezuna kalmayı düşünen arkadaşlar bu gss için devlete prim ödemek zorundalar fakat bir çoğumuzun bu konudan haberi bile olmadığı için bu konuyu açıyorum(önceki açtığım konu yeterli ilgiyi görmediği için tekrar açıyorum)
    Olay şu arkadaşlar:18 yaşına girdiğiniz ve öğrenci olmadığınız için devlet sizden belli bir para istiyor bu para sizin yaptıracağınız gelir testine göre belirleniyo.Eğer gelir testini yaptırmazsanız devlet size 272 tl kitliyo.O yüzden mezun olduktan 3 ay kadar sıkıntı yok fakat ek yerleştirme süreleride bittiğinde resmen işsiz gözüktüğünüz için gidip gelir testi yaptırmak zorundasınız yoksa yukarıda belirttiğim gibi devlet amca 272 tl kitliyo(her ay).Ayrıca şöyle bir durumda var şu an hastaneye giderseniz büyük bir ihtimal ücretli olarak muayene olmak zorundasınız çünkü sosyal güvenlik kurumunda tescilli değilsiniz onuda şöyle halledeceksiniz:Okula gidip mezun olduğunuza dair bi belge alıcaksınız bunu sskya götürüceksiniz ve diceksiniz bu yıl mezun oldum adamda sizin ailenizden faydalanma sürenizi 3 ay daha arttırıcak.
    Bu arada yazdıklarımda hata veya yanlış varsa aşağıya yazabilirsiniz.Eğer banane yhaa diyip umursamazsanız 1 yıl kadar sonra 3 bin tl girebilir dikkat.(gerçi onuda gelir testi yaptırarak azaltabiliyorsunuz.)
    Neyse
    şurdan bişeyler öğrenebilirsiniz:https://eksisozluk.com/gss-prim-borcu--3557449?p=1
    Bu olay 25 yaşına giren arkadaşlar içinde geçerli fakat onların 3 ay filan süresi yok,öğrenci olsalarda olmasalarda bu gelir testini yaptırmak zorundalar.
    http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=6279 bu sayfada biraz daha açık yazdıklarım.

şu linktede bişeyler var:http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/779580-lise-mezunu-gence-primmetre-isliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlatpanpadinliyom -- 24 Haziran 2014; 13:28:57 >

• Teşekkürler... Konuyu merak eden birçok arkadaş var.....
  • anlatpanpadinliyom A kullanıcısına yanıt
    hocam ben 2 kasım da 18 gircem şimdi yaptırmama gerek varmı
  • Sanırım yok çünkü senin öğrenci olup olmamanla alakan yok,18 yaş altındakiler devlet tarafından karşılanıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozank_95

Teşekkürler... Konuyu merak eden birçok arkadaş var.....
    Yav kardeşim istemiyorum sigorta filan ölem gömenim olmasın.Gs nin vergi borçlarını siliyorlar ama bizim 300 liramızamı göz diktiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Akın Simsek

Yav kardeşim istemiyorum sigorta filan ölem gömenim olmasın.Gs nin vergi borçlarını siliyorlar ama bizim 300 liramızamı göz diktiler.

Çok haklısın zaten nekadar saçma bir uygulama olduğunu herkes söylüyo.Düşünsene sen biyerde çalışmıyorsun fakat devlet senden para istiyo.Ayrıca bu istediği parayıda aynı evde kaldığın kişilerin ortalamasıyla belirliyolar.
  • Hocam 272 lira aylik degil yillik olmasi lazim.Bu borctan kurtulus yok malesef zorunlu bisey bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlatpanpadinliyom

quote:

Çok haklısın zaten nekadar saçma bir uygulama olduğunu herkes söylüyo.Düşünsene sen biyerde çalışmıyorsun fakat devlet senden para istiyo.Ayrıca bu istediği parayıda aynı evde kaldığın kişilerin ortalamasıyla belirliyolar.

Yav kardeşim yediğim içtiğim sıçtığımdan bile vergi alıyorsun.Yeter bari bunu alma ki almalarının nedeni ne?
  • burak9796 B kullanıcısına yanıt
    http://www.isvesosyalguvenlik.com/genel-saglik-sigortasina-tabi-olanlarin-2014-yilinda-odeyecegi-prim-tutarlari/ burada şöyle yazıyo:
    Gelir testi yaptırması gerektiği halde yaptırmayanlar;
    • 01/01/2014 – 30/06/2014 tarihleri arası aylık 257,04 TL,
    • 01/07/2014 – 31/12/2014 tarihleri arası aylık 272,16 TL,
    genel sağlık sigortası primi ödeyeceklerdir.

Tabi sonradan gelir testi yaptırıp toplam borcunu azaltabiliyormuşsun sanırım fakat bende tam emin değilim o yüzden diyorum iyi araştırın çünkü devlete borç yapmak istemezsiniz.(şahsen ben borcu hiç sevmem :) )

• Neden aldıklarından emin değilim,dün haberlerde gördüm ilk bunu üniversite sınavını kazanamayanlar diye başlayan haberlerde sonra hastaneye gittim adam diyo tescilli değilsin filan sonra okula gittim 2013-2014 mezun olduğuma dair bi belge aldım ve ssk ya gittim.sigorta süresini 3 ay(3 aymı emin değilim ama) uzattı.Bende işimi hallettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlatpanpadinliyom

Neden aldıklarından emin değilim,dün haberlerde gördüm ilk bunu üniversite sınavını kazanamayanlar diye başlayan haberlerde sonra hastaneye gittim adam diyo tescilli değilsin filan sonra okula gittim 2013-2014 mezun olduğuma dair bi belge aldım ve ssk ya gittim.sigorta süresini 3 ay(3 aymı emin değilim ama) uzattı.Bende işimi hallettim.
    hayret yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akordiyon

hayret yav

Alıntıları Göster
    vay ak ya yaşamak bilene parayla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mynameisferit

vay ak ya yaşamak bilene parayla.

Alıntıları Göster
    af çıkmadı mı daha? bekleriz sorun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ALUPKA.

af çıkmadı mı daha? bekleriz sorun değil.

Alıntıları Göster
    Bende 1600 lira borç var şu an. Hırsızlara paramı yedirtmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozank_95

Bende 1600 lira borç var şu an. Hırsızlara paramı yedirtmem.

Alıntıları Göster
    geçen sene
    3000
    bu sene 500 tl ödüyorum

Zaten sağlıkdan yararlanmıyorum çünkü devletin ihiç bir kurumu düzgün değil.

Zorla bu parayı ödemek çok saçma ödemesende haciz gelir sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangur

geçen sene
    3000
    bu sene 500 tl ödüyorum

Alıntıları Göster
    kızlarda durum nasıl peki onu biliyo musunuz?
  • Umarım mezuna kalıcak yada üniversiteye gitmiyecek arkadaşlar dediklerimi araştırırda sonradan sıkıntı ya düşmez.
  • quote:

geçen sene
    3000
    bu sene 500 tl ödüyorum

Benim kuzenim 25 yaşında onunda borcu var ödemicem,üstüme bişey yok hapse mi atcaklar ki atamazlar insan haklarına aykırı diyor.Ödemeyin beyler hapse mi atacaklar sanki biriksin Gs nin vergi borçlarını siliyorlar.2-3 bin lira kolay mı kazanılıyor ailelerimiz o parayı kazanmak için 1 ay ter akıtıyo bunlar su gibi alacak yok öle yağma.
  • quote:

quote:

geçen sene
    3000
    bu sene 500 tl ödüyorum

Benim kuzenim 25 yaşında onunda borcu var ödemicem,üstüme bişey yok hapse mi atcaklar ki atamazlar insan haklarına aykırı diyor.Ödemeyin beyler hapse mi atacaklar sanki biriksin Gs nin vergi borçlarını siliyorlar.2-3 bin lira kolay mı kazanılıyor ailelerimiz o parayı kazanmak için 1 ay ter akıtıyo bunlar su gibi alacak yok öle yağma.

Bunun bir hukuki yaptırırımı vardır diyorum ya haciz gelir kardeşim o zaman ben enayimiyim ödedim.

• quote:

quote:

quote:

geçen sene
    3000
    bu sene 500 tl ödüyorum

Bunun bir hukuki yaptırırımı vardır diyorum ya haciz gelir kardeşim o zaman ben enayimiyim ödedim.

Kardeşim senin üstüne bi şey var mı yoksa ailenin mallarınımı alcaklar.Öyle bişey olamaz senin borcun senin borcundur.Gidipte ananın babanın evindeki eşyaları alamazlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.