Şimdi Ara

GENETİK Mİ TIP MI??!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Liseden yeni mezun oldum ve biçok arkadaşım gibi ben de meslek seçimi konusunda kararsız kaldım. Sene başından beri biraz öğretmenlerimin biraz da ailemin baskısıyla TIP’ı düşünüyodum. Aslında kararsız değildim ama dün konuştuğum bi doktor mesleğin zorluklarını anlatınca içime kurt düştü. Ve geçen sene iş olanağı az olduğu için üzerinde durmadığım ama asıl hayallerimin mesleği olan Moleküler Biyolojiyi düşünmeye başladım.

Derecem 4bin-3bin arası gelicek.(tıp için hazırlandığımdan o konuda sıkıntı yok)

Eğer tıp yazarsam uludağ fln düşünüyorum.
    Moleküler Biyoloji içinse Koç veya Bilkent düşünüyorum.

Karar vermem de yardımcı olursanız baya sevinirim..
    Ve yine moleküler biyoloji hakkında ekstra bilgisi olan benimle paylaşırsa çok mutlu olurum..

• gelen cevapları özetliyim sana, bi çok kişi tıp yaz diyecek ben tıp okuyorum ama hala pek bi numarasını göremedim. hocalardan çoğu mutsuz görünüyor hatta bazıları doktorluğu sevmedikleri için akademisyen olduğunu söyledi. yani bana kalırsa kısmen tıp yazma derim. bilkent veya koça gidersen yurtdışına çıkarsın diycem ama o da çok garanti olmayabilir ama en güzeli bu olur senin için. yani yurtdışında bi üniversiteye veya laboratuvara girip araştırmacı olursan en azından kendini kurtarmış olursun. biraz önce klavuza baktım periferdeki bi çok ilde tıp fakültesi var. bunları çoğuda bu sene baya öğrenci alacak. yani sadece santraldeki tıplar yok. ilerde baya doktor fazlalığı olacağını düşünüyorum. 2007de 4000 tıp kontenjanı vardı bu sene 9000 küsür olacak sanırım. 12 bine kadar da artacak. özetlersek, bilkent veya koça gitmekle iş bitmiyor ordan yurtdışına gidebilirim diyosan oralara git, ilk tercihin oralar olsun. yok ben türkiyede kalıcam diyosan tıp yaz. türkiyede tıpın hala değeri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 11 Temmuz 2012; 15:12:11 >

• Sevdigin ne ise onu oku. İş,para bunlara hayatını feda etme. Zira insan sevdıgı her şeyde başarılı olur. İş kontenjanı 1 olsa bile,oraya giren de seven olur zaten.Unutma,hayata bir kere geliyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

gelen cevapları özetliyim sana, bi çok kişi tıp yaz diyecek ben tıp okuyorum ama hala pek bi numarasını göremedim. hocalardan çoğu mutsuz görünüyor hatta bazıları doktorluğu sevmedikleri için akademisyen olduğunu söyledi. yani bana kalırsa kısmen tıp yazma derim. bilkent veya koça gidersen yurtdışına çıkarsın diycem ama o da çok garanti olmayabilir ama en güzeli bu olur senin için. yani yurtdışında bi üniversiteye veya laboratuvara girip araştırmacı olursan en azından kendini kurtarmış olursun. biraz önce klavuza baktım periferdeki bi çok ilde tıp fakültesi var. bunları çoğuda bu sene baya öğrenci alacak. yani sadece santraldeki tıplar yok. ilerde baya doktor fazlalığı olacağını düşünüyorum. 2007de 4000 tıp kontenjanı vardı bu sene 9000 küsür olacak sanırım. 12 bine kadar da artacak. özetlersek, bilkent veya koça gitmekle iş bitmiyor ordan yurtdışına gidebilirim diyosan oralara git, ilk tercihin oralar olsun. yok ben türkiyede kalıcam diyosan tıp yaz. türkiyede tıpın hala değeri var.

tıp okurken üniversitede mücadele etmem gerek genetik de okursam dediğin gibi yurt dışında bi yer bulmak için uğraşmam gerekicek..
    tercih dönemi gelmeden karar vericem inşallah..

• quote:

Orijinalden alıntı: Blacklife94

Sevdigin ne ise onu oku. İş,para bunlara hayatını feda etme. Zira insan sevdıgı her şeyde başarılı olur. İş kontenjanı 1 olsa bile,oraya giren de seven olur zaten.Unutma,hayata bir kere geliyorsun.

haklısınn.. sevdiğim işi yapmam gerçekten çok önemli ama yaşam şartlarını da düşünemem gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: purkinjelifi

bir oku yararı olur belki
    http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fzephyrusblogus.tumblr.com%2Fpost%2F891403966%2Fmbgsecmelimiyim&h=-AQHMsey9

evet okuduğum bir yazı ve gerçekten fikir sahibi olmama yardım etti teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp mı bilgisayar mühendisliği mi?
    geçen yıl önce açıldı
    bu sıralamada eczacılık mı diş mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence tıp oku derecene yazık etme.eğer çok genetik okumak istersen tıptan sonra da uzmanlaşabilirsin.çünkü genetik mezunları da tus a ggiriyorlar diye biliyorum.bence tıpta her bölümü gör belki tıpın bölümlerinden birini daha çok seversin .fikrin değişir ama yıllarım gitmesin diyorsan her ikisinde de üzerine katman gereken çok şey var. yurt dışına gitme imkanın yoksa genetiği düşünme
  • quote:

Orijinalden alıntı: purkinjelifi

bence tıp oku derecene yazık etme.eğer çok genetik okumak istersen tıptan sonra da uzmanlaşabilirsin.çünkü genetik mezunları da tus a ggiriyorlar diye biliyorum.bence tıpta her bölümü gör belki tıpın bölümlerinden birini daha çok seversin .fikrin değişir ama yıllarım gitmesin diyorsan her ikisinde de üzerine katman gereken çok şey var. yurt dışına gitme imkanın yoksa genetiği düşünme

tipta uzmanlik sinaviyla genetigin ne alakasi var?
  • çok ayrıntısını bılmıyorum ama cerrahpasada ya da capada uzmanlık yapmak oradakı labaratuarlarda çalışmak için falandır yani hastanelerde veya üniversitelerin tıp bölümlerinde yüksek lisans gibi.ama tusa girdiklerinden eminim.
  • quote:

Sevdigin ne ise onu oku. İş,para bunlara hayatını feda etme. Zira insan sevdıgı her şeyde başarılı olur. İş kontenjanı 1 olsa bile,oraya giren de seven olur zaten.Unutma,hayata bir kere geliyorsun.

katılıyorum, senin yaşam şartlarını belirleyen işindeki bilgin,tecrüben ve yeteneklerin olacak..

temizlik görevlisi bile olsan, en iyi temizlik görevlisi olmak için mücadele vermek gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

quote:

katılıyorum, senin yaşam şartlarını belirleyen işindeki bilgin,tecrüben ve yeteneklerin olacak..

temizlik görevlisi bile olsan, en iyi temizlik görevlisi olmak için mücadele vermek gerek..

Ben de 2-5k arası bekliyorum. Ama çılgınlık yapıp Tarih bölümü okuyacagım. Ailem bile zorluyor iletisim fak. Edb. falan yaz. Ama ben sevdgmi okuyacagm,tereddutsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

quote:

Ben de 2-5k arası bekliyorum. Ama çılgınlık yapıp Tarih bölümü okuyacagım. Ailem bile zorluyor iletisim fak. Edb. falan yaz. Ama ben sevdgmi okuyacagm,tereddutsuz.

İnşallah istediğin yerlere gelebilirsin..

• bi tanidigmiz bilkent genetik'den mezun oldu.sonra almanyada bi kanser enstitusunde calisti 2 sene kadar. simdi yale universitesinde bi professorun asistanligini yapiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.