Şimdi Ara

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!! (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.535
Cevap
4
Favori
140.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorma bende servise gönderirken kalemi üzerinde unutmuşum kalemsiz geldi telefon ettim kalem gönderdiler oda benim kalem değil dişlenmiş hertarafı rezil bi kalem, dün akşam çıkardım ucu yok içinde kırılmış, Malesef servis kısmı berbat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanselim -- 28 Mart 2010; 8:05:25 >
  • bende verdim servise bir ay olcak nerdeyse beklemek pek koymazda cihaz gelnce gittiği gbi gelmezse çok kötü olcak arkadaşların bahsettiğine benzer problemler yaşamam inşlh çünkü çok basit birsey için bırakmıştım servise cihazı
  • Gençcell e tel açtım iki defa ,dstl1 ne zaman gelecek diye, çalışmalarımız devam ediyor diyor başka birşey demiyor!!!Bende gittim samsung aldım.ama husran a uğradım rehberi çok yavaş kullanışlı degil,mesajlar gurup halinde değil ayrı ayrı.sanki çekim gücü de dstl1 gibi güçlü değil gibi geldi.şu telefonun arkasında ,müşterisine cevap veren, servis ağı güçlü bir başka firma olsaydı.nokia ve samsung u satışta solardı derim.
  • Arkadaşlar, ya benim de bi sorunum var, ama daha once yoktu son 3 5 gündür var, tlfonda konusurken henuz 2 dakika olmadan hat düşüyor ve şebeke gidiyor,çekmiyor yani ardından 30 40 sn sonra hat geri geliyor , sorun ne acaba ? Acilen cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...
  • bu telefonun geleceği yok artık beklemekten sıkıldım. bugün gidip samsung i5700 almayı düşünüyorum.
  • naptın Samsung u aldınmı?

http:// db.androidspin.com/ androidspin_release_matrix.asp? phone=dstl1

Linkteki siteyi inceleyen anlayan arkadaşlar varmı ? o yazılımlar ne işe yarıyor acaba anlayanlar anlatabilirlermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanselim -- 31 Mart 2010; 8:59:23 >
  • Arkadaşlar DSTL1 için yeni ROM yayınlandı.

AnroidSpin DSTL1 forumunda dört gözle beklenen yeni 1.6 Donut için OpenX2 Romu geçen günlerde yayınlandı. Ben kurdum, sorunsuz kullanıyorum.

Birçok güzel yenilik sunuyor bunlardan bazıları şunlar:
    - Telefon root özelliği kazanıyor. (Bazı programları -özellikle apps2sd,swap gibi- kullanabilmek için gerekli)
    - Çözünürlük 240x400 den 320x533'e yükseliyor. (Böylece bazı programlardaki yarım ekran sorunu ve ana ekrana bazı 4 sütunluk widgetları ekleyememe sorunu kalkıyor.)
    - apps2sd desteği: Uygulamalar için yetersiz bellek sorununa son. Sd kartta yeni bir partisyon oluşturarak mevcut uygulama kurulumlarınızı sd karta transfer edebilirsiniz.
    - Swap desteği: Sdkartta ilave partisyon oluşturarak telefona ilave Ram kazandırabiliyorsunuz.
    - Telefon hoparlörünün sesi artırılmış.
    - Google Patch'i ile market, yeni google maps, google skymap ve diğer uygulamalar.
    - Advanced launcher ile home screen sayınızı arttırabilir, ana ekranı yatay olarak da kullanabilir, istediğiniz bir uygulamayı kolaylıkla kaldırabilir ya da gizleyebilirsiniz.

Rom ve recovery imajı:
    http://r*share.com/files/371112271/OpenX2_v1.3.3.8.rar.html

Bu romu kullanmak için farklı bir RECOVERY imajı kullanmanız gerekiyor.

Adım adım kurulum:
    1- Linkteki dosyayı indirdikten sonra içindeki recovery imajını 'recovery.img' olarak yeniden adlandırıp telefonunuzun update klasörüne atın. Telefonu kapatıp tekrar açın. Dosya silinmişse recovery başarıyla yüklenmiştir.

2- Telefonu recovery modda açın.(Home tuşu ile Açma/kapama tuşuna aynı anda 5sn basılı tutun)
    Karşınıza daha gelişmiş ve başarılı bir recovery gelecektir. Burada telefonunuzun yedeğini alabilir, diskinizde partisyon oluşturabilir, bilgisayara bağlayabilir, uygulamalarınızı diske transfer edebilirsiniz.

3- Bu adım gerekli değil ama tavsiye edilir: Telefonunuzun yedeğini alın.
    * Backup/Restore > Nand backup
    * USB kabloyu takarak "USB-MS toggle" ile PC'ye bağlayın
    * "nandroid" klasörünü PC'ye kopyalayın
    * PC bağlantısını kesin (Home tuşuna basarak)

4- Bu adım gerekli değil ama tavsiye edilir: Partisyon oluşturarak Apps2sd ve Swap'i aktive edin
    * Tüm Sdkartınızın yedeğini alın.
    -- "USB-MS toggle" ile PC'ye bağlayın
    -- Tüm Sdkartı PC'ye yedekleyin
    -- PC bağlantısını kesin.
    * Partition sdcard > Partition SD
    -- Swap ve ext2 boyutunu girin. Swap sdkartta açacağınız ilave ram boyutudur. ext2 de (sonraki adımda ext3 yapılacak) karta aktaracağınız programların saklanacağı partisyon. (Ben 64mb Swap, 512mb ext3 kullanıyorum)
    * Partition sdcard > SD:ext2 to ext3 ile ext2'yi ext3 olarak değiştiriyoruz.

5- Bu adım da gerekli değil ama tavsiye edilir: Uygulamalarınızı sdkarta transfer edin.
    (Önceki adımla sdcard'da ext3 partisyonunu oluşturmuş olmanız gereklidir.)
    * Other > Move apps+dalv to SD

6- USB ile bağlanıp OpenX2 zip dosyasını sdkarta kopyalayın.

7- Telefonu update edin.
    'Flash zip from sdcard' seçeneğini seçtikten sonra dosyayı sdkartta hangi klasöre attıysanız oradan bulup seçin. İki seçenek sunacaktır. "New method"u seçin. Onay verdikten sonra update yapacaktır.

8- Telefonunuzu kapatıp açın ya da patchleri uygulayın.

Google ve uygulama patchi:
    http://r*share.com/files/371134067/GooglePatch_v1.2.3.6.zip
    # Google Market
    # Google Maps
    # Google Shopper
    # Google Listen
    # Google Sky Map
    # Google Search (Enhanced)
    # Google Mail (Gmail)
    # Google Calendar
    # Google Chat
    # Google YouTube
    # TalkBack (app)
    # KickBack (app)
    # SoundBack (app)

http://r*share.com/files/371135419/CommunityPatch_v1.0.3.10.zip
    Birçok kullanışlı utility program içerir:
    # AdFree (uninstallable)
    # AndExplorer (uninstallable)
    # Androbex (uninstallable)
    # Autostarts (uninstallable)
    # Barcode Scanner (uninstallable)
    # Dev Tools
    # DroidSwap (uninstallable)
    # Handcent SMS (uninstallable)
    # K-9 Mail (uninstallable)
    # Linpack for Android (uninstallable)
    # NetCounter (uninstallable)
    # Opera Mini (uninstallable)
    # PdaNet (uninstallable)
    # Quickoffice (uninstallable)
    # Ringdroid (uninstallable)
    # Speed Test (uninstallable)
    # Sysinfo (uninstallable)

Bunları da yine sdkartın altına atarak 7. adımdaki yöntemle yükleyebilirsiniz.

Şimdiden söyliyim. Bu işlemlerle update sırasında olağandışı bir problem olmadıkça telefonun mevcut programlar, rehber ve diğer tüm ayarları aynen korunacaktır, silinmez. Bir problem olsa bile recovery'den aldığınız telefon backup'ına dönebilirsiniz. Korkmadan deneyebilrsiniz (recovery'de yanlış bir işlem yapmadığınız sürece - wipe gibi)

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!!

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eway -- 6 Nisan 2010; 10:58:33 >

• eway ben indiremedim anlata bilirmisin nasıl indircez bunu?
  • r* yazan yerleri rapid ile değiştirip linklerden indirebilirsin
  • dosatum bu yazılım 1.6 donutun yerine kurulan yeni bir yazılımmı yoksa ekstralarmı getiriyor general mobilenin sitesinde halen yayınlanmamıs anlayamadım bu room işini gitti yaaa :((
  • ben yine bişey anlamadim :D
  • bu Rom dedikleri nedir 1,6 yazılım nedir farkı nedir örnek vererek kim anlatabilir?
  • beyler rom dediği arkadaşın sizin telefonunuzu çalıstıran isletim sisteminin toplu halde olduğu dosya gibi düşünün yukarıdaki rom u gm nin kendi sitesinde bulamazsınız çünkü general mobile yayınlamıyor bu yüklemeyi, programcı bi kaç kişinin kendi çabalarıyla telefondaki eksik yada beyenilmeyen yanlarını geliştirmeleri yada telefonun işletim sistemine yeni özellikler eklemesiyle bu rom ortaya çıkıyor..
    yükleyip denemek size kalmış =)
  • açıklayıcı bilgiler için teşekkürler
  • Evet @eCCo'nun da dediği gibi bu Rom (telefonun işletim sistemi için toplu update) General Mobile tarafından yayınlanan yasal update değil ama onu baz alıyor. Android işletim sistemi linux tabanlı bir işletim sistemidir yani açık kaynak kodludur. PC için Linux işletim sisteminin kullanıcılar ve developerlar tarafından geliştirilerek ne hale getirildiği ortada. Yani linux programlama bilen bu geliştiriciler kolaylıkla android işletim sistemi için de geliştirme yapabiliyor.

Zaten GM de yakın zamanda 1.6 donut versiyonunun açık kernel kodlarını yayınlayarak bu tip geliştirmelere açtı. Kendilerinin de 2.0 eclair'e kadar tekrar update yayınlayacaklarını sanmıyorum, onun da geleceği belli değil gerçi, çünkü şimdi daha çok yeni model üzerine yoğunlaşmış durumdalar.

Bu Update de son final sürümüne kadar birkaç aydır üzerinde çalışılıyor ve beta sürümü kullanıcılar tarafından denenip test edilip onların istekleri, yönlendirmeleri ve katkıları doğrultusunda geliştirildi. Ben de beta sürümünden itibaren test edenlerden biriydim. Son sürümüyle hatalardan ayıklandı ve daha stabil hale geldi. Çok güzel eklentiler ile geliyor. Özellikle ben bir uygulama ya da oyun kurmak istediğimde yetersiz bellek uyarısı almaktan nefret ederdim. 4gb kartım var ama program kuramıyorum neye yarar diyordum. Apps2sd ile bu problem son buluyor. Şimdi istediğim kadar program kurabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eway

Evet @eCCo'nun da dediği gibi bu Rom (telefonun işletim sistemi için toplu update) General Mobile tarafından yayınlanan yasal update değil ama onu baz alıyor. Android işletim sistemi linux tabanlı bir işletim sistemidir yani açık kaynak kodludur. PC için Linux işletim sisteminin kullanıcılar ve developerlar tarafından geliştirilerek ne hale getirildiği ortada. Yani linux programlama bilen bu geliştiriciler kolaylıkla android işletim sistemi için de geliştirme yapabiliyor.

Zaten GM de yakın zamanda 1.6 donut versiyonunun açık kernel kodlarını yayınlayarak bu tip geliştirmelere açtı. Kendilerinin de 2.0 eclair'e kadar tekrar update yayınlayacaklarını sanmıyorum, onun da geleceği belli değil gerçi, çünkü şimdi daha çok yeni model üzerine yoğunlaşmış durumdalar.

Bu Update de son final sürümüne kadar birkaç aydır üzerinde çalışılıyor ve beta sürümü kullanıcılar tarafından denenip test edilip onların istekleri, yönlendirmeleri ve katkıları doğrultusunda geliştirildi. Ben de beta sürümünden itibaren test edenlerden biriydim. Son sürümüyle hatalardan ayıklandı ve daha stabil hale geldi. Çok güzel eklentiler ile geliyor. Özellikle ben bir uygulama ya da oyun kurmak istediğimde yetersiz bellek uyarısı almaktan nefret ederdim. 4gb kartım var ama program kuramıyorum neye yarar diyordum. Apps2sd ile bu problem son buluyor. Şimdi istediğim kadar program kurabiliyorum.

sürümü yükledim ama bi sorun var kamera,video yükleyici,galeri vs bir çok uygulama telefonunuza yüklenmemiştir diyor normal telefonun uygulamalarından bahsediyorum eksikmi yükledim acaba yada bunları oluşturmanın bir yolu varmı??

• quote:

Orijinalden alıntı: ERTEN08
    sürümü yükledim ama bi sorun var kamera,video yükleyici,galeri vs bir çok uygulama telefonunuza yüklenmemiştir diyor normal telefonun uygulamalarından bahsediyorum eksikmi yükledim acaba yada bunları oluşturmanın bir yolu varmı??

OpenX2 Romu daha minimum boyutlu olması ve programların isteğe göre patchlerle yüklenmesi amacıyla alternatifi olan bazı standart programlar temel kurulumdan kaldırılmış şekilde yapıldı. Hatta zil sesleri bile kaldırılmış. Ama kamera ve galeri gibi uygulamaların olması lazım diye biliyorum. Community patchi yüklemeyi deneyebilirsin. Ya da aşağıdaki linkteki patchi yüklersen GM'nin standart paketindeki tüm uygulama, tema ve media ayarlarına dönersin:

http://r apidshare.com/files/372387595/GMPatch_v1.0.3.5.zip

• selam arkadaşları bu openx2 romunu başka deneyen varmı acaba nasıl kullanışlımı
  • Ben denedim, gayet güzel ve kullanışlı. Ama her şeyden önce telefonu yedekleyin (backup yapın, yukarda gerekli açıklama yapılmış.) yükleyince çok fark göreceksiniz, tlf daha stabil çalışıyor, ekran arayüzü daha geniş, ses çok daha fazla çıkıyor, commnty patchın icinde ise bir sürü işe yarar prg var. Tavsiye ederim. Hala aynı sistemi kullanıyorum kaldırmadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdenx

selam arkadaşları bu openx2 romunu başka deneyen varmı acaba nasıl kullanışlımı

Ben beğendim çözünürlüğün yükselmesi göze hoş geliyor, istediğin kadar uygulama yükleyebiliyorsun yer sıkıntısı olmuyor,eksiklikleri paketlerle tamamlanıyor paketleri yüklemenizi öneririm.update menüsüde çok kullanışlı bulduğunuz paketleri kolayca yükleyebiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.