Şimdi Ara

Geometri çalışmamak! Onun yerine diğer derslere odaklanmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, sayısalım temel kavramlar dışında geometrim çok kötü, TYT'de 2 AYT'de maks 1 netim oluyor. Diğer derslerimde de konu eksiğim çok fazla hedefimse 70k en kötü. Acaba geometriyi tamamen bıraksam (konu ve çalışılması gereken süreye oranla en az etki eden ders şu an, hedefi çok yüksek olmayanlar için) ve onun yerine diğer derslere odaklansam nasıl olur? Çünkü diğer derslerimde de çok eksiğim olduğu için Hem bayağı bir konudan kurtulmuş olurum hem de diğer derslere odaklanmış olurum. Ayrıca geometride 2 net yapıp, diğer dersleri iyi yaparak 60k ya rahat girilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pronauns -- 7 Kasım 2019; 23:23:23 >

• kalıplaşmış ifadeler kullanmak yerine bakış açınızı genişletip daha farklı fikirler sunarsanız memnun olurum hocam, geometri çalışmadan zaman tasarrufu + 60k yapılabiliyor mantıken (diğer dersleri yaparak) hedefim 20k olmadığı için sıkıntı yok gibi ama ne tür problemler oluşur bu durumda diye soruyorum.
  • 1 ders daha çıkar daha çok odaklan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasxi

1 ders daha çıkar daha çok odaklan.
    kalıplaşmış ifadeler kullanmak yerine bakış açınızı genişletip daha farklı fikirler sunarsanız memnun olurum hocam, geometri çalışmadan zaman tasarrufu + 60k yapılabiliyor mantıken (diğer dersleri yaparak) hedefim 20k olmadığı için sıkıntı yok gibi ama ne tür problemler oluşur bu durumda diye soruyorum.
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geometriyi yüzeysel çalış zaten sınavdaki soruların 3 4 tanesi başlangıç seviyesi onları çözmessen olmaz,günde 5 soru çöz örneğin çözümlerini öğren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanyusuf09 -- 3 Ekim 2019; 17:58:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanyusuf09

geometriyi yüzeysel çalış zaten sınavdaki soruların 3 4 tanesi başlangıç seviyesi onları çözmessen olmaz,günde 5 soru çöz örneğin çözümlerini öğren
    Zaten 9 soruda 2 net falan yapabilirim hocam belki analitik geometri gibi soru çıkan bir iki konuya bakarım sonlara doğru 1-2 net de oradan 4 net toplam olur. onun dışında geometri çalışmam diğer derslere odaklanırım çok mantıklı duruyor şu anda.

• Sen bir konuya ne kadar çalışırsan çalış her zaman soru kaçırma ihtimalin vardır. Geometri çalışmadan yapamazsın bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

Sen bir konuya ne kadar çalışırsan çalış her zaman soru kaçırma ihtimalin vardır. Geometri çalışmadan yapamazsın bir şey.
    Hocam AYT ve TYT matematikte 20-25 net yapsam bana yetiyor matematiği fullerim demiyorum o yüzden. Fizik kimyada da zaten Cok zorlanmıyorum 10 netlere çıkabilirim ve bu netlerle 60k falan geliyor sizce çok gerekli mi geometri?

• Geometri ayirt edicidir zaten madem yapamiyorsun antremanlarla geometriden baska karekek geometri birey geometri acil geometri yavas yavas coz ve fulle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyibilirdik

Geometri ayirt edicidir zaten madem yapamiyorsun antremanlarla geometriden baska karekek geometri birey geometri acil geometri yavas yavas coz ve fulle
    Konuyu anlatamadım galiba hocam diğer derslerimde de çok geriyim geometriye odaklanırsam onlarda iyice zorlanacağım bunun yerine yapmasam ne kaybederim ki 50k ya bile giriliyor 0 geometri ile

• 9 ay gibi buyuk bir suren var ama neden degerlendirmiyorsun. Geometri cogu kisi yapamaz o yuzden seni ileri atar

• Yani 9 aylik duzenli bir calismayla sayisal derslerini de yetistirirsin nitelikli kaynaklar kullan 70 k demissin girersin bence benim de hedef 10 k ea

• quote:

9 ay gibi buyuk bir suren var ama neden degerlendirmiyorsun. Geometri cogu kisi yapamaz o yuzden seni ileri atar
    Hocam bu konuyu soruşturdum standart sapma zaten her ders içi ayrı etki ediyor yani matematik tümüyle tek ders dolayısıyla ister 10 mat 10 geo 20mat neti yap ister 20 mat 0 geo yap yine aynı puana geliyor standart sapma konu konu değil ders ders hesaplanıyor.

• Ama bu sene bazi sorular cok kolay geldi kolay gelirse yine uzulebilirsin matematigine guveniyorsan bilemem

• quote:

Ama bu sene bazi sorular cok kolay geldi kolay gelirse yine uzulebilirsin matematigine guveniyorsan bilemem
    Temel konuları biliyorum hocam 2-3 net yapabilirim ki son zamanlara doğru bir iki önemli soru çıkan konulara bakarak 4-5 net ile kapatabilirim diye düşünüyorum matematik 30 soruda 20 yapsam bile fazlasıyla yetiyor. Ama ben diğer derslerle ilişkisi falan nasıldır bana herhangi bir zararı olur mu onu merak ediyorum. Örneğin trigonometri gibi dersleri öğrenmek için ileri düzey geometri lazım mı? Gibi gibi.

• Hayir 0 geometri bilgim vardi iste lisede gordugum kadar vardi ama trigonometriden 1000 soru cozunce artik soru kacirmadim yani . o konuda icin rahat olsun turev integral daha tam calisamadim bir bilene sorarsin

• Hocam bu benim sonucum. Iki matematikten de 5'er soru çıkar onlar geometri, diğer derslere ekle. Bence bu şekilde 60k'ya kadar rahat yaparsın ama yine de nasihatim bırakmaman yönünde olacak. Geometri çalışmamak! Onun yerine diğer derslere odaklanmak.

• quote:

Hayir 0 geometri bilgim vardi iste lisede gordugum kadar vardi ama trigonometriden 1000 soru cozunce artik soru kacirmadim yani . o konuda icin rahat olsun turev integral daha tam calisamadim bir bilene sorarsin
    Sağolun hocam yardımlarınız için anladım

• Sen çalış emek ver ondan sonra olmuyor de, sınavda da çabala olmazsa olmaz kadermiş dersin. Ben de aynı hatayı Fizikte yapmıştım sonraki sene gerçekten emek vererek çalıştım ve fiziğin emeğe ihanet etmediğini gördüm. Geometri de öyle test kitabında yada sınavlarda yapamayabilirsin yapamayarak yapacaksın zaten, sana yapamadıkların lazım. Bir test de 10/12 boşun mu var canını sıkmayıp daha çok çalışacaksın, ben yapamam demeyeceksin. Motive olmak için sonuç fasikülden başla mesela bol bol soru çözümü dinle YouTube dan, çözümlü kitaplar al ama bu hatayı asla yapma yada konuları bitirip en son şuna başlıyım hatası da yapma.
    BAŞARILAR :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74C81C5CF

Hocam bu benim sonucum. Iki matematikten de 5'er soru çıkar onlar geometri, diğer derslere ekle. Bence bu şekilde 60k'ya kadar rahat yaparsın ama yine de nasihatim bırakmaman yönünde olacak.
    Hocam öncelikle tebrikler ve teşekkürler bu sonuç işime yarayacak fikir oluşması konusunda geometriden çıkardığımı Türkçe ve fenden kurtarırım diye düşünüyorum. Geometride çok zorlandığım için o dersi çıkarıp sona bırakmam daha iyi olacak gibi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.