Şimdi Ara

Geometri 2 Soru..(Doğruda Açılar)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geometriye sıfırdan başladım arkadaşlar.Karekök 0 kitabını kullanıyorum.Herşey iyi giderken 2 soruya takıldım.

Soru 1 :

4. Soru Cevap : B Çıkacak.

Not : 160dan 50 çıkınca 110 kalıyor fakat niye çıkarıyoruz böyleyse :)

Soru 2 :

3. Soru Cevap : D

Not : Buluyorum 89 + 179 = 268 çıkıyor. Ama cevap 269 olacakmış.Soru yanlış diyeceğim ama Dikkatli ol yazıyor soruda.

Soruları şu site aracılığıylada çözebilirsiniz :

http://sketchtoy.com/

• 1. soruhttp://sketchtoy.com/58639386

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterblume

1. soruhttp://sketchtoy.com/58639386

Çok teşekkür ederim hocam. Nasıl akıl edemedim ya :) Çok mutlu oldum şimdi :)
  • kncndmr K kullanıcısına yanıt
    rica ederim kolay gelsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam Toplamının alabileceği en büyük tam sayı diyor. Açılar buçuklu olabilir, cevap 269.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Innovative -- 28 Ocak 2014; 21:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIVega

Hocam

Buyrun hocam :)
  • quote:

Hocam Toplamının alabileceği en büyük tam sayı diyor. Açılar buçuklu olabilir, cevap 269.

Kralsınız hocam :) Çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Önemli değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

• Dostum 2. soruda [DE yi aşağı doğru devam ettiriceksin 160ı 180e tamamlayınca 20 kalıyo 50nin karşısı 20 oluyo üçgenin iç açılarından 50nin komşusuna 110 geliyo onuda 180e tamamlayınca xin karşısı 70 oluyo Orda bi U oluştu gördüysen iki karşılıklı açının toplamı 180 olması lazım ordan 110u buluyosun . Veya 50nin karşısını 110 buldun orda x ile 110 yöndeş açı ordanda otomatik 110 olmuş oluyo
  • sınavstres kullanıcısına yanıt
    Sizde sağolun hocam.( Soru daha önce çözülmüştü ama görmemişsiniz sanırım ;) )
  • en büyük tam sayılı soruda dar açı dedigi için en büyük dar aç 89 dur en büyük geniş açıda 180 dir bunların toplamlarını istiyo 89+180=269 dur.
  • en büyük tam sayılı soruda dar açı dedigi için en büyük dar aç 89 dur en büyük geniş açıda 179 dir bunların toplamlarını istiyo 89+179=268 dir.
  • Toplamının alabileceği en büyük tam sayı diyor. Açılar buçuklu olabilir, cevap 269.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kncndmr

Toplamının alabileceği en büyük tam sayı diyor. Açılar buçuklu olabilir, cevap 269.

aa haklısın a ve b tamsayı için geçerli benim yaptığım kusura bakma dikkat etmemişim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kncndmr

Toplamının alabileceği en büyük tam sayı diyor. Açılar buçuklu olabilir, cevap 269.

ups düşünemedim orayı ya dogru uyardıgın için eyv
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.