Şimdi Ara

Generals Zero-Hour Taktik önerirmisiniz lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
28.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hafta sonları arkadaşımla Generals Zero-Hour yapıyoruz. ben en iyi oynadığım Laser Generali seçiyorum, arkadaşımda GLA Demolation seçiyor. ama ne yapsamda onu yenemiyoum. denemediğim taktik kalmadı, ama olmuyor. . savunmamı çok kolay geçiyor, ben üstüne 20 süper sonic uçakla gitsemde savunmasını delip içeri giremiyorum. bir sürü helikopter gönderiyorum 2 dakikada hepsini indiriyor. birde arkadaşım çok hızlı oynuyor, 10 - 15 dakikada haritanın yarısını işgal ediyor, bense oturup para bekliyorum.
    ya arkadaşlar ne olur bana GLA'ya karşı bir taktik önerin. bir kere olsun yeneyim ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: amo

hafta sonları arkadaşımla Generals Zero-Hour yapıyoruz. ben en iyi oynadığım Laser Generali seçiyorum, arkadaşımda GLA Demolation seçiyor. ama ne yapsamda onu yenemiyoum. denemediğim taktik kalmadı, ama olmuyor. . savunmamı çok kolay geçiyor, ben üstüne 20 süper sonic uçakla gitsemde savunmasını delip içeri giremiyorum. bir sürü helikopter gönderiyorum 2 dakikada hepsini indiriyor. birde arkadaşım çok hızlı oynuyor, 10 - 15 dakikada haritanın yarısını işgal ediyor, bense oturup para bekliyorum.
    ya arkadaşlar ne olur bana GLA'ya karşı bir taktik önerin. bir kere olsun yeneyim ya.

GLA Demolation a karşı ülke tercihin yerinde sayılır.Oyun başladı.Sırasıyla ; Elektrik binası ,4 adet dozer daha sonra hemen gelebileceği yerlere savunma yapmalısın.Zaten demolation ı seçtiğine göre adamlarına patlayıcı upgrade ini yapıyordur.Toplu olarak saldırırsa ordusundan birinin patlaması sırasıyla diğerlerinin patlaması demek yani arkadaşın yanlış oynuyor.Neyse savunmayı halletiğin zaman yayılamıyorsan para unitesi kur bolca ve lazer tank çıkar .Önden tankları gonder arkadan supersonic leri yerle bir olmaması için hiçbir açıklayıcı neden kalmıyor.Tabi bu olayları 50.000 parayla başladıgınızı varsayarak anlattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcold1907 -- 27 Ocak 2010; 16:13:33 >

• bende olabildiğince hızlı olmaya çalışıyorum, ama ben tank uçak toplayıp saldırana kadar arkadaş yüzlerce savunma aracı yapıyor. mesela 20 uçakla savunmanın ucunu deliyorum arkasından hamvee'leri sokuyorum ama onun araçlarının sayısı çok olunca hepsini durduruyor. birde GLA'nın uzaktan roket fırlatan ufak araçları var, laser savunma alanının dışından saldırabiliyor. onu çok iyi kullanıyor, birde üssümü ne kadar savunsamda bir yolunu bulup tünel açıyor.

helikopter pek işe yaramadı, şuan onu en çok humvee'lerle zorlayabiliyorum. GLA araçları humvee'lerin uydularına ateş ederken humvee onları yok ediyor. ama dediğim gibi şerefsiz sayıca çok üstün ya. bitmiyorki, bir saldırıyı durduruyorum, daha kendime gelmeden hemen arkasından ikinci, üçüncü dalga geliyor.
  • quote:

bende olabildiğince hızlı olmaya çalışıyorum, ama ben tank uçak toplayıp saldırana kadar arkadaş yüzlerce savunma aracı yapıyor. mesela 20 uçakla savunmanın ucunu deliyorum arkasından hamvee'leri sokuyorum ama onun araçlarının sayısı çok olunca hepsini durduruyor. birde GLA'nın uzaktan roket fırlatan ufak araçları var, laser savunma alanının dışından saldırabiliyor. onu çok iyi kullanıyor, birde üssümü ne kadar savunsamda bir yolunu bulup tünel açıyor.

helikopter pek işe yaramadı, şuan onu en çok humvee'lerle zorlayabiliyorum. GLA araçları humvee'lerin uydularına ateş ederken humvee onları yok ediyor. ama dediğim gibi şerefsiz sayıca çok üstün ya. bitmiyorki, bir saldırıyı durduruyorum, daha kendime gelmeden hemen arkasından ikinci, üçüncü dalga geliyor.

Dediğim gibi yerden tek şansın laser tank zaten bence epeyide güçlü roketatar kullanıyosa ya laser tankla karsı koyacaksın humvee pek güçlü değil yada superweapon alıp tomehawk ları savunmanın az gerisinde tutup savunmayı bu şekilde sağlayabilirsin.

• kendin demişsin "arkadaşım çok iyi oynuyor haritanın yarısını işgal ediyor" Real time strategy oyunlarının en önemli özelliği hızlı olmaktır zaten. Nekadar hızlı olursan okadar güçlü olursun. Bikere sen helikopterlerini gidipte Uçak savarların üzerine gönderirsen çatır çatır yere dökülürler. Helikopterleri stratejik kullanmak lazım. Laser general de tank olarak laser tank a abanıcaksın. Ayrıca helikopterleri unutmucan ama generals de en önemli şey kaynaklardır. Arkadaşın gibi haritanın yarısını işgal etmen gerekir.
  • Glanın biraz avantajı var gibi.Savunmada palace ve tunnel networklar çok işe yarıyor.palace içine koyacağın roketçiler gelen tankların canına okuyor.yapacağın jarmen kell de overlord gibi bir tankı etkisiz hale getirip kendine alabilirsin.ayrıca buggerların upgradesini yaparsan humvee ve overlord gibi ağır tanklarda çok işe yarıyor.uçaklara karşı stinger siteler birebir.ayrıca quad canonlarda işe yarıyor.ama karşındaki süper weapon general ise yapacağın scut launcher fazla iş görmeyebilir.süper weaponun bir uçağı vardı adını hatırlamıyorum saldırıya geçtiğinde onu durdurabilicek birşey yok.yeteri kadar tunnel yaptıktan sonra rakip basesine çıkaracağın tunnel attackla oyunu bitirirsin.gla defansı için demo traplarda iyi alternatif.
  • Byfe ben GLA ya karşı oynuyorum.
    ya arkadaşlar, bu hafta yine yaptık yine arkadaşım yendi. üstelik biz 2 kişi ona karşı oynadığımız halde yenildik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gla nın birimleri normalden çok daha ucuz olduğu içi bol bol üretilebiliyor,ayrıca Gla ya uçak-helikopter vs. ile dalmak yanlış olur çünkü her türlü savunması indirebiliyor.

Sniper+Tank ile Gla nın geçemeyeceğin savunması yok gibi.Mesela sen savunmayı yıkarken arkadan Scut atan araçtan varsa 2 jetini feda edebilirsin bu doğru olur.
  • Gla ya karşı amerikan super weapon yada laser generali öneririm.
    Lazerlerler gerçekten güzel defans yapıyor.
  • glanın rushı engellenemez başka bir ırk tarafından.
  • Öncelikle geçilemiyecek savunma yoktur demo generali öyle çok avantajlı bir general değildir hatta bence savunması en ezik generaldir. demo generalinin savunmasını çok sayıda scud lar veya missill ile geçebilirsin yada kolayca particle cannon la yakıp yık sonra 40-50 kadar marauder tank
    paladin tank veya overlord la gir overlord u tercih ederim çünkü speak tower eklene biliniyor her neyse zaten overlord lar içeri girdiğinde işi biter çünkü hiç bir tank overlord la teketek duello da yene bilecek bir tank bulunmuyor ayrıca blackcold1907 ülke tercihi hiçte yerinde değil toxin yada nuke generalini seçmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxitech35

glanın rushı engellenemez başka bir ırk tarafından.

çok doğru arkadaşın oyunu kazanmasındaki sebep haritayı bir anda kontrol altına alması bunu engellemen lazımki ona karşı üstün duruma yerleşesin .oturup para beklersen daha çok yenilirsin.
  • Evvela herşeyin başı sömürgeleri ele geçirmeye ve haritada iyi yayılmaya bak. Eğer kendini bir köşeye kapatırsan seni bitirmesi çok rahat olur ki hele demolotion general ile üzerine patlayacılarla saldırırsa bitersin.

Petrol varsa mutlaka ilk dozerini oraya gönder ve orayı korumaya çalış, yada suplly centerlar varsa oraları ele geçirmeye çalış.

Bazen birçok kişiye basit geliyor ama sağa sola dağınık şekillerde 4- 5 'er olacak sekilde roketçi ve silahlı askerler konuşlandır. bu savunmaya yaklaşımı yavaşlatır.

GLA'daki en zayıf nokta kölelerin ve roketçi kuleleridir. Bunların üzerine sniperlar ile dalınca hiçbir fonksiyonları kalmaz ve üretim durur.

roketçi kulelerini vurmadan helikopter gönderiyorsun bide uçaksavar araçlar varsa tamamdır. hiçbir hava saldırısı yapamazsın ( genel rütbedeki uçaklar hariç )

Sana diyeceğim taktikler ciddi anlamda GLA'yı bitirir.

Mutlaka Sniper rütbesini alacaksın. ve bunları roketçi kulelerine musallat edip oraları helikopter veya tankla bitireceksin. eğer para sıkıntısı çekiyorsan bi tane humveenin için 3 - 4 roketçi koy 2 de sniper öyle git. işleri biter.

Önden 20 tank arkasından içinde roketçiler ve sniperçıların olmak şartı ile en az 10 humvee araçları ve en arkada 10 tomahawk missille launcher olacak.

ve aralara Ranger adındaki araçla roketleri engelleyebilirsin. Onlarıda aralarda bir kaç tane tut. dikkat edeceğin husus Humveeleri tankların üstüne göndermeyeceksin. GLA'nın Scorpion tankları bunun düşmanıdır.

Arkadaşın eğer motorsikletli intihar komandosunu kullanıyorsa onları helikopter ile vuracaksın üstüne asla araç - asker yollama mutlak ölür. (istisnalar hariç )

GLA 'daki O savunma menzilinin dışından scud storm füzelerini firlatan uzun araca gelirsek o yukarida dedigim roket engelleyici lazer humvee olan RANGER arac oldugu sürece o bin tanede atsa boş.

savunma alananına girmeye başlayınca humveelerdeki roketçileri ve sniperları araçlardan cıkar ve saldırı taktigini uygula ama tünellere yakın yere bırakma askerleri yoksa ölürler. Gereken yerlere saldır onunla ama yanlarında 2 tank olsun mutlak.

bu esnada oyalarken arada supersonic ucaklarla savunmayı yada tank-asker birimlerini yık. üretimi yavaşlarsa senin için daha iyi olur.

Particle Cannon nükleeri yaptığında ya savunmayı kırıp içeri dal yada önemli birimleri ortadan kaldır üretimi durdur. mesela para evini , petrolünü vs.

Not : Particle cannonda lazeri gezdirirken istediğin noktayı tıklarken çift tıkla daha hızlı gider.

ha ayrıca başka bi taraftan yani saldırdığın yerden uzak bölgede usa'nın komandosunu kullan içeri sızmaya çalış colone burton adındaki komando rütbeyi alırsa karşısında hiçbirşey duramaz. Eğer bu sekilde bir taktik izlersen gla değil kralı gelse dayanamaz.

(Bu verdiğim stratejik taktikleri USA'nın herhangi bir generali ile yapabilirsin (Airforce hariç) onda tank yok)

Eğer ben CHINA olmak istiyorum dersen ki bu daha avantajlı (bazı noktalarda)

O zaman demolotion generalinin düşmanı Nuke Generals olan Shi Tao 'yu seç ve onun uçaklarını iyi kullanırsan felaket bir gücü vardır. birte 3 tane Overlord tank üret birisi gattle cannon diğeri speaker tower diğeri ise içine asker koyulabilen türdeki özelliklerini al ve içine 5 roketçi yerleştir. bunlarla istediğin yerden dal. hiçbirşey seni durduramaz :) bu arada hacker kızı kullan bütün birimlerini çalmaya çalış bilhassa para evlerini ve petrolleri eh artık bundan ötesini de artık sen ayarlarsın.

Hadi iyi eğlenceler....

isteyenlere örnek olarak 8 dk.lık oynadigim bir skirmis Lazer general - Demolotion general'e karsi....Fazla uzatmadim direkt bitirdim. nükleer bile yapamadi garibim :)

Belgelerim / zero hour / Replay klasörüne atin. ve oyunda load kismindan replay gameden seçip izleyin.
    yorumlarinizi bekliyorum...hoscakalin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Serzeniş -- 22 Ağustos 2010; 10:02:51 >

• quote:

hafta sonları arkadaşımla Generals Zero-Hour yapıyoruz. ben en iyi oynadığım Laser Generali seçiyorum, arkadaşımda GLA Demolation seçiyor. ama ne yapsamda onu yenemiyoum. denemediğim taktik kalmadı, ama olmuyor. . savunmamı çok kolay geçiyor, ben üstüne 20 süper sonic uçakla gitsemde savunmasını delip içeri giremiyorum. bir sürü helikopter gönderiyorum 2 dakikada hepsini indiriyor. birde arkadaşım çok hızlı oynuyor, 10 - 15 dakikada haritanın yarısını işgal ediyor, bense oturup para bekliyorum.

Merhaba öncelikle kaç kişilik haritada oynadığınızı merak ediyorum ama bütün haritalarda kişinin kullanacağı petrol ve kaynaklar eşit(istisna yapılar var) o yüzden bunlar benim için de var diyerekten öncelikle haritaya kısa sürede yayılp elinde tutmayı becerebilmelisin.Bence en iyi savunma USA generalleri arasında lazerinki o yüzden savunmayı hızlı kuramadığını düşünüyorum.İki tane savunma yapısı var bir ondan bir ondan olcak şekilde hat çekiyorum ben ve helikopter ya da uçak veya ikisini savunmanın üzerinde daireler çizecek şekilde uçuruyorum birer tane değil tabi.(daire çizen uçak tabi:D)Yine savunmada boşluk çoksa tankları da koyabilirsin.Savunmaların içine birer sniper koyuyorum gerisi keyfi.Kendi bölgemin içine de sniperlar yerleştiriyorum GLAin birden fışkıran askerlerine karşı :) . Yine kendi bölgemin içine de savunmalar kuruyorum GLAin eskipüskü uçağına önlem olarak ve generallarin birinde hava savunması yapan uçak yoktu galiba tam hatırlamıyorum yanlışsam söyleyin varsa eğer tehlike arzeden yerlere yolluyorum.

Şimdi bu anlattıklarımda önemli olan nokta hava gücünü ilk önce savunmada kullanmam bir de 30 tane şundan 10 tane bundan demiyorum bunları bekleyip gönderip bir anda kaybedebilirsin ya da tavsiye ettiğim savunmayı kurup yıldızları toplayabilirsin.Ama bilindiği üzere en iyi savunma bazen saldırıdır.Rakip senin kaynağındaysa ya da senin petrolünü yıkmış kendi petrolü duruyorsa ya da seninkini de almışsa bir şekilde strateji center dan sonra malum adamı çıkarıp bomba koyabilirsin o kadar ilerde değilsen hava gücünü kullanabilirsin.Çünkü senden fazla kazanıyorsa zamanla karşı koyamaz hale gelirsin.
    Bu şekilde dayanırsan iyice canı sıkılmış olan rakibin zevk aldığı dakikalar gelecektir.Scud stormlar inşaa edilir.Bu ana kadar sürekli saldırdıysa eğer senin savunmada harcadğını o da hücumda harcamıştır hemen hemen aynı anda sen de particle cannon kurabilirsin.Lazerle ve generals promotiondan gelen saldırılarla scudları yıkarsın yıkamazsan güzel uçaklarını feda edebilirsin.En son çare yıkamadıysan scudları, oyunun başından beri kurduğun binaların arasında bolca meseafe olmalı ki scudları yediğinde hasar az olsun İyi senaryoya gelince scudlar yıkıldı GLAde enerji de yok ki keselim felç olsun o yüzden lazerle şekilleri şu para gelen marketlerin üzerinden çizebilirsin ya da savunmayı çizersin sonra toparlanmaya çalışan rakibi bombalarsın .

Aklıma gelen bunlar daha çok ayrıntı vardır ama uykum geldi:D yardımcı olabildiysem ne mutlu

• china tank general sec.. 20 tane overlord dumduz eder gla yi
  • quote:

Merhaba öncelikle kaç kişilik haritada oynadığınızı merak ediyorum ama bütün haritalarda kişinin kullanacağı petrol ve kaynaklar eşit(istisna yapılar var) o yüzden bunlar benim için de var diyerekten öncelikle haritaya kısa sürede yayılp elinde tutmayı becerebilmelisin.Bence en iyi savunma USA generalleri arasında lazerinki o yüzden savunmayı hızlı kuramadığını düşünüyorum.İki tane savunma yapısı var bir ondan bir ondan olcak şekilde hat çekiyorum ben ve helikopter ya da uçak veya ikisini savunmanın üzerinde daireler çizecek şekilde uçuruyorum birer tane değil tabi.(daire çizen uçak tabi:D)Yine savunmada boşluk çoksa tankları da koyabilirsin.Savunmaların içine birer sniper koyuyorum gerisi keyfi.Kendi bölgemin içine de sniperlar yerleştiriyorum GLAin birden fışkıran askerlerine karşı :) . Yine kendi bölgemin içine de savunmalar kuruyorum GLAin eskipüskü uçağına önlem olarak ve generallarin birinde hava savunması yapan uçak yoktu galiba tam hatırlamıyorum yanlışsam söyleyin varsa eğer tehlike arzeden yerlere yolluyorum.

Şimdi bu anlattıklarımda önemli olan nokta hava gücünü ilk önce savunmada kullanmam bir de 30 tane şundan 10 tane bundan demiyorum bunları bekleyip gönderip bir anda kaybedebilirsin ya da tavsiye ettiğim savunmayı kurup yıldızları toplayabilirsin.Ama bilindiği üzere en iyi savunma bazen saldırıdır.Rakip senin kaynağındaysa ya da senin petrolünü yıkmış kendi petrolü duruyorsa ya da seninkini de almışsa bir şekilde strateji center dan sonra malum adamı çıkarıp bomba koyabilirsin o kadar ilerde değilsen hava gücünü kullanabilirsin.Çünkü senden fazla kazanıyorsa zamanla karşı koyamaz hale gelirsin.
    Bu şekilde dayanırsan iyice canı sıkılmış olan rakibin zevk aldığı dakikalar gelecektir.Scud stormlar inşaa edilir.Bu ana kadar sürekli saldırdıysa eğer senin savunmada harcadğını o da hücumda harcamıştır hemen hemen aynı anda sen de particle cannon kurabilirsin.Lazerle ve generals promotiondan gelen saldırılarla scudları yıkarsın yıkamazsan güzel uçaklarını feda edebilirsin.En son çare yıkamadıysan scudları, oyunun başından beri kurduğun binaların arasında bolca meseafe olmalı ki scudları yediğinde hasar az olsun İyi senaryoya gelince scudlar yıkıldı GLAde enerji de yok ki keselim felç olsun o yüzden lazerle şekilleri şu para gelen marketlerin üzerinden çizebilirsin ya da savunmayı çizersin sonra toparlanmaya çalışan rakibi bombalarsın .

Aklıma gelen bunlar daha çok ayrıntı vardır ama uykum geldi:D yardımcı olabildiysem ne mutlu

Arkadaş galiba uyku halinde ne yazdiginin farkinda olmamis :) sahsen okudum bisey cikaramadim... corba gibi anlatmis :) neyse yinede sagolsun vakit ayirmis...

@Jamez arkadaşın dediği de olmaz... o düz mantık bir saldırı... overlord tankların üzerine motorsikletli patlayıcıları gönderirise hepsini yerle bir eder....

• quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

quote:

Arkadaş galiba uyku halinde ne yazdiginin farkinda olmamis :) sahsen okudum bisey cikaramadim... corba gibi anlatmis :) neyse yinede sagolsun vakit ayirmis...

@Jamez arkadaşın dediği de olmaz... o düz mantık bir saldırı... overlord tankların üzerine motorsikletli patlayıcıları gönderirise hepsini yerle bir eder....

Çorba gibi demeyelim de birçok şeyi aynı anda yapmak gerekiyor o yüzden sıraya koyamamış olabilirim lütfen anlamaya çalışmadan çamur atmayalım.Yine de sağolun okuyarak vakit ayırmışsınız.

Overlord olayına gelince tabiki yerle bir olurlar çünkü tek yönlü bir hücum oyunda her ünitenin çaresi vardır.

• Önce o işgal ettiği yarım haritalarını yok et ardından ona saldır
  • Kardeş İlk Önce sana china yı öneririm şimdi 1. si oyuna 50.000 le başlamaki ikinizde sıkıntı çekin nasıl olsa en büyük sıkıntıyı çekecek olan o çünkü o stinger site yapana kadar sen bunker kurcaksın yarı fiyatına ve içine 3 tane füzeci koydunmu müthiş defans sağlar
    2. si gatling cannonları mutlaka bunkerlerin dibine kuracan tabi parayıda unutmucan mutlaka petrol kuyusu olan haritalar oyna yoksa gla hızlıca para toplar ve seni tozla duman eder ve arkadaşının uçak üssünün olmamasını iyi değerlendirmen lazım ayrıca paran artınca bir sürü hacker bas sonra internet centerin içine ve atrafına koyup para kazanma hackini açparan uçacak çok yaparsan ayrıca bunları yaptığn halde haritanın yarısını işgal ediyorsa işgal ettiği yerlerin hepsine savunma kuramaz oraları bombala ya da asker götür en önemlisi ise onun defansını nasıl kıracağın şimdi dikkatle dinle chinada uzaktan ateş edebilen bi araç var onun upgrate sini yapınca alevli çakıyo ve o defansın içindeki adamlar yanarak ölüyo bu olmassa flame tanks var o da yakıyor sonra adamları yanınca yenisi çıktığı içinhiç yangını elden bırakma adamlar yanıncada helixlerini sal helixe bunker tak içine roketçi koy al sana hareketli uçan füze atar gerçekten güçlü oluo defansı geçincede tanklarla (overlodu öneririm) işini bitirirsin... emeğe saygı elim yoruldu la :D

• aslında bakarsanız bu oyunda herşeyin kolay bi yolu vardır eğer ben savunma yapamıyorum diyosanız alın lazer generals giriş bölgelerine 10 dan fazla lazer defance turret koyarsanız orayı hiçbi güç geçemez oraya en az 40-50 tane tank yığması lazım, tabi açık alan değilse lazerlerin tek sorunu uzaktan hasar veren araçlardır füze atanlara karşı. lazerlerin arkasına bide avangerler var lazerli hummerlar onlar küçük füzeleri vurabilirler onlardan bi kaç tane koyarsanız tek sorununuz chinde olan inferno canon ve nuke canondur onlarıda uçaklar sayesinde hemen indirebilirsiniz saldırıda lazer general zayıftır en iyi saldırı ordusu chine ve air force generlsdir airforsun geçemiyceği savunma çeşidi yoktur king raptorlar toplu halde kullanıldığında füze savunmasına karşı kayıpsız saldırı yapabilirler eğer karşınızda lazer yada chine gibi füzesiz savunma sistemleri varsa auro bomber uçakları saldırı sırasında bunlardan isabet almazlar dönüşte alırlar ama eğer ilk geçişte enerji keserseniz bunlarla dönüştede hava savunma araçları dışında hiçbi sorun kalmıycaktır eğer ben chine le saldırıcam diyosanız nuke canonun yanına bi kaç overlord ve gattling tankla savunursanız uzaktan çok rahat şekilde savunmayı çökertebilirsiniz. ayrıca gla deki snake atack la eğer iyi organizasyon yaparsanız savunmanın arkasına bol miktarda ünite sokup rahatça oyunu bitirebilirsiniz. hatta buda en yeni fantazim içinde mapıda saveide var :) http ://rapid share. com/files/454153649/Dirt_s_Destruction_Derby.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IGüneyI -- 24 Mart 2011; 15:52:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.