Şimdi Ara

General mobile DSTL1 satışı başlıyor.. !!!! (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.535
Cevap
4
Favori
140.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ERTEN08

quote:

Orijinalden alıntı: eway

Evet @eCCo'nun da dediği gibi bu Rom (telefonun işletim sistemi için toplu update) General Mobile tarafından yayınlanan yasal update değil ama onu baz alıyor. Android işletim sistemi linux tabanlı bir işletim sistemidir yani açık kaynak kodludur. PC için Linux işletim sisteminin kullanıcılar ve developerlar tarafından geliştirilerek ne hale getirildiği ortada. Yani linux programlama bilen bu geliştiriciler kolaylıkla android işletim sistemi için de geliştirme yapabiliyor.

Zaten GM de yakın zamanda 1.6 donut versiyonunun açık kernel kodlarını yayınlayarak bu tip geliştirmelere açtı. Kendilerinin de 2.0 eclair'e kadar tekrar update yayınlayacaklarını sanmıyorum, onun da geleceği belli değil gerçi, çünkü şimdi daha çok yeni model üzerine yoğunlaşmış durumdalar.

Bu Update de son final sürümüne kadar birkaç aydır üzerinde çalışılıyor ve beta sürümü kullanıcılar tarafından denenip test edilip onların istekleri, yönlendirmeleri ve katkıları doğrultusunda geliştirildi. Ben de beta sürümünden itibaren test edenlerden biriydim. Son sürümüyle hatalardan ayıklandı ve daha stabil hale geldi. Çok güzel eklentiler ile geliyor. Özellikle ben bir uygulama ya da oyun kurmak istediğimde yetersiz bellek uyarısı almaktan nefret ederdim. 4gb kartım var ama program kuramıyorum neye yarar diyordum. Apps2sd ile bu problem son buluyor. Şimdi istediğim kadar program kurabiliyorum.

sürümü yükledim ama bi sorun var kamera,video yükleyici,galeri vs bir çok uygulama telefonunuza yüklenmemiştir diyor normal telefonun uygulamalarından bahsediyorum eksikmi yükledim acaba yada bunları oluşturmanın bir yolu varmı??

sağolasın paketleri yükleyince eksikliklerin çoğu tamamlandı.

• bacup yedek nasıl alınıyor
  • 1- Linkteki dosyayı indirdikten sonra içindeki recovery imajını 'recovery.img' olarak yeniden adlandırıp telefonunuzun update klasörüne atın. Telefonu kapatıp tekrar açın. Dosya silinmişse recovery başarıyla yüklenmiştir.

2- Telefonu recovery modda açın.(Home tuşu ile Açma/kapama tuşuna aynı anda 5sn basılı tutun)
    Karşınıza daha gelişmiş ve başarılı bir recovery gelecektir. Burada telefonunuzun yedeğini alabilir, diskinizde partisyon oluşturabilir, bilgisayara bağlayabilir, uygulamalarınızı diske transfer edebilirsiniz.

3- Bu adım gerekli değil ama tavsiye edilir: Telefonunuzun yedeğini alın.
    * Backup/Restore > Nand backup
    * USB kabloyu takarak "USB-MS toggle" ile PC'ye bağlayın
    * "nandroid" klasörünü PC'ye kopyalayın
    * PC bağlantısını kesin (Home tuşuna basarak)

YUKARDA DEVAMI VAR DİKKATLİCE TAKİP ET VE UYGULA OLACAKTIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmetguducu -- 6 Nisan 2010; 15:45:37 >
  • dosyanın icimnden recovery ve OpenX2 cikiyor OpenX2 dosyasiyla işimiz yokmu sadece recovery dosyasini atipmı telefonu recovery modda acicaz ayrica recovery silinmesi gerekıyormuş ben dosyayı atıyorum telefonu acıyorum dosya orda öylece duruyor silindigi falan yok :D
  • Yukardaki açıklamaları dikkatlice oku; İlk etapta recovery.img yi update klasörüne kopyala tlfonu kapat aç, eğer silimişse işlem dogru demektir. OpenX2 ile ilgili işlemler daha sonrasında yer alıyor. Yukardaki açıklamayı dikkatlice oku ve uygula, kesinlikle olacaktır.
  • http://www.androidspin.com/downloads.php?dir=crzyruski/ bu linkten bu modelle ilgili herşeyi bulabilirsiniz
  • bu telfona için farklı temalar yüklenebilyomu acaba bilgisi olanvarmı görüpte arasından seçim yapabileceğimiz bir tema sayfası felan vamıdır.
  • ben de yükledim fakat telefonun şarjı az gitmeye başladı
  • Şarj olayını daha test etmedim tam olarak ama bir tek youtube çalışmadı ben de. Arka planda data senkronizasyonu gibi şeylerin açık olmadığından emin olun.

@paylaşturka
    zaten yüklemişsen silinmiyor olabilir. Recovery modda açmayı denedinmi. Klasik recovery mi açılıyor. Yok eğer Andferno Recovery 1.6 yazıyorsa ekranda, zaten yüklemişsindir demektir. Adını değiştirdiğinden de emin ol.
  • ilk başlangıçta youtube bendede çalışmıyordu hafıza kartına format attım tekrardan rom u yükledim çalıştı
  • Swap ve ext3 kullanıyomusun, oluşturdunmu. Sanırım önceki kullandığım marketli versiyondaki youtube ile bir çakışma oldu. Ben de recoveryden komple wipe yapıp tekrar yükleme yapıcam.
  • evet aynen ikisinide kurdum
    eski yazılımları ne varsa sildim ondan sonra açıldı
  • Arkadaşlar youtub diyorsunuz ama, videoları flash player olmadan da youtube de izleyebiliyor muyuz? Biri beni aydınlatsın lütfen!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmetguducu

Arkadaşlar youtub diyorsunuz ama, videoları flash player olmadan da youtube de izleyebiliyor muyuz? Biri beni aydınlatsın lütfen!!!

Kendi youtube yazilimi var. Onu indirirsen izleme imkanin olur.

Ayrica OpenX2 i yukledikten sonra batarya 1 gun anca dayaniyor bilginize. 2-3 gun giden batarya 1 gunu zor tamamlamaya basladi. Devamli is yerindeyken pc de sarj halinde artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 7 Nisan 2010; 12:02:20 >
  • merhaba,
    open X2 kurduktan sonra benimde şarj kısa sürede bitmeye başlamıştı.
    eğer Community Patch i kurduysanız autostarts uygulamasını çalıştırarak telefon açılırken arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaları kapatabiliyorsunuz. bu sayede benim şarj süresi uzadı. autostarts uygulamasında birçok seçenek mevcut. bayağı ayrıntılı.
  • Evet özellikle google patchi buna neden oluyor olabilir. Google uygulamaları sürekli senkronizasyonda kalmak istiyor. Advanced task managerdan baktığımda Google Talkback ve TTS service sürekli açık. K-9 Mail de zaman zaman kendini aktive ediyor. Autostarts'dan kapatmayı deneyebilirsiniz.
  • Tsk ederim açıklama için, peki youtube ye girmek için bi şeyler yapıyorduk 207.28 vs gibi kısaca ne yapacağımı açıklarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmetguducu

Tsk ederim açıklama için, peki youtube ye girmek için bi şeyler yapıyorduk 207.28 vs gibi kısaca ne yapacağımı açıklarsanız sevinirim.

PC'de yaptığınız gibi DNS ayarları yapmanız gerekiyor. Ben Google'ın DNS'ini kullanıyorum. Ayarlar -> Kablosuz bağlantı kontrolleri ->Wi-Fi ayarları'nda orta tuşa basıp gelişmişe tıkladığınızda karşınıza gelicektir. Statik IP kullan'ı seçip IP adresine 192.168.2.x (x yerine 1 dışında bir rakam girin ağdaki pc sayısını gözönüne alarak) Geçite 192.168.2.1 Ağ maskesine 255.255.255.0 DNS1'e 8.8.8.8 DNS2'ye 8.8.4.4 girin.
  • Çok tşk ederim... Sağolun
  • Arkadaşlar youtubeyi çalıştırırken açılışta hata veriyor? Nasıl düzeltebilirim.? Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.