Şimdi Ara

geniş tabanlı lastik çok yakarmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlarorjinal 13 jant 175 lastik kullanıyorum 14 jant yapıp lastikleri genisleticem görüntü iyi olur yol tutuşu artar ama yakıt konusunda tereddutte kaldım fikri olan yada kullanan varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konunuza Benzemiyor Ama
    Daha önce kullandığım W203 De Hiç Abartmiyorum Cip Lastiği Gibi Kalın Lastik Vardı Davlumbaza Surtuyordu
    Yakıt En Az 7.0
    Yapabildim Ve Daha Önce C2 Vectra İle 4.2 Yapmıştım Dusun Artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 yap ama genisletme bence. Gerek yok. Ornek vermek gerekirse yaris bisikletlerinin lastikleri inceciktir. Surtunme daha az olsun diye. Ne kadar cok surten alan o kadar yakit.

• Orjinal ebatiniz nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: smhynk

Merhaba arkadaşlarorjinal 13 jant 175 lastik kullanıyorum 14 jant yapıp lastikleri genisleticem görüntü iyi olur yol tutuşu artar ama yakıt konusunda tereddutte kaldım fikri olan yada kullanan varmı

Km de 0.01 krs fazla yakarsın sadece. Yani 0.30 krs yapıyorsa aracın 0.31 krs yakar. Kendim test ettim biliyorum.

• Merhaba,

Geniş lastik ile daha çok yakarsınız, arkadaşın söylediği bisiklet örneğinde olduğu gibi. Geniş lastiklerin avantajı yıpranması uzun sürer. Uzaktan kumandalı arabaların sünger lastikleri kalın olunca daha uzun yola dayanabiliyor. Aynı mantıkla spor otomobillerinin lastiklerini de geniş tutuyorlar. Görüntü işi zevk meselesi size kalmış sonuçta. Ama orjinalden iyi bir performans beklemeyin bence.

İyi akşamlar.
  • aracın fabrika değerlerinde genişlettiğin sürece hissedilir bir fark olmaz, jantın hafif olursa eskisinden bile az yakarsın hatta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracın sürücü kapısındaki lastik bilgilerinden farklı taban ve jant uygulaması yaptığınızda zorunlu muayneden aracınız geçmez. Artık buna da bakıyorlar bilginiz olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    13_175

• Tesekkurler

• smhynk S kullanıcısına yanıt
    Değişiklik yapmak istiyorsan ideal ölçün 185 60 14, yakıtta bir fark hissetmezsin.
  • lastik genişlemeyle yakıtın artmaz jant değiştirirsen ve daha büyük jantl takarsan ağırlık artar ozaman yakıta etkisi olur öteki türlü aynı jantta 1cm geniş lastik takmanın yakıta etkisi olmaz ama yol tutuşa etkisi biraz daha iyi olur. Lastiğin hamuru yumuşak ve iyi yol tutan bir lastikse onun bile yakıta etkisi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 185/60/14 tak yakitin neredeyse hiç değişmez ama janta bağlı aldığın jant hafif olmalı yoksa tabanı genişletmesen bile biraz daha fazla yakar.

• Bir çok taksicide görmeye başladım özellikle accentlerde. Taksicilerde modifiye yapmaya başladı ama çok çok yakıtta gark etseydi başta onlar kalın kadtik kullanmazdı diye düşünüyorum.

• 155 70 13tü benimki 165 70 13 yaptım değişmedi. FAzla büyütmezsen etkilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenktun34

Aracın sürücü kapısındaki lastik bilgilerinden farklı taban ve jant uygulaması yaptığınızda zorunlu muayneden aracınız geçmez. Artık buna da bakıyorlar bilginiz olsun.

Bu bilgiye nereden ulaştınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Aracın sürücü kapısındaki lastik bilgilerinden farklı taban ve jant uygulaması yaptığınızda zorunlu muayneden aracınız geçmez. Artık buna da bakıyorlar bilginiz olsun.

Yok hayır bakılmıyor abartı bişey olmadıkca , benim golf te kullandığım lastik ölçüleri hiçbir golf modelinin standardında yok bu güne kadar kimse sormadı muaynede ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Yok hayır bakılmıyor abartı bişey olmadıkca , benim golf te kullandığım lastik ölçüleri hiçbir golf modelinin standardında yok bu güne kadar kimse sormadı muaynede ...

Bende öyle biliyorum ama maddeyi koymuşlarsa bakıyor olabilirler diye sormak istedim. Mondeonun lastik ölçülerini değiştirmek istiyorumda bir engel olacaksa standartta bırakırım. İstediğim ölçüler: 245/45/18 veya 235/45/18. Kapıda yazanlardan biri 235/45/17. 18" için olanıda var ama tam hatırlamıyorum onu. Bir sorun çıkmaz sanırım bu ölçülerde değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

14 yap ama genisletme bence. Gerek yok. Ornek vermek gerekirse yaris bisikletlerinin lastikleri inceciktir. Surtunme daha az olsun diye. Ne kadar cok surten alan o kadar yakit.

İmzanıza İthafen

https://www.youtube.com/watch?v=6h5fEH7HvTU

• quote:

Orijinalden alıntı: smhynk

Merhaba arkadaşlarorjinal 13 jant 175 lastik kullanıyorum 14 jant yapıp lastikleri genisleticem görüntü iyi olur yol tutuşu artar ama yakıt konusunda tereddutte kaldım fikri olan yada kullanan varmı

rahat ol farketmezsin bile

14 den 15 e geçtim fark hissetmedim

175 65 14 den 185 60 15 lenso jant aldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.